Caracteristici ale întreținerii și îngrijirii galbenului labidocrom

Caracteristici ale întreținerii și îngrijirii galbenului labidocromLabidochromis galben

este un reprezentant al ciclidelor africane din grupul Mbuna. Acest pește a câștigat popularitate printre acvaristi datorită culorii sale strălucitoare și a conținutului simplu. Vom lua în considerare acum aceste caracteristici..

Scurta descriere

Ciclidă de colibri, sau galben labidochromis, sau pur și simplu galben și-a luat numele din frumoasa sa culoare galbenă. Deși labidocromul are culori diferite, galbenul a devenit cel mai popular dintre ele. Aripioare dorsale și anale decorate cu margini negri.Scurta descriereForma corpului, ca toate ciclidele, este alungită. Peștii adulți ating 8-10 cm lungime. Galbenii sunt mai puțin agresivi decât alte ciclide, deci sunt minunate pentru habitatele din acvariu. În condiții bune, trăiesc 7-8, și uneori 10 ani..

Caracteristici ale vieții în sălbăticie

Labidochromis galben a venit din Africa de Est. Acolo locuiesc doar în Lacul Malawi, unde sunt mulți. În natură, acești pești nu sunt doar galbeni, ci și de alte culori. Tinerii înotători înoată la o adâncime de 10-30 m, iubesc fundul stâncos și trăiesc lângă malurile stâncoase ale lacului. Spre deosebire de alți pești, nu trăiesc în școli, ci în perechi sau singuri..

Labidocromul auriu, ca și alte ciclide, sunt prădători. Se hrănesc cu insecte și larvele lor, pești mici și moluște. De asemenea, le place să se bucure de alge marine..

Știați? În lacul african Tanganyika s-au înregistrat cele mai mari și mai mici ciclide: bulangerocrom la scară mică, lung de 90 cm și nanochromis transvestitus, care abia a crescut la 2,5 cm.

Selectarea și amenajarea unui acvariu

Pentru ca peștii galbeni să se simtă confortabil, în acvariu, trebuie să le creați condiții cât mai apropiate de cele naturale. Mărimea, luminozitatea culorii și speranța de viață a locuitorilor săi depind de aceasta..

Volumul și dimensiunile

Labidochromis iubește să înoate peste tot, pentru aceasta au nevoie de mult spațiu. Prin urmare, capacitatea acvariului trebuie să fie de cel puțin 100 de litri. Acest spațiu este suficient pentru 3-4 femele și un bărbat..Volumul și dimensiunileUn volum de 200-300 litri este cel mai potrivit. Într-un astfel de rezervor, puteți așeza până la 10 femele și 2-3 masculi. Vor avea spațiu amplu pentru jocuri, ascundere și curte..

În lacul lor natal, ciclidele galbene rămân de obicei aproape de fund, lângă ascunzătoarele lor. Prin urmare, este de dorit ca zona de jos a acvariului să fie, de asemenea, destul de mare. Mai bine capacitatea este largă decât mare.

Știați? Conform Guinness Book of Records, cel mai mare acvariu este situat în Emiratele Arabe Unite, în Dubai. Capacitatea sa este de 10 milioane de litri, iar pereții de sticlă au o grosime de 75 cm și este locuit de 33 de mii de locuitori subacvatici.

Cerințe de apă

În Lacul Malawi, apa are următorii indicatori chimici și de temperatură:

  • echilibrul acid (pH) variază între 7,2 și 8,5 unități;
  • rigiditate 10 la 20 dGH;
  • temperatura nu mai mică de +23 ° С și nu mai mare de +28 ° С.

Apa dintr-un acvariu cu galben ar trebui să îndeplinească aceleași criterii..

Plantele și solul

Peștii de acvariu galbeni se vor simți ca acasă dacă le creezi un interior „acasă” în acvariu, ca în partea de jos a lacului Malawi. Le va plăcea nisipos și stâncos amorsare. Pentru aceasta, roci de coajă, marmură și așchii de corali sunt potrivite: în ce pot săpa peștii, săpă găuri.Plante și solÎn ceea ce privește algele, poți să te descurci fără ele, pentru că cei care mănâncă mănâncă tot ce pot. Dintre toate plantele, numai Cryptocorynes și Anubias pot supraviețui. Sunt nepretențioși, iar ciclidele nu le plac..

Mulți iubitori de pești acordă o mare atenție fitodesignului acvariului lor.. Cryptocoryne și hornwort sunt printre cele mai frecvente plante, care sunt folosite în acvaristică.

