Pești de acvariu ciclide: descrierea speciilor și fotografiile lor

Ciclide mândreCiclidele sunt pești de acvariu care aparțin familiei ciclidelor (ordinul asemănător bibanilor). Nișele lor ecologice sunt foarte asemănătoare cu habitatele stinghilor. Pe lângă varietatea lor de culori și forme, sunt înzestrați și cu abilități intelectuale. Comportamentul lor atunci când vânează propriul tip sugerează că sunt mult mai deștepți decât colegii lor din trib..

Ciclidele sunt foarte capricioase în acvariu și încearcă să-și stabilească propriile reguli. Prin urmare, acestea trebuie ținute separate de alți pești..

Descrierea aspectului peștilor

Familie include 1300 de specii. În natură, acești pești frumoși trăiesc în apele Asiei, Africii și Americii de Sud. Lungimea lor variază de la 2 la 91 cm.

Peștele se caracterizează printr-un corp oval (mai rar rotund), care este ușor comprimat din lateral. Gura este largă cu dinți în formă de role. La masculii cu cap mare, fruntea iese puternic înainte. Aripioarele dorsale și anale sunt ușor alungite; linia laterală este incompletă. Cu o îngrijire adecvată, acești pești pot trăi mult timp în acvariu..

Sunt oferite și persoane colorate artificial în roz, violet și verde. Dar acestea sunt coloranți de origine chimică și se vor estompa foarte repede. Și sănătatea acestor pești va fi semnificativ slăbită..

Conținutul ciclidelor

Ciclide la speciile de acvariuPentru ciclide adulte, sunt necesare acvarii mari (de la 200 de litri). Temperatura este întotdeauna apă curată și bogată în oxigen ar trebui să fie de 27-28 de grade C. Apa trebuie aerată, filtrată și adăugată în mod regulat. Puteți pune un biofiltru.

Puteți găsi cichlidarii la vânzare. Acestea sunt recipiente speciale pentru păstrarea acestor pești. Sunt produse special pentru originea geografică a anumitor specii de pești, numele lor, obiceiurile alimentare și reproducerea..

Există 2 tipuri de containere populare printre acvaristi: pentru păstrarea speciilor mari de pești și a celor mici care creează comunități pereche.

Există specii care s-au adaptat să trăiască în ape sărate, deși cea mai mare parte a speciilor trăiește în apă dulce. Dar există apă în rezervoare: apă aproape distilată din râurile sud-americane. Disc și apistograme trăiesc acolo. În apa alcalină a lacurilor africane Tanganyika și Malawi, frumoase specii africane de ciclide trăiesc confortabil.

Crescătorii au crescut și fixat un număr imens de rase de variații de culoare sub numele de scalar, astronot, apistogramă. Papagalii galbeni și portocalii (hibrizi) sunt foarte populari. Le-am obținut traversând mai multe specii de ciclide americane.

Reguli pentru formarea unei comunități pereche

Pești de acvariu ciclide din MalawiEste destul de simplu să faceți acest lucru: cumpărați 5 exemplare de alevini din fiecare specie. Acestea trebuie păstrate împreună până când perechile se formează în mod natural. Este mai bine să eliminați excesul de indivizi.

Comunitățile acestor pești sunt inactive și flegmatice. Conflictele pot apărea numai la granița siturilor și foarte rar.

Atunci când alegeți pești care se înțeleg bine cu ciclide, trebuie să știți că acești pești ar trebui să aibă egale sau ceva mai mici. Personajul lor trebuie să lupte, astfel încât să poată lupta împotriva unui atac..

Acestea trebuie populate în același timp, dar trebuie să țină cont de mărimea spațiului pentru fiecare individ. Acest lucru va ajuta la evitarea luptei pentru teritoriu..

În plus, ciclidele ar trebui să aibă întotdeauna o cantitate adecvată de alimente. Altfel se vor vâna reciproc.

Îngrijirea ciclidelor

Cel mai important lucru este să alegeți regimul potrivit de temperatură pentru pești. Ar trebui să fie aproape de natural. Peștii simt schimbarea temperaturii apei. Temperatura apei trebuie setată pentru fiecare tip de pește. Discurile sunt confortabile la 27 grade C. Acara cu piept roșu poate trăi la o temperatură a apei de aproximativ 15 grade C. Apa ar trebui să fie neapărat saturat cu oxigen.

Plantele trebuie să aibă frunze dure și un sistem radicular puternic, deoarece ciclidele vor încerca să guste plantele.

Pământul pietros ar trebui să se afle în partea de jos, este mai bine să puneți pietre plate. Decorul acvariului ar trebui să semene cu habitatul său natural. Puteți delimita perimetrul cu ornamente decorative.

Alimentele trebuie, de asemenea, selectate pentru fiecare tip de pește. Vor mânca alimente uscate și congelate, precum și carne tocată, care este pregătită doar pentru ei..

Dacă specia este erbivoră, atunci hrana pentru plante nu ar trebui adesea să le fie dată. Vor mânca alge și își vor distruge aspectul..

