Galbenul labidochromis: întreținere și îngrijire

Galbenul Labidochromis și-a primit numele datorită culorii sale strălucitoare. „Galben” este tradus din engleză prin „galben”. Spre deosebire de rudele speciilor sale, acesta este un pește liniștit și calm, care se înțelege bine cu vecinii din acvariu..

În conținut, labidocromul este nepretențios, dar sunt necesare o monitorizare constantă a parametrilor apei și a modificărilor sale regulate.

Descriere și habitate

Labidochromis galben aparține ordinii perchiformelor și familiei ciclidelor. Se mai numește ciclida colibri, ciclida canară sau pitică..

Forma corpului este turtită din lateral și simplificată.

Peștele galben are o culoare galben strălucitor, este la fel la masculi și femele. Persoanele tinere sunt de culoare galben deschis, dar odată cu vârsta capătă o nuanță bogată..

Aripioarele dorsale, anale și pectorale au o margine neagră.

Acești pești au ochi negri de cărbune.

Este foarte dificil să se facă distincția între bărbați și femele, diferențele externe sunt nesemnificative. La femele, culoarea aripioarelor pelvine este mai palidă decât la masculi. De asemenea, peștii „fete” sunt mai mici decât „băieții”. Bărbații se pot distinge prin forma fețelor lor, au un „nas” răsturnat. La femele, fruntea trece lin în „nas”.

În natură, labidocromul crește până la 8 cm lungime.În acvariu, acestea sunt întotdeauna mai mari - 10-12 cm.

Ciclidele Ellow se găsesc în mod natural în Lacul Malawi din Africa de Est. Se găsesc, de asemenea, în largul coastei golfului Nkata și în zonele insulelor Lions Cove și Charo. Iubesc fundul stâncos și trăiesc la o adâncime de 10-30 m.

În 1956, acești pești au fost descriși în detaliu. Câțiva ani mai târziu, în Europa, au început să fie păstrați ca animale de companie din acvariu..

Ciclide galbene
Ciclide galbene

Îngrijirea și întreținerea peștilor

Sarcina principală a acvaristului este de a menține parametrii apei aproape de habitatul lor natural. Trebuie să monitorizați indicatorii de duritate, aciditate și temperatură.

Acvariu

Labidochromis sunt activi, le place să înoate în tot acvariul, astfel încât un pește are nevoie de cel puțin 20 de litri de apă. Trebuie să fie dreptunghiulară.

Amorsare

Sunt potrivite roci de coajă, marmură sau coral, nisip grosier. Acești pești nu sapă complet în pământ, dar pot săpa găuri puțin adânci în el..

Parametrii apei

Pește galben termofilă, prin urmare, temperatura apei, indiferent de anotimp, trebuie menținută în + 23-28 ° С.

Labidochromis adoră apa tare - 10-20 dGH.

Indicele de aciditate pH - 7,6-8,5.

Echipament

Galbenele Labidochromis sunt sensibile la nivelul de amoniac din apă, așa că alegeți cel mai puternic filtru pentru ele. De asemenea, au nevoie de aerisire puternică. Iarna, poate fi necesar un încălzitor pentru a menține temperatura apei. Este necesar și un termometru.

Echipamentul trebuie să fie de la producători de încredere. Chinezii ieftini pot elibera toxine în apă, ucigând peștii.

Plantele

Acești pești sunt foarte vorace, sunt capabili să mănânce rapid toată vegetația. Dacă acvariul conține doar labidochromis, mulți acvaristi nu plantează deloc plante. În acest caz, puteți crea un decor frumos folosind alge artificiale. Dar ele, ca și echipamentele, trebuie să fie făcute și din materiale de calitate..

Numai Anubias și Cryptocorynes pot supraviețui într-un acvariu cu acești pești. Aceste plante sunt nepretențioase și cresc rapid. Pare de neplăcut pentru labidocrom, așa că peștii cu greu le mănâncă..

Anubias
Anubias

Adăposturi

În partea de jos, este imperativ să dotați grote și să puneți lemn de drift. De asemenea, puteți pune un decor ceramic special pentru acvariu sub formă de castele și figuri similare, unde peștii pot înota și se pot ascunde.

