Descriere și fotografii ale raselor de vaci în diferite direcții

Vaci de lapte și carne de vităAstăzi în lume există mai mult de două sute de rase de vaci

. Acestea pot fi clasificate fie ca lactate, carne sau combinate..

Vacile de lapte au un randament ridicat în lapte. Trebuie mulse de cel puțin 2 ori pe zi, consumă mult mai mult fân decât carne.

În plus, vacile de lapte au o formă de corp asemănătoare unui trapez, iar vacile de carne au o formă dreptunghiulară. Fotografia prezintă o schemă a unei vaci de lapte și carne de vită.

Tipurile de carne de vaci cresc mai repede, se îngrașă și au un randament mic de lapte. În plus, au nevoie de multă iarbă suculentă și sunt sensibili la climă. Carnea și laptele sau tipul combinat se distinge prin randament ridicat de lapte și greutate bună.

În Rusia, datorită particularităților climatice, sunt crescute în principal vaci de lapte. Ele reprezintă aproximativ 80% din toate tipurile de vaci. Deoarece acest tip este mai adaptat condițiilor climatice reci, nu au nevoie de astfel de cantități de iarbă suculentă, precum indivizii producători de carne.

Deși, recent, fermierii au început să importe carne și vaci de lapte în ferme și au învățat să aibă grijă de ele. Luați în considerare mai jos descrierea și fotografiile raselor de vaci care sunt populare astăzi în Rusia.

Descrierea raselor de vaci lactate

Trăsături comune comune vacilor de lapte

 • corp alungit;
 • piele subțire, cu părul scurt, uger mare;
 • greutate mică;
 • randament anual de lapte care depășește greutatea de 10 - 20 de ori;
 • lapte gras;
 • nepretențios față de condițiile de detenție.

Rasa de vaci de lapte YaroslavlRasa yaroslavl bine adaptat condițiilor climatului nord-vestic, fără pretenții în întreținere.

Vacile se disting printr-un randament bun de lapte și un conținut de grăsime din lapte mai mare de 4,5%. Sunt negre cu pete albe.

Articolul conține o fotografie cu ea.

Rasa lactată olandezăÎntre timp, nu este nevoie să știm despre asta. ”Rasa olandeză crescut în Olanda. Diferă în culoarea alb-negru.

Vacile cântăresc o jumătate de tonă, taurii cântăresc până la o tonă. Conținutul de grăsime din lapte este de aproximativ 4%. În Rusia, vaca olandeză a fost folosită pentru creșterea vacilor Kholmogory, Tagil și a altor tipuri de vaci.

Vaca olandeză este prezentată în fotografie.

Rasa de vaci lactate KholmogoryÎntre timp, nu este nevoie să știm despre asta. ”Kholmogorskaya șiRasa Tagilbine adaptat la climatul rus dur, rezistent la boli. În special, vacile Kholmogory sunt sensibile la clima caldă; o scădere a productivității lor este observată și în zonele climatice uscate din sud. Fotografia prezintă vaca Kholmogory.

Dacă luăm în considerare rasa Tagil, atunci printre alte tipuri în direcția lactate, are o productivitate scăzută a laptelui și un conținut scăzut de grăsimi, aproximativ 4%. Și-a luat numele, deoarece a început să fie crescut pe teritoriul Nijni Tagil. Culoarea este pestriță alb-negru sau maro-alb.

Vacile de lapte Tagil

Rasa alb-negru cele mai populare printre vacile de lapte din Rusia.

Găsit în toate regiunile.

Are o productivitate bună, un conținut de grăsime din lapte de până la 3,8%. Capricios de condițiile de detenție.

A fost obținut de crescători prin încrucișare "olandez" cu reprezentanți ai formelor derivate din acesta.

Rasa de vaci de lapte roșie de stepăRasa de stepă roșie se referă, de asemenea, la direcția produselor lactate, dar are un randament mediu în lapte.

Diferă în lipsă de pretenție, bine adaptat climelor calde, are o greutate redusă, este destul de rezistent. Foarte frecvent în sudul Rusiei.

Culoarea este maro-roșie. Fotografie de stepă roșie "vaci" prezentat mai jos.

Alți reprezentanți ai industriei lactate

Vacă de lapte HolsteinRasa Holstein rasă de vaci lactate, are un randament ridicat de lapte, un conținut scăzut de grăsimi din lapte până la 3,8%.

A fost crescut de crescătorii din America de Nord, pe baza reprezentantului rasei olandeze. Prin urmare, culoarea Holstein este pestriț alb-negru.

Greutatea vacilor ajunge la 700 kg, tauri - până la 1000 kg. Fotografie Holstein în dreapta.

Vacile de lapte AyrshireÎntre timp, nu este nevoie să știm despre asta. ”Rasa Ayrshire și-a primit numele din județul Ayrshire, din Scoția.

Are un randament mediu de lapte, un conținut de grăsime din lapte de până la 4,2%. În același timp, se caracterizează printr-un consum economic de furaje în comparație cu productivitatea..

Bine obișnuit cu condițiile nordice ale Rusiei, dar se găsește și pe banda din mijloc.

Culoare roșu-pestriț.

Rasa Jersey de vaciJersey vacă de lapte, are un randament scăzut de lapte în comparație cu alte vaci, dar are un conținut ridicat de grăsimi din lapte de până la 6%.

A fost crescut pe insula Jersey, Anglia. A fost adus în Rusia abia după Marele Război Patriotic din Danemarca.