Dar pentru o dietă echilibrată, ciclidele trebuie hrănite cu alimente de origine vegetală și animală..

Reproducerea și reproducerea ciclidelor

Decât ciclidele rădăcinăJocurile de împerechere ale peștilor sunt foarte interesante. În această perioadă schimbați culoarea în mai intensă.

Dar la reproducerea peștilor de acvariu, uneori apar dificultăți. Se întâmplă ca un cuplu care a trăit împreună de mult timp să nu aibă descendenți. Prin urmare, ciclidele necesită stimulente suplimentare: selecția comunității, hrănirea specială. Alternarea factorilor naturali.

Peștii pentru reproducere sunt plantați în recipiente pregătite separat. Acest lucru se aplică tuturor tipurilor. Dar acest lucru trebuie făcut numai atunci când este complet pregătit pentru reproducere. Bărbații pot ucide o femelă care nu este pregătită pentru reproducere.

Ouă de sex feminin zace în gropi de nisip sau pe pietre plate de acvariu. Există tipuri de pești pe care incubatorul le aranjează în gură. Atât femelele, cât și masculii fac acest lucru. Părinții își îngrijesc întotdeauna descendenții foarte atent. Ei sunt foarte protectivi pentru descendenții lor..

Ciclidele de acvariu sunt considerate părinți îngrijitori. Protejați-i copiii foarte agresiv. Cu toate acestea, puietul trebuie transplantat într-un acvariu separat, fără a aștepta luptele peștilor adulți.

Chiar și producătorii din această perioadă încep să intre în conflict, pentru că în curând vor avea o nouă reproducere.

Dacă doriți să obțineți mai mulți prăjiți, trebuie să plasați perechea formată într-un acvariu separat de reproducere. Volumul său trebuie să fie de cel puțin 80 de litri. Și în viitor, perechile nu pot fi separate, deoarece ciclidele sunt monogame.

Descrierea speciilor de pești

Cele mai frecvente tipuri sunt:

 • ciclozome;
 • disc;
 • scalari.

Ciclidele americane includ:

 • akars;
 • letakari;
 • uaru;
 • krenitsichly;
 • geophagus.

Numele ciclidelor africane:

 • tilapia;
 • spatodus;
 • oreochromis;
 • spatodus.

Asiaticul include etroplus patat și etroplus dungat.

Compatibilitatea ciclidelor cu alți pești

Acestea se luptă, cel mai mult pești pufosi și curajoși. Dar există și unele foarte timide, care pot fi conectate la școală și pot calma peștii de acvariu.

Peștii agresivi pot fi păstrați doar într-un acvariu separat. Nici peștii din aceeași familie, dar de temperamente și dimensiuni diferite, nu trebuie păstrați în același acvariu. Pot apărea dezacorduri cu astronoturi, bătălii.

Și ciclidele sunt, în general, incompatibile cu somnul, gourami, guppies, platies, malinesia, coada sabiei..

Acești pești inospitalieri sunt cei mai deschiși concetățenilor lor. Puteți adăuga o turmă, dar ar trebui să fie numeroasă, iar peștii ar trebui să fie adulți, atunci când ciclida însăși este încă tânără. Acest lucru va egaliza diferența de dimensiune pentru timpul cu care se obișnuiesc.

Prevenirea bolilor

Cum să ai grijă de peștii ciclideProprietarii cu experiență de pești cred că cele mai multe boli ale peștilor descrise în literatura științifică nu apar deloc. Ar putea fi. Dar atunci este necesar creați condițiile potrivite.

Este imposibil ca nici măcar un pește să fie stresat mult timp. Stresul este deja începutul bolii. Slăbirea imunității locuitorilor acvariului nu ar trebui permisă..

Este imperativ să monitorizați starea apei, să o modificați sau să o adăugați la timp. Este necesar să verificați conținutul de nitriți, amoniac și pH din apă. Apa trebuie verificată și pentru conținutul de oxigen. Este necesară apă din oraș verificați și clorul rezidual.

Este apa care poate provoca boli ale peștilor, care pot duce foarte repede la moartea lor. Este la fel de important să fii cu ochii pe infecțiile virale și bacteriene. Deși infecția rareori distruge foarte repede populația lumii subacvatice. Astfel de boli sunt foarte lente și afectează majoritatea corpului peștilor..

Prin urmare, trebuie să monitorizați în permanență starea animalelor de companie și, dacă este necesar, să le puneți într-o locuință separată pentru a proteja restul de pești de afecțiuni..

Ciclide de pește de acvariu Cum arată ciclidele?Pești de cichlid de acvariuCum să îngrijești corect ciclideleClichide mândreApariția ciclidelor de acvariuÎngrijirea ciclidelorCiclide de reproducțieCum trăiesc ciclideleApariția ciclidelorCiclide din speciile de acvariu
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pești de acvariu ciclide: descrierea speciilor și fotografiile lor