Îngrijire:

 • În fiecare săptămână trebuie să schimbați 1/3 din apă pentru filtrare, care a fost ținut la temperatura camerei timp de cel puțin o zi.
 • Înainte de aceasta, asigurați-vă că sifonați solul, pentru a elimina reziduurile de furaje.
 • Dacă există plante în acvariu, trebuie să îndepărtați din timp frunzele și tulpinile putrede.
 • O dată pe lună, trebuie să scoateți tot decorul ceramic, să o clătiți și să o fierbeți.

Compatibilitate cu alți pești

Ciclide galbene cel mai pașnic în comparație cu ceilalți membri ai acestei familii. Dar totuși, sunt prădători, așa că se vor bucura să mănânce pești mici și să prăjească cu plăcere. Din acest motiv, nu trebuie păstrate în același acvariu cu vivipare, precum și cu haracin, labirint și pești de aur..

Labidochromis galben nu poate fi păstrat cu niciun alt pește galben.

Bărbații ar trebui să fie la jumătate decât femeile, altfel luptele serioase pentru conducere sunt inevitabile.

Labidocromul lui Ellow va putea să se înțeleagă cu vecinii de aceeași dimensiune și cu un comportament similar.

Le puteți păstra împreună cu acești pești:

 • delfinii albastri,
 • lamprologus,
 • aulonocari,
 • pseudotrofii,
 • tarakatums de somn,
 • ancistrus,
 • coridoare,
 • sinodontă.

Ce să hrănești?

Labidochromis galben nu trebuie administrat tubifex și viermi de sânge. Peștii reacționează la astfel de alimente cu tulburări digestive severe și pot muri..

Din hrana vie li se poate da un creetru coretra și saramură.

De asemenea, trebuie să cumpărați alimente uscate potrivite pentru labidocrom la magazinul de animale de companie..

Mancare pentru peste
Mancare pentru peste

Dieta ar trebui să conțină 50% alimente vegetale. Peștilor li se administrează spirulină sau se cumpără aditivi furaje speciale pe bază de plante din magazinul de animale de companie. Vara, dau frunze de păpădie tocate mărunt, salată.

Acești pești nu trebuie supraalimentați, altfel poate apărea balonare, ceea ce duce adesea la moarte. Sunt hrăniți o dată pe zi. Dozajul este selectat prin observarea peștilor, este necesar ca aceștia să mănânce imediat toate alimentele oferite lor în câteva minute.

O dată pe săptămână organizează o zi de post, adică nu se hrănesc deloc.

Reproducere

La vârsta de 7-8 luni, labidocromul devine matur sexual. Femela tânără depune 8-10 ouă în timpul primei icre. Adult - aproximativ 30 de ouă.

Acești pești sunt neobișnuiți deoarece, timp de 3-4 săptămâni, femela își păstrează ouăle în gură, unde acesta din urmă este fertilizat după reproducere. De regulă, în tot acest timp peștele nu mănâncă nimic, dar există momente în care femela, după câteva zile, găsește o modalitate de a mânca pentru a nu deteriora ouăle.

După naștere, puii se reped imediat în păduri sau caută adăpost în grote din partea de jos. Devin adesea pradă pentru alți pești. Prin urmare, după reproducere, este mai bine să plantați femela într-un acvariu mic separat. De asemenea, cresc prăjiți la o dimensiune atât de mare încât nu se încadrează în gura peștilor adulți. Dacă femela nu este plantată, vecinii din acvariu pot mânca toți copiii născuți..

Ei hrănesc prăjitorii fie cu mâncare specială din magazinul pentru animale de companie, fie cu mâncare praf pentru peștii adulți.

Cât timp trăiește galbenul labidochromis într-un acvariu?

Cu o hrănire adecvată și un control strict asupra parametrilor apei, acești pești trăiesc 7-8 ani. Există cazuri în care labidocromul a trăit până la 10 ani.

Concluzie

În ciuda faptului că acești pești par exotici, nu necesită condiții specifice de adăpostire, ceea ce ar fi dificil de furnizat. Cu o îngrijire adecvată, labidocromul luminos și activ se va bucura mulți ani. Urmărirea lor va da o mulțime de emoții pozitive..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Galbenul labidochromis: întreținere și îngrijire