Ampularia într-un acvariu acasă, întreținere și îngrijire

Cum depune ouă un melcAmpularia (lat. Pomacea bridgesii) este o moluște gastropodă de apă dulce, care este iubită de acvaristi pentru frumusețea sa și relativă pretenție în păstrarea.

În condiții naturale, melcul trăiește în corpuri de apă cu curgere lentă sau stagnante din America de Sud. Cu toate acestea, acum pot fi găsite în Asia de Sud-Est și chiar în Hawaii..

La melcii sălbatici ai acestei specii, cochilia este de culoare maro deschis, cu dungi largi care se întind pe ea. Dar cateodata există și o culoare galbenă. Atunci când apar condiții nefavorabile, animalul își închide cochilia cu o clapetă specială de corn și așteaptă pericolul, închizându-se strâns de lumea exterioară.

Ampularia este capabilă să asimileze oxigenul nu numai din apă, ci și din aerul atmosferic. Acest lucru este posibil datorită aparatului ei de respirație, care constă din două jumătăți. Cea dreaptă este ca branhiile peștilor, iar cea stângă este ca plămânii locuitorilor terestre. Melcul are un tub special de sifon în care pompează aerul, ridicându-se la suprafața apei. Prin urmare, gastropodul poate ieși pe uscat și chiar depune ouă acolo, evitându-l să fie consumat de prădătorii acvatici..

Acesta este un melc destul de mare:

  • Coaja sa poate ajunge la 7 - 8 centimetri în diametru..
  • Piciorul are, de asemenea, o dimensiune considerabilă: lungimea acestuia poate fi de până la 9 centimetri, iar lățimea este de 3-4 centimetri.
  • Molusca are o pereche de ochi și două perechi de tentacule care acționează ca organe de atingere.
  • Aceste animale au un simț al mirosului acut, care le permite să determine cu exactitate prezența alimentelor în imediata apropiere..

Pentru păstrarea acvariilor acasă, cele mai populare sunt moluștele de culoare galbenă. Dar există mai multe opțiuni de culoare: perlă, roz, alb, albastru, violet, negru.

Păstrarea în acvariu

Descrierea melcului de acvariuÎngrijirea acestor animale este destul de simplă, așa că un începător le poate păstra și ele. Ampularia este un locuitor liniștit în acvariu, prin urmare se înțelege ușor cu toți locuitorii săi. Dar ouăle și descendenții lor, precum și ei înșiși, pot deveni o pradă pentru broaște țestoase și unele specii de pești. Crustaceii pot scoate cu ușurință o moluște din coajă și pot mânca.

Prin urmare, este mai bine să lăsați deoparte un acvariu separat pentru păstrarea ampulariei. Mărimea acestuia trebuie aleasă din calcul 10 litri de apă per melc adult. Se recomandă păstrarea acestora de cel puțin trei până la patru persoane. Cu toate acestea, nu sunt necesari prea mulți melci în acvariu, deoarece sunt destul de vorace și lasă în urmă o multitudine de deșeuri. De asemenea, le place să submineze solul săpând plante din el. Apropo de sol, trebuie remarcat faptul că este supus înlocuirii sau curățării săptămânale. Acest lucru se datorează contaminării sale active prin excrementele de melc..

Având în vedere habitatul natural al ampulliei, se poate ghici că acestea sunt nesolicitate pentru calitatea apei. Dar trebuie să știți că lipsa de calciu din apă poate provoca distrugerea cojii moluștelor. Pentru a satura apa cu calciu, este suficient să plasați fragmente de cochilii marine sau calcar pe fundul acvariului. În plus, există la vânzare un preparat special care crește duritatea apei..

Temperatura apei poate fluctua în intervalul de la 15 la 33 de grade. În mod ideal, totuși, ar trebui să fie peste 20 de grade. Acest lucru se datorează faptului că în apă mai rece acest locuitor din acvariu încetează să se mai reproducă și devine letargic. Dar, în același timp, durata de viață a moluștei se prelungește la 3-4 ani din cauza unei încetiniri a proceselor metabolice. Un melc trăiește în apă caldă de la un an și jumătate la doi ani.

Ce mănâncă ampularia și cum să le hrăniți corect?

