Ciclide malawiene din lacul malawi: caracteristici și îngrijire

Ciclide malawieneCiclidele din Malawi sau ciclidele din Malawi sunt una dintre cele mai populare specii de pești de acvariu. Ciclidele din Lacul Malawi se prezintă în două varietăți: ciclide Mbuna (pești erbivori care se hrănesc cu vegetație) și ciclide de rață (prădători, se hrănesc cu plancton și pești mai mici din alte specii, trăiesc în condiții de fund stâncos). În sălbăticie, acești pești trăiesc în zona de apă. Lacul African Malawi

.

Cel mai comun tip de pește de acvariu este ciclida Mbuna sau pești erbivori. Ciclidele din lacul Malawi, atât rață, cât și mbuna, au câștigat inimile multor deținătorii acvariului pentru frumusețea lor, ușurința de întreținere și comportamentele interesante. lucrul principal, Ce face diferitele ciclide din Lacul Malawi? (rață și mbuna) de la alți pești este că ouăle, destinate reproducerii și fertilizării, coacă femela în gură.

Ciclide malawiene: caracteristici ale aspectului

Ciclidele din Malawi din soiul Mbuna se disting printr-un aspect frumos și luminos. Un astfel de pește este imediat vizibil în orice acvariu. Poate de aceea sunt atât de populare. Ciclidele Mbuna sunt foarte pasionate de fundul acoperit de vegetație, de exemplu, diferite tipuri de alge. În timpul stării de veghe, ei se deplasează activ de-a lungul fundului, dezrădăcinând plantele și obținând hrană pentru ei înșiși, deoarece se hrănesc cu ciclidele din Lacul Malawi din grupul Mbuna exclusiv cu hrană vegetală..

Ciclide malawiene, aparținând acestui grup, se disting printr-o dorință pronunțată de a-și proteja teritoriul de extratereștri. Bărbații pot manifesta agresiune față de străini, de aceea se recomandă păstrarea ciclidelor din Lacul Malawi din grupul Mbuna separat de alte soiuri de pești de acvariu. Nu este recomandat categoric să adăugați alți pești în acvariu..

Ciclide erbivore Lacurile Malawi se disting prin următoarele caracteristici externe:

 • Pești ciclideMărime mică;
 • Dinți ascuțiți, cu o structură similară cu o răzătoare. Cu astfel de „răzătoare”, peștii macină cu ușurință hrana plantelor, iar masculii folosesc și dinți ascuțiți pentru a-și proteja teritoriul de străini;
 • O mare varietate de culori (cele mai frecvente culori sunt albastru cu dungi transversale negre, portocaliu cu dungi negre transversale, galben strălucitor cu aripioare negre, negru cu pete albe);
 • Aripioare remarcabile și o coadă mică, îngrijită.

Ciclidele din Lacul Malawi, care aparțin grupului de prădători (rață), seamănă vizual cu colegii lor Mbuna, diferindu-se de ele doar prin dimensiunea lor mai mare. Ciclidele din Lacul Malawi din grupul rațelor pot ajunge până la douăzeci - lung de douăzeci și cinci de centimetri.

Caracteristici de putere

Peștii cichlid de acvariu sunt nepretențioși în alimente. Cu toate acestea, fiecare dintre cele două soiuri - rață și mbuna, așa cum s-a menționat mai sus, au anumite preferințe gustative. Ciclidele de rață consumă numai alimente de origine animală bogate în proteine. Ei își mănâncă de bunăvoie proprii prăjiți și prăjiți ai altor pești, precum și omologii lor adulți și peștii de acvariu adulți din alte specii. Asigurați-vă că ciclidele de rață au suficiente proteine ​​în dieta lor într-un acvariu..

