Mașină de muls: opțiuni de mașină de muls pentru muls vaci

Mașină de muls vaciDiferite instalații bazate pe prelucrarea mecanică câștigă popularitate în fiecare zi. Acest articol se va concentra asupra unei astfel de instalații mecanice - o mașină de muls. Este greu de imaginat că acum câteva decenii lumea nu știa că o vacă ar putea fi mulgită cu o mașină.. Simplificați și salvați semnificativ

serviciile lăptoaselor au devenit posibile cu ajutorul unei instalații speciale care înlocuiește complet munca manuală.

Mașină de muls vaci: opțiuni

Muncă rurală grea, și mai ales mulsul vacilor anterior nu permitea furnizarea volumelor necesare de lapte. Multe lactate nu au putut face față randamentului laptelui. Dar astăzi, a devenit posibilă nu numai instalarea unei instalații mecanice speciale, ci și alegerea celui mai potrivit model. Pentru a afla ce fel de mașină de muls este necesară fermei dvs., trebuie mai întâi să înțelegeți diferența dintre ele.

Diferențe în aparatul de muls pentru vaci

Alegerea utilajelor potrivite pentru agricultură nu este ușoară. Trebuie să înțelegeți din interior principiul și caracteristicile activității sale. Mulți fermieri, economisind bani, instalează o mașină de muls la domiciliu. Principalele sale caracteristici includ.

 • metoda de muls vaci;
 • discontinuitate în procesul de muls;
 • amenajarea recipientelor pentru lapte.

Astăzi există două moduri prin care puteți mulge vacile mecanic.

 1. Modele moderne de dispozitivePrima metodă se bazează pe crearea de aer rarefiat sau vid. Un astfel de dispozitiv va fi capabil să aspire cât de mult lapte din uger este necesar. Multe modele inovatoare au moduri speciale de aspirare a laptelui. Și, de asemenea, poate fi setată forța cu care va funcționa vidul.
 2. A doua metodă este stoarcerea mecanică a laptelui. Are o discontinuitate specială în procesul de muls. Puteți alege un model care efectuează un proces de muls continuu. Poți fi ghidat de un model care suge laptele în mai mulți pași, și anume în doi. Iar ultima opțiune a mașinii de muls este o abordare în trei pași a mulsului..

Recipientele pentru lapte, de regulă, sunt plasate în vecinătatea conexiunii. Există un model cu o apropiere și o anumită distanță. Apoi laptele poate fi transferat pe un canal special care îl aduce în recipient..

Cum funcționează echipamentul de muls

La scară de producție, sunt instalate instalații speciale de vid care produc randament în lapte. Au un principiu de funcționare, astfel încât să fie cât mai aproape de procesul original. Astfel, vaca simte că este chiar mulsă de vițel, dar în locul animalului este instalat un pahar. În el, aerul și laptele rarefiat sunt trecute, trecând astfel prin colector și curgând în sticlă. Această mașină de vaci poate oferi avantaje incontestabile. Nu conține gumă specială pentru mamelon, deci nu va interfera cu ugerul vacii.

Pompa care funcționează în mașina de muls, poate fi diferit.

 • Ulei. Funcționează în tăcere, dar necesită îngrijire adecvată. Este necesar să monitorizați constant nivelul uleiului, în caz de lipsă a acestuia, va trebui să îl completați. Iarna, este adesea dificil să porniți mașina de muls cu ulei.
 • Rotativ uscat. Spre deosebire de predecesorul său, nu necesită nicio întreținere adecvată. Singurul dezavantaj este că nu tolerează pătrunderea lichidului. Funcționează suficient de tare.

în afară de, acele dispozitive care funcționează conform principiului stoarcerea laptelui din uger, creează o presiune excesivă. Acestea pot fi reproduse numai prin comandă individuală, într-o singură versiune.

O altă nuanță în funcționarea mașinii de muls este prezența mameloanelor care pot fi presate simultan. Există două opțiuni - un model cu două mameloane și un model cu patru mameloane. Pot lucra pe patru ventuze. Pentru a imita adevăratul proces de muls manual, a fost inventat mecanismul de muls dublu. Adică, dacă două sfarcuri sunt stoarse, atunci la rândul lor, cu o fracțiune pe secundă, se apasă a doua pereche.

