Descrierea și îngrijirea peștilor de pește de acvariu

PseudotrofeAcești pești strălucitori pot lăsa puțini oameni indiferenți. Verde și albastru, dungat și monocromatic, roz și galben - aceasta nu este o listă completă a posibilelor culori ale pseudotrofiilor. Aspectul lor izbitor i-a atras de mult pe pasionați. Dar, înainte de a începe aceste pești, nu va fi de prisos să aflați despre natura lor agresivă și unele dintre caracteristicile conținutului lor..

Habitat și origine

Pseudotropheus demasoni (Pseudotropheus demasoni) este un pește de acvariu din ordinea ciclidelor pitice din grupul Mbuna („pește de piatră” - în limba pescarilor din Malaezia). În cultura acvariului, această specie a apărut relativ recent. Habitat - Lacul African Malawi.

Condițiile optime pentru viața pseudotrofiei sunt țărmurile stâncoase ale lacului Pombo (Tanzania). Habitatul a determinat și dieta peștilor. Hidrobiontul se hrănește cu alge care cresc pe stâncile lacului, larve de insecte mici și moluște.

Descriere

  • Forma corpului: torpilă.
  • dimensiuni: 6,5-7,5cm lungime.
  • Culoare: poate fi variat în funcție de sexul peștilor și de speciile acestuia.
  • Durata de viata: aproximativ 10 ani.
Pseudotrofe
Important! Pseudotrofiile din acvariu se vor simți confortabil dacă există cel puțin trei femele pentru fiecare mascul. De asemenea, este important ca acești pești să aibă spațiu personal: o peșteră, grotă sau zidărie.

Tipuri de culori

Culorile strălucitoare și neobișnuite sunt semnul distinctiv al acestor pești. Este dificil să găsești două predotrofii identice, chiar și în cadrul aceleiași specii.

Zebră

Pseudotrofiile de această culoare sunt destul de polimorfe și pot avea până la 50 de variante de culoare. Cele mai frecvente forme: alb, albastru, roșu feminin și masculin, galben-portocaliu cu pete negre-maronii. Lungimea zebra pseudotrofie poate ajunge la 15 centimetri. Femelele pot fi monocromatice și pete..Zebra PseudotrophyusZebrele sunt agresive, deci este mai bine să le păstrați în același acvariu cu pești din aceeași specie. Numărul femeilor trebuie să depășească numărul bărbaților. Se stabilește o ierarhie clară între bărbați. De cele mai multe ori pseudotrofia zebră petrece în straturile inferioare ale apei.

Vă recomandăm să citiți despre cum să crească și să întrețină plante precum marsilia, sagittariya, pogostemon, hornwort, mușchi javanez, cryptocoryne și Hemianthus Micrantemoides.

Maro (Fuscoides)

Mărimea acestor pești este puțin mai mică decât pseudotrofia zebră, dar opțiunile de culoare pentru culoare nu sunt mai puțin diverse. Fuscoidele pot fi bej lila, lamaie, maro închis și galben. De asemenea, pseudotrofiile maro se pot lăuda cu prezența petelor și a dungilor galbene sau de ciocolată pe corp..Maro

Agat

Masculii acestei specii au o culoare neagră-albăstruie și o margine galben-verde pe aripioare. Femelele se disting printr-un ornament mai complex cu cruci, lovituri și scântei. Puii sunt galbeni.Agat

Sokolof

Peștele este de dimensiuni medii, dar albastru incredibil de strălucitor. Ciclidele acestei specii se înțeleg bine într-un grup mare. Nu sunt conflictuale, dar sunt foarte timide. Speriat, acest pseudotrofie se acoperă cu pete purpurii. Prin urmare, este important ca acvariul să aibă suficiente ascunzișuri în care peștele să se poată ascunde..Sokolof

Probabil că veți fi interesat să citiți despre, cum să porniți acvariul pentru prima dată, de unde să începi un acvariu marin, ce sunt algele de acvariu și cum să le tratăm.

Lombardo

Atât masculul, cât și femela acestei specii sunt dungate: masculul este de culoare galbenă, femela de culoare albastră. Arată foarte armonios atunci când sunt împerecheați. Bărbatul Lombardo are o dispoziție violentă.Lombardo

La îngrijirea acvariului, se folosesc aparate de aer condiționat artificiale precum Albastru de metil și „Verde de malachit”, și, dezinfectant "Sidex".