Acești locuitori ai acvariului nu ating deloc gruburile, așa că hrănirea lor nu va fi dificilă. În natură, melcii sunt vegetarieni. Cu toate acestea, după cum arată experiența întreținerii lor, în captivitate vor mânca cu plăcere alimente de origine animală și vegetală. Ampularia care trăiește în același acvariu cu pești riscă să nu aibă timp să mănânce și poate rămâne înfometată. Vor corecta această greșeală mâncând frunzele plantelor de acvariu. În acest sens, este mai bine să nu cumperi plante scumpe în acvariul în care trăiesc aceste moluște..

Melcul de apă dulce

Ampularia, a cărei fotografie este prezentată aici, mănâncă un tubul cu plăcere. Viermii de sânge, dafnia și chiar râmele de pământ sunt potrivite pentru ea.

Cu toate acestea, dieta pentru acvariu ar trebui să conțină în principal legume și ierburi. Relevant:

  • salata verde si frunzele de varza
  • pulpa de dovleac
  • castraveți tineri și dovlecei.

Înainte de a hrăni melcul, trebuie să fierbeți ușor legumele și să turnați peste verdeață cu apă clocotită..

În plus, melcul va fi mulțumit de mâncare peletată, gălbenuș de ou fiert sau coajă de banană..

Ceea ce rămâne după masă trebuie scos din acvariu în timp util pentru a evita deteriorarea apei.

Trăind într-un acvariu comun, melcul acționează ca o asistentă medicală. Ea își mănâncă de bună voie locuitorii morți.

Cum se reproduc melcii într-un acvariu?

După achiziționarea acestor animale, acvaristii pun întrebarea: Cum se reproduc melcii de acvariu? ". Răspunsul la acesta poate fi găsit citind această secțiune a articolului..

Ampularia - animale dioice, dar chiar și un acvarist cu experiență nu poate distinge un mascul de o femeie. Prin urmare, ele conțin de obicei 4 - 6 melci, permițându-le să se despartă în perechi.

Melcul acestei specii atinge maturitatea sexuală la vârsta de aproximativ cinci luni. Reproducerea lor ar trebui să aibă loc în apă caldă. În mod ideal, temperatura sa va fi de 25 - 28 de grade. O altă condiție importantă este prezența unui spațiu de aer, care poate fi creat prin scurgerea unei părți din apă și acoperirea acvariului cu sticlă..

Melcii de acvariu ampulliaReproducerea este un sacrament, astfel încât melcul depune ouă cel mai adesea seara..

Caviar pus de o femeie, în aparență seamănă cu o grămadă de struguri. Zidăria este de obicei plasată pe peretele acvariului într-un spațiu de aer sau pe sticla care îl acoperă. Este important să vă asigurați că caviarul nu se usucă. Altfel, ea va muri. Caviarul proaspăt este moale și transparent. În timpul zilei, se întărește, coaja ouălor capătă o nuanță albicioasă și întregul ambreiaj este vizual roz.

Caviarul durează de la una la patru săptămâni să se coacă, ca urmare a căruia se întunecă. Și eliberarea imediată a descendenților are loc în cinci zile. Puii Ampularia se deplasează independent în apa din acvariu. Pe măsură ce cresc, au nevoie de o nutriție îmbunătățită. Puteți începe să vă hrăniți cu alimente uscate din pește înmuiate în apă, gălbenuș de ou fiert sau felii foarte subțiri de carne de vită congelată. Pe măsură ce melcii tineri îmbătrânesc transferat la o dietă pentru adulți.

Transferul animalelor tinere într-un acvariu comun ar trebui amânat cât mai mult posibil, deoarece melcii mici vor deveni imediat o victimă pentru ceilalți locuitori ai săi.

Iată un locuitor atât de amuzant în acvariu, această moluscă nepretențioasă. Întreținerea, reproducerea și îngrijirea acestuia nu sunt deosebit de dificile, așa că atât acvaristii profesioniști, cât și amatorii începători pot începe acest lucru.

Cum să păstrezi acasă o ampularie de melc de apă dulce Specii de melciMelcul de apă dulceCum se reproduc ampullariaCuloarea naturală a ampullarieiMelcii AmpulariaConținut de ampularieAmpullaria în acvariuAmpularia melcului de apă dulceCum să aveți grijă în mod corespunzător de ampullariaMelcul acvariuluiMelcul ampullaria
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ampularia într-un acvariu acasă, întreținere și îngrijire