Ce rase de pisici sunt pufoase?

În total, există aproximativ 250 de specii de pisici domestice în lume, dintre care o treime se poate lăuda cu părul lung și pufos. Pisicile pufoase sunt deosebit de populare, deoarece animalele de companie arată drăguț și plăcut la atingere. Unii proprietari chiar le place să se culce cu pisici pufoase și să le alinteze. Este important să înțelegem că astfel de indivizi au nevoie de îngrijire zilnică de înaltă calitate. Blana trebuie pieptănată, tunsă și spălată în mod regulat.

pisica persana

Această rasă este cea mai populară dintre locuitorii țărilor CSI. Caracterul animalului de companie este calm și afectuos, rareori o pisică persană poate ataca o persoană. Fiecare individ are un aspect frumos și sofisticat în felul său..

  • Pisicile persane iubesc - se atașează de oameni și necesită afecțiune și înțelegere din partea lor. Prin urmare, este important ca animalele de companie din această rasă să acorde cât mai multă atenție posibil, pentru a le oferi dragostea ta..
  • Pisicile persane sunt renumite pentru rezistența emoțională. Animalele plâng rar, miaună încet. Astfel de animale de companie vor atrage acele persoane care iubesc tăcerea și singurătatea..

Îngrijirea părului este, de asemenea, importantă, deoarece blana pisicii persane este foarte densă. Coada animalelor este foarte pufoasă și rotunjită. Dacă nu acordați atenție lânii, atunci se poate rula în încurcături, vărsat.

Pisică din Himalaya

Pisica din Himalaya este o rasă care a fost obținută artificial. Mâna umană a monitorizat rasele care s-au încrucișat și, pentru reproducere ulterioară, au fost selectați doar acele pui de pisică care se încadrează într-un număr de parametri. Astfel, de la indivizi ai pisicilor siameze și persane, s-au dovedit reprezentanți fermecători ai rasei Himalaya, a căror fotografie îi place ochiului.

Pisicile au o musculatură bine dezvoltată, corpul lor este foarte îndesat, este „completat” de o coadă foarte pufoasă. Animalele de companie au picioare scurte, deci au mai puțină capacitate de sărituri. Urechile sunt rotunjite la bază, așezate foarte jos și late și sunt de dimensiuni mici. Ochii pisicii din Himalaya sunt larg deschiși, corespunzând culorii blănii.

Haina este lungă, groasă și moale la atingere. Culoarea blănii este unică - la capetele labelor și la baza botului, pisica are pete fumurii, culori caracteristice „perselor”.

Este rar că se nasc pisoii cu o culoare liliac sau ciocolată, deoarece gena care este responsabilă de aceasta este recesivă.

Rasele de pisici pufoase sunt diverse, dar aceasta arată ca un persan. În schimb, pisicile au un caracter diferit, mai cocoșat. Animalul domestic cu părul lung reacționează mai puternic la schimbarea mediului și a stării de spirit a proprietarului, devenind mai energic. Pisicile din Himalaya sunt iubitoare, au nevoie de îngrijire și atenție.

Pisică birmană

Această rasă are un nume diferit, mai „popular” - „Birmania sacră”. În exterior, reprezentanții acestei rase sunt similare cu siamezele, dar diferă în ceea ce privește lungimea hainei. Aceasta este principala diferență între Birmania.

Descrierea acestor feline sfidează limba rusă, deoarece frumusețea lor este maiestuoasă și unică. Pisica birmană trebuie să aibă „mănuși” pe vârfurile labelor - aceasta este cartea ei de vizită, fără de care rasa unui animal de companie poate fi pusă la îndoială.

  • Greutatea unei pisici depășește adesea 5 kilograme. Haina ei este semi-lungă.
  • În ciuda veseliei exterioare și a aspectului languid, pisica birmană are un caracter foarte calm și iubitor. Este impregnată de sentimente tandre pentru proprietar. Cele mai pufoase pisici devin membri integrali ai familiei.

Un astfel de animal de companie intră ușor în contact cu copiii mici și cu alte animale care trăiesc în spațiul de locuit. Culoarea pisoilor se schimbă odată cu vârsta - pisoii se nasc complet albi și, în timp, apar pete caracteristice în jurul nasului și pe labe.

Pisica Tonkin

Animalul domestic al acestei rase de pisici pufoase este un hibrid de rase birmaneze și siameze, iar rasa a luat cele mai bune din caracteristicile genetice. Pisica a avut un corp muscular cu mușchi pronunțați, precum și culoare și păr lung.

