Trotul - caracteristici ale testelor de agilitate ale calului

Cursa este un tip de test de curse pentru caii din rase de trap care sunt atașați la o căruță specială. Balul este condus de un călăreț, o persoană antrenată într-o școală specializată..

Istoria curselor la trap

Pentru prima dată, cursa de trap a avut loc în Rusia. În 1776, contele Orlov, lucrând la îmbunătățirea rasei de trotter Oryol, a început mai întâi să le testeze pentru agilitate și rezistență. Iarna, trotinele Oryol alergau în sanii grele, iar vara în căruțe cu patru roți. Regulile erau foarte diferite de cele moderne. Calul a fugit în linie dreaptă, pe o distanță lungă, însoțit de un cal galop cu un călăreț care a cronometrat și a păstrat moralul trotterului.

Trotter Orlov în sanie

Puțin mai târziu, în 1829, a avut loc o cursă de trapuri în America. Crescătorii de cai americani și-au crescut propria lor rasă de cai și au îmbunătățit echipajul, făcându-l pe două roți, mai ușor și mai manevrabil. Regulile s-au schimbat. Caii au galopat în cerc într-un grup mare. A apărut o distanță scurtă de până la 1600 de metri.

scaune balansoare moderne

Acum, cursele sunt răspândite în toată lumea. SUA, Canada, Franța, Australia, Noua Zeelandă - țări în care cursele la trap au câștigat o mare dragoste de la spectatori și brokeri.

Cursa de trotter Oryol

Rase de cai la trap

Caii trotați sunt capabili să alerge la un trap vioi pentru o lungă perioadă de timp, cheltuind în același timp mai puțină energie și forță decât călăria sau caii de pescuit grei. Acum, acești cai sunt folosiți cel mai adesea pentru testare, conducere și călărie în vagoane prin oraș. Trotters sunt împărțiți în rase tradiționale, a căror creștere are o importanță deosebită pentru păstrarea aspectului și frumuseții și rase premiate, unde scopul principal este creșterea animalelor mai rapide și mai rezistente..

tropăi

Trotter Oryol

O rasă tradițională la trap. În ceea ce privește agilitatea, acestea sunt inferioare cailor premii, dar au un fizic mai elegant, mai elegant și un costum neobișnuit, gri în mere. Pentru caii Oryol, premiile închise se țin la piste de curse fără participarea trottilor din rasele de premii. Acești cai se arată excelent în călărie, mersul frumos și confortabil le oferă un avantaj la călărie și dresaj, iar picioarele puternice le permit să depășească obstacolele mari.

Trotter Orlov

Trotter american sau cal de rasă standard

Rasa premiului. Cei mai rapizi trotters din lume și reperul pentru viteză. Caii americani nu sunt atrăgători, culoarea este de obicei roșie, albă sau neagră, fără marcaje albe.

cal de rasă standard

Trotter rusesc

Cea mai tânără rasă la trap. Acești cai au fost crescuți în Rusia, încercând să obțină un cal universal, păstrând frumusețea Orlovului și agilitatea trotterului american.

Trotter rusesc

Trotter francez

Trotterul francez a fost crescut în Normandia. Au fost inițial folosite pentru călărie în vagoane și sub șa. Mai târziu, au apărut cai care alergau mai repede decât alții, au început să fie folosiți la reproducere și au obținut o rasă excelentă. Pierde ușor în fața trottilor americani în agilitate, dar mai durabil când alergi pe distanțe lungi.

Trotter francez

Regulile cursei

Cursele de cai au loc la hipodromuri. Este un imens complex de clădiri și grajduri, iar câmpul său de luptă este un cerc de hipodrom. Tote este răspândit în Europa și Occident.

cursa de cai

Lungimea benzii de alergat este de cel puțin 1600 de metri. O atenție deosebită este acordată solului, astfel încât suprafața pentru tot sezonul asigură cea mai bună tracțiune a copitelor, chiar și în vremea cea mai rea. În jurul pistei premiilor de înaltă calitate sunt cele mai simple pentru antrenament. Pista de curse este împărțită în sferturi de 400 de metri, ceea ce face ușoară distincția între 1600, 2400 și 3200 de metri.

tropașii alergând noaptea

Cele mai mari hipodromuri din Rusia

Există hipodromuri în aproape toate orașele. Majoritatea sunt mici, dar câteva hipodromuri găzduiesc cai și călăreți internaționali.

Hipodromul central al Moscovei „TsMI”

Una dintre cele mai vechi și mai prestigioase piste de curse. Cei mai rapizi cai din Rusia și Europa se întâlnesc la Hipodromul Moscovei.

rostrum CMI

Hipodromul Ufa „Akbuzat” din Ufa

Astăzi „Akzubat” este un imens complex sportiv ecvestru modern. Pe teritoriul hipodromului există: o tribună modernă, un grajd cu trei etaje și un mare centru veterinar.

hipodrom în Ufa

Hipodromul Kazan

Hipodromul este de clasă internațională. Este principalul centru de creștere a cailor din Tatarstan, unde crescătorii pot evalua rezultatele creșterii raselor de cai la trot.

Hipodromul Kazan

La sfârșit de săptămână merită să vizitați hipodromul, deoarece cursele de cai la trap sunt o vedere foarte neobișnuită, interesantă și uneori extremă.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Trotul - caracteristici ale testelor de agilitate ale calului