De ce pisicile nu pot muls?

În ciuda faptului că am aflat cu toții din copilărie că reprezentanții familiei feline nu sunt indiferenți la produsele lactate, medicii veterinari nu recomandă adăugarea lor în dieta animalului de companie. În acest articol, vom răspunde la întrebarea principală care apare atunci când auzim o astfel de recomandare - de ce pisicile nu pot muls.?

Astfel, aceste substanțe, la care digestia animalului nu a făcut față, rămân în stomac.. Sub influența bacteriilor, acestea încep să fermenteze, ceea ce provoacă consecințe neplăcute.:

  • balonare;
  • creșterea formării gazelor;
  • diaree.

Cum să aflați despre intoleranță

Se știe că unele persoane suferă și de intoleranță la lactoză și nu consumă produse lactate. Cu toate acestea, dacă există puțini oameni cu această boală, atunci printre pisici sunt cei mai mulți dintre ei. Desigur, există reprezentanți ai familiei feline care nu suferă de această afecțiune..

Deci, de unde știi dacă pisica ta poate sau nu să bea lapte? Din păcate, singura modalitate de a face acest lucru este experimentală. Trebuie să dați animalului lapte și să monitorizați cu atenție reacția corpului său.

  • Dacă se dezvoltă diaree și balonare, atunci aceste pisici nu ar trebui să bea lapte..
  • Dacă nu se observă astfel de tulburări, nu există intoleranță la lactoză..

Cu toate acestea, chiar dacă animalul dvs. de companie digeră lactoza în mod normal, nu ar trebui să vă hrăniți în mod constant lactatele cu pisici. Acestea pot fi administrate rar și încetul cu încetul, sub formă de delicatese și delicatesă. La urma urmei, prin natura lor, pisicile sunt prădători, iar alimentația lor ar trebui să fie adecvată - carne și pește. În plus, este periculos să dai o pisică lapte în loc de apă obișnuită, deoarece poate duce la obezitate..

Cum se înlocuiește laptele

Proprietarii de pisici deseori nu sunt de acord cu medicii veterinari și continuă să-și hrănească pisica cu produse lactate. Acest lucru se întâmplă de obicei din două motive.:

  • Ei cred că laptele este bun pentru pisică pentru că o iubește. Nu este adevarat. La urma urmei, ne place adesea să mâncăm ceea ce este dăunător pentru noi - chipsuri sau cartofi prăjiți, de exemplu. Și ne râdem de anumite alimente benefice, cum ar fi broccoli, țelină sau fasole. Și asta chiar și în ciuda faptului că noi, spre deosebire de pisici, știm mai multe despre pericolele și beneficiile alimentelor..
  • Ei cred că o pisică are nevoie de lapte, deoarece conține substanțe nutritive. Este o amăgire. De fapt, dacă vă hrăniți pisica în mod corespunzător, aceasta va obține toți nutrienții de care are nevoie din alimente. Furajele moderne conțin tot ce are nevoie un animal.

Cu toate acestea, dacă animalul dvs. de companie iubește produsele lactate și nu doriți să le luați, există o soluție alternativă. La urma urmei, pisicilor nu trebuie să li se administreze lapte care conține lactoză. Dar multe magazine pentru animale de companie oferă lapte special fără lactoză. Are același gust ca de obicei, dar este absolut sigur pentru animalul de companie..

Nutriția pisicilor

Mulți, inclinându-se spre hrănirea cu lapte a pisicilor, citează puii de hrănire ca justificare a corectitudinii unei astfel de diete. Într-adevăr, o pisică, care își hrănește descendenții, la fel ca toate mamiferele, le dă lapte. Acest lucru continuă timp de aproximativ patru săptămâni, iar apoi pisoii trec treptat la alimente solide..

Deci, de ce pisicile nu ar trebui să bea lapte, dar pisoii ar trebui?

Nu există nicio contradicție aici, așa cum ar putea părea la prima vedere. Faptul este că laptele de vacă este conceput special pentru hrănirea vițeilor, iar compoziția sa este concepută pentru a satisface exact nevoile lor. Iar nevoile pisoiului vor fi complet diferite. Adică, numai laptele de pisică este potrivit pentru pisoi - este bine absorbit și ajută corpul să rămână sănătos..

Chiar dacă s-a dovedit că pisicuțele și-au pierdut pisica și nu a fost posibil să găsească o asistentă, hrănirea lor cu lapte de vacă este o decizie greșită. Acest lucru le va afecta grav sistemul digestiv. Odată ajuns într-o astfel de situație, este mai bine să contactați medicul veterinar care va face o formulă echilibrată pentru hrănirea bebelușilor..

Concluzie

Astfel, medicii veterinari au dreptate - majoritatea pisicilor nu pot mânca produse lactate, dăunează animalelor din motive fiziologice bine fundamentate.. Este mai bine să urmați sfaturile experților și să nu introduceți laptele în dieta zilnică a animalelor de companie..

În caz contrar, pisica ta va suferi de probleme digestive, balonări, gaze excesive sau diaree. Tratați-o mai bine cu o porție de lapte fără lactoză - cu siguranță nu o va dăuna sau tratați-o cu alte delicii pe care le iubește.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » De ce pisicile nu pot muls?