Pești de acvariu ciclide: descriere și tipuri

Pești de acvariu ciclideOpiniile persoanelor care au animale de companie sunt împărțite. Mulți nu percep peștii de acvariu ca animale de companie, deoarece nu pot fi mângâiați, nu pot fi luați, nu scot sunete și sunt, în general, lipsiți de inteligență. Ultima afirmație este greșită. Inteligența în pește

este, se manifestă doar într-un mod aparte. De exemplu, la peștii cu ciclide, prezența inteligenței se manifestă în îngrijirea părintească..

Descriere

Ciclide de acvariuPeștii acestei specii aparțin familiei cichlov. Sunt considerați locuitori strălucitori și amuzanți ai acvariului. Este o plăcere să-i urmăresc și să-i îngrijească..

Peștele ciclidă vine într-o varietate de culori. Există aproximativ 1300 de specii în lume astăzi. În mediul lor natural, acești pești se găsesc în America, în unele regiuni din Africa și Asia..

La ciclide, corpul este oval sau rotund, ușor comprimat din lateral. Gura peștilor are forma unei role, destul de mare și largă. Capul este mare, ușor arcuit, mai ales la masculi. Fruntea este convexă. Aripioare alungite.

Crescătorilor li se oferă să cumpere pești ciclide colorate artificial: roz, verde, violet, albastru. Din păcate, coloranții sunt destul de toxici, pot provoca daune ireparabile peștilor, iar culoarea nu durează mult..

Tipuri de ciclide de acvariu

Tipuri de ciclide de pești de acvariuCel mai specii cunoscute de ciclide de acvariu se consideră:

 • scalar;
 • disc;
 • cichlazoma blând;
 • cichlazoma managuan;
 • ciclazom cu dungi negre;
 • ciclazom diamantat;
 • ciclazom cu opt dungi;
 • cichlazoma salvini;
 • ciclazom sever;
 • cichlazoma nicaraguană;

Descrierea speciilor

Scalar considerat un pește mare. Îi place să vâneze, în special praji și creveți. Corpul ei este înalt, ușor turtit din lateral. Poate avea o lungime de până la 15 cm, culoarea este foarte diversă. Corpul este mărginit de dungi negre. Conținutul este mediu, dar crescătorul nu se așteaptă la nimic greu și special. Iubește spațiul, așa că este recomandat un acvariu cu un volum de cel puțin 200 de litri, mai ales dacă crescătorul conține mai mulți indivizi. Cu conținutul adecvat, scalarul trăiește în acvariu timp de aproximativ 5 ani.

Disc are o dispoziție extrem de pașnică. Multe culori îl vor satisface chiar și pe cel mai pretențios crescător. Din lateral, peștele arată ca o coadă plată, frumoasă, pe spate sunt aripioare asemănătoare unui pieptene pufos. Gura este îngrijită, buzele sunt definite. Ea trebuie să ofere un acvariu spațios, o nutriție adecvată și de înaltă calitate și o curățare în timp util a casei. Peștele în sine este scump. Dintre toate tipurile de ciclide, este considerată cea mai solicitantă..

Cichlazoma Meek are un fizic subțire, are o lungime de 17 cm. Personajul este relativ pașnic, se înțelege cu alți locuitori ai acvariului și rude. Peștele are frumoase aripioare irizate, dorsala este curbată bizar. Învelișurile branhiale sunt intens roșii; în timpul reproducerii, masculii le folosesc pentru a atrage femelele. Cu conținutul potrivit, poate trăi suficient de mult.

Cichlazoma Managuan poreclit jaguarul pentru culoarea sa neobișnuită. Corpul peștilor are forma ovală corectă, ușor turtit din lateral. Peștele este mare, lung de până la 40 cm, în mediul natural poate ajunge la 60 cm. Prin natura sa, un adevărat prădător, agresiv, practic nu se înțelege cu alți locuitori ai acvariului și cu alte tipuri de ciclide. Se recomandă păstrarea separată de restul.

Cichlazoma cu dungi negre sau un pește zebră este foarte mobil și activ. Mărimea este mică, are doar 12-15 cm lungime. Masculul este mai înalt și mai lung decât femela, dar femelele au culori mai strălucitoare și mai bogate. Peștele mic are o dispoziție dură, se implică cu plăcere în lupte. Nu permite străinilor să intre pe teritoriul său, prin urmare nu se înțelege bine cu restul locuitorilor acvariului.

