Hemichromis omul frumos: ciclide din acvariu

Hemichromis omul frumos: ciclide din acvariuChromisul frumos (Hemichromis lifalili) este un pește de apă dulce din familia Cichlidae și este un pește de acvariu popular, cunoscut și sub numele de chromis roșu.

Există o altă ortografie a acestui pește - hemihromis-frumos, ceea ce este, de asemenea, adevărat. Să aflăm mai multe despre acest pește minunat..

Habitat

Chromis-frumos în condiții naturale trăiește în râurile din Africa Centrală, unde poate fi găsit în bazinele Nilului, Nigerului, Congo (cu excepția Katanga și Kasai), în Republica Centrafricană, Republica Congo și în Republica Democrată Congo.HabitatPeștele adoră să se așeze lângă țărmurile lacurilor și râurilor, cu vegetație costieră dezvoltată și un conținut ridicat de oxigen în apă..

Știați? Acvariul este o mare meditație și calmant de stres. Pentru a vă calma sistemul nervos, stați lângă acvariu și urmăriți mișcările liniste ale peștilor și ale vegetației acvatice în liniște deplină timp de 20-30 de minute. Și nu te gândi la nimic!

Descriere

Chromis-frumos - o ciclidă de dimensiuni medii, care atinge o lungime de 13-15 cm. Corpul său este alungit și înalt, cu laturile plate, de culoare roșiatică intensă, cu numeroase pete albastre. În timpul reproducerii sau excitării, culoarea devine mai strălucitoare, până la violet.DescriereAripioarea dorsală a unui pește are 13-15 aripioare dure și 10-12 aripioare moi. Pe laturile sale și în apropierea branhiilor există pete mari albastre-negre. Femelele sunt de obicei ușor mai strălucitoare și mai deschise la culoare decât masculii. Apropo, aceasta este una dintre caracteristicile acestui tip de pește..

Vă recomandăm să vă familiarizați cu diferite tipuri și caracteristici ale ciclidelor, în special cu Ciclide malawiene, reprezentant al ciclidelor africane - galben labidocrom, cichlid melanochromis meingano și haplochromis Boadzulu.

Unul dintre avantajele creșterii acestor pești este că este destul de nepretențios în îngrijire. Trebuie doar să le pregătiți un acvariu cu apa, solul și vegetația necesare, să asigurați filtrarea și aerarea apei și, de asemenea, să aveți grijă de alimentele potrivite și de vecinii potriviți..

Cerințe pentru acvariu

O pereche de pești necesită un acvariu cu un volum de 40 litri (de preferință 100 litri sau mai mult) cu o varietate de adăposturi.

Chromis-handsome preferă apa moale (12 dGH) cu aciditate neutră (pH = 6,5-7,5) cu o temperatură în regiune de +22 ... + 28 ° С.

Important! Înainte de a cumpăra pești de acvariu, familiarizați-vă bine cu condițiile necesare pentru păstrarea și îngrijirea lor..

Este mai bine să folosiți pietricele sau pietriș mic, fără margini ascuțite, ca sol. Acești pești adoră să sape solul, iar dacă vărsați sol nisipos, atunci va înmuia în mod constant apa, deoarece va fi dificil să păstrați recipientul curat..

Asigurați-vă că închideți acvariul cu un capac și asigurați o iluminare moderată. De asemenea, trebuie să asigurați filtrarea, aerarea și înlocuirea parțială regulată a apei (20% din volum pe săptămână).Cerințe pentru acvariuPlantele cu un sistem puternic de rădăcini sunt potrivite pentru un acvariu cu chromis, de exemplu, Anubias, Cryptocorynes, Elodea s-au dovedit bine..

Citiți mai multe despre cum ar trebui să fie regim de temperatură și duritatea apei în acvariu pentru păstrarea peștilor.

Hrănire

În natură, chromisul frumos se hrănește cu viermi, crustacei mici și plante. Acasă, sunt hrăniți cu alimente uscate pentru peștii de acvariu, adăugând pești vii. Acest pește iubește viermi tăiați, midii, creveți, tubule, file de pește. Este bine să adăugați în dietă frunze de salată și spirulină.HrănireAtunci când cumpărați alimente, ar trebui să alegeți specii destinate ciclidelor și să vă amintiți că culoarea atractivă a peștilor depinde, printre altele, de calitatea alimentelor..

Important! Principalele greșeli pe care încep începătorii în reproducerea cromului frumos este să-l așeze într-un acvariu cu pești mici sau plante delicate cu rădăcini slabe. Ambii bărbați frumoși vor distruge cu succes!

Compatibilitate

Este mai bine să păstrați peștii nu singuri, ci în perechi. În timpul reproducerii, acestea sunt destul de agresive, iar alte tipuri de ciclide (cu dungi negre, albine, ciclide turcoaz și cu pete albăstrui) li se potrivesc ca vecini în acvariu., barbele și somnul din genul Synodontis.