Funcționarea intermitentă a instalației de muls

Mașină de mulsUnul dintre tipurile de muls nerevendicate este mulsul continuu. Nu oferă o oportunitate de odihnă și, prin urmare, nu relaxează tetinele ugerului. Aceasta nu este o procedură benefică pentru vacă. În prezent, două sau trei mașini de muls de contact sunt populare cu beneficii pentru sănătate.. La randul lui rețineți că acest din urmă aparat este adecvat deoarece simulează aspirația naturală a laptelui ca și cum ar fi un vițel.

În perioada de alternanță a odihnei și a muncii, în aparat, laptele este mai întâi muls și apoi mameloanele sunt comprimate. Ultima acțiune pe care o efectuează aparatul este odihna. În acest timp, mamelonul se poate relaxa și reveni la starea sa naturală..

Din păcate, în dispozitivele cu funcție de două bătăi, momentul de relaxare este complet absent. Acest ansamblu poate fi descris ca lent pentru procesul de muls al vacii. În plus, el nu dezvoltă un reflex stabil suficient pentru a returna laptele. Această metodă poate crește riscul apariției mastitei la animal..

Regulile mașinii de muls

Deoarece animalul nu este familiarizat cu metoda mecanică de muls, este necesar să se obișnuiască treptat vaca cu mașina de muls. În cazul în care o vacă a fost mulsă mai întâi de o persoană, atunci aceasta este introdusă în primul rând în sunetul aparatului. Animalul trebuie să se obișnuiască cu acest sunet.. Pentru a face acest lucru, aparatul este pornit pentru nimic în timpul mulsului manual. În timp, mâinile sunt înlocuite cu cupe. Dar dacă vaca, în timpul primei fătări, nu avea cunoștință cu mulsul manual, atunci cel mai bine este să o transferați imediat la un aparat mecanic. Procesul de funcționare a mașinii de muls constă din următoarele etape.

 1. Utilizarea aparatului de mulsUgerul animalului este spălat sub apă caldă și uscat cu un șervețel moale special.
 2. Masați vaca pentru a crește fluxul de lapte.
 3. Un mic flux este îndepărtat din fiecare mamelon. În același mod, devine posibilă verificarea calității laptelui. Și, de asemenea, verificați dacă dispozitivul este în stare bună de funcționare și curat.
 4. Ochelarii se pun pe mamelon și se verifică cât de bine se potrivesc cu mașina. Un semn clar al acestui fapt este absența sunetelor de aer șuierătoare în timpul aspirației laptelui..
 5. În cazul în care ochelarii cad, atunci procesul se oprește complet și după ei se îmbracă din nou. Până când se potrivesc perfect de mașină.
 6. Unele vaci au nevoie de procesul de muls. Adică, în ultima etapă, trebuie să luați colectorul cu mâna și să-l întindeți în jos, apoi să-l ridicați din nou.
 7. Cealaltă mână ar trebui să maseze constant ugerul. Numai după ce fluxul de lapte a încetat este necesar să opriți mulsul și să scoateți paharele. În acest moment, ugerul se șterge cu un prosop și se unge cu o cremă specială pe bază de vaselină.
 8. Aparatul trebuie păstrat curat. Pentru a face acest lucru, se spală mai întâi cu apă caldă și apoi se dezinfectează cu o soluție specială.

Repararea mașinilor de muls și piese de schimb

Aplicarea unui aparat de muls pentru mulsul unei vaciOrice instalație mecanică, aparatul de muls nu face excepție, mai devreme sau mai târziu puteți deveni inutilizabil sau rupeți. În acest caz, mașina de muls de vacă este trimisă pentru reparații. Dacă ați achiziționat dispozitivul într-un magazin, atunci îi va fi furnizat un serviciu de garanție. Perioada medie de garanție va depinde de costul dispozitivului în sine. De regulă, este vorba despre un an. Dar dacă serviciul de garanție s-a încheiat, atunci trebuie să cumpărați piese de schimb pentru dispozitiv.

Piesele mașinii de muls pot fi achiziționate de la magazine agricole specializate. Vând totul, de la căptușeli, furtunuri, căni pentru tetine și pulsare. Acordați o atenție deosebită căptușelii. Are contact direct cu corpul animalului. Cauciucul mamelonului de înaltă calitate poate fi fabricat din cauciuc.

În cazul în care guma mamelonară și-a pierdut rapid elasticitatea, înseamnă că a fost realizată din materiale reciclate, cu adăugarea diferitelor impurități. Principalul semn al acestui lucru va fi microfisurile, care pot promova răspândirea microflorei patogene și pot dăuna sănătății vacii.. Astfel de benzi de cauciuc vin în mod constant în paragină și se prăbușește repede. Este necesară înlocuirea lor constantă.

