Cum să scapi de purici la o pisică: cele mai bune remedii și caracteristici comparative ale medicamentelor

KittyToți proprietarii de pisici domestice se pot confrunta mai devreme sau mai târziu cu problema aspectului puricii de la animale de companie. Pentru a nu vă confunda într-o astfel de situație, ar trebui să știți cum să scoateți puricii de la o pisică de acasă. Astăzi, fiecare producător care produce produse pentru animale are o serie de produse de protecție împotriva puricilor. Dar uneori se întâmplă ca unele dintre aceste opțiuni să se dovedească a fi complet inutile în combaterea dăunătorilor..

Să ne dăm seama ce remedii pentru purici există și cum să alegem cea mai fiabilă opțiune dintre ele.

Guler de purici

Cel mai simplu mod de a vă proteja de paraziți este guler. Funcționează în mod similar cu șampoanele, spray-urile și picăturile. Gulerul se bazează pe substanțe respingătoare și substanțe speciale care au un efect mortal asupra insectelor deja la animal. De asemenea, resping puricii și alți dăunători din apropiere. Pentru o pisică, astfel de insecticide nu sunt toxice, dar măsurile de precauție merită încă respectate.Guler de purici

Important! Nu permiteți animalului să mestece sau să lingă gulerul. Pentru a face acest lucru, trebuie să alegeți cu siguranță dimensiunea potrivită..
Atunci când alegeți un guler, ar trebui să vă ghidați după grosimea gâtului pisicii. De regulă, lungimea acestor produse este de 30-40 cm. Folosind dispozitivul de fixare, lungimea optimă este selectată și fixată la o distanță mică de gât, astfel încât animalul să fie confortabil.

Gulerul este considerat un remediu foarte bun pentru purici pentru pisici datorită rezistenței la apă a materialului din care este fabricat. Insecticidele nu sunt spălate cu apă, ceea ce prelungește eficacitatea acestui produs timp de câteva luni.

Beneficiile gulerului:

 • ușurință în utilizare;
 • comoditate pentru animalele care sunt îngrozite de procedurile de apă;
 • disponibilitatea modelelor pentru pisoi și pisici însărcinate;
 • eficiență în îndepărtarea nu numai a puricilor, ci și a căpușelor;
 • protecție timp de 1-5 luni când este purtat constant.
Guler de purici
Pisicile pot avea alergii severe la mușcătura de purici - dermatita de purici.
Dezavantaje ale gulerului:
 • există riscul de rănire dacă animalul este prins în el;
 • cu un fals de slabă calitate, pisica poate fi otrăvită cu insecticide;
 • cu umectare constantă, durata de viață și acțiunea activă sunt reduse;
 • eficacitatea gulerului poate fi evaluată numai după utilizarea acestuia timp de câteva zile. Poate varia în funcție de caracteristicile individuale ale pisicii, de condițiile de păstrare a acesteia, precum și de nivelul de sănătate al animalului..
Iată câteva dintre cele mai apreciate gulere pentru pisici pe care crescătorii de pisici le spun:
 • "Leopard" - protejează împotriva puricilor, căpușelor și țânțarilor. Gulerul producției interne este accesibil. Calitatea nu este inferioară analogilor străini. Impermeabil, cu o durată de valabilitate de până la 120 de zile.
 • „Beaphar” - creat pe baza unei componente naturale - extract de morgoză, care exclude manifestarea reacțiilor alergice. Aprobat pentru utilizare de pisici și pisici însărcinate. Inodor.
 • „Bolfo” - versiune costisitoare de înaltă calitate a producției în Germania. Astfel de gulere sunt selectate în funcție de greutatea animalului și de dozajul substanței active. Perioada de protecție este de 60 până la 120 de zile.
 • „Hartz” - există în mai multe variante și culori. Compoziția include componenta metopren, care ucide nu numai puricii, ci și larvele acestora. Valabilitate de la 90 la 150 de zile. De asemenea, unele modele sunt echipate cu un element reflectorizant.
Beaphar
Important! Atunci când alegeți un guler pentru un animal de companie, trebuie să vă consultați medicul veterinar, deoarece aceste produse au contraindicații.

Pulberi pe bază de karbofos

Pulberea de purici este un remediu eficient pentru paraziți care poate fi utilizat în condiții de siguranță la pisici și pisici însărcinate. Acestea se bazează pe ingrediente naturale și nu provoacă alergii.

Dezavantajul utilizării pulberilor poate fi reprezentat de particule albe de medicament răspândite în toată casa..

Acest medicament nu este potrivit pentru toate pisicile, ci doar pentru cei cu părul scurt și neted, deoarece medicamentul trebuie frecat în pielea animalului de companie. Pentru pisicile pufoase cu părul lung, acest lucru va fi problematic, ca urmare, efectul va fi minim..

