Descriere detaliată a peștilor labidochromis galben sau ciclid galben

Pește galben

În articol voi vorbi despre un pește galben mic - galben, într-un alt mod se numește ciclide. Voi evidenția descrierea și caracteristicile și, de asemenea, vă voi spune ce condiții sunt necesare pentru păstrarea în acvariu.

Este important să știți despre o nutriție adecvată pentru o persoană, așa că voi vorbi despre hrănire în detaliu. Voi enumera mai multe tipuri de pești cu care se înțelege ciclida și care nu pot fi lăsați să trăiască împreună. Mă voi concentra pe reproducere și reproducere.

Descrierea și caracteristicile galbenului labidochromis

Numit în mod științific - Labidochromis caeruleus, care înseamnă ciclide colibri.

Dintre peștii pitici pașnici se remarcă ciclidele galbene. Animalele acvatice trăiesc până la 7-8 ani. Lungimea lor nu depășește 10 cm, dar în acvariu nu cresc mai mult de 8 cm.

Peștii se disting printr-un corp dens, sunt caracterizați printr-o formă alungită, iar solzii sunt bogate în galben. Locuitorii acvatici - galbenele de sex feminin și masculin poartă aceeași nuanță, deci nu pot fi distinse prin culoare.

Dominantul are pete maronii, care sunt clar vizibile între ochi, precum și lângă gură. Regimul favorabil de temperatură al apei este considerat a fi de 24-28 de grade..

Peștele se caracterizează printr-o formă alungită și o culoare strălucitoare.
Peștele se caracterizează printr-o formă alungită și o culoare strălucitoare.

Peștii galbeni ocupă linii stâncoase în apropierea bazei malurilor, trăiesc la o adâncime de 10-40 de metri, se găsesc adesea în desișurile din Vallisneria și se numesc: labidochromis galben, precum și Tanganyika și labidochromis galben.

Animalele acvatice au un alt nume interesant - ciclida canarină..

Condiții pentru păstrarea unei ciclide galbene într-un acvariu

  • Pentru reproducere și menținerea persoanelor sănătoase, este necesar să se prevadă acvarii mari și spațioase cu o capacitate de la 250 l.
  • Distribuiți corect raportul de sex, de la 3-6 femele la 1 mascul.
  • Apa trebuie să fie dură, iar mediul alcalin nu trebuie să depășească limitele de pH de 7,6-8,6.
  • Lucrați cu atenție la designul decorativ și asigurați habitatul natural.

Peștii sunt buni printre terenurile stâncoase, unde se pot ascunde și genera. Indivizii iubesc libertatea, deci trebuie să aibă mult spațiu. Calcarul grosier este necesar pentru substratul solului, în plus, se utilizează nisip și corali mici, presărați toate acestea cu așchii de marmură.

Este recomandabil să furnizați desișuri; plasați un copac în acvariu pentru reproducerea lor. Ciclidele cresc bine în apă curată, fără amoniac și nitrați. Este mai bine să folosiți un filtru extern puternic, să schimbați apa la timp, nu uitați să sifonați fundul.

Ca grund, puteți folosi pietricele mici sau așchii de marmură
Ca grund, puteți folosi pietricele mici sau așchii de marmură

Hrănirea peștilor

Peștele galben omnivor se hrănește cu plante și alge, mănâncă insecte și melci. Dieta include crustacee mici, precum și moluște.

Cu ajutorul dinților mici și ascuțiți, labidocromul își poate lua cu ușurință prada din mici fisuri. Pentru hrănirea peștilor, este necesar să se furnizeze produse pe bază de ingrediente de origine vegetală.

Alimentele includ spirulina și alimente în fulgi.

Nu uitați de alimentele vegetale formate din mazăre și salată verde, se poate adăuga spanac. La peștii galbeni, balonarea este adesea observată, practic nu este supusă tratamentului, ca urmare, apare moartea. Viermii de sânge sau tubifexul nu trebuie administrați persoanelor, deoarece sunt periculoși pentru sănătate.

Ciclidele roșesc plantele și, de asemenea, smulg florile algelor.

Compatibilitate cu alte specii

La domiciliu, pentru indivizii care se reproduc, rudele sunt prevăzute pentru a se înțelege pașnic cu ciclide. Dintre astfel de pești, akars sunt potriviți. Uneori, ciclidele africane se luptă cu pești tanganyik. Pentru a evita coliziunile, peștii mici sunt adăugați la persoane și sunt instalate recife subacvatice.

Galbenul nu este adesea perceput de animalele acvatice care au aceeași culoare și formă a corpului.
Galbenul nu este adesea perceput de animalele acvatice care au aceeași culoare și formă a corpului..

Speciile mari trăiesc bine în perechi. De exemplu, peștii africani și cei americani sunt crescuți. Galbenul nu este adesea perceput de animalele acvatice care au aceeași culoare și formă de corp..

În cartier, ei trăiesc bine cu:

  • lamprologus
  • aulonocari
  • somn-sonodontis

Reproducerea și reproducerea ciclidelor colibri

Creșterea peștilor de înaltă calitate se va face într-un acvariu cu o capacitate de 250 litri sau mai mult.

3-4 femele înoată în jurul unui mascul. Soiul galben se înmulțește rapid; este selectată o formă normală pentru reproducere. Ouăle indivizilor femele se află pe alocuri, pentru aceasta masculul determină și pregătește locul.

După aceea, are loc fertilizarea, procesul durează o oră în 2-3 etape. Femelele nu se hrănesc timp de trei săptămâni, au o perioadă de incubație.

Peștii au grijă cu grijă de descendenți.
Un ciclid galben mascul pregătește un loc de reproducere pentru o femelă
Un ciclid galben mascul pregătește un loc de reproducere pentru o femelă

Prezența ouălor la femelele din Malawi este determinată de gâtul lăsat. Celulele cu prăjituri sunt mari, deci sunt 10-125 dintre ele. Trecere ușoară în ciclidele din Malawi dacă locuiesc într-un acvariu. În acest caz, hibrizii supraviețuiesc și se reproduc..

Pasionații de acvariu sunt interesați de reproducerea peștilor galbeni. Prin Animal Planet, care a difuzat documentarul African Fish, oamenii au aflat despre beneficiile peștilor..

Ciclidul colibri se distinge prin strălucirea culorilor și îi place proprietarului cu prezența. Cu o îngrijire adecvată, trăiește mult și poartă descendenți puternici..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Descriere detaliată a peștilor labidochromis galben sau ciclid galben