Brabancon: caracteristici ale rasei de cai belgieni, întreținere și îngrijire

BrabanconCamioanele de tiraj sunt cai caracterizați prin corpul lor muscular, gâtul și picioarele puternice. Vocația lor este de a transporta încărcături grele, iar munca grea și rezistența acestor animale sunt folosite cu succes în agricultură. Una dintre aceste rase este Brabancon, care este răspândit în Belgia. Vom vorbi despre trăsăturile acestor cai, caracterul, sfera lor de aplicare și regulile de îngrijire mai târziu în articolul nostru..

Referință istorică

În Europa medievală, caii grei de pescuit erau folosiți în primul rând ca cai cavaleriști. Și toate datorită faptului că numai astfel de animale puternice și puternice ar putea rezista la sarcina unui corp uman, îmbrăcat în armuri cavalerești și înarmat cu arme grele.

Astfel de cai nu au reușit să galopeze rapid și cu îndemânare și, de asemenea, nu au diferit în ceea ce privește rezistența. Oamenii de știință spun că în țările europene cele mai frecvente rase de camioane grele au fost Brabancons, Shire, Percherons, Clydesdale.BrabanconNumeroase conflicte militare care au avut loc pe teritoriul Belgiei moderne au provocat apariția diferitelor rase străine, care includ flamandul și Ardenele. Munca de reproducere a specialiștilor belgieni a dus la apariția unui cal de călărie de tip pădure, care a primit ulterior numele de Brabancon.

Acest nume nu a fost întâmplător, deoarece în secolul al XIX-lea mica provincie Brabant a devenit centrul pentru reproducerea acestor cai de pădure. Această rasă este, de asemenea, adesea menționată ca proiectele belgiene..

Brabanconii, ca urmare a muncii de reproducere, au primit o caracteristică distinctivă - dorința de a supraviețui. Puritatea rasei a fost foarte strict monitorizată, castrând armăsari slabi și exploatând iepele însărcinate, astfel încât descendenții să lupte pentru viață și să fie duri.

La sfârșitul timpului cavaleresc, nevoia de camioane grele a devenit semnificativ mai mică, iar crescătorii au decis că este necesar să se ușureze rasa prin traversarea Brabanconilor cu pământuri..

Descriere și trăsături distinctive

Caii Brabancon se disting prin puterea și puterea lor. Sunt îndesate, au un corp voluminos, cu gâtul scurt și membrele joase și puternice. Înălțimea reprezentantului mediu al rasei este de 168-173 cm, ceea ce reprezintă o statură mică pentru camioanele grele, care pot ajunge la 190-200 cm la greabăn.BrabanconCaii au mușchi buni, oase masive. Greutatea acestor camioane grele poate fi de 800-1000 kg.

Culoarea reprezentanților Brabancon este cel mai adesea roșu-roan cu membrele negre, există și cai sărați și roșii, mai rar puteți vedea cai gri, dafin și gri.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, rasa era împărțită în 3 linii în funcție de aspectul și originea lor:

 1. Primul - Gros de la Dendre, strămoșul a fost calul Portocaliu primul, care avea o culoare castanie și un aspect puternic.
 2. Al doilea - Grey of Hainault, care era reprezentat de Bayard - un cal de la care își iau rădăcinile caii roșii, gri, roan și dun.
 3. Al treilea - Collosses de la Mwhaigne, calul Jean I a devenit fondatorul liniei. Acest grup include cei mai puternici și mai puternici cai cu picioare foarte puternice..

Știați? În ciuda varietății culorilor Brabancon, este extrem de dificil să întâlnești un cal negru sau gri.

Caracteristici externe

Principala caracteristică distinctivă a Brabanconilor este picioarele uscate, ceea ce înseamnă căpșuni largi, tendoane slabe cu densitate bună, o îndoire bună la joncți și o parte superioară musculară excelentă. Coarnele copitelor sunt de culoare deschisă și ele însele sunt mari, rotunjite și ușor turtite.BrabanconExclusiv datorită acestei combinații de caracteristici, caii din această rasă pot fi atât de puternici și rezistenți, rezista la efort fizic mare.

Brabancons poate fi ușor recunoscut printre alți cai datorită următoarelor caracteristici externe:

 1. Cap. Este destul de alungit, dar în același timp este de dimensiuni mici. Când este văzut în profil, fruntea camionului pare să fie ușor aplatizată, deoarece este largă și dreaptă. Brabancon are ochi uriași și adânci, buze dolofane, nări largi și urechi drepte.
 2. Gât. Este foarte puternic, lat și scurt. Are o ușoară îndoire și este bine poziționat.
 3. Trunchiul. Corpul puternic al calului arată masiv, în special partea din față. Brabancons burtă adâncă cu coaste rotunjite.
 4. Înapoi scurte fără slăbiciune.
 5. Picioare. Membrele uscate diferențiază semnificativ această rasă de cai de ceilalți. Articulația hock este destul de mare în comparație cu dimensiunea unui cal mediu, cu un volum de aproximativ 52 cm, în timp ce circumferința încheieturii mâinii este de 41 cm. Extern, Brabancons este ușor de distins datorită faptului că există „breton” groase pe fetlocks și șarpe. La fel ca majoritatea camioanelor cu tiraj, au picioare scurte, dar puternice, cu articulație largă și puternică..
 6. Înălțimea la greabăn. Această rasă are o înălțime medie pentru un pescaj greu: aproximativ 168-173 cm, în mare parte datorită picioarelor scurte.
 7. Costum. Majoritatea cailor sunt roșu-roan, golf, savras, de culoare maro..
 8. Greutate. Calul mediu al acestei rase cântărește aproape o tonă: de la 800 la 1000 kg.

