Melanochromis yohani: mic ciclid din lacul malawi

Melanochromis YohaniLa prima vedere, păstrarea peștilor într-un acvariu pare la fel de ușoară ca decojirea perelor. A strâns apă, a pus vegetație, a turnat sol, a început peștele - și gata, după aceea trebuie doar să fie hrăniți. Dar acvaristii experimentați știu că acest lucru este departe de a fi cazul. Pe lângă faptul că peștii, ca orice creatură vie, au nevoie de puțină îngrijire, printre aceste animale există și cei al căror caracter nu este atât de ușor de făcut față. Acești pești includ Melanochromis Yohani. Pentru ca un acvarist novice să poată să le reproducă în siguranță, el ar trebui să se familiarizeze cu informațiile de mai jos..

Habitat

Habitatul natural al Melanochromis Yohani (Yohana) este lacul african Malawi. Aici locuiesc în zona de coastă a Mozambicului. Preferă să trăiască la fund la o adâncime de până la 5 m, unde se pot ascunde în stânci sau nisip. Teritoriul selectat este foarte păzit cu zel.

Melanochromis Yohani

Descriere

Principala caracteristică a acestei specii de pești este dimorfismul sexual pronunțat.. Dimensiunile corpului lor sunt aproape aceleași, corpul în sine este alungit, buzele groase. Masculii au 12 cm lungime, femelele 10 cm lungime, dar culoarea lor variază foarte mult. Masculii sunt de culoare albastru închis, cu dungi longitudinale albastre strălucitoare pe laturi..

Melanochromis Yohani

Femelele, pe de altă parte, au o culoare galben strălucitor, iar dungile practic nu sunt vizibile pe corpul lor sau sunt complet absente. Datorită unei astfel de diferențe cardinale de culoare, femelele și masculii de Melanochromis sunt uneori confundate cu reprezentanți ai diferitelor specii.

Știați? Prima descriere a peștilor Melanochromis Yohani ca specie a apărut în 1973.

Conţinut

În natură, peștii trăiesc în ape calde cu fundul nisipos sau stâncos. Prin urmare, pentru a le menține acasă, este necesar să se creeze condiții apropiate de cele naturale.

afla, cum se determină duritatea apei și temperatura optimă a apei în acvariu.

Cerințe pentru acvariu

Pentru ca Yohani să se simtă confortabil în captivitate, are nevoie de o „casă” cu un volum de cel puțin 100 de litri. Acvariul trebuie să fie umplut cu apă dură sau dură (pH 7-8,5), cu o temperatură de 24-26 ° C. Valorile de temperatură și duritate trebuie menținute la acest nivel. Fundul este acoperit cu nisip laminat.

Melanochromis Yohani

Iluminarea și vegetația suplimentare sunt opționale, dar dacă doriți să vă înverziți acvariul, alegeți plante cu frunziș dur, cum ar fi anubii. Aerarea și filtrarea apei sunt necesare.

Important! Trebuie instalat în partea de jos pietre plate pentru reproducere, peșteri de piatră de ascuns, lemn de plutire. Pietrele trebuie să aibă diferite forme și dimensiuni. Poate ajunge la suprafața apei.

Îngrijire

Principalul lucru în îngrijire este menținerea parametrilor apei la nivelul necesar.. Pentru aceasta, 1 / 4–1 / 3 din apa din acvariu ar trebui înlocuită săptămânal cu apă proaspătă cu aceiași parametri. De asemenea, ar trebui să curățați în mod regulat acvariul de deșeuri și reziduuri alimentare, altfel apa va fi suprasaturată cu amoniac, ceea ce este în detrimentul peștilor..

Cele mai frecvente sunt astfel de acvariu ciclide, la fel de ciclide malawiene, ciclaza, pseudotrofie, disc, scalari și ciclozome.

Hrănire

Alimentele vegetale ar trebui să domine în dieta peștilor. Li se pot da salata verde, spanac, diverse alge. Nici ei nu vor refuza pâinea neagră. Hrana vie sau înlocuitorul acesteia ar trebui să reprezinte aproximativ 40% din dieta totală.

Melanochromis Yohani

Din alimente vii, tubifex, viermi de sânge, creveți de saramură sunt potrivite. Alimentele uscate ar trebui să fie potrivite pentru ciclidele africane. Mâncarea vie ar trebui să fie administrată în detaliu.

Important! Nu este de dorit să supraalimentați Melanochromis. Va fi optim dacă împărțiți porția zilnică la 2–3 hrăniri.

Compatibilitate

Deoarece peștele este foarte agresiv, nu este recomandabil să îl păstrați în același acvariu cu alte specii. Va fi optim dacă o familie, formată dintr-un mascul și 3-4 femele, va locui într-un acvariu.

Vă sfătuim să citiți despre, cum să alegi un încălzitor, filtru extern, amorsare și Autocolante de fundal pentru acvariu, și ce articole sunt cele mai esențiale pentru acvariu.

Caracter și comportament

Bărbații adoră să lupte cu alți masculi din specia lor. Conflictele se petrec regulat. În acest fel, își protejează și își apără teritoriul. Cu toate acestea, dacă 2 masculi trăiesc într-un acvariu mare cu multe peșteri, atunci se vor comporta absolut pașnic. Principalul lucru pentru ei este prezența unui număr mare de crăpături unde se pot ascunde..

Melanochromis Yohani

Reproducere

Melanochromis Yohani devine matur sexual la a 8-10-a lună de viață. Ele sunt crescute atât într-un acvariu obișnuit, cât și într-unul de reproducere (până la 80 de litri). Dacă echipați un acvariu de reproducere, atunci trebuie să existe o piatră plată, precum și peșteri. Apa trebuie aerată, filtrată și schimbată în mod regulat.

Știați? În perioada de reproducere, femela Melanochromis Yohani devine atât de timid, încât după depunerea ouălor, acestea sunt colectate în gură. Ouăle sunt acolo, iar masculul fertilizează.

Un mascul cu 2 sau 3 femele este lansat în spațiul de reproducere. Cuplul se va forma doar în timpul sezonului de împerechere. Femela depune 10–80 de ouă, masculul le fertilizează. Puii eclozează după 2-3 săptămâni. Sunt hrăniți cu praf viu, rotifere, ciclopi și nauplii de creveți de saramură.

Melanochromis Yohani

Sănătate

Acești pești trăiesc până la 10 ani. Sub rezerva tuturor condițiilor de detenție, aceștia nu se îmbolnăvesc.

Probabil că veți fi interesat să citiți despre, cum să porniți acvariul pentru prima dată, de unde să începi un acvariu marin, ce sunt algele de acvariu și cum să le tratăm.

Peștele Melanochromis Yohani din natură aparține endemiilor, adică este destul de rar și într-un anumit loc. Din această cauză, puțini dintre acvaristi se pot lăuda cu prezența sa. Și temperamentul ei este foarte obstinat, nu toată lumea poate face față.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Melanochromis yohani: mic ciclid din lacul malawi