Livingstone

Cele mai mici ciclide, de cel puțin 10 cm, masculii sunt mai mari decât femelele. Au o culoare gri-galbenă sau galben-albastră. Corpurile lor mici au un minim de ornamente: o margine neagră sau albă pe aripioarele masculului.Livingstone

Malawi 6

Cu siguranță, aceasta este cea mai populară specie din spațiul post-sovietic. Acești pești de șase centimetri (asta înseamnă numărul 6 din nume) sunt adorați de mulți acvaristi pentru culoarea lor dungată pestriță: fundalul albastru este traversat de dungi strălucitoare de negru sau albastru-violet.

Pe lângă frumusețea externă, acești pești sunt destul de locuitori și pot fi păstrați în acvarii comune în numeroase școli.

Știați? Cel mai mic pește din lume este Schindleria prematureus. Greutatea sa este de doar 2 grame..
Malawi 6

Întreținere și îngrijire

Înainte de a începe pseudotrofiile, trebuie să vă aprovizionați cu suficiente cunoștințe teoretice despre conținutul lor. Acești pești strălucitori sunt pretențioși la calitatea apei și sunt complet neprietenoși cu vecinii lor din acvariu dacă trebuie să coexiste cu reprezentanții unei alte specii..

În plus, ciclidelor le place să aibă propriul spațiu și un loc în care să se poată ascunde oricând. Este extrem de important să respectați dieta corectă pentru hrănirea peștilor..

Acvariu

Principalul ghid pentru crearea unui acvariu pentru ciclidele Mbuna este dimensiunea peștilor. Pentru reprezentanții mici, cu o dimensiune mai mare de 6-10 cm, un acvariu cu un volum de 60 de litri va fi suficient.

Pseudotrofiile de dimensiuni medii se vor simți confortabil dacă volumul de apă este de cel puțin 100 de litri. Dacă se planifică păstrarea pseudotrofiilor în același acvariu cu alte specii mai mari de ciclide, atunci nu puteți face fără un acvariu solid de două sute de litri.AcvariuCiclidele Mbuna sunt destul de exigente în ceea ce privește calitatea apei. Temperatura sa ar trebui să fie în intervalul 24 ... 28 ° C, aciditatea - 7,2-8,5, duritatea apei - 4-20. Proprietarii de pseudotrofii nu ar trebui să uite de aerarea constantă și filtrarea apei..

Cel puțin 30% din volumul total de apă trebuie înlocuit săptămânal cu apă proaspătă. O lumină slabă și slabă este suficientă pentru a menține activitatea vitală normală a acestei specii. Nu necesită iluminare puternică, deoarece sunt obișnuiți să locuiască în straturile inferioare de apă.

Decoratiuni pentru acvariu

Un acvariu pentru pseudotrofii trebuie decorat cu un substrat nisipos, pietre mari și fragmente de roci trebuie să fie prezente.

Vă va fi util să citiți despre, ce articole sunt cele mai esențiale pentru acvariu.
Imitând habitatul natural al ciclidelor, grotele și crăpăturile ar trebui formate din pietre. Tot felul de țevi și cupe ceramice pot deveni un adăpost pentru pești timizi..Decorațiuni pentru acvariu

Hrănirea și hrănirea

Hrănirea ciclidelor Mbuna trebuie abordată foarte responsabil. Fiecare specie preferă să mănânce un anumit aliment, dar, în general, cea mai mare parte a dietei pseudotrofiilor constă din vegetație. Aceasta înseamnă că ar trebui să fie suficient în acvariu..

Restul este hrana vie și amestecuri industriale universale. Nu supraalimentați acești pești introducând viermi de sânge, corete sau tubifex tocat în dieta lor. Acest lucru poate duce la obezitate și moartea ciclidei..

Important! Plantele dintr-un rezervor de ciclide ar trebui să aibă un sistem radicular puternic, astfel încât pseudotrofiile active să nu le poată scoate din sol..

Compatibil cu vecinii din acvariu

Pseudotrofiile sunt extrem de neprietenoase și agresive, ceea ce lasă puține speranțe că se pot înțelege cu alți pești din acvariu. Cichlidele își apără teritoriul nu numai de străini, ci și de al lor.PseudotrofiiEste posibil ca ciclidele să fie mai puțin agresive dacă condițiile lor de habitat sunt cât mai apropiate de cele naturale. În plus, acvariul ar trebui să aibă suficientă apă și locuri pentru a se ascunde, iar numărul femelelor ar trebui să fie de trei până la patru ori mai mare decât numărul masculilor..