Pulberile diferitelor mărci sunt prezentate astăzi pe piața produselor pentru animale de companie, dintre care cele mai populare sunt:

 • „Hartz” - pe bază de karbofos. Medicamentul nu provoacă alergii la animale, dar este necesar să-l aplicați pe haina cu mănuși. Preț accesibil, calitate bună, dovedit de-a lungul anilor, eficacitatea acestui produs îl deosebește de concurenți.
 • Puldis„Puldis” - are un efect distructiv asupra puricilor și căpușelor. Pentru pisici, medicamentul nu este toxic. Odată ajuns pe corpul unui animal, acesta nu este absorbit în sânge, ci se acumulează în epidermă, ceea ce provoacă un efect antiparazitar..

Spray

Spray-urile sunt considerate unul dintre cele mai bune remedii pentru purici pentru pisici. Sunt medicamente cu acțiune imediată. După aplicarea insecticidului pe blana animalului, puricii și alte insecte care suge sânge mor în câteva minute. Cu toate acestea, atunci când aplicați, trebuie să aveți grijă să nu dăunați animalului de companie..

Important! Atunci când utilizați spray-uri pentru a lupta împotriva puricilor, după tratamentul pisicii, trebuie pus un guler special de protecție pentru a preveni linsul în sine.
După un anumit timp, produsul este spălat cu apă.SprayExistă spray-uri atât de populare:

 • Frontline. Este produs în sticle de 100 ml, care sunt suficiente pentru 1,5-2 ani de utilizare. Durata medicamentului este de până la 40 de zile. Când tratați o pisică, spray-ul trebuie aplicat împotriva creșterii părului, astfel încât să ajungă pe piele.
 • „Hartz”. Acest producător produce diferite variante de pulverizare. Există modele speciale pentru pisoi. Hartz este, de asemenea, renumit pentru faptul că produsele lor sunt sigure pentru animale și nu provoacă alergii.
Aflați despre mecanismul de acțiune și procedura de utilizare a fondurilor Leopard, Frontline, Ivermek, Bravecto, Avantaj, Otodectina, Dana Ultra.

Şampon

Șampoanele pentru purici sunt de departe cele mai populare dintre opțiunile de combatere a dăunătorilor. Mulți proprietari de pisici care nu știu cum să scape de puricii de pisică acasă aleg mai întâi șamponul. Nu este scump, miroase bine și nu are contraindicații.

Există două tipuri de șampoane:

 • Preventiv. Conține substanțe nutritive și extracte naturale pentru a ține la distanță insectele.
 • Terapeutic. Aceste șampoane se bazează pe componente chimice cu insecticide care ucid puricii și căpușele. Nu sunt utilizate mult timp, deoarece înrăutățesc starea stratului și usucă pielea.
ŞamponAtunci când alegeți un șampon pentru animalul dvs. de companie, ar trebui să acordați atenție următoarelor puncte:
 • compoziția și scopul;
 • restrictii de varsta;
 • toxicitate;
 • tipul de păr al animalului pentru care este destinat.
Important! Când aveți de-a face cu puricii, nu este suficient să spălați o pisică. De asemenea, este necesar să prelucrați toate accesoriile sale, de la așternut până la jucării. Altfel re- infecția nu poate fi evitată.
Printre tipurile populare de șampoane se numără următoarele:
 • "Leopard". Un medicament relativ ieftin produs în Rusia cu extracte de cuișoare, lavandă și pelargoniu. Are efect de respingere pentru insecte. Se recomandă utilizarea acestuia o singură dată. Datorită faptului că nu are contraindicații, este permis chiar și pentru pisoii mici. Sunt posibile reacții alergice.
 • "Rostopască". Un medicament pe bază de permetrină de la un număr de agenți insecticide. S-a stabilit pozitiv pe piața internă. Excipienți: ulei de ricin, aloe, vitamina E. Are contraindicații pentru utilizarea de către pisicile și pisicile însărcinate. Poate fi folosit și pentru tratarea accesoriilor pentru pisici..
 • „MS.KISS”. Conceput pentru pisicile adulte cu părul lung. Are un dozator convenabil care distribuie cantitatea necesară de substanță cu o singură presă. Conține un balsam care facilitează pieptănarea după scăldat.
Șampoane pentru purici pentru pisici
În îngrijirea pisicilor, cunoștințe importante sunt cum să faci baie, tăiați ghearele, îngrijesc haina și vibrissae, face un post de zgâriere, jucării și casa pentru animale de companie, cum să te antrenezi la toaletă, cum să te speli pe dinți.

Picături pe greabăn

De multe ori proprietarii aleg ca medicament pentru purici pentru pisici picături pe greabăn. Deși nu sunt la fel de populare ca gulerele și șampoanele, s-au dovedit a fi eficiente împotriva paraziților..

