Distribuția rasei # 1

În afara patriei sale, Ciobanescul German a câștigat popularitate destul de târziu - între 1910 și 1920. Impulsul pentru acest lucru a fost primul război mondial, în care rasa s-a stabilit din partea cea mai bună..

Un alt motiv pentru interesul destul de violent față de câine a fost seria de filme care au apărut pe ecran în acei ani. Personajul principal a fost un câine numit Rin-Tin-Tin. Ca urmare a acestor factori, Ciobanescul German a câștigat repede popularitate și a câștigat dragoste la nivel mondial..

Între timp, în Germania s-a dezlănțuit o criză economică, care a forțat crescătorii să vândă câini de reproducție de înaltă calitate pentru un cântec. Au plecat cu toții în SUA. Când a izbucnit războiul în Europa, munca de reproducere în America nu a suferit deloc, cererea de pui a crescut în mod constant, iar rasa iubită de americani a intrat în primele zece rase cele mai populare din țară.

Ciobănesc german

Ciobanesc german în Franța și Marea Britanie

Ciobanii germani au sosit în Franța în 1920. Dar, la început, animalele nu au prins rădăcini acolo. După câteva încercări nereușite de a introduce rasa, un crescător pe nume Georges Baret s-a apucat de treabă. El a fondat Societe duChien de Berger Allemand (SCBA) în 1920 cu scopul de a crește câini de rasă pură. Au fost cumpărați bărbați excelenți în Germania: Walter am der Neustrasse - născut în 1923, Aribert von Wildweibschinstein, apoi a apărut Gokel von Holzstockkrand și, în cele din urmă, în 1949, Bare însuși a adus personal din Germania un bărbat celebru pe nume Faust von Vikkrater Schloss.

Până la 1 ianuarie 1958, SCBA a ținut o carte genealogică, care înregistra date despre câini. Începând din 1958, toate înregistrările au început să fie introduse într-o singură carte turmă franceză. În 1971, s-a decis ca toți câinii înregistrați în carte să fie marcați..

Ciobănesc german

În Marea Britanie, Ciobanescul German și-a construit reputația destul de repede. În 1919, a fost creat primul club al Ligii Ciobănescului German din Marea Britanie (GSDL), care este acum unul dintre membrii de frunte ai Uniunii Mondiale a Cluburilor Ciobănescului German. Clubul este condus de Percy Elliot, un crescător cu 60 de ani de experiență.

Există două tipuri de păstori germani în Anglia: tipul alsacian (englez) și tipul german SV. Câinii de oaie de tip alsacian sunt mai buni și, în ceea ce privește exteriorul, sunt mai puternici și cu picioare scurte decât „tovarășii” lor de standard german. Câinii standard SV au o linie de păr caracteristică și o plasticitate specială a mișcărilor.
Ciobănesc german

Ciobanesc german în Elveția și Italia

În Elveția, Clubul Național de rasă a fost fondat în 1902 și a devenit cea mai mare organizație canină din țară. În prezent, lucrările de reproducere se desfășoară în două direcții: creșterea câinilor sportivi (canisele „VD Drei Tanen”, „V Balsinger” și altele) și creșterea câinilor de spectacol (cel mai faimos canis - „Vom Haus Robinson”). Din anii 50, câinii locali au concurat la campionate din Germania. Una dintre cele mai cunoscute cățele care au primit titlul de campion la Duisburg (1987) - celebrul Senta von Basilic.

Italia este una dintre țările de frunte în natalitatea ciobanilor germani. Rasa se află la vârful popularității în țară de mai bine de 30 de ani, după cum reiese din datele Studbook-ului italian (LOI). Fondatorul Societății câinilor ciobănești germani (SAS), în 1949, a fost contele Leonardo Gatto - Roissard. Nicăieri în lume nu se nasc atât de mulți câini ca în Italia - peste 25.000 anual.

Munca de reproducere a suferit schimbări semnificative în ultimii 20 de ani. Cea mai mare atenție este acordată problemelor nutriționale, precum și criteriilor obiective pentru monitorizarea producătorilor. Cum ar fi: displazia (examinarea cu raze X a articulației șoldului), testarea ADN, testele de selecție morfologică și comportamentală. De asemenea, controlul asupra creșterii câinilor se efectuează utilizând o bază de date, care include o evaluare a caracterului animalului, rezultatele testelor de selecție, un test ADN și displazia articulației șoldului..

Ciobănesc german

Ciobanesc german în Rusia

Și în cele din urmă, Ciobanescul German din Rusia. Câinii ciobănești importați din Germania în anii 20 ai secolului XX erau, după cum se spune, materiale respinse în patria lor. Bărbații au ajuns la 68-70 cm la greabăn, iar creatorul rasei din Germania, Max von Stefanitz, a îndepărtat astfel de creșteri excesive din activitatea de reproducere. De asemenea, câinii importați în URSS s-au remarcat prin fizicul lor mare și puternic, ceea ce a reprezentat și un dezavantaj semnificativ al standardului SV..

În anii 1950, rasa care a fost crescută în URSS a deviat din ce în ce mai mult de la standard. Câinii s-au remarcat prin păr puternic, creștere excesivă, forță fizică mare și fizic mare. Munca de reproducere din acei ani a avut ca scop obținerea calităților de lucru ale câinilor, și nu conformației acestora. Expertul cinolog A. Mazover (1954) scrie despre acest lucru în cartea sa. Un tip similar de câine a fost consacrat în standard în 1964 și a fost numit Păstorul din Europa de Est.

Păstorii germani de tip occidental au apărut în Uniunea Sovietică abia în anii `80. Acest tip a descurajat puțin crescătorii, dar în mod surprinzător tipul clasic a prins rădăcini în URSS. Criteriile de reproducere au început să fie revizuite, cel mai important rol în acest lucru l-au avut seminariile la care au fost invitați experți germani. Celebrele Kanto și Quanto von der Venus au lăsat o urmă vizibilă asupra creșterii câinilor ruși. De asemenea, câinii importați din Ungaria. În 1989, a avut loc la Moscova prima expoziție a asociației naționale a iubitorilor de păstori germani, iar în 1991, standardul SV a fost adoptat în cele din urmă în Rusia, ca „baza fundamentelor muncii de reproducere”.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Distribuția rasei # 1