Rase de cai: tipuri, fotografii, descrierea cailor de rasă pură

Descrierea raselor de caiCaii sunt animale grațioase și inteligente. Astăzi, un număr mare de rase se disting. Caii sunt crescuți pentru muncă, curse sau doar ca animal de companie. Înainte de a cumpăra un animal, este necesar să studiați cu atenție caracteristicile rasei, temperamentul, caracteristicile fizice și cerințele pentru îngrijire. O descriere a rasei de cai cu fotografii și nume vă va ajuta să cunoașteți mai bine animalul.

Akhal-Teke

Numele provine din zona în care au apărut aceste animale - provincia Ahal, Teke, denotă numele tribului, care a fost primul proprietar al acestui frumos animal.

Akhal-Teke este un cal de rasă pură. Nu există alte pietre în sângele său. Alte rase moderne provin din Akhal-Teke.

Akhal-Teke: istoria raseiAceste animale sunt de o frumusețe extraordinară. Grațioși, impetuoși, se disting prin dispoziția lor arogantă. Un singur proprietar este recunoscut. Numai față de el sunt infinit loiali și loiali.

Oamenii Akhal-Teke sunt de diferite dungi. De la corb - rășină la nisip.

Costume Akhal-Teke:

  • negru
  • tâmpit
  • nisip
  • gri
  • dafin

În serviciu ei modest. Numai cuar trebui să le limitați de curenți și vânt rece.

Trotter Oryol

Aceasta este mândria creșterii ruse a cailor. Crescut de contele Orlov - Rostopchin, trotterul Orlov a devenit un cal preferat pe hipodromuri și herghelii..

Costum gri, uneori prezent "mere". Orlovtsev este utilizat în principal în competiții de curse. Înhămați pe un scaun balansoar, Orloviții sunt uimitor de frumoși și aduce rezultate excelente în competiții.

Aceste frumuseți vor fi un decor minunat pentru un grajd privat..

Donskaya

Calul Don: descrierea caracterului caluluiAceasta este o rasă care a fost crescută de crescătorii ruși. Don Cazaci au făcut tot posibilul să păstreze și să distribuie acest frumos cal. Calul Don este conceput pentru călărie și este bun la ham. Acest cal, alături de trotterul Orlov, este mândria creșterii ruse a cailor.

Culoarea cailor Don este exclusiv roșu sau maro. Aceste animale să ai o sănătate bună.

Caii Don sunt folosiți în toate tipurile de sporturi ecvestre, cu excepția cursei. Sunt folosite de polițiștii montați. Animale se disting prin starea lor de bună dispoziție și sunt bine instruiți.

Budennovskaya

Această rasă a fost crescută de crescătorii ruși. Luând ca bază călăria Don și engleză, am reușit să obținem un cal minunat.

Cai de culoare roșie, cu diferite nuanțe. Diferă în stare bună de sănătate și un sistem nervos echilibrat. Sunt folosite de polițiștii montați. Scop - sport. Sunt buni sub șa și în ham. Este o rasă versatilă, care poate fi savurată în toate sporturile ecvestre..

Fiord norvegian (fiord)

Aceasta este cea mai veche și mai rasă rasă. Sunt asemănătoare animalelor descrise pe picturi rupestre din peșteri din epoca de piatră. Se presupune că istoria acestor cai a început cu aproximativ patru mii de ani în urmă. Acestea sunt ponei care au păstrat în apariția lor primele caracteristici primitive ale cailor reali. Vikingii au folosit acești ponei în cavalerie și sanie. Lucrările agricole au fost, de asemenea, efectuate folosind acești cai..

Rasa de cai Fiord norvegianAcesta este un animal puternic, rezistent, cuminte. În zilele noastre este folosit ca un cal de ham. Dar pot fi folosite și ca cal de călărie.

Culoarea acestor ponei este în mare parte maro închis. Nuanțele variază de la întuneric la nisip deschis și gri. Se găsesc și savre. Caii fiordului norvegian sunt cunoscuți pentru lor caracter excelent, ușor de învățat, atitudine sârguincioasă față de muncă, rezistență și energie.

Shire (camion greu englezesc)

Acestea sunt animale mari. Se disting prin creșterea ridicată și construcția puternică. Sunt considerați cel mai înalt cal din lume..

Shire își urmărește istoria înapoi la caii aparținând Imperiului Roman antic. Este una dintre cele mai vechi rase de cai.

Numele provine din cuvântul englezesc "Shire" - județul. În ciuda originilor sale antice, rasa nu este în întregime uniformă. Aspectul său diferă - de la cai foarte mari la cai mijlocii, potriviți pentru șa, în plug și în căruță.

Culoarea este variată: o linie de păr retrăgătoare pe cap și ciorapi albi, cel mai adesea pe picioarele din spate, sunt caracteristice. Toate părțile corpului sunt pliate proporțional: pieptul, spatele și sacrul sunt, de asemenea, suficient de largi. Shire este încrucișat de bunăvoie cu rase englezești de proiect. Produce descendenți excelenți, potriviți pentru exploatare și călărie..

