Balinez: viață în ritm de legong

Este imposibil să treci pe lângă pisica balineză rafinată, plină de grație - mâna atinge haina ușoară de blană mătăsoasă. Și ochii, și urechile și aproape o coadă de vulpe! Pisica balineză este pe bună dreptate numită unul dintre cei mai grațioși și frumoși reprezentanți ai tribului său. Dar frumusețea nu este singura virtute a unui model de pisică rafinat..

Referință istorică

Rasa relativ tânără de pisici, balineza, a primit statut oficial în urmă cu doar 50 de ani, și până în ziua de azi rămâne puțin cunoscută în rândul iubitorilor de puroi pestriți. Totul a început cu apariția unor bebeluși atipici în așternuturile pisicilor siameze. Construcția și caracterul pisoilor nu difereau de părinții lor, dar haina alungită nu se încadra în niciun fel în standard. Crescătorii, pentru a nu-și strica reputația, au încercat să atașeze rapid „dovada împerecherii mixte” pe mâini bune, fără a face publicitate faptului că s-au născut siamezi cu părul lung..
Și, după cum sa dovedit, în zadar. Chiar dacă pisica este balineză, în plus siamez, are alți strămoși, îl face acest lucru mai puțin atractiv în aparență și mai puțin inteligent? În plus, unii genetici nu exclud posibilitatea mutației spontane, din cauza căreia puii cu păr alungit ar putea apărea în așternutul femelelor siameze cu părul scurt, în mod tradițional. Oricum ar fi, și în anii 1920, crescătorii au decis în cele din urmă să arate lumii femeilor siameze neobișnuite în haine ușoare. La început, rasa tânără a fost numită siameză cu părul lung. Dar până în anii 1970, rasa de pisici balineze și-a primit propriul nume, în asociere cu dansatorii pr. Bali, plin de grație, plasticitate și vitalitate.
Astăzi balinezii sunt recunoscuți de toate organizațiile feline și sunt distribuiți în întreaga lume. Dar, deocamdată, aceste pisici rămân în umbra „surorilor mai mari”. Poate că este în bine: mai puține divorțuri - mai puține probleme.

Aspect

Uneori, această rasă de pisici este numită „balinese siameză”, ceea ce indică asemănarea externă a nimfetelor grațioase: de parcă două figurine din porțelan nu ar fi copii, ci ar fi venit clar din mâinile unui singur maestru. Consonanța dintre personaje și imagini confirmă un singur standard, cu câteva excepții - descrierea hainei. Cu toate acestea, numele corect al rasei este balinez, fără „siamez”.

La fel ca siamezele, pisoii balinezi se nasc fără pete caracteristice, albe. Punctele (semne de pe față, labe și coadă) apar odată cu înaintarea în vârstă, iar culoarea se formează în sfârșit până în an. Odată cu înaintarea în vârstă și într-o cameră rece, haina se poate întuneca. În plus, bebelușii se nasc ca cu părul neted, iar coloana vertebrală decorativă crește în mod treptat, pe măsură ce cresc.

Pisicile balineze cu picioare lungi, alungite, subțiri și ușoare par mai puțin unghiulare datorită hainei de blană alungite. Lâna subțire, mătăsoasă, nu se strecoară, ci se întinde bine de-a lungul corpului, adăugând pufos „pantalonilor” și o coadă lungă (și dreaptă!) Bogată. Lâna nu trebuie să semene cu o haină de blană siberiană sau cu un nor de aer al unei femei turcești, deoarece volumul va ascunde cu siguranță formele cizelate.
În caz contrar, toate caracteristicile pisicilor siameze sunt reflectate în imaginea balinezului: un profil drept, mușchi uscați, un bot îngust alungit, urechi de fluture celebre și ochi incredibil de frumoși - violet, albastru sau albastru, ușor înclinat, în formă de migdale.
Dacă vă plac formele naturale de tip „vechi”, acordați atenție așa-numitului „Thai Balinez” - siamez clasic cu haina alungită (nume neoficial, rasă nerecunoscută de WCF). Sunt pisici mai grele, de proporții medii, mușchi bine dezvoltați și cap rotunjit. Inițial, balinezii erau exact așa, dar odată cu transformarea rasei siameze, crescătorii s-au împărțit în două tabere. Primul a decis să „țină pasul” cu schimbările care afectează standardul siamez. Pentru al doilea, balinezul tradițional era deja un ideal, iar urechile mari, rafinamentul extrem, profilul drept și membrele lungi păreau exagerate. Nu există dreptaci aici, acestea sunt doar două viziuni diferite, două gusturi. Și despre gusturi, știi.

