Calul de curse englezesc: caracteristici, întreținere și îngrijire

Cal de curse englezescCalul de curse cu rasa pură engleză este una dintre cele mai bune rase sportive din lume. Este renumită pentru rezistența, agilitatea, energia. Și, uneori, cu un personaj trufaș.

Întreținerea lor este destul de costisitoare și consumă mult timp, dar rezultatele la competiții sunt impresionante. În acest articol, vom lua în considerare în detaliu toate nuanțele istoriei și conținutului acestei rase..

Referință istorică

În ciuda prezenței adjectivului „rasă pură” în nume, animalul nu este inerent considerat ca atare. Calul de curse englezesc, așa cum se numea înainte, a fost crescut prin selecție.

Reproducerea a început în secolul XYII. Pentru aceasta s-au folosit cai englezi și arabi. Potrivit altor surse, aceștia erau cai arabi și spanioli. În viitor, împerecherea a fost efectuată numai între reprezentanții rasei.

De asemenea, se obișnuia să se folosească doar cei mai buni cai din această rasă, astfel încât descendenții să dea rezultate bune la curse. Apropo, tocmai pentru curse a fost inițial crescut pur-sangele englez. Dar deja în secolul XYIII, cererea pentru aceasta era în armata engleză..

La urma urmei, rasa a dezvoltat rapid viteză mare și a fost rezistentă. În prezent, un cal de curse englezesc de rasă pură - este una dintre cele mai scumpe rase de cai din lume.Cal de curse englezesc

caracteristici generale

Calul de curse englez este o rasă foarte solicitantă.

Nu trebuie să economisiți bani și eforturi pentru întreținerea acestora:

 • atât personajul, cât și performanța la competiție vor depinde în mod direct de conținut și grijă;
 • caii acestei rase sunt destul de dureroși și pot muri fără îngrijirea adecvată.

Exterior

Există trei cele mai frecvente costume engleze de cai de curse:

 • golf (roșu cu o nuanță roșie, coamă și coadă negre, precum și picioarele inferioare);
 • karak (maro închis sau negru, cu coadă și coamă negre, există urme aurii de bronz pe față, în jurul ochilor, în zona inghinală);
 • negru (cal complet negru).
Cel mai puțin frecvent este costumul gri.Cal de curse englezesc

Caracteristicile exterioare ale calului sunt următoarele:

 • greutate - 500-600 kilograme;
 • Înălțimea la greabăn: 155-170 cm la un adult. La naștere - 100 cm. Creștere în primul an de viață - până la 136 cm;
 • lungimea corpului - 160 cm;
 • capul are forma corectă, clasică, există nări mari, urechi mici. Profilul este alungit, plat. Capul este proporțional cu corpul, lumină. Ochii sunt întunecați, proeminenți. Greierul este proeminent și mai dezvoltat decât la alte rase;
 • gâtul este drept, fără mărul lui Adam, subțire și cu deschidere mare, lungă;
 • spatele este muscular, lung, crupul este mai puțin dezvoltat, oval sau drept;
 • pieptul unui adult are o circumferință egală în medie cu 184 cm.

Speranța de viață este de 20-23 de ani. În ciuda caracteristicilor de mai sus, pista de curse engleză poate fi mică. Aceasta nu este o abatere.

Vă recomandăm să aflați mai multe despre cai piebald.

Caracter

Caii rasei de curse de rasă se disting printr-o dispoziție îndrăzneață. În tinerețe pot fi neînfrânate, înfricoșate, nervoase. Este dificil să le găsești o abordare, dar înțelegerea reciprocă se realizează datorită severității și afecțiunii simultane a antrenorului sau proprietarului..Cal de curse englezescOdată cu vârsta, toate aspectele negative ale caracterului devin plictisitoare, iar individul este deja mai ascultător. Tolerează prost pedeapsa. Se remarcă faptul că are un caracter coleric. Caii sunt energici, rapizi. Acesta este tocmai avantajul lor în competiții..

Știați? Dacă un cal de curse englez participă la curse, atunci restului raselor de cai li se interzice să participe la ele. Deoarece această rasă este considerată cea mai rapidă și mai puternică, altele vor pierde pur și simplu..

Viteză

Acestea sunt cele mai rapide călăreți. Viteza medie la curse este de 50-60 km / h (distanță lungă - mai mult de 3 km). Deținătorul recordului dintre cursanții englezi este un armăsar pe nume Beach Rekitu, care a atins o viteză de 69,69 km / h la o distanță de peste 400 de metri.