Cal Hanovra

Aceasta este cea mai populară rasă din Europa. Sunt folosite pentru călărie și pentru tragerea căruțelor. Acestea pot fi văzute la concursuri internaționale de sărituri spectaculoase și dresaj..

Rasa Hanovra a fost creată cu atenție de-a lungul a trei sute de ani, iar calitățile sale de rasă se îmbunătățesc constant. Numai caii au voie să se reproducă cu un caracter bun și un temperament echilibrat. Calul hanoverian este un lider în săriturile cu spectacole și este folosit și în triatlon și dresaj..

Rasa Holstein

Rasa de cai Holstein: descrierea aspectuluiAceastă rasă a fost crescută într-un oraș german, la planta Traventhalle, care nu mai funcționează. Acum, holsteinii sunt crescuți în Elmshorn. Este cea mai veche rasă germană de cai datând de câteva sute de ani. Apreciat în special de fermierii germani pentru rezistență, dispoziție blândă și fiabilitate.

Caii erau folosiți și în scopuri militare, marcându-i curaj și putere. În secolul al XVIII-lea, au fost încrucișați cu cai de poștă din Yorkshire. Acest lucru a adus pasului grațios, grației și posturii îmbunătățite rasei. Amabilitatea animalelor s-a îmbunătățit, de asemenea.

Crescătorii de cai nu prea apreciază această rasă, așa că sunt angajați în principal în reproducerea în regiunile în care a fost crescută - mai multe provincii din Germania cresc acești cai.

Cel mai mare succes al holstenilor este prezentat în dresaj și sărituri în spectacol.

Camion greu Vladimirsky

Rasa a fost crescută în URSS. Baza este luată din scoțianul Clydesdale și English Shire, care au fost încrucișate cu cai locali..

aceasta cal bun și calm, rezistent și eficient. Sunt potrivite atât pentru ham și echitație..

Calul este nepretențios și are o sănătate excelentă. Are mersuri viguroase și libere.. Aceste animale grațioase pot deplasa în siguranță o sarcină care cântărește mai mult de o tonă și jumătate. Adesea, acești cai sunt valorificați în troica rusă.

Cal Karachaev

Cal Karachaev: personajAceste animale grațioase au fost crescute în regiunea Elbrus. Aici s-a născut această rasă nobilă, datorită naturii pitorești uimitoare, printre munții Kavaz și văi frumoase.

Caii de sânge scitic și Nogai au avut o mare influență asupra creșterii acestei rase. În secolul al XIX-lea, acești cai erau cunoscuți cu mult dincolo de granițele patriei lor..

Acesta este un cal foarte mare, cu corp lat. Este conceput special pentru zonele montane. Aceste animale nu se tem de pante înalte abrupte și se simt calm în munți..

Există trei tipuri de Karachais:

  • cal,
  • caracteristică
  • masiv.

Reprezentanții depozitului caracteristic cu hamuri de cai sunt mai des. Toate tipurile de rase se disting prin fertilitate ridicată..

Acest cal este flexibil, are o sănătate excelentă și un genotip excelent. Sunt bine aclimatizate în orice zonă. Acești cai sunt adesea folosiți pentru spectacole de circ. Karachai de rasă pură va împodobi orice grajd.

Cal Trakehner

Această rasă a fost crescută de munca crescătorilor din Prusia de Est. Era necesar să scoți un cal care să nu se teamă de vremea rece, să fie ascultător și să poată servi nu numai sub șa, ci și pentru săniuș. În plus, era nevoie de un cal puternic, curajos și rezistent. Munca colosală asupra rasei a fost marcată de nașterea acestui frumos cal.

Aceasta este o rasă destul de veche. Cavalerii Ordinului Teutonic s-ar putea lăuda cu caii din această rasă. În 1400, Ordinul Teutonic deținea trei fabrici care au crescut Trackens. Aspectul modern al cailor a devenit popular din 1732. Crescătorii lucrau la animale în două moduri - aveau nevoie de cai rezistenți excelenți pentru călărie și de cai de tracțiune excelenți. Pentru reproducerea raselor orientale, daneze și engleze folosite.

Acesta este un cal destul de activ, agil și eficient. Sunt rapizi, răbdători. rezistent. Pot comunica cu o persoană pe picior de egalitate. Acești cai sunt folosiți în cavalerie, precum și pentru lucrări agricole..

Tipurile și numele cailor sunt diferite. Este necesar să le tratezi cu atenție și cu atenție. Atunci petrecerea timpului împreună va fi un moment minunat pentru ambele părți. Caii de rasă pură atrag atenția. Toate rasele de cai diferă între ele, dar toate au nevoie de îngrijire și dragoste zilnică..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Rase de cai: tipuri, fotografii, descrierea cailor de rasă pură