Acum a prins rădăcini bine în regiunile Moscovei și Voronejului. Destul de capricios față de condițiile de detenție. Al doilea titlu "tricou" - rasa regală.

Roșu, maro deschis.

Carne, lactate și carne și rase de vaci de lapteRase de vaci de diferite direcții în RusiaRasele de carne de vaciRase de vaci din carne și lactateVaci de lapte

Descrierea raselor de vaci de carne de vită

Caracteristici generale ale tipului de vaci de vită:

 • masa mare;
 • de dimensiuni mari, corpul seamănă cu un dreptunghi;
 • creștere rapidă;
 • ritm accelerat de dezvoltare;
 • practic nu dați lapte;
 • carne de înaltă calitate, are caracteristici gustative bune.

Rasa de vaci ShorthornRasa Shorthorn diferă prin mărime și greutate reduse, dar randamentul letal este de 65-70%. Carnea este suculentă, fragedă, are caracteristici gustative excelente.

Indivizii sunt capricioși față de condițiile de detenție, au o imunitate slabă. Este crescut în regiunile Rostov, Orenburg, Voronezh, Republica Bashkortostan.

Culoarea este pestriță, cu o predominanță a nuanțelor de roșu.

Rasa de vaci KalmykRasa Kalmyk. Masa vacilor nu depășește o jumătate de tonă, tauri - nu mai mult de o tonă. Destul de rezistent, în căutare de hrană, poate merge până la 50 km pe zi.

Vaca Kalmyk se distinge prin lipsa de pretenție față de condițiile de detenție. Se poate hrăni cu vegetație slabă și, în același timp, are un randament letal de până la 60%. Este crescut în sudul Federației Ruse, Transbaikalia și regiunea Volga. Culoarea acestor animale este predominant roșie, cu pete albe.

Rasa de vaci HerefordRasa Hereford - lider printre alte tipuri de producție de carne.

Diferă în ceea ce privește ratele de creștere ridicate. Acesta tolerează bine temperaturile scăzute, este nepretențios în ceea ce privește nutriția și întreținerea. Randament la sacrificare până la 70%.

Această specie este crescută peste tot din regiunea Rostov și teritoriul Stavropol până în Siberia și Orientul Îndepărtat. Culoarea este roșu închis, cu membrele și capul alb.

Rasa kazahă de vaciÎntre timp, nu este nevoie să știm despre asta. ”Rasa kazahă a fost crescut de crescători la traversarea Herefords cu reprezentanți ai individului Kalmyk. Prin urmare, combină calitățile bune ale cărnii cu pretenția la condițiile de păstrare.

Rata de sacrificare este de până la 65%, crescută în regiunea Volga, Buriatia și Siberia.

Culoare roșie cu membre albe, cap, piept.

Vitele AngusÎntre timp, nu este nevoie să știm despre asta. ”Rasa Angus a fost crescut în Scoția.

Tolerează bine clima continentală, se adaptează la căldură și frig. Prin urmare, este crescut pe scară largă în Rusia..

Greutatea unei vaci poate ajunge la 800 kg, un taur - până la 1200 kg. Crește rapid, fără conținut de conținut. Producție letală până la 60%. Culoare neagră.

Vitele de vacă Santa GertrudeÎntre timp, nu este nevoie să știm despre asta. ”Moș Gertrude adaptat pentru supraviețuire în zona de stepă, tolerează bine și frigul.

Diferă în rezistență și imunitate bună. În Rusia, este crescut în sud, regiunea Volga, în Ural.

Producție letală până la 70%. Culoare roșu-maro.

Indivizii sunt destul de infertili.

Vitele de vită AubracAubrac introdus recent în Rusia, în 1998.

Se găsește pe banda de mijloc și în Ural. Rezistent din punct de vedere fizic și fără pretenții. Randament letal de până la 60%.

Culoarea este maro deschis. Diferă în ceea ce privește fertilitatea bună, indivizii au un puternic instinct matern.

Descrierea vacilor de lapte

Rasa de vacă simmentalăRasa simmentală crescut în Elveția.

Se adaptează bine la orice condiții. Poate produce până la 5 tone de lapte pe an cu un conținut de grăsimi de până la 6%, în medie - 4%. Randament letal de până la 65%.

Tipul tribal este răspândit peste tot, cu excepția părții de nord-vest.

Culoare roșu-pestriț.

Rasa de vaci KostromaRasa Kostroma crescut în regiunea Kostroma. Diferă în creștere rapidă, maturare timpurie.

Productivitatea laptelui este de până la 5 tone pe an, conținutul de grăsime din lapte este de până la 3,9%. Carnea are un gust unic. Randament letal de până la 65%.

Distribuit în toată Rusia centrală. culoarea maro.

Rasa roșie de vaci GorbatovskayaRasa roșie Gorbatovskaya crescut în provincia Nijni Novgorod în secolul al XIX-lea.

Diferă în condiții de imunitate bună, fără pretenții la condițiile de detenție.

Productivitatea laptelui poate ajunge la 8 tone pe an, conținutul de grăsime din lapte până la 4,5%. Producție letală până la 60%. Crescut în centrul Rusiei, regiunea Novosibirsk. Există acum o tendință descendentă a numărului rasei roșii Gorbatovskaya.

Până în prezent, activitatea de reproducere continuă să crească indivizi cu cele mai utile calități pentru fermieri. În acest articol, am examinat principalele caracteristici ale tipurilor de vaci care sunt populare în Rusia..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Descriere și fotografii ale raselor de vaci în diferite direcții