Care cai sunt cei mai rapizi din lume

CalExistă o specializare strictă în rândul raselor de cai. Caii de echitatie sunt destinați să participe la curse, caii de pescuit sunt sortiți să transporte mărfuri și există cai crescuți de dragul exteriorului, pentru a încânta ochii cunoscătorilor. Cei mai înțepenitori dintre ei, desigur, sunt călăreții, pentru care sunt crescuți. Cei mai rapizi cai vor fi discutați în continuare..

Ce rasă de cal este cea mai rapidă

Liderul mondial incontestabil dintre cele mai rapide rase de cai este calul de rasă pur englez. Acești cai au fost crescuți exclusiv pentru curse de cai de secole. Din generație în generație, au fost selectați cei mai rapizi producători, din care s-a format această rasă. Și a început cu caii arabi aduși în Europa cu câteva secole în urmă.Cal englezToate înregistrările actuale de viteză sunt stabilite de reprezentanți ai rasei de echitație pur-engleză. Și aceasta nu este o coincidență. Caii acestei rase, pe lângă un corp slab, care ating o înălțime de 1,6 metri la greabăn, mușchii puternici și picioarele lungi, se disting și printr-o structură specială a inimii. Volumul său este de două ori mai mare decât al altor cai și, atunci când aleargă, efectuează 140 de bătăi pe minut, în timp ce alți cai au o rată de puls de 60 de bătăi pe minut..

Știați? Organele vizuale ale cailor sunt proiectate în așa fel încât să le ofere o vedere aproape globală. Adică, fără a întoarce capul, pot vedea atât ceea ce este în fața lor, cât și ceea ce se întâmplă în spate..

La curse, caii englezi sunt capabili să dezvolte o viteză de un kilometru pe minut la distanțe scurte și medii..

Cel mai rapid stil de alergare

Dintre toate cele trei mersuri naturale existente ale calului (pas, trot, galop), cel mai impetuos este galopul, care, la rândul său, este:

  • colectat;
  • arenă;
  • mediu;
  • adăugat;
  • carieră.
Cal englezDeci, cariera este cea mai rapidă modalitate de a muta calul. Nu este o coincidență faptul că o schimbare bruscă a vitezei a ceva a fost descrisă de multă vreme de către oameni ca „chiar de pe bat”.

Important! Caii nu sunt pășunați în apropierea stupinelor, deoarece câteva zeci de înțepături de albine pot ucide un animal adult.

Deținătorii recordului de viteză

Aproape toate realizările cu cea mai mare viteză realizate de cai aparțin cailor de călărie englezi de rasă pură. Cele mai semnificative sunt:

  • Din 1945 s-a deținut recordul de viteză de 69,6 km / h, stabilit de un armăsar Beecham Rackit în Mexic la o distanță de 409 metri-Stallion Beach Rakit
  • doar 48 de ani mai târziu, acest record a fost repetat de un cal Rulă de ceapă, totuși, nu a fost depășit;
  • la o distanță de 804 metri cu un cal Sclavul Siglevi fără călăreț, ceea ce a ușurat sarcina calului, a fost dezvoltată o viteză medie de 69,3 km / h;
  • distanță lungă 2,4 km armăsar englezesc John Henry cu un călăreț care cântărea 57 kg împreună cu echipamentul, a depășit cu o viteză medie de 60,7 km / h, demonstrând nu numai agilitate, ci și o rezistență remarcabilă;
  • în 1960 în Anglia cu calul Indigeni distanța de kilometri a fost parcursă în 53,6 secunde, adică ritmul mediu al săriturii a fost de aproape 68 km / h.

Aparținând uneia dintre cele trei rase de cai de rasă pură care există astăzi, englezii au dobândit calități fizice în procesul de selecție care îl fac neîntrecut în criteriile de viteză. Cu toate acestea, acest lucru nu neagă deloc îngrijirea adecvată a acestora și antrenamentul lor uman persistent pentru a obține rezultate remarcabile la cai..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Care cai sunt cei mai rapizi din lume