Familia de pești botia și reprezentantul lor strălucit - clovn botia

Cum să distingi o luptă cu peștiBotia este un pește de acvariu originar din Asia de Sud-Est. Peștii familiei Botia sunt foarte luminoși. Culoarea pestriță și natura liniștită atrag tot mai mulți iubitori de acvariu din întreaga lume. În mediul lor natural, peștii Botia ating o lungime de 50 de centimetri. În acvarii, mai mult de 26 de centimetri nu cresc, volumul limitat afectează și complexitatea păstrării exemplarelor mari.

Descrierea luptelor

Corpul are o formă alungită, pe fiecare parte a capului există trei antene, ceea ce le conferă o oarecare asemănare cu un somn în miniatură. Peștii au caracteristici sexuale pronunțate - femelele sunt mai mari, iar masculii au o culoare mai strălucitoare. Chiar sub ochii luptei sunt prezenți vârfuri osoase ascuțite. Într-un mediu calm, acestea sunt ascunse, dar atunci când apare pericolul, acești spini ies în afară, iar peștele ar putea să facă injecții cu această armă naturală. De aceea nu este recomandat să mutați adulții în pungi de plastic și, atunci când transplantați, aveți grijă, deoarece aripioarele pectorale puternice se pot încurca în sirop, iar injecțiile din acestea pot fi foarte dureroase.

În cea mai mare parte, peștii Botia sunt pașnici și chiar timizi, diferă prin aderarea strictă la teritoriu. Este recomandat să cumpărați exemplare de aproximativ 5 centimetri în dimensiune; puietul mai mic nu poate prinde rădăcini într-un loc nou, indiferent cât de bună este îngrijirea. Este de dorit să dobândiți turmă de până la 6 exemplare. Nu ar trebui să păstrați un număr mare de indivizi în acvarii mici, acestea încep să intre în conflict cu alți locuitori ai acvariului și, de asemenea, între ei.

Peștii Botia sunt în mare parte secretați. Cel mai adesea, pot fi observate într-un acvariu seara sau noaptea. Acvariul ar trebui să conțină plante, lemn de plutire, pietricele și alte adăposturi. Adăposturile ar trebui să fie raționalizate și, de preferință, prin. Roboții sunt foarte curioși și au tendința de a se strânge în spații înguste unde pot rămâne blocați sau răniți..

Solul din acvariu trebuie să fie moale, nu există solzi, iar antenele sunt foarte sensibile. Aceste creaturi duc o viață de jos, consumând alimente care au căzut la fund, melci, plante și alge. Diverse suplimente pe bază de plante și legume trebuie adăugate la dietă..

Luptele sunt foarte sensibil la calitatea și temperatura apei:

  • este necesară filtrarea intensivă și aerarea apei;
  • se recomandă o schimbare săptămânală a unei treimi din apa din acvariu;
  • temperatura ar trebui să fie de 24-26 grade;
  • duritatea apei în intervalul 3-15;
  • aciditate 6,0-7,5.

Este foarte dificil să crești pești acasă; pentru a obține descendenți, de regulă, se utilizează stimularea hormonală și îngrijirea atentă.

Clovn Botia

Clovn BotiaAcești reprezentanți ai acestei familii se găsesc cel mai adesea în acvarii. Experiența păstrării acestor pești în captivitate a depășit deja 80 de ani. Luptă de clovni își justifică pe deplin numele. Corpul portocaliu strălucitor este traversat vertical de trei dungi negre. Aripioarele dorsale sunt de obicei negre, în timp ce cele inferioare sunt roșii. Peștii au gura curbată în jos și sunt prezente antene. În natură, o luptă de clovni atinge 50 de centimetri lungime, iar într-un acvariu de obicei nu crește mai mult de 25 de centimetri. Culori strălucitoare și frumusețe - asta va aduce lupta clovnilor în acvariu. Fotografiile acestor creaturi arde doar cu vopsele.

Caracteristicile sexuale pot fi determinate numai după împlinirea vârstei de cinci ani, până în acest moment nu este realist să se determine sexul peștilor prin aspectul său.

Specific sub ochi, spini ascunși de un sac de piele. Când se simte pericolul, aceste vârfuri ies foarte repede cu un clic. Puteți observa acest efect atunci când încercați să prindeți un pește dintr-un acvariu. Unii reprezentanți ai clovnului luptător pot avea chiar obiceiul de a „face clic” seara.

Clovn Botia. Conţinut. Compatibilitate. Îngrijire

Pești de acvariu BotiaSolul ar trebui să fie nisip sau pietriș fin. Este necesară prezența unor pietre netede, pietricele, câteva cuțite sau alte adăposturi. Deoarece peștii sunt foarte curioși și vor explora fiecare crevetă, adăposturile nu ar trebui să aibă margini ascuțite. Este recomandabil să estompați lumina din acvariu..

Volumul acvariului ar trebui să fie nu mai puțin de 400 de litri. Apa trebuie să fie nu numai curată, ci și saturată cu oxigen. Schimbați săptămânal jumătate din apa din acvariu. Peștii nu se înrădăcinează bine în acvariile noi, este de dorit ca acvariul să fie „matur”. Cantitatea optimă va fi conținutul a 5-6 persoane.

În nutriție, clovnul este nepretențios. Dar este necesar să menținem echilibrul și să hrănim atât carne (creveți în saramură, tubifex, viermi de sânge, râme, melci), cât și alimente vegetale (castraveți, pepene galben, dovlecei). Clovnilor le place să smulgă plantele acvatice dacă frunzele lor sunt moi. Dacă există probleme cu nutriția, culoarea peștilor se estompează.

Deși peștele nu deosebit de agresiv, păstrarea lor împreună cu specii mici nu este recomandată. Peștii cu aripioare din voal (ciclide, cocoși, guppi) nu sunt cu siguranță potrivite pentru vecini. Reprezentanții ciprinidelor și loachelor vor fi vecinii ideali, dar după cum arată practica, dacă există o luptă de clovni, atunci în timp va începe să manifeste agresivitate față de pești de dimensiuni similare, de aceea se recomandă păstrarea a 5-6 pești din această familie.

Clovn Botia. Boli

Clovnii sunt cei mai vulnerabili la așa-numita boală ictică, o boală cu următoarele simptome:

  • formarea ulcerelor mici;
  • erupții pe corp.

Pești cu această boală mișcă-te puțin și arată încet. În general, atunci când cumpărați pești, este recomandabil să le păstrați separat timp de 7 zile într-un recipient de carantină și, dacă este detectată vreo boală, tratamentul trebuie efectuat și într-un acvariu separat..

Descrierea peștilor Botsia Cum sunt crescuți peștii botsyaCum să creezi bătăliiCum să creezi bătăliiDescrierea peștelui BotiaClovn BotiaCum se hrănește peștii BotiaPești de acvariu BotiaPești BotsiaPești de acvariu BotiaClovn BotiaPăstrarea peștilor BotsiaCum arată lupta
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Familia de pești botia și reprezentantul lor strălucit - clovn botia