Avantaje și dezavantaje

Ca orice cal de rasă, calul de curse englezesc are argumentele pro și contra..Cal de curse englezesc

Avantaje:

 • viteză;
 • energie;
 • rezistenta;
 • bine instruit;
 • obțineți rezultate bune rapid;
 • aspect prezentabil;
 • fidelitate;
 • musculatura dezvoltată.
Știați? 1881 în Rusia erau doar 432 de cai de curse pur-rasa englezi.
Dezavantaje:
 • caracter nervos;
 • alimentele care trebuie monitorizate cu atenție;
 • conținut, deoarece rasa nu tolerează frigul sever sau temperaturile ridicate de vară;
 • suprafață mare pentru conținut.

Influența asupra altor rase

În ciuda faptului că este obișnuit să se încrucișeze această rasă numai cu indivizi din aceeași rasă, destul de puțini recurg la amestecul cu alții. Într-adevăr, atunci când traversează, calul de curse englezesc transmite cele mai bune calități ale sale: înălțime, muscularitate, constituție uscată, viteză, plămâni voluminoși.Cal de curse englezescSe obișnuiește să le folosiți pentru reproducere sau călare cu cai. Rasa de cai americani de rasă standard a provenit din încrucișarea cu un cal de curse de rasă. Trotul francez și Oryol își urmăresc, de asemenea, genele înapoi la cai de rasă pură.

Chiar și poneii polo, care sunt atât de populari în Argentina, au primit odată toate cele mai bune calități de la un cal de curse englezesc (cu excepția înălțimii). Uneori, se efectuează re-încrucișarea raselor deja crescute cu o rasă pură. Acest lucru se face astfel încât rasa să nu-și piardă calitățile originale..

Știați? Pentru a crea rase de sanie, se folosesc iepe engleze de cai de curse, iar armăsarii sunt folosiți pentru a crea rase sportive..

Folosind

Limba pură engleză este folosită pentru echitație, curse de cai. Acestea din urmă pot fi atât pentru pista hipodromului, cât și pentru barieră. Cursele de cai se pot face și pe teren accidentat (încă-urmărit).

Caii de curse englezi sunt, de asemenea, populari pentru cross-country. Caii care nu au rezultate bune în curse pot fi folosiți pentru reproducere sau îmbunătățirea altor rase.Cal de curse englezesc

Cal de curse englez în Rusia

Caii englezi pur-rasa au fost aduși în Rusia la sfârșitul secolului XYIII. Cursele de cai cu participarea lor au apărut în a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Caii au fost folosiți în principal pentru a îmbunătăți rasele locale.

Așa cum am menționat mai devreme, aceste animale au fost folosite pentru reproducerea trotterului Orlov. Pentru aceasta au fost implicați de A.G. Orlov-Chesmensky. Dar mai târziu au fost ferme de herghelii, unde calul de curse englez.

Când a apărut prima comunitate de curse în Rusia (1825), caii au devenit din ce în ce mai populari printre crescătorii locali. Așadar, în 1826, al doilea volum al cărții de turmă engleză a fost republicat în Rusia, iar opt ani mai târziu a fost organizată Societatea de curse din Moscova..

Probabil că veți fi interesat să citiți despre, cât durează sarcina și cum să nască cai.

Încă doi ani mai târziu, a fost publicat primul volum al cărții de cai de rasă, care fusese deja născut și folosit în Rusia..

Întreținere și îngrijire

Calul de curse englez este o rasă foarte solicitantă. Este întotdeauna nevoie de un complex complet de vitamine, nu trebuie permisă cea mai mică pescaj, nici o plimbare pe pășuni deschise.Cal de curse englezescÎntreținerea calului de curse îi va afecta direct rezultatele atât în ​​competiție, cât și în reproducere. Un cal englezesc ar trebui să se simtă întotdeauna confortabil în grajd. În plus, proprietarul nu trebuie să manifeste agresivitate sau să-și arate nervozitatea în jurul calului..

Sunt foarte sensibili la emoțiile altora și pot răspunde cu același negativ. Încercați să arătați întotdeauna atenția calului, dragostea și grija. Acest lucru va aduce rezultate mult mai bune decât rigiditatea și rigoarea..

Grajd

La păstrarea cailor de orice rasă, trebuie luate în considerare condițiile meteorologice și clima locală. Dar există adesea reguli universale pentru construcția de cai. Deci, de exemplu, este important să aveți un stilou cu un baldachin unde calul să poată fi ținut vara. La urma urmei, calul de curse englez nu tolerează căldura extremă.

Important! Sârmă ghimpată nu trebuie folosită la construirea unui gard pentru Levada. Poate răni animalul.

Deja în timpul primului îngheț, caii trebuie aduși într-un grajd, în apropierea căruia trebuie amplasată o levada - o mică curte unde animalul se poate odihni și merge. O astfel de curte ar trebui să fie împrejmuită cu un gard de 2 metri. Suprafața unei levada este de la 2 la 3 hectare.