Caracter

Obsesiv - sociabil, obsesiv - afectuos, puternic - vorbăreț. Puteți ghici la ce conducem? Dreapta! Dacă visezi un animal de companie care va decora o canapea scumpă cu prezența ei și, din când în când, se va deplasa prin apartament, schimbând locul și poziția de dormit, o pisică balineză nu este alegerea ta..
Chiar și pisicile balineze lunare sunt izbitoare în agilitatea, mintea ascuțită și capacitatea de a înțelege limbajul uman. Crescând, animalul de companie rămâne plin de viață și prietenos, jucăuș și activ aproape non-stop. Aceste pisici sunt ideale pentru cei care doresc să aibă un prieten, însoțitor și menajeră lângă ei. Nu vă mirați, la scurt timp după achiziție vă veți obișnui cu faptul că pisoiul știe mai bine decât dvs. cum să curățați cartofii, să spălați podeaua și să călcați lenjeria de pat. Un nas curios, ochi isteți și o coadă de cal ridicată vesel vă vor urma peste tot!
„Balinezul thailandez” în stil vechi nu este mai puțin afectuos și iubește, de asemenea, compania oamenilor. Dar ele se disting printr-o anumită independență și independență. Thailienii cu părul lung sunt mai puțin preocupați de lipsa de atenție și tolerează singurătatea forțată mai calm. Desigur, multe depind de caracteristicile individuale, de ereditate și de condițiile de creștere a unui pisoi: un dansator într-o haină de blană spumantă poate fi mult mai intruziv decât un balinez elegant și invers.

Întreținere și îngrijire

Blana de blană, plăcută la atingere, este lipsită de substrat, ceea ce înseamnă că aproape nu se varsă și nu se încurcă, chiar dacă uiți de pieptene timp de o lună. Și totuși, este necesară o întreținere minimă pentru a păstra haina perfectă, strălucitoare și să nu iasă cu o perie. Dar, din moment ce balinezul nu arată caracter, având încredere completă în persoană și se bucură de o comunicare strânsă, orice manipulare este disponibilă chiar și unui proprietar novice. Aceste pisici sunt rareori scăldate: o balină sănătoasă și curată poate face față igienei personale fără ajutorul uman..
Conținutul nu va cauza probleme dacă spațiul este organizat corespunzător. Un curios pisoi balinez este capabil să urce în cel mai îngust gol, să deschidă un dulap și să se blocheze într-un borcan uitat pe podea. Pentru ca copilul să nu-și facă rău, instalați un complex mare de joacă și prezentați-i multe jucării interesante. Și cel mai important - păstrați o companie activă de animale de companie până la bătrânețe.

Sănătate

O pisică balineză sănătoasă din punct de vedere genetic îi place familiei cu o imunitate bună, mobilitate și o minte ascuțită până la bătrânețe. Dar rasa are o serie de probleme ereditare, probabil împrumutate de la siamezi: cardiomiopatie și amiloidoză a rinichilor și a ficatului. În plus, persoanele balineze suferă adesea Diabet, astm, alergii, displazie etc. În general, concluzia se sugerează: contactați un crescător cu reputație, deoarece doar un profesionist poate observa în timp o afecțiune periculoasă și poate exclude un individ „defect” genetic din reproducere.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Balinez: viață în ritm de legong