Cum să scapi de purici la papagali

PapagalUneori, proprietarii de papagali se confruntă cu o problemă atât de neplăcută precum puricii dintr-o pasăre. Pentru a evita acest lucru, trebuie să știți care sunt simptomele acestei boli, cum să vindecați pasărea și cum poate fi periculoasă.

Papagalii au purici?

Puricii Este o infecție care poate fi prezentă la orice specie de animal. Acestea se găsesc cel mai frecvent la câini și pisici, dar pot fi găsite și la papagali..

Veți găsi util să citiți volumul, ce să faci dacă un papagal mănâncă și scoate penele.

Infecția poate apărea din mai multe motive:

 • puricii au coborât din pod, unde erau porumbeii purtători, în apartament / casă;
 • au apărut dăunători din subsol, unde ar putea fi pisici, câini, șoareci infectați;
 • a trecut prin conductele de ventilație;
 • utilizarea lucrurilor pentru un animal de companie care are purici;
 • condiții nesanitare în cușcă și în apartament.
 • și, de asemenea, o persoană poate fi purtătoare de paraziți.
Purici de papagal

Cum arată paraziții și de ce sunt periculoși?

Puricii din papagali au un corp plat, oval, alungit, datorită căruia depășesc cu ușurință distanța dintre pene și puf, după care ajung direct la piele pentru a se hrăni. Lungimea corpului este în medie de la 5 mm la 8 mm.

Puricii au trei perechi de picioare, ultima pereche le permite să sară pe distanțe foarte mari (18 cm). Culoarea poate fi prezentată în diferite nuanțe de maro, de la bej deschis la aproape de negru. De asemenea, au antene și proboscis, care, având în vedere o dimensiune atât de mică a parazitului, sunt foarte greu de văzut..

Știați? Există multe școli pentru papagali în Australia, unde li se învață abilitățile de vorbire.

Insectele nu sunt tot timpul pe papagal, dar îl folosesc ca sursă de hrană, în timp ce pot fi în cușcă, precum și oriunde în apropiere (de exemplu, pe covoare, perne, perdele, haine).PuriciiPuricii sunt purtători de boli infecțioase. În plus, prezența constantă a paraziților poate duce un animal de companie la o criză nervoasă, anemie și diverse probleme ale pielii, deoarece începe să scoată penele pentru a scăpa de disconfort..

Știați? Papagalul Amazon poate crește până la 1 metru și este considerat cel mai mare din lume!

Cum se poate spune dacă un papagal are purici

Datorită șirului dens de pene și a stratului de jos, este dificil să vezi insecte de o dimensiune atât de mică, prin urmare, prezența lor poate fi determinată de alte simptome. De asemenea, spre deosebire de alte animale, acestea nu au răni vizibile pe piele..

Acestea includ:

 • comportament neliniștit;
 • pieptănarea constantă a penelor;
 • apetit slab;
 • pierderea activă a penelor;
 • scădere rapidă în greutate.
Purici de papagal

De asemenea, puteți vedea paraziți cu ochiul liber dacă numărul lor de pe pasăre a atins un punct critic.

Important! Se recomandă ca, dacă aveți aceste simptome, să contactați imediat medicul veterinar.!

Cum se elimină puricii de la un papagal

Dacă se constată o afecțiune, nu este întotdeauna posibil să contactați un medic veterinar, deci trebuie să știți cum să eliminați corect insectele pe cont propriu.

Prelucrarea celulei

După cum sa menționat deja, paraziții nu sunt pe papagal tot timpul, ci îl folosesc doar ca sursă de hrană, astfel încât locul lor de reședință permanent poate fi direct în cușcă.

Cea mai bună opțiune ar fi înlocuirea completă a coliviei cu una nouă, dar dacă acest lucru nu este posibil, atunci se recomandă clătirea coliviei cu o soluție de sodă, oțet și săpun de rufe. Poate fi tratat cu terebentină sau insecticid.Prelucrarea celuleiApoi uscați-vă bine pe balcon. Dacă este iarnă, scoateți-l cu îngheț sever. Schimbați băutorul și hrăniți-l. Schimbați așternutul de mai multe ori pe zi.

Important! Lipsa curățării regulate în cușcă devine adesea motivul reproducerii active a puricilor!

Droguri

În timpul tratamentului, se recomandă plasarea păsării într-un loc separat, departe de cușcă și de lucrurile unde pot trăi puricii. Pentru a vindeca un animal, sunt necesare dezinfectanți speciali..

Cele mai populare sunt:

 1. Piren-D, Anostomazan - se aplica de mai multe ori pe zi, diluat cu apa. Raportul trebuie respectat conform instrucțiunilor și pe baza greutății papagalului. Aplicați cu o sticlă de pulverizare, evitând contactul cu ciocul și ochii.
 2. Insecticid - este, de asemenea, necesar să se dilueze cu apă și să se scufunde pasărea într-o baie cu soluție timp de 5-7 secunde. În acest caz, este necesar să țineți capul păsării și să vă asigurați că nu se udă..
 3. Frontline și Iwamek - aceste produse trebuie aplicate în sens orizontal pe piele, evitând contactul cu penele, deoarece acestea se pot uda și deteriora.
Medicamente pentru tratamentul puricilor la un papagal

Poate o persoană să se infecteze de la un papagal

Din păcate, puricii pot migra la oameni. Prin urmare, este necesar să se acționeze imediat după detectarea unei afecțiuni. Acest lucru este deosebit de periculos pentru persoanele cu pielea sensibilă. Simptomele includ un dinte, o senzație neplăcută pe piele, roșeață, iritare.

Citiți mai multe despre, ce medicamente pot fi administrate papagalilor pentru diferite boli.

Este necesar să procesați cu atenție întregul apartament și să consultați un dermatolog. Totuși, cel mai adesea puricii rămân pe papagali și nu infectează oamenii..Papagal

Măsuri preventive

Pentru a evita apariția sau răspândirea puricilor, este necesar să se recurgă la următoarele măsuri preventive:

 • curățarea regulată a cuștii;
 • puteți întinde ramurile de pelin pentru a speria puricii;
 • scăldați papagalii în tăvi cu cenușă;
 • animalele de companie noi, precum și obiectele, inspectează și dezinfectează mai întâi înainte de a fi plasate în cușcă;
 • monitorizează îndeaproape comportamentul păsărilor.
afla, cum și cum să tratezi un papagal de căpușe.

Prin respectarea acestor măsuri preventive, în majoritatea cazurilor puricii pot fi evitați la papagali. Astfel, putem concluziona că apariția puricilor poate provoca multe motive și aspectul lor nu poate fi ignorat, deoarece nu numai că pot epuiza corpul animalului de companie, dar pot merge și la oameni.Scăldând un papagal într-o baie de cenușăPentru a scăpa de insecte, trebuie să utilizați dezinfectanți speciali. Cu toate acestea, apariția paraziților poate fi evitată prin respectarea măsurilor speciale de prevenire..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să scapi de purici la papagali