Diamant ciclazom Este considerat un pește destul de mare pentru subspecii sale. În ciuda aspectului său angelic, peștele este agresiv. Are un corp oval neregulat, cu pete negre pe fond de diamant. Lungimea peștilor ajunge la aproximativ 20 cm. Nu tolerează străinii. Protejați-vă teritoriul. Veți avea nevoie de un acvariu separat, fără plante.

Albine de pește sau ciclazom cu opt benzi culori strălucitoare, are un corp scăzut, ușor aplatizat, dar în lungime poate ajunge la aproximativ 25 cm. Corpul este decorat cu pete de diamant uniform împrăștiate, petele din apropierea abdomenului sunt mai întunecate. El este neliniștit din fire, poate deveni agresiv.

Cichlazom salvini are un corp alungit, în formă ovală, botul unui pește ciclid este ascuțit. Au o lungime de aproximativ 20-22 cm. Locuiesc pentru pești mult timp, cu o întreținere adecvată, aproximativ 12 ani. Culoarea este predominant galbenă, corpul este traversat de dungi negre. Corpul inferior al salvini este roșu. Agresivitatea la acești pești este moderat exprimată.

Cichlazom severum foarte asemănător cu discul. Pentru asemănarea sa izbitoare, această specie de pește a fost poreclită discul fals. Culoarea este foarte interesantă, cel mai adesea există o culoare galbenă cu pete roșii aprinse și o culoare albastru închis cu pete chiar mai întunecate. Peștele este curcubeu, are o dispoziție pașnică, ceea ce îl face diferit de omologii săi.

Nicaraguan ciclazom foarte luminos la maturitate. Peștii tineri sunt discret, de culoare maro. Femelele sunt mai strălucitoare decât masculii, dar masculii sunt mai mari. Cei mai comuni pești sunt cei cu corpul auriu-strălucitor, capul albastru strălucitor și burta purpurie. Afișează agresiunea doar în ultimă instanță, în majoritatea cazurilor este liniștită și calmă.

Condițiile de detenție

Condiții de detenție CichlidCiclidele nu sunt o plăcere ieftină. Pentru întreținere, crescătorul va trebui să cheltuiască mult efort și bani pentru a crea condiții confortabile de viață și reproducere a ciclidelor într-un acvariu..

Singur, peștele va fi trist, se recomandă așezarea lor în grupuri sau perechi, dar nu este recomandat să amestecați subspecii.

Peștii de acvariu ciclide sunt foarte iubitori de spațiu. Pentru un grup mic sau cuplu, aveți nevoie de un acvariu mare, de aproximativ 200 de litri. Plantele din acvariu sunt cu siguranță excavate de ciclide, dar este necesară prezența pietrelor.

Trebuie amintit că ciclida este un prădător. Este necesar să-și aleagă foarte atent vecinii, ciclidele pot mânca pur și simplu pești slabi și mici.

Ciclidele au nevoie de alge, mai ales în perioadele de împerechere. Se recomandă alge cu frunze largi, sunt încurajate mai multe specii. Acvariul trebuie umplut cu apă de la robinet, cel puțin 25 de grade Celsius, fără a fi nevoie să se filtreze.

Trebuie amintit că apa trebuie să fie saturată cu oxigen. Acest lucru este extrem de important pentru sănătatea locuitorilor acvariului; dacă există o lipsă de oxigen, peștele încetează să crească, începe să doară și nu mai mănâncă. Proprietarul trebuie să schimbe apa din acvariu la timp.

Hrănirea ciclidelor

Hrănirea ciclidelor din acvariuToate afecțiunile și bolile reprezentanților acestei specii apar în majoritatea cazurilor din cauza malnutriției și a conținutului de ciclide. Experții recomandă hrănirea prăjiturilor de 3-4 ori pe zi, de 1-2 ori sunt suficiente pentru adulți. Dieta corect selectată va salva crescătorul de multe probleme.

Experții recomandă crescătorilor să achiziționeze 3 tipuri de alimente:

 1. Alimente vii (râme, râme de sânge, tubuli).
 2. Mâncare uscată (dafnie).
 3. Pansament superior (carne crudă, gălbenuș fiert).

Ciclidele sunt capabile să consume alimente și alimente vegetale, cum ar fi algele.

Trebuie amintit că această subspecie de pește este prădătoare și trebuie să vâneze. Peștii mici, râme vii, broaște sunt minunate pentru vânătoare.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pești de acvariu ciclide: descriere și tipuri