În schimb, ciclidele, care aparțin soiului Mbuna, consumă exclusiv alimente vegetale cu un conținut ridicat de carbohidrați. Prin urmare, vor avea o dietă complet diferită. În orice caz, următoarele componente trebuie să fie prezente în dieta ambelor ciclide din Malawi, care sunt necesare pentru dezvoltarea și reproducerea normală și de asemenea, pentru a menține o bună stare de bine fizică:

 • Caracteristici ale aspectului peștilorAlimente industriale speciale pentru ciclide, care sunt vândute în magazinele de animale de companie și în farmaciile veterinare, proaspete;
 • Alimente congelate pentru pești de acvariu;
 • Terci;
 • Suplimente de vitamine și minerale, care pot fi achiziționate și de la magazine specializate;
 • Alge marine (dintre care algele și spirulina au cea mai mare valoare nutritivă).

Este recomandabil să hrăniți peștii în același timp..

Rețineți întotdeauna: sfaturi bune

Atenție: Nu lăsați rămășițele alimentelor nemâncate să rămână mult timp în acvariu, deoarece acest lucru poate afecta negativ calitatea apei. La ceva timp după hrănire, rămășițele furajelor trebuie îndepărtate cu atenție.. Atenție: folosiți resturi de furaje pentru hrănirea ulterioară este strict interzis, deoarece hrana trebuie să fie întotdeauna proaspătă. În ceea ce privește utilizarea suplimentelor de vitamine și minerale, se recomandă consultarea cu specialiști care vor recomanda cea mai potrivită opțiune.

Dacă hrănești peștii la o anumită oră, aceștia se obișnuiesc rapid cu el și încep să plutească la suprafață strict la un anumit moment. Dacă ciclidele sunt sănătoase și bine, ele reacționează întotdeauna foarte viu la alimente. Chiar și luptele pentru hrană între bărbații agresivi sunt posibile..

Caracteristicile conținutului

Ce mănâncă peștele ciclidPentru a păstra ciclidele din Malawi, aveți nevoie de un acvariu cu filtru, iluminat și controler de temperatură. Ce va fi în interiorul acvariului depinde de ce tip de ciclidă conține: carnivor sau erbivor. Dacă acvariul dvs. este destinat ciclidei mbuna erbivore, un fund plat acoperit cu vegetație marină este ideal. În acest caz, peștii nu vor avea probleme nutriționale. Vor înota activ de-a lungul fundului și se vor hrăni cu alge. Vegetația marină din partea de jos a acvariului trebuie schimbată periodic. Atenție: în caz de deteriorare sau descompunere a algelor din fundul acvariului, acestea trebuie îndepărtate imediat de acolo, pentru a evita bolile infecțioase și otrăvirea peștilor.

Pe de altă parte, se recomandă un fund stâncos cu pietricele marine de diferite dimensiuni și ciocniri pentru păstrarea ciclidelor-prădători din grupul rațelor. Peștelui de rață le place să se ascundă în spatele pietrelor sau a lemnului de plutire. Astfel, se deghizează pentru a-și surprinde victima prin surprindere și a o ataca. Pentru ca peștii prădători să nu aibă probleme cu hrana animală bogată în proteine, se recomandă așezarea în acvariu a puilor sau a adulților altor specii de pești..

Ciclidele malawiene spectaculos caută într-un acvariu cu un decor frumos. O astfel de decorare poate include următoarele elemente:

 • Pietre de culori strălucitoare și dimensiuni mari;
 • Cârlig mare;
 • Cochilii marine de diferite forme și dimensiuni;
 • Casă mică din plastic, cu o ușă care se deschide și o fereastră, în care peștii pot înota cu ușurință.