Știați? Camion grea belgian Brooklyn Supreme din Orașul Ogden statul american Iowa a devenit cel mai greu cal din lume. Greutatea record a fost înregistrată la aproximativ 1440 kg la 198 cm la greabăn.

Caracter

Brabanconii, în ciuda aspectului lor puternic, au un caracter foarte calm și blând. În general, sunt foarte muncitori și supuși. În viața modernă, acestea sunt adesea folosite ca asistenți în timpul exploatării și sunt controlate numai cu ajutorul unor comenzi verbale cărora le ascultă bine..BrabanconAcești cai sunt foarte deștepți și înțeleg ceea ce le cere proprietarul, sunt prietenoși cu el, pentru care primesc deseori porecla „fiică” sau „fiu”.

Reprezentanții acestei rase se hrănesc fără pretenții, nu au nevoie de condiții speciale de îngrijire, rareori se îmbolnăvesc.

Argumente pro şi contra

Avantajele rasei Brabancon sunt:

 • rezistență bună, performanță și muncă grea;
 • maturitate timpurie: dresajul mânzilor începe la vârsta de 20 de luni și, după ce a ajuns la doi ani, calul poate face deja o muncă grea;
 • lungă speranță de viață;
 • serviciu de reproducere pe termen lung cu vârsta de până la 22 de ani cu armăsari;
 • caracter flexibil și prietenos.

Dezavantajele rasei includ doar viteza redusă a calului..

Știați? Camioanele grele belgiene au fost utilizate nu numai pentru transportul de mărfuri, ci au participat activ și la expoziții internaționale, câștigând primele locuri. De exemplu, în 1878, armăsarul Brilliant a devenit cel mai bun la campionatul internațional de la Paris, fiind în același timp moștenitorul direct al Orange the First. Și la începutul secolului al XX-lea, calul Balagur a fost vândut SUA la una dintre licitații pentru o sumă record - mai mult de 47 de mii de dolari.

Scopul aplicatiei

În lumea modernă, Brabancons are o mare cerere în industria agricolă și există o tendință de creștere a efectivelor de animale..BrabanconAcești cai sunt folosiți în ferme și în orașele mari din Belgia. Ele sunt, de asemenea, utilizate în mod eficient pentru munca pe teren în Rusia, Belgia și SUA, în ciuda disponibilității tehnologiei moderne..

Brabancons pot fi găsite și atunci când lucrați la exploatarea forestieră și la gaterele - unde este incomod și ineficient să folosiți echipamente. Lucrează în Olanda, Germania de Nord, Belgia și Franța.

Brabanconii sunt, de asemenea, utilizați în mod activ pentru a îmbunătăți calitățile altor rase, pentru care sunt încrucișate, de exemplu, cu iepe învechite și, ca urmare, primesc cal de lucru bun. Există, de asemenea, dovezi că camionul greu belgian a participat la creșterea unor rase europene cu sânge rece precum Shire și Suffolk.

Știați? Caii au o viziune unică. Ei pot vedea obiecte în jurul lor aproape 360°, totuși, datorită ochilor lor laterali, trebuie să își rotească botul dacă subiectul este mai aproape de 4 m pentru a-l vedea mai bine. De aproape, un cal poate recunoaște clar expresiile și gesturile faciale ale proprietarului său.

Reguli de îngrijire și hrănire a calului

Privind la puternicul bărbat frumos belgian, s-ar putea să credeți că este foarte solicitant în îngrijire și nutriție, dar nu este așa.Brabancon Există câteva puncte cheie pe care trebuie să le cunoașteți despre păstrarea și hrănirea cailor Brabancon:

 • mânjii de la 35-40 de zile sunt obișnuiți cu ovăz și tărâțe zdrobite;
 • caii din această rasă sunt nepretențioși în nutriție;
 • pășunatul în câmpuri cu vegetație bogată elimină necesitatea hrănirii cu furaje concentrate;
 • poate fi păstrat într-un grajd obișnuit, a cărui dimensiune este de 4x4 m;
 • acești cai necesită o zonă pentru pășunat gratuit lângă grajd;
 • camera în care trăiește pescajul intens al acestei rase trebuie să fie bine ventilată și să fie efectuată curățare regulată în ea;
 • Brabanconii pot tolera bine diverse fenomene naturale, în special înghețul, datorită stratului muscular gros, coamei groase și părului de pe picioare.

În ciuda faptului că vârful popularității și al cererii de cai din rasa Brabancon s-a întors în Evul Mediu, când camioanele grele erau extrem de necesare pentru transportul cavalerilor cu armuri, reprezentanții moderni ai acestei rase pot fi găsiți în fermele și industriile forestiere, unde ajută în mod activ oamenii.BrabanconDatorită puterii, pretenției și bunei dispoziții, acești cai devin asistenți de încredere ai proprietarilor lor..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Brabancon: caracteristici ale rasei de cai belgieni, întreținere și îngrijire