Pentru confortul peștilor galbeni, sunt importante obiectele de decor care imită habitatul lor natural: peșteri, chei, grote construite din pietre. Pentru aceasta, puteți folosi nu numai pietre, ci și ghivece de flori, țevi, coji de nucă de cocos. Yellow va fi fericit să amenajeze case și adăposturi acolo..

Echipament optional

Galbenul, ca și alți pești de acvariu, are nevoie de condițiile potrivite. Acest lucru necesită următoarele echipamente pentru acvariu:

  • ciclidele galbene adoră apa curată, care conține un minim de amoniac și nitrați. Acest lucru necesită un puternic filtru, care va putea pompa și purifica 2-3 volume de apă pe oră;
  • aerarea și debitul puternic vor fi asigurate de o pompă specializată sau un compresor de aer;
  • este necesar un încălzitor de înaltă calitate pentru încălzirea apei și menținerea temperaturii dorite;
  • controlul temperaturii apei se efectuează cu ajutorul unui termometru special.
Echipament optional

Ce să hrănești

Deși labidocromele sunt carnivore, ele sunt de fapt omnivore și mănâncă orice pot mânca. Este foarte important să țineți evidența echilibrului și varietății meniurilor lor. Ar trebui să fie jumătate din alimentele vegetale. Nu ar trebui să existe probleme cu hrănirea: galbenii sunt bucuroși să mănânce atât alimente uscate (pentru ciclidele africane), cât și congelate și vii (creveți în saramură, koretra și viermi mici). Pentru vegetație sunt potrivite frunzele tocate de spanac, salată verde, păpădie și vallisneria. Mâncarea bogată în caroten ajută peștii să rămână orbitori.

Important! Hrana trebuie limitată. Glutonii galbeni consumă totul dintr-o dată și deseori mănâncă în exces. Acest lucru poate duce la balonare și moarte. Este recomandabil să se dea jumătate din porția prescrisă la un moment dat..

Diferența dintre un bărbat și o femeie și reproducere

Pentru a distinge bărbații de femele, trebuie să îi priviți cu atenție. Masculii sunt mai mari, mai strălucitori, mai ales în timpul reproducerii, iar marginea neagră a aripioarelor lor este mai vizibilă.

Peștii galbeni ating maturitatea sexuală la 6-8 luni. Nu este nevoie să se creeze condiții speciale pentru reproducere, peștii se descurcă singuri. Masculul sapă o gaură în nisip, unde femela depune 10-30 de ouă. Apoi le colectează în gură, unde vor avea loc fertilizarea și incubația..Diferența dintre un bărbat și o femeie și reproducereAceastă perioadă durează 25-40 de zile, în funcție de temperatura apei (cu cât apa este mai caldă, cu atât prăjitorii vor apărea mai devreme). În timp ce gura este ocupată cu caviar, femela nu mănâncă nimic. După ce și-a eliberat puii din gură, mama îi protejează timp de aproximativ 7 zile. După aceea, devin independenți..

În acvarii, puteți crește pești precum: scalar, guppy, chirurgi pești, arowana, disc, gourami, platele, astronote, cocoșii de pește, cozi de voal, pește clovn, laliusov, ancistrus, spini, barbele și papagali.

Compatibilitate cu alți pești

Galbenele Labidochromis nu creează de obicei probleme la întreținere, cu condiția să fie luată în considerare compatibilitatea lor cu alți locuitori ai acvariului. Comparativ cu alte ciclide, galbenele sunt cele mai pașnice. Dar sunt încă prădători prin natură și se înțeleg bine numai cu vecinii de dimensiuni și temperament egale..

Cu siguranță vor mânca peștii mai mici. Prin urmare, este extrem de nedorit să țineți vânătorii galbeni într-un acvariu comun, împreună cu labirintul, haracinul, vivipar și peștișor de aur.Compatibilitate cu alți peștiLiniștit și liniștit, Ellow locuiește alături de următoarele specii:

  • Ciclide africane din grupul Mbuna: pseudotrofii, delfini albastri, aulonocari, lamprologi;
  • somn: synodontis, tarakatum, coridoare, ancistrus, L-somn.

Important! Nu poți găzdui ellou cu alți pești galbeni. Nu ar trebui să existe mulți bărbați într-un acvariu (de preferință pe jumătate decât femeile). În ambele cazuri, rivalitatea va duce la agresiune și lupte..

După cum puteți vedea în acest articol, ciclidele galbene care au condiții bune de locuință și vecini potriviți nu vor fi o problemă. Dimpotrivă, vor deveni o sursă zilnică de bucurie și bună dispoziție..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Caracteristici ale întreținerii și îngrijirii galbenului labidocrom