Modele de dispozitive de muls vaci

Modelele de mașini de muls pentru vaci sunt principalul lucru la care un fermier ar trebui să fie atent. Atunci când alegeți una sau alta opțiune, ar trebui să vă familiarizați cu o listă detaliată a modelelor existente, caracteristicile și avantajele acestora.

 1. Mașină de mulsDispozitiv de muls „Burenka”. Funcționează într-un mod liniștit, aproape silențios, care nu permite animalelor să se irite. Dispozitivul funcționează perfect, deoarece nu va trebui să mulgeți manual vaca. Caracteristicile pozitive includ duza, care este ușoară. Și elasticul este fabricat din silicon de înaltă calitate, care are, de asemenea, o mare importanță. Recipiente care sunt utilizate în contact cu laptele. Este fabricat din oțel inoxidabil.
 2. „Moya Milka” este o marcă comercială care produce multe modele de mașini de muls. Cumpărătorul va avea o selecție imensă de dispozitive pentru gusturi diferite.
 3. Dispozitivul pentru mulsul vacilor „Farmer” este remarcabil pentru echipamentul său excelent. Se recomandă utilizarea acestuia imediat după cumpărare. Laptele poate fi muls într-o oră cu opt vaci. Această opțiune devine disponibilă datorită puterii unității.
 4. Zorka este un echipament de muls care încorporează tehnologii inovatoare. Oferă aceeași opțiune ca și marca anterioară, cu excepția prezenței unei benzi elastice. Recipientele se vând separat de kit. Pentru acest model, sunt achiziționate recipiente colectoare transparente, care în timpul procesului de muls vă vor permite să vedeți procesul de producție a laptelui.
 5. „Doyushka” este un dispozitiv care aparține unor instalații îmbunătățite, cu funcționalități interesante și un preț accesibil. Are un design simplu, un nivel redus de zgomot și o fiabilitate sporită. Se remarcă prin economia sa, are cel mai bun nivel de confort pentru animale. În plus, are un mod automatizat al tuturor funcțiilor..
 6. Echipamentul de muls Delaval este o instalație profesională. De obicei este instalat pentru fermele mari. Are două niveluri de vid. Este capabil să indexeze intensitatea fluxului de lapte. În plus, este echipat cu un sistem electronic de palpare. Dispozitivul poate fi conectat la un computer dacă există o conexiune wireless.
 7. Milka este echipament străin care poate servi ca o alternativă excelentă pentru instalațiile domestice ieftine. Milka aparține unui dispozitiv în trei timpi și are un motor puternic. Avantajele acestui complex includ un nivel redus de zgomot, un nivel ridicat de presiune de vid. Și, de asemenea, ar trebui atribuit instalațiilor durabile, fiabile, ușor de operat. Producătorul oferă o garanție de doi ani.
 8. AID este o mașină de muls internă care se remarcă prin prețul său scăzut. Modelul dispozitivului este recomandat fermelor private și mici. Raport calitate-preț excelent și calitate.
 9. Uzinele profesionale sunt uzine industriale progresive, cu o capacitate de până la cinci mii de litri pe oră. Această instalație se caracterizează printr-un proces automat. Nu necesită prezența unui operator în timpul colectării laptelui. Este echipat cu un sistem de control universal și ajută la creșterea productivității. Reduce costurile timpului de muls.

Selecția mașinii de muls

La alegerea echipamentului de muls merită să luați în considerare câțiva factori care vă vor ajuta să alegeți rapid un model de înaltă calitate și optim.

 • Mașină de mulsPerformanța ar trebui să corespundă cerințelor dvs..
 • Dimensiunea optimă a instalației ar trebui să ofere acces la unitate.
 • Ușurința comenzilor.
 • Nivel de automatizare a proceselor.
 • Configurarea clusterului de muls.

În cazul în care preferați automatizarea completă, ar trebui să acordați atenție disponibilității, prețului pieselor de schimb și consumabilelor sale. Și, de asemenea, merită să acordați atenție costurilor echipamentelor electrice. Este necesar să se acorde atenție siguranței în timpul funcționării atât pentru animale, cât și pentru oameni..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Mașină de muls: opțiuni de mașină de muls pentru muls vaci