Într-un grajd pentru un animal, un spațiu de 50 mp m. Adică compartimentul ar trebui să fie doar o astfel de zonă. În acest caz, este important ca în grajd să observați unul dintre tipurile de întreținere.Cal de curse englezesc pe un padocExistă trei dintre ele:

 • stand, adică pentru fiecare cal propriul compartiment;
 • stand, adică fiecare individ este separat de o partiție, dar în același timp toată lumea este într-un rând și legată;
 • hol - toți caii se află într-o singură cameră mare.

Alimentatoarele ar trebui să fie în fiecare stand, precum și băuturile. Pentru tarabe, sunt necesare alimentatoare pentru a completa furaje concentrate acolo. Standurile ar trebui să aibă un alimentator de grup și un jgheab.

Pentru ca animalul să se simtă confortabil în grajd, aveți nevoie de așternutul potrivit. Fânul, turba sau rumegușul pot fi cele mai convenabile atât pentru recoltare, cât și pentru pista de curse în sine. Absorb bine toate mirosurile neplăcute..

Important! Folosiți paie de secară și grâu pentru așternut, nu paie de orz sau de ovăz. La urma urmei, în acest fel animalul nu îl va mânca.
În medie, grosimea așternutului este de 20-40 cm. Cu toate acestea, nu uitați că există două tipuri de așternut în funcție de frecvența schimbării lor: zilnic și adânc. Acesta din urmă este utilizat pentru păstrarea cailor și este complet schimbat doar de două ori pe an..Cal de curse englezesc în grajd

Uneori puteți găsi covoare de cauciuc, care sunt așezate sub un pat de paie. Dar acest lucru nu este corect și nu igienic. Într-adevăr, în acest caz, o cantitate mare de poluare se acumulează sub ele. Temperatura, precum și ventilația în grajd trebuie luate în considerare în timpul construcției.

La urma urmei, întreținerea sporturilor, cailor de cursă este diferită de întreținerea raselor de lucru. Mai mult, lipsa vântului (ventilație necorespunzătoare) va asigura doar curenți de aer, care pot duce la boli respiratorii ale indivizilor.

Există reguli zoologice stricte cu privire la întreținerea cailor de curse englezi, deci ar trebui să consultați întotdeauna un specialist.

Curățenie și igienă

Curățenia trebuie făcută de două ori pe zi. Acest lucru se aplică schimbării așternutului. O curățare completă cu dezinfectanți este necesară o dată pe zi. În timpul acestuia, indivizii nu ar trebui să fie în grajd.Curățare stabilăÎn timpul recoltării, un animal ia de la 5 la 7 kg de gunoi nou. Alimentatoarele și băuturile trebuie curățate în mod constant, adică de îndată ce văd contaminare.

O verificare zilnică a stării dinților și copitelor va ajuta la prevenirea diferitelor boli la care pilotii englezi sunt atât de sensibili. Este deosebit de important să urmăriți haina animalului dvs. de companie..

Vă va fi util să aflați mai multe despre întreținerea corectă a cailor acasă.

Hrănire

Animalele sunt hrănite de cel puțin trei ori pe zi. Este imperativ să aveți o hrană concentrată în dietă, care ajută la menținerea energiei și agilității calului. Animalele ar trebui uneori să fie încurajate cu mere sau morcovi.

Calul de curse englez va fi deosebit de recunoscător pentru astfel de delicii. Deoarece rasa este sportivă, hrana trebuie să fie echilibrată și de înaltă calitate. Înainte de competiție, se recomandă reducerea consumului de furaje convenționale și creșterea consumului de concentrat.Calul mănâncăDeci, calul cursei de rasă pur-englez este o rasă specială. La urma urmei, necesită o îngrijire atentă și o atenție constantă. Doar dacă sunt îndeplinite aceste condiții, ea va da rezultate bune în competiții..

Recenzii din rețea

Rasa engleză de rasă pură poate fi considerată întruchiparea materială a geniului uman. Acesta este un produs al selecției, în care a existat un singur criteriu de selecție - să fii primul la pilon. Animalul este întruchiparea acestei idei umane. Este incapabilă să trăiască în mediul natural, deși la toate distanțele, cu excepția a 100 de metri, nu are egal, în condiții reale, această rasă poate fi mai mică în agilitate decât kulanii, deoarece toate înregistrările sale sunt stabilite la hipodromuri. Dacă se întâmplă să galopezi pe un cal din această rasă, nu vei uita niciodată senzația de zbor, presiunea vântului, strângerea lacrimilor din ochi și bătăile nebune..

Amigo

https://forum.zoologist.ru/viewtopic.php?pid=126805#p126805

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Calul de curse englezesc: caracteristici, întreținere și îngrijire