Tipuri de ciclide de acvariu cu o descriere

Ciclide

În articol, voi lua în considerare descrierea, caracteristicile întreținerii și creșterii ciclidelor de acvariu. Voi acoperi problemele nutriției, reproducerii, interacțiunii cu alți pești. Vă voi spune despre soiurile de ciclide: Malawian și pitic.

Semne externe și caracteristici ale ciclidei acvariului

 1. Colorare. Pești strălucitori într-o varietate de culori. Masculii sunt mai strălucitori decât femelele. În perioada de reproducere, pigmentarea crește, apar dungi și pete contrastante. Ciclidele roz, verzi, violet sunt adesea colorate chimic. Acest lucru duce la pierderea culorilor saturate, ceea ce are un efect dăunător asupra sănătății peștilor..
 2. Dimensiuni. Există pești de la 3 la 90 cm.
 3. Câți trăiesc. Cu o îngrijire adecvată și prevenirea bolilor, pot trăi până la 10 ani.
 4. Habitat. În sălbăticie, ei trăiesc în apele dulci din America de Sud, regiunile de coastă salmastre din Asia și în lacurile alcaline africane din Tanganyika și Malawi.
Ciclidele sunt inteligente, capabile să-și amintească proprietarul din vedere.
Ciclidele se găsesc în cele mai variate și mai vibrante culori.
Ciclidele se găsesc în cele mai variate și mai vibrante culori.

Soiuri populare

 1. Malawian. Numit după Lacul Malawi. Acestea sunt împărțite în 2 grupe: Mbuna (erbivore, trăiesc printre vegetație densă) și rață (prădători, preferă un fund stâncos și recife subacvatice). Iubeste apa alcalina calda, pH 8,5.
 2. Pitic. Originar din rezervoarele din Peru, Venezuela, Brazilia. Dimensiune maximă 15 cm. Capabil să trăiască în apă rece cu pH 6,5.
Ciclidă pitică
Ciclidă pitică

Condiții pentru păstrarea speciei în acvariu

Pentru peștii ciclide, se creează condiții apropiate de habitatul lor natural. Prin urmare, aciditatea apei pentru ciclidele africane, asiatice și sud-americane este diferită..

Temperatura apei este de 26-28 de grade. Volumul de apă pentru 2 pești adulți este de 200 de litri. Lumina împrăștiată. Este necesară filtrarea și aerarea. 20% din apa din acvariu se schimbă o dată pe săptămână.

Fundul este căptușit cu pietre mici, de cele mai multe ori plate.

Pentru a diferenția habitatele diferitelor tipuri de pești din acvariu, trebuie să existe grote, peșteri, pietre, vegetație densă. Flora subacvatică este aleasă cu rădăcini puternice și frunze dure. În caz contrar, ciclidele vor dezrădăcina plantele și le vor gusta..

Cichlidariums sunt la vânzare - acvarii care au tot ce aveți nevoie pentru ciclide.

Conform clasificării științifice, ciclidele aparțin familiei ciclidelor, ordinea asemănătoare bibanilor, clasa peștilor cu aripioare.
conținut de ciclide
Fundul acvariului cu ciclide este căptușit cu pietre plate

Hrănire

Ciclidele sunt împărțite în carnivore, ierbivore și omnivore. Tipul de mâncare este selectat ținând cont de tipul de pește.

 1. Mâncare uscată: granule, fulgi, spirulină (produs pe bază de alge).
 2. Planteaza mancare: castraveți, morcovi, dovlecei, broccoli, mazăre verde, salată, alge nori, urzică, păpădie.
 3. Alimente proteice: creveți, ciclopi, cortetra, spori dafnii, creveți saramură, calmar, krill, midii.

Nu este recomandat să consumați viermi de sânge, tubifex, carne de animale cu sânge cald. Ciclidele nu acceptă aceste alimente.

Compatibilitate cu alți pești

Sunt considerați pești agresivi, își atacă propriile rude. Micii locuitori acvatici liniștiți nu sunt potriviți pentru cartier. Se pot înțelege cu specii de dimensiuni similare, care se pot descurca singuri.

Cichlid - pește agresiv
Cichlida este un pește agresiv și poate chiar să atace rudele sale

Cum se înmulțește peștele în captivitate

În timpul reproducerii, culoarea peștilor devine mai bogată și mai strălucitoare. Aceasta înseamnă că a sosit momentul reproducerii. Ciclidele formează perechi care persistă pe tot parcursul vieții. Pentru debutul perioadei de reproducere, trebuie să existe o temperatură adecvată a apei, o nutriție abundentă și compatibilitatea partenerilor. Dacă masculul și femela nu se potrivesc, luptele sunt posibile până la moartea femelei.

În timpul sezonului de reproducere, perechile sunt cel mai bine plantate într-un acvariu separat. Ouăle sunt depuse pe pietre plate, găuri săpate, în peșteri. Incubatorul poate fi organizat în gura unuia dintre părinți.

Ciclidele au mare grijă de descendenții lor. Nu este necesară nicio acțiune umană suplimentară. Natura s-a ocupat de toate.

Puii sunt hrăniți cu alimente speciale pentru această categorie de pești, plancton mic și crustacee. Hrănirea are loc frecvent, dar în porții mici.

Ciclidele sunt monogame. Bărbații, obișnuiți din copilărie cu femela și împerecheați cu ea, nu se vor putea împerechea cu alți pești.
Peștii își îngrijesc singuri descendenții
Peștii își îngrijesc singuri descendenții și sunt monogami

Boli ale ciclidelor malawiene și africane

Chiar și peștii puternici, cum ar fi ciclidele, se pot îmbolnăvi cu schimbări bruște de temperatură, alimente de calitate slabă, apă murdară.

 1. Ichtioftiroidism (păduchi de pește). Simptome: acoperire albă pe corp, frecare împotriva solului, compresie aripioarelor.
 2. Saprolegniosis. Ciupercă asemănătoare bumbacului pe piele, înotătoare și branhii.

Tratamentul în ambele cazuri este redus la 5% băi de sare timp de 6 zile. Peștii bolnavi în acest moment sunt depuși într-un acvariu separat de carantină..

Prevenirea bolilor se efectuează sub forma următoarelor reguli simple:

 • Utilizarea hranei de calitate-
 • Varietatea dietei;
 • Inadmisibilitatea supraalimentării;
 • Păstrarea peștilor cu aceeași sensibilitate intestinală în același acvariu.

Ciclidele sunt un fel de pește. Munca dureroasă de îngrijire a locuitorilor acvariului vă va permite să vă bucurați de aceste frumoase creaturi și să aveți în mod regulat descendenți.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Tipuri de ciclide de acvariu cu o descriere