Mijloace și modalități de a scăpa de purici la câini

Puricii sunt purtători de multe boli și reprezintă o mare amenințare pentru sănătatea animalelor de companie..

Care sunt modalitățile de a lupta și cum să eliminați puricii de la un câine cu ajutorul lor, citiți mai jos.

De unde vin puricii și de ce sunt puricii periculoși??

Puricii își depun ouăle în colțuri umbrite, protejate de vânt de curți, în subsolurile caselor etc. În locurile în care temperatura aerului atinge + 45 ° C, puricii nu supraviețuiesc. Supraviețuirea crescută a puricilor le permite să rămână în condiții nefavorabile (până la -15 ° C) până la câteva luni.

Ciclul de viață al puricilor constă din patru perioade:

ou → larvă → pupă → imago (adult)

Puricii într-un câine
Puricii într-un câine

Dispersia puricilor este pasivă. În ciuda faptului că puricii sar pe distanțe scurte, transportul lor dintr-un habitat în altul depinde în principal de mișcarea purtătorilor de animale. Aproape fiecare animal care trăiește pe stradă este infectat cu purici. Mișcându-se liber în jurul zonei, animalele infectate împrăștie ouă de purici peste tot.

Câinii domestici și în aer liber caută adesea adăpost în interior sau rătăcesc printre tufișuri și alte vegetații. Ouăle de purici și excrementele se acumulează foarte repede în aceste zone. Dacă câinele nu este tratat pentru paraziți, infestarea cu purici apare rapid.

Adulții rareori sar de la animal la animal. În 5% din cazuri, infecția are loc între animalele de companie separate printr-o cușcă (de exemplu, într-o crescătoare de câini), iar în 7% din cazuri, puricii se transmit de la un animal de companie infectat care locuiește împreună.

Un alt mod de infectare poate fi mutarea într-o casă sau un apartament nou. Într-o cameră goală, puricii așteaptă un nou „proprietar” și, de îndată ce apare, îl atacă.

Infestările cu purici trec adesea neobservate timp de 3-8 săptămâni. Numărul puricilor crește și devine vizibil. În acest timp, ouăle de purici sunt distribuite în interiorul și în afara casei. Aceste ouă vor deveni o sursă de noi indivizi în decurs de 1-3 luni. În acest caz, animalele de companie sunt expuse riscului de re-infectare.

Semne de infecție

 1. Câinele mănâncă, se linge și se mușcă.
 2. Noroi de purici. Micile boabe negre de pe pielea câinelui, asemănătoare cu piperul negru măcinat, sunt excremente de purici, care sunt în mare parte sânge. Sunt aspre și granuloase la atingere, ca nisipul. Dimensiunea lor este mai mică de 1 mm lungime. Excrementele de purici pot fi găsite și în locurile în care câinelui îi place să-și petreacă timpul. Chiar dacă proprietarul nu a găsit ei înșiși paraziții, prezența murdăriei puricilor înseamnă că puricii au mușcat deja câinele..
 3. Ouă de purici. Un purice femelă poate depune patru până la opt ouă după fiecare masă. Ouăle mici de purici arată ca mătreața sau sarea. Zgârierea câinelui dvs. poate crește răspândirea ouălor de purici în și în jurul casei. Puricii ies din ouă în decurs de 12 zile.
 4. Dermatită alergică. Dacă câinele are o sensibilitate crescută la mușcăturile de purici, atunci o singură mușcătură va provoca o reacție alergică, care provoacă mâncărime severă și disconfort la animalul de companie. Semnele dermatitei includ căderea părului, piele înroșită, cruste și puncte fierbinți pe pielea câinelui. Dermatita alergică legată de purici duce adesea la infecții ale pielii.
 5. Anemie. Puricii consumă volumul de sânge de 15 ori greutatea corporală. În timp, pierderile semnificative de sânge pot declanșa dezvoltarea anemiei la câine. Acest lucru este valabil mai ales pentru pui. Semnele anemiei parazitare includ gingiile palide, temperatura scăzută a corpului și letargia..
 6. Helmintii. Puricii sunt purtători de ouă de tenie. Infecția cu helminți are loc într-un mod transmisibil (prin mușcăturile insectelor care suge sângele).
Anemie la câini
Anemie la câini

Remediile eficiente și utilizarea acestora

Pastile pentru purici Sunt insecticide orale care tratează și previn infestările cu purici la câini. Există mai multe tipuri diferite de pastile pentru purici. Fiecare tip are propria substanță chimică activă care distruge paraziții.

Tabletele diferă în modul lor de acțiune: unele distrug adulții, al doilea ucide larvele, iar altele împiedică femelele să depună ouă. Substanțele active ale medicamentelor intră în sângele câinelui și după mușcătură sunt transmise insectei, în urma căreia puricii mor.