Greutatea unei pisici pufoase ajunge la 3-6 kilograme, iar haina sa este netedă și matasoasă, strălucind la soare. Caracterul animalului de companie este docil și afectuos. Astfel de pisici nu tolerează singurătatea, dar găsesc cu ușurință un limbaj comun cu alte animale de companie și copii..

Reprezentanții rasei pot învăța cu ușurință toate abilitățile necesare, deoarece pisicile au o inteligență ridicată. Le plac plimbările în aer curat cu proprietarul. Indivizii se disting prin ochi albaștri.

Pisică balineză

Rasa a fost crescută în America la începutul anilor 40 și de atunci s-a răspândit pe tot globul. Pisicile și-au primit numele datorită mușchilor și grației dezvoltate, plasticului. Astfel de mișcări subtile fac ecou dansului dansatorilor templului balinez..

  • Dimensiunea rasei este mică - indivizii ajung la 4 kilograme..
  • Haina este pufoasă și mătăsoasă, nu există deloc substrat.

Prin natură, pisica balineză este sociabilă și sociabilă. Lista trăsăturilor sale pozitive de caracter este uriașă. Ea întâlnește cu ușurință oameni noi care vin în vizită. Ochii în formă de migdale, a căror culoare poate varia de la gri deschis la albastru, conferă un farmec aparte aspectului animalelor de companie..

Balinezii sunt descendenți de la pisici siameze cu păr scurt, dar au blană alungită. Multe fotografii cu pisici sunt dovada acestui lucru..

Angora turcească

Pisicile pufoase cu ochi albaștri din această rasă au părul gros și lung, a cărui culoare este cel mai adesea albă sau gri. Corpul este musculos, grațios. În exterior, Angora turcească este diferită de orice altă rasă, deoarece are un cap mic, un gât alungit și o coadă foarte pufoasă, care amintește de o veveriță.

Ochii unei pisici pufoase pot fi de culoare verde, maro sau chihlimbar. Adesea, reprezentanții acestei rase au heterocromie - o boală genetică în care pupilele ochilor sunt vopsite în diferite culori.

Animalele de companie din această rasă au un intelect dezvoltat și învață cu ușurință toate abilitățile. De asemenea, pot fi instruiți învățându-i să execute comenzi simple..

Pădurea norvegiană

Pisicile norocoase cu blană au un corp muscular și un fizic bine dezvoltat. Sunt vânători din fire, așa că au nevoie de o haină lungă și un substrat mic pentru a supraviețui în sălbăticie..

Aspectul reprezentanților acestei rase este unic. Pisicile au labe mici, dar un corp masiv și o coadă foarte pufoasă. Ochii în formă de migdale adaugă doar farmec. Se pot vopsi atât în ​​culoarea stratului, cât și în nuanțe de chihlimbar..

  • Blana lungă a Pădurii Norvegiene nu se încurcă și, prin urmare, nu necesită îngrijire specială de la proprietar. Pentru ca blana animalului dvs. să arate atractiv, trebuie să o periați în mod regulat.
  • Prin natură, pisicile sunt independente, dar foarte prietenoase, ușor de atașat de oameni. Pisicile domestice sunt prudente față de străini, dar le place să-și petreacă timpul cu proprietarul..

Maine Coon

Maine Coons sunt considerați a fi cei mai renumiți reprezentanți ai rasei mari de pisici din lume.. Pisicile pufoase arată destul de masive, deoarece greutatea unui adult poate ajunge la 12 kilograme.

Botul pisicii are o formă dreptunghiulară, care adaugă aspectului o încruntare deliberată și seriozitate. Ochii sunt aurii, înclinați. Există ciucuri mici pe urechi.

Pisicile sunt acoperite cu părul pufos. Au un substrat pronunțat, iar haina în sine este matasoasă și netedă..

Apariția lui Maine Coons este înșelătoare - ele par formidabile și agresive, dar de fapt sunt foarte afectuoase atât cu proprietarul, cât și cu alte persoane. Aceste pisici adoră să se joace cu copiii și să cunoască alte animale de companie care locuiesc în aceeași zonă..

concluzii

Fiecare pisică din rasa prezentată este domestică și, prin urmare, nu tolerează o schimbare de mediu. Pisicile își iubesc proprietarul, dar încă predispuse la un comportament egoist. Această trăsătură de caracter trebuie să fii atentă atunci când alegi o rasă cu păr lung..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ce rase de pisici sunt pufoase?