Beneficiile picăturilor:

 • potrivit pentru animalele care se tem de apă;
 • convenabil pentru acei proprietari care nu pot forța animalul de companie să mănânce o pastilă;
 • ușor de folosit.
Există anumite reguli pentru utilizarea corectă a picăturilor:
 • pielea trebuie să fie uscată și curată;
 • pipeta se deschide înainte de utilizare, după care este imediat aruncată;
 • animalul este tratat cu mănuși;
 • lichidul se aplică pe gât.
PisicăAtunci când alegeți picături pentru purici pentru pisici, merită să vă întrebați care dintre ele ajută mai bine la combaterea paraziților. Cele mai populare sunt următoarele medicamente:
 • "Avocat". Un lichid limpede dintr-o pipetă, care conține componente care afectează sistemul nervos al dăunătorilor, ceea ce duce la moartea lor. Este eficient în lupta nu numai împotriva puricilor, ci și împotriva viermilor. Medicamentul se aplică greabănului, de unde va fi incomod ca animalul să-l lingă. „Advocate” nu este recomandat animalelor de companie cu vârsta sub un an.
 • "Bastion". Picături de la producătorul american Pfizer. După studii clinice îndelungate, intoleranța la medicamente nu a fost găsită. Doza pentru fiecare animal este selectată individual, în funcție de greutatea sa. Ingredientul activ selamectină este absorbit în piele și protejează pisicile de purici pentru o lungă perioadă de timp.
 • "Inspector". Un medicament cu spectru larg. Ajută la combaterea puricilor, căpușelor și chiar a viermilor. Este permisă utilizarea pe animale de la o lună și jumătate.
 • „Beaphar”. Preparat olandez pe baza substanței naturale margose. Eficient prin faptul că distruge chiar larvele de purici. Practic nu există contraindicații și efecte secundare. Interzisă utilizarea pe pisici.
Inspector
Știați? Datorită funcției renale excelente, pisicile pot bea apă de mare.
Atunci când alegeți picături pentru pisici, trebuie să acordați atenție mai multor factori importanți:
 • o gamă largă de acțiuni;
 • efectul pe termen lung al medicamentului;
 • acțiune activă împotriva paraziților și larvelor acestora;
 • toxicitate scăzută.

Pastile

Pastilele pentru insectele care suge sângele sunt considerate cele mai sigure și mai eficiente mijloace de combatere, deoarece efectul asupra paraziților provine din interior. Când un dăunător mușcă un animal, acesta primește partea sa din insecticid împreună cu sângele, după care moare.

Tabletele se recomandă să fie combinate cu alte produse sub formă de șampoane sau spray-uri.

Tablete pentru purici "Comfortis". Acest medicament este popular printre crescători. Ingredientul activ nu este toxic pentru pisici, în timp ce se descurcă bine cu paraziții. Animalelor le place „Comfortis” pentru aromele de vită incluse în tablete. Sunt foarte convenabile pentru a le adăuga la mâncare. Dozajul se calculează în funcție de greutatea pisicii la o rată de 50 mg pe 1 kg. Durata medicamentului este de o lună..Tablete pentru purici Efecte secundare:

 • scăderea poftei de mâncare;
 • vărsături;
 • apatie.
Nu este recomandat pentru utilizare la pisici, pisici însărcinate și animale vechi.

Beneficii:

 • siguranță (nu provoacă alergii, spre deosebire de spray-uri și picături);
 • poate fi utilizat pentru tratarea defectelor pielii;
 • durata acțiunii până la o lună.
Tablete Capstar. Medicamentul bine dovedit „Sarstar” este pe piață de peste 10 ani. Este o neurotoxină, prin urmare duce foarte repede la dispariția paraziților. La 2-3 ore după ingestie, substanța este activată. Perioada de valabilitate este de 1-2 zile. Medicamentul poate fi administrat pisoiilor de la 4 săptămâni. Nu au existat efecte secundare în preparat..„Capstar”

Injecții

Un remediu la fel de eficient pentru purici la pisici este injecțiile. Dar această opțiune are un dezavantaj major: nu fiecare proprietar poate face o injecție de unul singur, iar o călătorie la veterinar necesită timp. Prin urmare, acest instrument poate fi greu numit popular. Cu toate acestea, este acolo și este considerat a fi destul de eficient. O injecție cu medicamente poate proteja o pisică chiar și atunci când are de-a face cu un văr infectat.

Un alt dezavantaj al injecțiilor este contraindicația sa pentru pisicile și bebelușii gravide..

Știați? Pisicile „în vârstă” miaună mult mai des din cauza unei boli similare cu Alzheimerul uman.
Preparatele pentru injectarea puricilor se fac pe baza uneia dintre următoarele componente:

 • „Ivermectină” - se introduce de două ori cu o pauză de până la 10 zile. Se folosește împreună cu alte mijloace. Combate bine puricii, păduchii și căpușele.
 • Eprimek - ameliorează bolile cauzate de insecte și viermi. Se injectează intramuscular la 0,2 ml pentru fiecare 10 kg.
 • „Lufenuron” - acest preparat previne inițial puricii să depună ouă. Cel mai puțin agresiv agent de pe piață. „Lufenuron” poate fi combinat cu șampoane și gulere.
Când alegeți orice opțiune să omoare puricii, este important să se ia în considerare faptul că fiecare animal este individual. Pentru unii, gulerele pentru purici pot fi ideale, pentru alții, este suficient un șampon, iar pentru alții, mai multe produse trebuie aplicate simultan. Pentru a face acest lucru, trebuie să evaluați starea animalului, caracteristicile acestuia, gravitatea bolii și, pe baza faptelor, să alegeți cea mai eficientă opțiune de tratament..
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să scapi de purici la o pisică: cele mai bune remedii și caracteristici comparative ale medicamentelor