York chocolate cat: estetica gustului

O față atingătoare, un aspect inteligent, o dispoziție calmă și un nor pufos de culoarea castanului copt - toate acestea sunt o pisică de ciocolată York, o frumusețe blândă și iubitoare. O iubită veselă a unei domnișoare, un prieten jucăuș al unui copil, un interlocutor intelectual al unui pensionar - această pisică, adaptându-se cu măiestrie la caracterul proprietarului, rămâne întotdeauna un animal de companie plăcut din toate punctele de vedere.

Referință istorică

Rasa cu păr lung de pisici de culoare ciocolată, așa cum se întâmplă adesea, a apărut întâmplător. În 1983, mai mulți pisoi s-au născut dintr-o pisică alb-negru de curte și o pisică neagră, dintre care una era maro, neașteptată pentru o astfel de împerechere. Proprietarul pisicii era Janet Chifari, un fermier din statul New York. Janet a decis să păstreze minunata pisicuță pentru ea, dându-i porecla Brownie (maro în traducerea din engleză - maro). Când Brownie a crescut, a născut încă doi bebeluși castani, care au devenit strămoșii rasei.
În 1989, Janet a arătat unul dintre animalele de companie la spectacol, la clasa pisicilor domestice. Pisica de ciocolată i-a cucerit pe experți, a ocupat primul loc și a primit câteva căni și rozete. După un astfel de succes, Janet a fost hotărâtă să obțină recunoașterea rasei. Și doar un an mai târziu, frumusețile castanilor au primit statut experimental în ACFA. Doi ani mai târziu, o pisică York de culoare ciocolată a primit statutul de campioană în CFA, apoi în WCF.
Din păcate, astăzi rasa este puțină la număr și este cunoscută doar acasă. Există mai multe creșe în Canada și Europa. Interesul crescătorilor ruși pentru aceste pisici este încă minim..

Aspect

Impresia generală, întărită de o haina de blană bogată, este o siberiană atipică. Pisicile din această rasă arată, de asemenea, solide și ating dimensiuni mari cu aproximativ trei ani - până la zece kg. Cu toate acestea, la o examinare atentă, pisica de ciocolată York se „trădează” cu un aspect unic, inerent doar acestei rase.
Formatul Yorkie este ușor întins, scheletul este destul de ușor, ceea ce este o surpriză având în vedere o astfel de masă și dimensiune. Mușchii sunt bine dezvoltați, membrele sunt puternice și tendinoase. Coada stufoasă este îngroșată la bază și se îngustează spre un vârf bine rotunjit. Capul este ușor întins, triunghiular. Botul este, de asemenea, alungit, dar nu ascuțit. Trecerea de la frunte la nas este netedă, puntea nasului este alungită. Pisica de culoare ciocolată arată jucaos alertă datorită urechilor sale largi și mari, care sunt situate aproape vertical. Urechile sunt larg depărtate, nu trebuie să se destrame în lateral și nu trebuie rotunjite. Ochii pot fi rotunzi, dar sunt de preferat în formă de migdale. Culoarea irisului este verde, alun sau auriu, mereu bogat.
Pisicile pufoase, de culoare ciocolată, îi atrag atenția pe observator - cineva vrea doar să atingă blana de mătase. Haina de blană York este ușoară, sfărâmicioasă, se așează bine pe corp. Substratul este practic absent. Culoarea tradițională este ciocolata bogată, strălucitoare. Dar aceste pisici se pot arăta în haine de blană liliac, alb-liliac și alb-castaniu. Ar trebui să nu existe dungi pe blană, chiar și „fantomatic” - modelul este permis numai pentru animalele tinere de până la un an.

Caracter

Yorkshire Chocolate Cat este un animal de companie inteligent, discret, care nu trebuie să explice adevăruri simple de o sută de ori. „Ciocolatele” inteligente captează în mod sensibil starea de spirit a unei persoane, adaptându-se la caracterul său: se vor juca și vor alerga și vor sta calm pe genunchi și vor dormi pe canapea, încercând să nu interfereze cu problemele importante..
Legătura emoțională cu familia este foarte puternică. În ciuda independenței aparente, aceste pisici apreciază afecțiunea și suferă dacă nu le dai atenție mult timp. Este puțin probabil ca un animal de companie să-i deranjeze pe oameni cu țipete, dar o astfel de indiferență este doar o aparență. Din acest motiv, o pisică de ciocolată se simte minunat în orice familie, dacă cel puțin o persoană îi acordă puțină atenție animalului său de companie în fiecare zi..

Întreținere și îngrijire

Străini, animale de companie, copii mici - pentru toți cei care nu sunt incluși în cercul confidentelor, pisica York tratează cu oarecare timiditate. Fără să arate agresivitate, animalul de companie sare mai sus și observă: „Cine este acesta? Ce vrea de la mine? " După ce v-ați asigurat că „nou-venitul” nu reprezintă o amenințare, „ciocolata” va veni cu siguranță pentru a vă face cunoștință, vă va permite să vă mângâiați, dar nu va arăta exces de zel. Sunt animale de companie modeste, destul de calme, care apreciază manevrarea delicată..
În ceea ce privește îngrijirea, există o singură nuanță: pisicile cu părul lung, de culoare ciocolată, arată jalnice dacă renunți complet la îngrijire. Nu, nu va trebui să vă zgâriați haina de blană în fiecare zi, dar cel puțin o dată pe săptămână este necesar să vă periați bine lâna. Dar rareori se scaldă - nu există nici un substrat, firele de păr sunt lucioase, așternutul nu se lipeste.

Sănătate

Nu există informații suficiente cu privire la sănătatea acestor pisici. Cu toate acestea, se poate presupune că pisicile York se disting prin rezistența și longevitatea lor: proporțiile naturale, botul și craniul nu au fost schimbate prin selecție, strămoșii sunt captori de șobolani de fermă, captori de curte obișnuiți.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » York chocolate cat: estetica gustului