Cum se hrănește peștele ciclidTot ce aveți nevoie pentru o astfel de decorație poate fi achiziționat de la un magazin specializat. Pentru peștii erbivori, puteți vizita și melci de acvariu. Se recomandă achiziționarea de decorațiuni pentru acvariu în magazine specializate pentru animale de companie. Un acvariu cu ciclide malawiene, la baza căruia este instalat un decor spectaculos, va deveni un decor demn al oricărui interior. Poate de aceea acvariile cu ciclide malawiene pot fi adesea găsite în cafenele și restaurante, în sălile de recreere ale întreprinderilor, în colțurile de locuit ale școlilor și grădinițelor. Pentru ca acvariul să arate întotdeauna impresionant, trebuie curățat în mod regulat, iar apa trebuie schimbată periodic..

Sfaturi practice

Pentru ca ciclidele din Malawi să încânte ochii cu culoarea lor strălucitoare pentru o lungă perioadă de timp, este necesar să aveți grijă în mod corespunzător de pești și de habitatul lor artificial - acvariul. Cel mai important lucru - ia în considerare acest soi, de care aparțin peștii (mbuna erbivoră sau rață carnivoră) și păstrați-le în conformitate cu specificul unei anumite specii. De asemenea, este important să se organizeze condiții adecvate pentru reproducere și fertilizarea acestor pești în captivitate pentru a obține descendenți sănătoși..

Ciclidele din Lacul Malawi sunt destul de nepretențioase, principalul lucru este să oferiți peștilor o nutriție adecvată. Dacă sunt hrăniți cu vieți nepotrivite, durata de viață a ciclidelor din Malawi în captivitate va fi redusă foarte mult. Acvariul pentru păstrarea peștilor ar trebui să fie suficient de mare, astfel încât peștii să fie spațioși și să poată înota liber de-a lungul fundului în căutarea hranei. Dacă acvariul este mic, nu se recomandă așezarea unui număr mare de pești, deoarece etanșeitatea afectează negativ bunăstarea și activitatea ciclidelor din Malawi.

Ciclidele din Malawi adoră căldura și lumina, astfel că acvariul ar trebui să fie echipat cu o lampă specială. De asemenea, este necesar să se monitorizeze constant temperatura apei și nivelul de poluare. Dacă există un decor realizat din materiale artificiale în partea de jos, acesta trebuie spălat și curățat periodic pentru a evita apariția mucegaiului. De asemenea, este necesar să se monitorizeze îndeaproape starea vegetației acvatice. Melcii speciali de acvariu pot fi plasați într-un acvariu cu ciclide din Malawi, deoarece vor acționa ca un „filtru” natural, contribuind la purificarea eficientă a apei.

Apariția ciclidelor MalawayCiclidele Mbuna din Malawi se disting printr-un nivel crescut de agresivitate. În acest sens, atunci când mai mulți bărbați sunt ținuți împreună, riscul de rănire crește de mai multe ori. Bărbații luptă activ pentru teritoriul lor și își pot provoca daune serioase unul cu celălalt cu dinții ascuțiți. Peștii răniți și letargici, bolnavi trebuie să fie izolați în timp util de rudele lor. Izolarea la timp a peștilor bolnavipentru a ajuta la prevenirea răspândirii infecțiilor periculoase. O prevenire excelentă a bolilor de masă ale peștilor este, de asemenea, o schimbare frecventă a apei în acvariu. Aranjează-ți acvariul în mod regulat, nu doar ocazional.

Ciclidele din Malawi sunt un pește de acvariu foarte popular. Au câștigat recunoașterea în masă cu mult timp în urmă datorită colorării lor exotice, a pretențiilor și a comportamentului interesant. Puteți urmări ciclide din Malawi ore în șir și nu vă veți obosi niciodată de priveliștea minunată a peștilor strălucitori care se scurg de-a lungul fundului acvariului. Copiii adoră în special acești pești, pentru frumusețea lor neobișnuită. Observarea ciclidelor din Malawi este excelentă pentru calmarea nervilor și este minunată pentru ameliorarea stresului cauzat de ritmul agitat al vieții moderne. Astfel de pești vor servi drept decor vrednic pentru orice acvariu..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ciclide malawiene din lacul malawi: caracteristici și îngrijire