Acești pești preferă să trăiască în straturile inferioare ale apei, prin urmare, este realist să reduceți numărul conflictelor la minimum dacă stabiliți locuitorii stratului superior în acvariul de lângă ei. Pseudotrofiile se înțeleg cu peștii asistenți și cu alți locuitori ai lacului Malawi.

Diferențele dintre un bărbat și o femeie

Maturitatea sexuală la peștii acestei specii are loc la 9-12 luni. Dar cei mai mulți dintre ei au diferențe de sex cu mult înainte de momentul în care este prima dată să apară. Bărbații sunt mai mari, culoarea lor este mai strălucitoare. Femelele masculilor cu dungi au pete pe corp.

Femelele diferă de masculi nu numai din exterior, ci și prin comportamentul lor: masculii sunt extrem de agresivi, în timp ce femelele sunt mai calme. În general, culorile acestor ciclide, chiar și în cadrul aceleiași specii, sunt atât de diverse încât, pentru a distinge un mascul de o femelă, este necesar să știm cărei specii îi aparține acest pseudotrofie.Pseudotrofii

Reproducere, reproducere

La un moment dat, femela depune 45-90 ouă cu un diametru de aproximativ 3-5 milimetri. Timp de trei săptămâni, ea nu mănâncă nimic, purtând ouă în gură. În acest timp, puii se dezvoltă pe deplin și sunt gata să se nască. În pregătirea pentru reproducere, peștele începe să mănânce tare, ceea ce îl salvează de foame în timpul gestației.

Unele ciclide își pot mânca propriile prăjituri. Pentru a evita acest lucru, femela trebuie așezată într-un recipient separat și observată până când apar descendenții. Puii mici nu ar trebui, de asemenea, să fie plasați în acvariu imediat - pot fi consumați de pești adulți.

Știați? 88 de ani! Exact cât a trăit anghila femelă de acvariu Pati din Suedia. Astăzi acesta este un record absolut..

Bolile și tratamentul peștilor

Acești pești sunt extrem de rezistenți și cel mai adesea suferă doar de leziuni mecanice primite în timpul numeroaselor lupte. Pentru ca rănile peștilor să se vindece mai repede, trebuie să adăugați sare de masă obișnuită (nu mai mult de 3 grame pe litru) și albastru de metilen în acvariu, ceea ce va conferi apei o culoare albastru deschis..

Pe locul al doilea după leziuni se află o boală numită boala Malawi, care este cauzată de parazitul Criptobiaiubitans, care trăiește în tractul digestiv al peștilor. Semnele caracteristice ale bolii sunt pierderea poftei de mâncare și hidropiză a abdomenului, care sunt fatale.

Din păcate, nu s-a găsit încă un remediu eficient în lupta împotriva acestei boli. Pentru a minimiza riscul apariției acestuia, peștele ciclid trebuie păstrat în toate condițiile necesare..PseudotrofiiDe asemenea, pseudotrofiile sunt susceptibile la ihtioftirioză. Paraziții subcutanati provoacă boala. Peștii bolnavi încearcă să rămână la suprafață, își freacă părțile laterale de pietre, nu mănâncă nimic și nu reacționează la stimuli.

Vă sfătuim să citiți despre cum să alegeți încălzitor, filtru extern, amorsare și autocolante de fundal pentru acvariu, precum și modul de instalare duritatea apei și regim de temperatură în acvariu.

Pe corp apar puncte albicioase, a căror dimensiune crește odată cu progresul bolii. Pentru a preveni moartea peștilor, ar trebui să creșteți temperatura apei în acvariu cu 4 ... 6 grade și să adăugați verde malachit acolo.

Nu foarte capricioase, dar în același timp destul de agresive, pseudotrofiile, pot deveni un adevărat punct culminant al oricărui acvariu. Culorile lor variate nu se pot plictisi, iar activitatea lor incredibilă amuză și stârnește un interes viu..PseudotrofiiPrincipalul lucru este să alegeți vecinii potriviți pentru animalele de companie și să adoptați o abordare responsabilă pentru îngrijirea lor, oferindu-le condiții apropiate de cele naturale. Și apoi sunt oferite culori strălucitoare pentru acvariu.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Descrierea și îngrijirea peștilor de pește de acvariu