Trotter oryol: descriere, îngrijire și hrănire

Trotter OryolExistă multe rase diferite de cai în lume. Ele diferă în ceea ce privește culoarea, datele fizice și scopul calului, precum și istoria rasei. Una dintre rasele celebre și recunoscute este trotterul Oryol (trotterul Orlov). În acest articol, vom lua în considerare istoria rasei, trăsăturile și calitățile externe ale caracterului calului, precum și principalele puncte legate de îngrijirea și întreținerea păstrăvilor în curtea ecvestră de acasă..

Referință istorică

Numele rasei provine de la numele contelui Orlov, care a început procesul de reproducere și de dezvoltare a unei rase noi. În 1776, contele a adus din călătoria sa în Asia câteva exemple de cai arabi excelenți din Turcia, Egipt și Arabia.

Știați? DESPREArmăsarii lui Rlov sunt cunoscuți pentru recordurile mondiale în viteză. Stallion Sea Surf a stabilit un record în cursa de 1600 m (2 minute 4,5 secunde), cu o durată de 38 de ani. Și armăsarul Pion a devenit de 3 ori campion al rasei Oryol la Expoziția Agricolă All-Union (All-Union Agricultural Exhibition). Recordul bujorului la o distanță de 3200 m este încă menținut.

După ce a traversat unul dintre ei cu un reprezentant al rasei daneze, care se afla deja în colecția sa de cai în acel moment, contele a primit un cal nou. Acest cal a fost poreclit trotterul Orlov pentru performanța sa excelentă de viteză..

Numărul nu a fost mulțumit de primul rezultat, deși fundamentul nu a fost rău. Curând contele a murit, iar munca sa a fost continuată de către iobagul Șișkin, care a contribuit la consolidarea și multiplicarea rezultatului maestrului său în materie de selecție..Trotter Oryol

caracteristici generale

Trotters Oryol au un aspect remarcabil, o natură docilă și participă în continuare activ la expoziții, alergări și spectacole demonstrative. Despre caracteristicile acestei rase de cai - mai departe în articol.

Aspect

Caii eleganți din rasa Orlov sunt în mare parte de culoare gri. Destul de des, printre acești cai există o culoare cenușie în mere, ceea ce conferă animalelor un aspect regal, mai ales atunci când călătoresc prin văile și pădurile acoperite de zăpadă. Costumele mai puțin obișnuite sunt negru, dafin, privighetoare, dun.

Prin constituție, acești cai sunt clasificați ca uscați (ușori). Greutatea lor variază între 750-900 kg, iar înălțimea lor nu depășește 170 cm. Cifrele medii sunt de 162-165 cm atât pentru armăsari, cât și pentru iepe. Diagonal, lungimea medie a animalelor este de aproximativ 160-163 cm.Trotter OryolCapul este mic, cu fruntea largă și ochi mari și întunecați. Gâtul este muscular, lung și grațios arcuit. Spatele este lat, puternic, cu oase puternice, capabil să susțină călăreții mari. Pieptul este, de asemenea, lat și musculos. Picioarele sunt lungi, grațioase, dar puternice.

Datorită ușurinței și grației lor vizuale, trotinele Oryol sunt capabile să dezvolte viteze mari. De asemenea, acești cai au indicatori ridicați de rezistență și imunitate la temperaturi extreme, căldură și frig. Coada și coama sunt luxuriante, mișcarea este grațioasă și ușoară.

Caracter

Caii rasei Oryol au un caracter agreabil și blând, sunt foarte prietenoși și se înțeleg bine cu oamenii. De asemenea, reprezentanții acestei rase pot fi găsiți într-o companie cu copii care sunt învățați să călărească sau doar să meargă pe armăsari în parcuri.

Acești cai sunt frumoși atât în ​​exterior, cât și în interior. Puterile inteligente, iubitoare și inteligente Oryol sunt standardul de etichetă și eleganță printre alte rase de cai rusești.Trotter Oryol

Domeniul de utilizare

Datorită frumuseții și proprietăților sale fizice, calul Oryol poate fi adesea văzut la curse, la alergări, expoziții, festivaluri și demonstrații.

