Tratamentul puricilor la pisici

Pisicile sunt preferatele pufoase ale tuturor membrilor familiei, deoarece este pur și simplu imposibil să nu-i iubești pentru caracterul lor afectiv, căldura și momentele de bucurie pe care le oferă altora. Prin urmare, proprietarii acestor creaturi nepământene ar trebui să acorde suficientă atenție păsărilor domestice și să le monitorizeze sănătatea. Principala problemă pentru iubitorii de pisici sunt diverse boli asociate cu cauza infecției cu paraziți, care adesea îi deranjează. În acest articol, vom lua în considerare subiectul: tratamentul puricilor la pisici.

Mulți proprietari de blănuri cred că îngrijirea atentă este suficientă pentru a garanta sută la sută că pisica nu se va infecta cu paraziți. Mulți oameni nu înțeleg cum s-a îmbolnăvit o pisică dacă nu a fost afară și nu a fost în contact cu alte animale. Cum au apărut insectele în blana animalului de companie? Proprietarii de pisici gospodărești ar trebui să fie conștienți de faptul că contactul cu un animal de companie infectat nu este singura modalitate de infectare. Apariția fraierilor de sânge se întâmplă din alte motive.. Mai jos puteți vedea câteva dintre ele:

 • Teren infestat cu ouă de purici;
 • contactul cu animalele infectate;
 • puricii care au intrat în apartament cu hainele și încălțămintea proprietarului.

Prin urmare, pisica se poate infecta cu ușurință cu acești paraziți omniprezenți. Și, dacă pufosul merge la plimbări, atunci riscul de a prinde o infecție este sută la sută.

Etapele bolii

Această afecțiune poate fi împărțită condiționat în etapele de dezvoltare a bolii. După ce animalul de companie s-a infectat (faza inițială), acest lucru nu-i va afecta în niciun fel comportamentul - pisica mănâncă bine, este jucăușă. Vizual, paraziții nu sunt detectați, deoarece nu sunt mulți dintre ei. Singurul simptom este zgârierea frecventă, ceea ce sugerează că trebuie să fii atent.

A doua etapă a infecției este cauzată de o schimbare puternică a comportamentului prietenului cu blană, este nervos, doarme puțin, deseori mâncărime, până la punctul în care roade paraziți cu dinții. Corpul în zgârieturi și răni. În acest stadiu, dăunătorii sunt ușor detectați vizual..

Dacă în această etapă proprietarul nu ia măsuri, atunci boala se va dezvolta. Și dintr-un blând, însoțitor și vesel, animalul de companie se va transforma într-un animal supărat și apăsat. În plus, stadiul neglijat amenință cu consecințe neplăcute pentru starea pielii, a blănii și a corpului pisicii în ansamblu..

 • Subțire și slăbiciune;
 • plictiseală și nu jucăuș;
 • pierderea blănii;
 • dezvoltarea diferitelor dermatite.

Prin urmare, este foarte important să tratați și să eliminați puricii de pisică în stadiile incipiente. Adăugăm că proprietarii îngrijitori nu vor aduce infecția în a treia fază a dezvoltării. Paraziții sunt ușor de remarcat deja în cea de-a doua etapă a bolii și, datorită mijloacelor existente astăzi, este posibil să vindecați eficient și într-un timp scurt o pisică de acest tip de parazit..

Cum să scapi de purici de la o pisică

Proprietarii de pisici, care se confruntă cu această problemă, pun adesea întrebări pe Internet: cum să vindeci o pisică de purici, ce medicamente vor ajuta cu adevărat, cum să elimini puricii și ce să faci dacă un animal de companie a fost infectat cu paraziți? Deci, ce metode să utilizați și ce medicament să cumpărați pentru a obține un efect pozitiv rapid al tratamentului?

Este posibil să scăpați pisica de insecte dăunătoare acasă, dar este mai bine să faceți mai întâi o întâlnire cu medicul, să examinați animalul de companie, să determinați stadiul bolii și să informați medicamentul adecvat. O vizită la un medic veterinar este importantă, deoarece puricii pot dezvolta boli grave, animalul slăbește, anemia se dezvoltă într-un stadiu avansat, imunitatea scade, ceea ce poate duce la apariția unei alte afecțiuni mai semnificative. Prin urmare, orice iubitor de pisici trebuie să știe despre primele semne ale fraierilor de sânge și despre cum să scape de purici un prieten cu blană.

Medicul vă va spune ce tratament și prevenire a puricilor există la pisici și, de asemenea, vă va rezolva individual problema. Poate chiar să sugereze o metodă alternativă de tratament și să ofere sfaturi importante cu privire la achiziționarea unui medicament.

Pentru a vindeca o pisică de purici, trebuie să știți ce metode există și să alegeți cea mai potrivită pentru animalul dvs. de companie. Principalele sunt:

 • Spray;
 • guler;
 • picături de purici pentru pisici;
 • pudră și șampon.

Picăturile trebuie aplicate pe greaban pufosului. Sunt considerați cei mai eficienți în tratarea puricilor. Datorită unui astfel de instrument, proprietarul pisicii va rezolva această problemă într-un timp scurt. Medicamentul are efecte reziduale, dintre care nu sunt multe. Principalul lucru este dezvoltarea unei reacții alergice, care trebuie prevenită în timp..

Medicamentele utilizate pentru infestarea cu purici pot fi diferite sub formă de eliberare, iar costul lor variază, de asemenea. Atunci când alegeți picături pentru tratament, în primul rând, fiți ghidați de sănătatea pisicii, categoria de vârstă și greutatea corporală. Deci, tragând concluzii, devine clar că este necesar să începeți tratarea puricilor la o pisică în timp util..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Tratamentul puricilor la pisici