Descrierea raselor de cai cu fotografii

Clasificarea rasei de caiCalul este un animal foarte frumos și grațios. Există mai mult de două sute de rase în lume, dintre care cincizeci sunt crescute pe teritoriul fostei URSS. Acest articol va discuta clasificarea lor, precum și va oferi descrieri și fotografii ale unora dintre cele mai populare.

Rase de cai

Într-una din clasificările dezvoltate identificat 3 grupuri principale.

Primul grup a inclus rase de cai de rasă, cu performanțe ridicate caracteristice, care au fost create în condițiile stabilite de om. Acest grup a fost împărțit în 4 tipuri, în funcție de scopul și specializarea.:

 • grele (camioane grele sovietice, camioane grele rusești, camioane grele Vladimir, Percheron);
 • ham (trotter rusesc, trotter Oryol, rasă finlandeză și altele);
 • călărie (cal de rasă, Budyonnovskaya, andaluz, rasă Trakehner și arcade.);
 • călărie - ham (maghiară, Morgan, Wielkopolska, germană „jumătate de sânge” și altele).

În al doilea grup, animalele crescute sunt izolate, dar deja în condiții apropiate de cele naturale. Acest grup este, de asemenea, extrem de eficient. Mai uniformă (călărie, călărie - ham), însă, calitățile lor biologice diferă semnificativ și, prin urmare, ale lor împărțit în subgrupuri zonale:

 • Munte,
 • stepă,
 • Deșerturile din sud.

Al treilea grup include rase formate prin selecție naturală și artificială în condițiile naturale cele mai aproximative..

În ceea ce privește productivitatea, nu au nicio specializare (muncitori și carne și lactate) - au o adaptare distinctă la condițiile locale și sunt împărțite în funcție de zonele de distribuție:

 • stepă,
 • pădurea nordică,
 • munte și
 • ponei insulari.

În acest articol, vom lua în considerare cele mai frecvente rase ale primului grup pentru fiecare tip. Și întrucât, astăzi, caii sunt de cel mai mare interes pentru sport și călărie, să începem cu un cal de călărie.

Rasa Budenov de cai

Costume de bază pentru caiBudenovskaya - călărie, drăguță rasă comună de jumătate de rasă. A fost înregistrat în 1948. Prima armată de cavalerie și alte creșteri de cai situate pe teritoriul regiunii Rostov au fost angajate în creșterea acestei rase, liderul lor a fost mareșalul S.M. Budennov, după care a fost numită această rasă. Iepele Don și Marea Neagră au fost încrucișate cu armăsari de călărie pur-rasa. Astfel, caii Budyonnovsk aveau puteri și calități de curse..

Inițial, această rasă a fost creată pentru cavalerie, a fost necesar să se obțină rezistența unui cal atunci când a fost creat. Cu toate acestea, atunci când nevoia de cai de cavalerie a dispărut, scopul reproducerii a fost sportul și călăria, infuzia de sânge de rasă de rasă a crescut.

Budennovskaya are un suport de referință, temperamentul ei este energic. Are forme masive, mușchi bine dezvoltați, spatele lat drept și partea inferioară a spatelui, pieptul larg, membrele puternice, capul proporțional, gâtul drept și lung. Creșterea calului Budyonnovsk atinge aproximativ 170 cm.

Cea mai obișnuită culoare a calului Budyonnovsk este roșu (ca în fotografia prezentată), există și culori maro, golf și corb..

Morgan

Morgan - rasa de cai cu ham.

Este uimitor că americanii Morgan provin dintr-un singur armăsar pe nume Justin Morgan. El a fost nu mai mult de 142 cm înălțime, și cântărind nu mai mult de 386 kg, cu toate acestea, el a devenit faimos în competiția pentru transportul greutăților și curse de cai sub șa și în ham. Acest lucru l-a făcut un cal excepțional de puternic..

Morgana arată ca un cal compact (vezi foto) - corp adânc, spate scurt, crup muscular. Au o frunte largă, ochi mari, urechi scurte proeminente, o coamă luxuriantă și coadă. Are un pas ușor, elastic, motiv pentru care sunt considerați cei mai buni cai de mers pe jos..

Morgana atinge o înălțime medie de 144-157 cm la greabăn și o greutate de aproximativ 450 kg. Pot avea culoarea neagră, dafin, maro și roșie.

Trotter Oryol

Rase de caiTrotterul Oryol este un cal de ham, al lui numit calul de trap Oryol. O trăsătură caracteristică a lui este că este capabil să alerge la un trap rapid..

Această rasă rusă a fost crescută la o fermă de herghelii la sfârșitul secolului al XIII-lea - începutul secolului al XIX-lea datorită contelui A.G. Orlov-Chesmensky, după care a fost numit. Trotterul Oryol a fost crescut prin încrucișarea a aproximativ cincisprezece rase diferite.

Mărimea capului acestui animal este mare, se găsesc deseori păduri cu cocoașă. Gâtul trotterului Oryol este drept și lung, de multe ori lebădă, ofers de înălțime medie. Au urechi mici și erecte, ochi mari. Spatele este lung cu o pliere, crupul acestei rase este coborât, așa cum se vede în fotografie.

Trotterul Oryol pare a fi cu picioarele înalte datorită pieptului său lat. Acești cai se mișcă frumos, arată inteligent și frumos în ham. Au rezistență și o forță considerabilă. Troturile Oryol sunt albe ca zăpada sau gri în mere, gri, negru, dafin, roșu și, foarte rar, costum karak.

Camion greu sovietic

Care este numele rasei de caiCal de pescuit greu sovietic - o rasă de cai neobișnuit de puternică și mare, cu o capacitate de încărcare mare.

Greutatea lor poate ajunge la aproximativ o tonă, iar înălțimea lor este de 170 cm. Această rasă are forme musculare (uită-te doar la fotografie), piept mare, lat, spate, coapse, crupă foarte largă, picioare de lungime medie, are păr grosier în coamă și coadă, cap mărime medie. Sunt predispuse la grăsime corporală. Temperamentul este calm, flegmatic, în același timp energetic. Iepele sunt capabile să producă cantități mari de lapte.

Camionul greu sovietic a fost crescut în urmă cu peste 60 de ani prin traversarea Ardenilor, Brabanconilor, Percheroniilor și Bityug-urilor..

Cea mai comună culoare este roșu, dafin, mai rar negru și maro.

Un fapt interesant și faimos în lume despre recordul de ridicare a greutăților (care până în prezent nu a fost doborât) este asociat cu un reprezentant al acestei rase - un armăsar numit Force - el a reușit să scoată o sarcină de 22991 kg și a mers 35 m cu ea.

Și, deși interesul pentru cai s-a estompat odată cu dezvoltarea progresului tehnologic și și-au pierdut scopul inițial, datorită cunoscătorilor care au salvat multe rase după războaie și alte necazuri, lumea se poate bucura totuși de frumusețea și puterea cailor..

Rase de cai Caracteristici ale păstrării unui cal de rasăDescrierea rasei de caiCostume de bază pentru caiCal și cal micCaracteristici ale creșterii de caiCalul și conținutul acestuiaFrumoasă rasă de caiCum arată un cal de rasăCal BoulogneCai la trapClasificarea rasei de cai
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Descrierea raselor de cai cu fotografii