Este versatil și poate servi perfect în gospodărie ca cal de pescuit și este, de asemenea, capabil să alerge în ham. Caii rasei Oryol, de obicei de culoare gri deschis (înzăpezit), sunt folosiți în sectorul turistic, pentru seri romantice sau la nunți.

Avantaje și dezavantaje

Avantajele și avantajele incontestabile ale acestei rase de cai includ:

  • aspect deosebit;
  • indicatori ridicați de rezistență;
  • dezvoltarea vitezei rapide;
  • versatilitate în utilizare;
  • nepretenția față de condițiile de detenție;
  • capacitatea de adaptare la orice tip de climat;
  • posibilitatea utilizării acestuia în hipoterapie;
  • natură calmă și docilă, permițând să lucreze cu copii mici.
Trotter OryolDar există și unele dezavantaje:
  • armăsarii pot avea relații sexuale numai în al 5-lea an după naștere;
  • preț ridicat: pentru un reprezentant cu un amestec de alte rase - 7.500 USD, pentru o rasă - mai mult de 10.000 USD.

Știați? Strămoșul rasei Oryol este un cal numit Smetanka, care a fost cumpărat de contele Orlov din Arabia pentru 60 de mii de bucăți de argint (același cost a fost moșia contelui în Imperiul Rus la acea vreme). Calul a fost transportat pe uscat timp de 2 ani, deoarece ruta maritimă era periculoasă, iar contele se temea să-și piardă comoara. Calul a reușit să producă doar 4 armăsari și 1 iapă, iar la un an după ce a ajuns la moșia contelui a murit din motive necunoscute..

Caracteristicile conținutului

Pentru cei care s-au îndrăgostit și de caii Orlov, precum Contele Orlov la vremea sa, oferim recomandări privind furnizarea condițiilor necesare pentru păstrarea acestor animale.Trotter Oryol

Grajd

În primul rând, este necesar un grajd pentru a ține calul. Aceasta ar trebui să fie o cameră spațioasă în care animalul să fie convenabil să se întoarcă, să intre în tarabă, să meargă la plimbare etc. Taraba trebuie să fie din lemn, cu o poartă de închidere, astfel încât calul să nu părăsească grajdul singur..

Dimensiunile standului ar trebui să fie de cel puțin 2 × 2 m, sau mai bine - 3 × 3 m, astfel încât calul va avea suficient spațiu pentru a se mișca. În jurul standului ar trebui să fie înconjurat de un gard, dacă nu este înconjurat de ziduri. Ca jgheab de alimentare, recipientele doborâte de pe scândurile instalate lângă unul dintre pereții standului sunt potrivite.

Vă sfătuim să citiți despre, cum să ții corect un cal acasă.

Ar trebui să fie posibil să adăugați furaje atât din interiorul tarabei, cât și din exterior, astfel încât va fi convenabil să curățați jgheabul în orice moment. Rezervorul de apă ar trebui, de asemenea, să fie amplasat lângă alimentator și echipat cu acces bidirecțional. Atât alimentatorul, cât și băutorul trebuie să fie bine fixate, astfel încât calul să nu le răstoarne..

Pardoseala este, de asemenea, din lemn. Cea mai bună opțiune ar fi să așezăm plăci cu o grosime de 50 mm, deasupra cărora să așezăm o placă OSB groasă cu un strat hidrofug. Acest pardoseală vă va menține animalul cald și confortabil. Paie sau fân pot fi folosite ca așternut.GrajdTrotters Oryol tolerează bine căldura și frigul, dar vara, grajdul trebuie aerisit constant. Iarna, echipați un aragaz pentru încălzire suplimentară. În mod ideal, este de dorit să se izoleze grajdurile cu spumă de plastic. Această termoreglare vă va menține răcoros vara și cald iarna..