Caracter și comportament

Frumosul chromis este cunoscut nu numai pentru aspectul său atrăgător, ci și pentru caracterul său destul de agresiv, el nu tolerează invazia teritoriului său și își apără drepturile asupra acestuia.Caracter și comportamentAcest lucru este evident mai ales în timpul reproducerii. Desigur, protejarea descendenților dvs. este un lucru justificat și chiar lăudabil, dar pentru a evita necazurile, este mai bine să stabiliți bărbați frumoși cu pești egali la dimensiunea lor și temperamente similare.

Reproducere

Chromisul frumos ajunge la pubertate cu 5-7 luni și, prin natura lor, tind să fie monogame. Determinarea sexului peștilor este destul de dificilă, experții consideră că femelele sunt mai mici și cu abdomenul mai rotunjit.

Știați? Faptul că peștii tac doar este o amăgire. De exemplu, în regatul peștilor există somn „mormăit”, care, cu ajutorul aripioarelor pectorale și a vezicii înotătoare, scoate sunete scârțâitoare sau scârțâite.

Pentru a obține descendenți, 5-6 pești sunt păstrați într-un acvariu până când se formează o pereche, după care sunt transferați într-un acvariu separat pentru reproducere. Deși unii acvaristi lasă pești în acvariul general.

Chromisul frumos se reproduce bine în captivitate, dar, dacă este necesar, pentru a stimula reproducerea, puteți crește ușor temperatura apei din acvariu, o înmoaie și o acidifica.

După un timp, femela depune ouă în cantitate de 200-500 de ouă direct pe sol sau pe suprafața unui adăpost. De obicei, un cuplu își protejează activ viitorii urmași, păzind perimetrul teritoriului „copiilor”. Prin urmare, nu ar trebui să mutați ouăle în alt loc sau să deranjați cumva peștii..ReproducerePuii apar în 4-5 zile și se hrănesc cu conținutul sacului gălbenușului timp de câteva zile. Următoarea hrană pentru ei ar trebui să fie nauplii de creveți în saramură (larva planctonică a crustaceelor ​​mici din clasa gillfoot), mâncarea uscată de înaltă calitate sau gălbenușul de ou.

Părinții se îngrijesc în mod activ și responsabil de alevini până ajung la aproximativ un centimetru lungime. Din acel moment, ei sunt considerați a fi suficient de în vârstă pentru o viață independentă..

Cei mai populari pești printre acvaristi sunt: guppy, astronote, barbele, gourami, pește zebră, disc, peștișor de aur, coridoare, lalius, coada sabiei, neonii, cocoșii, scalari și spini.

Sănătate

Chromisul frumos are o sănătate bună. Cu toate acestea, dacă apar modificări externe pe solzi sau aripioare, care pot însemna o infecție bacteriană, atunci timp de o săptămână creșteți temperatura apei în acvariu la + 32 ° C și adăugați sare de masă grosieră în apă cu o rată de 5 g pe 1 litru de apă.

Hemichromis omul frumos este un pește de acvariu nepretențios. În condiții bune, speranța ei de viață va fi de aproximativ cinci ani. Și costurile caracterului de luptă al unui bărbat frumos sunt mai mult decât compensate de o frumusețe incredibilă și de calități uimitoare de părinți.Sănătate

Feedback de la internauți

Khromisov, din experiența mea, într-un acvariu de cel puțin 50 de litri în perechi - cresc până la 15 cm calm ... În plus, chiar și bunuri relative lifilli și gutate - bunătățile sunt doar relative ... ... Doar în diferite grade. De asemenea, mă îndoiesc că vor beneficia de apă moale - dacă vor discuta în apă moale.

Carnea tocată și inima se vor mânca perfect. Vecinii mici vor trece mai devreme sau mai târziu după carne tocată. Și temperatura este mai potrivită pentru ei 22-25, la un moment dat am avut bimaculat și am trăit la 18.

Anton Bakalov

https://tropica.ru/forum/index.php?showtopic=28227&p = 262153

Acum am chromis Hemichromis sp. Stellifer, câți nu voi spune cu siguranță, aproximativ 30 de bucăți, deplasare aproximativ 500 de litri. Se înțeleg bine cu brulee și blânde. Cu siguranță nu merită să le plantezi pe discuri, crede-mă, peștele este foarte interesant, dar foarte puternic - vorbesc de chromis))) Le este foame tot timpul, deși îi hrănesc de 3 ori pe zi. Prin comportamentul lor, atunci când le arunc carne, seamănă cu pirahele. Plantele nu se ating , uneori, dacă numai lăstarii tineri mușcă și nu înțeleg cine. 33 litri dintre ei, de asemenea, nu trebuie să fie plantați, volumul este prea mic. Ei sunt desigur tenace, dar nu atât de mult (((

Amir

https://tropica.ru/forum/index.php?showtopic=28227&p = 263077

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Hemichromis omul frumos: ciclide din acvariu