Important! Înainte de a lua medicamente, se recomandă arătarea câinelui medicului veterinar pentru a stabili stadiul ciclului de viață al puricilor. Eficacitatea medicamentelor va depinde de aceasta..

 1. Comprimate cu purici cu acțiune rapidă "Bravecto" ucide paraziții la 1 oră după ingestie. Substanța activă a comprimatelor „Bravecto” rămâne activă în corpul câinelui timp de trei luni și este eliberată treptat împreună cu urina..
 2. Comprimate masticabile Front Line Nexgard intră în vigoare la 30 de minute după ingestie. Medicamentul nu este contraindicat la cățelele însărcinate și care alăptează. Tratamentul câinelui cu comprimatele Frontline Nexgard se efectuează lunar.
 3. Dozare tablete "Comfortis" calculat din greutatea câinelui. Efectul principal al tabletelor se termină la 2-3 zile după ingestie, în timp ce efectul lor asupra larvelor durează 14 zile.
 4. Tablete "Simparica" ucide adulții la 8 ore după ingestie. Substanța activă a medicamentului rămâne activă timp de 28 de zile. Medicamentul este, de asemenea, prescris pentru tratamentul dermatitei alergice.
Comprimate simparice
Comprimate simparice

Picăturile de purici sunt destinate utilizării topice, adică aplicate pe pielea câinelui. Majoritatea sunt vândute în pipete de unică folosință. Proprietarul animalului de companie trebuie doar să despartă haina și să aplice câteva picături din conținutul picurătorului pe pielea animalului.

Important! Tratamentul local cu medicamente antiparazitare trebuie efectuat în locuri inaccesibile pentru a linge câinele, de exemplu, la greabăn.

Picăturile sunt folosite pentru a ucide adulții. Acestea conțin un insecticid destul de eficient care ucide puricii la contactul cu acesta. Odată ce medicamentul pentru purici vine în contact cu pielea, acesta se acumulează în glandele sebacee ale câinelui și se răspândește prin grăsimea pielii..

 1. Picături „Advantix” sunt cel mai popular remediu pentru purici. Lucrează timp de două luni. Contraindicațiile pentru utilizarea lor sunt sarcina și puii cu vârsta mai mică de 7 săptămâni..
 2. Picături "Beafar" este interzisă utilizarea împreună cu alte medicamente și insecticide. Tratamentul câinelui cu aceste picături trebuie efectuat la fiecare 2-3 săptămâni. Potrivit pentru toate rasele de câini.
 3. Picături "Pride Ivermicol" se recomandă tratarea câinelui cu două săptămâni înainte de începerea sezonului de paraziți. Valabil timp de o lună.

Important! Înainte de a scăpa de purici de la un cățeluș, citiți adnotarea preparatului. Unele remedii pentru purici sunt contraindicate la puii până la o anumită vârstă..

Beafar scade
Beafar scade

Șampoane pentru purici vă permit să distrugeți rapid și eficient majoritatea puricilor. Multe șampoane antiparazitare conțin substanțe care calmează pielea câinelui și calmează mâncărimea din mușcături.

Șampoanele pentru purici trebuie utilizate în combinație cu alte medicamente. De la sine, nu garantează eliminarea completă a puricilor..

Pulverizatori de purici folosiți în aer liber. În termen de trei zile, copiilor nu trebuie să li se permită să intre în contact cu părul animalului tratat. La fel ca picăturile de purici, spray-urile sunt aplicate pe greaban câinelui..

Un agent popular de control al puricilor este guler anti-purici, care nu necesită prelucrare suplimentară a câinelui. Dezavantajele gulerelor de purici includ:

 • substanțe toxice în unele modele;
 • restricții de vârstă (permisă purtarea de la vârsta de șase luni și interzisă după 10 ani);
 • cățele însărcinate și care alăptează, animale bolnave;
 • posibilă dermatită.

Important! Citiți cu atenție instrucțiunile înainte de a le da câinelui. Medicamentele pot avea contraindicații pentru utilizare..

Prevenirea

O măsură preventivă este tratarea la timp a câinelui și a zonei înconjurătoare de paraziți. Medicul veterinar vă va sfătui cu privire la produsul potrivit.

Aceasta poate include tratamente topice, scăldatul câinelui cu șampoane pentru purici sau utilizarea spray-urilor și pastilelor. Unele produse omoară atât puricii adulți, cât și ouăle lor, dar pot varia în eficiență..

Important! Este interzisă tratarea unui câine cu agenți antiparazitari pentru pisici (și invers).

Concluzie

Decizia privind modul și modul de îndepărtare a puricilor de la un câine și ce măsuri preventive trebuie luate depinde de proprietarul câinelui. Bolile concomitente, sarcina câinelui, vârsta acestuia ar trebui să fie factorii determinanți la alegerea unui agent antiparazitar pentru un câine.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Mijloace și modalități de a scăpa de purici la câini