În timpul verii, calul trebuie udat în mod regulat pentru a nu se supraîncălzi. Puteți echipa un rezervor de apă pe acoperișul grajdului, de unde puteți intra în tarabă și puteți face un duș cu el.

Dar dacă nu vă este dificil să vă udați animalul de companie de 5 ori pe zi, atunci puteți refuza astfel de dificultăți. Iluminarea suplimentară va ajuta la asigurarea unei lămpi incandescente convenționale, care va adăuga lumină grajdului în timpul iernii.

Important! Lumina din grajd trebuie stinsă noaptea, astfel încât animalul să nu simtă disconfort.
Găurile de ventilație ar trebui luate în considerare și la construirea unui grajd. Principalul lucru este că nu există curenți de curent în zona în care va fi localizat calul, deoarece pot deveni vinovații diferitelor boli.Trotter Oryol

Îngrijire

Lana trotterului Oryol trebuie pieptănată în mod regulat folosind perii speciale. Acest lucru nu numai că va aduce plăcere animalului, ci va contribui și la frumusețea și sănătatea calului. În timpul năbușirii, caii trebuie să fie pieptănați cu atenție pentru a facilita fluxul acestui fenomen natural..

Examinarea dinților trebuie efectuată de cel puțin 2 ori pe an, iar odată cu vârsta această perioadă crește la 3-4 ori pe an. Stomatologii ecvestri vă pot ajuta să vă mențineți sănătatea absolută a cavității bucale a calului.

Vă va fi util să citiți despre, cum să ai grijă de o coamă și copite de cai.

Caii trebuie încălțați - potcoavele împiedică crăpăturile copitelor, așchiile și defectele și, de asemenea, protejează calul de rănile mecanice în timpul călătoriei. De asemenea, ar trebui să fiți atenți la copitele calului prin tăierea și măcinarea lor regulată..

Curățați-l în bloc

Curățarea este importantă atunci când dețineți animale de companie și caii nu fac excepție..Curățare stabilăPentru a menține condiții sanitare și igienice optime, trebuie să scoateți gunoiul de grajd în fiecare zi, dimineața și seara, curățați alimentatoarele și băuturile înainte de fiecare hrănire și schimbarea apei, astfel încât bacteriile să nu înceapă să crească în ele. Schimbarea așternutului trebuie făcută și de 2 ori pe zi, precum și curățarea gunoiului de grajd.

Mâncare și apă

Calul trebuie hrănit cu fân, ovăz, tărâțe și, de asemenea, ar trebui să mănânce iarbă proaspătă, dacă este posibil. Prin urmare, este recomandabil să trimiteți calul la pășunat în mod regulat. În plus, nu uitați de necesitatea încărcărilor sportive..

Seara, aranjați ca animalul dvs. să meargă pe câmp, unde sub o șa poate depăși câțiva kilometri și poate efectua exerciții de dezvoltare și întărire.

Important! Apa din băutor trebuie să fie întotdeauna proaspătă. Calul bea mult, mai ales în sezonul cald..
Din legume, puteți da cailor morcovi, salată verde, sfeclă, din fructe - mere. În plus, există răsfățuri pentru cai pe care le poți oferi din când în când animalului tău de companie. Pentru băut, trebuie să echipați un recipient de aproximativ 50 de litri, unde să umpleți în mod regulat apă curată și proaspătă.Calul mănâncă

Creșterea cailor poate deveni o chestiune de-a lungul vieții, deoarece caii sunt capabili să fermece pe oricine intră în contact cu ei prin frumusețea, eleganța și grația lor..

Caii, ca orice alt animal, au nevoie de atenție, îngrijire și atenție de la oameni. Folosind recomandările noastre, puteți adăuga un trotter Orlov la curtea calului și să îi oferiți cele mai confortabile condiții de viață.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Trotter oryol: descriere, îngrijire și hrănire