Rase de pisici hipoalergenice: alegerea unui animal de companie și respectarea regulilor

Rase de pisici hipoalergenice

Rasele de pisici hipoalergenice sunt astfel de animale în prezența cărora nu apare o reacție alergică: ochii nu se înroșesc, pielea nu se colorează și spasmul bronșic nu apare..

Sunt aleși de cei care sunt îndrăgostiți nebunește de reprezentanții lumii feline, dar în același timp nu pot primi niciun animal de companie..

Pisica „potrivită” pentru o persoană alergică nu trebuie să fie cu părul ultra-scurt - există creaturi destul de pufoase printre ele.

Dar, înainte de a afla numele lor, ar trebui să înțelegeți cauzele alergiilor..

Rase de pisici hipoalergenice

Este mai bine să alegeți astfel de animale nu din fotografiile postate pe internet, ci să le cumpărați în pepiniere de la crescători de încredere, deoarece în acest caz puritatea rasei este importantă.

De ce apar alergiile la pisici?

Mulți cred că alergia este cauzată exclusiv de părul animalelor și, prin urmare, încearcă să obțină un animal de companie cu părul scurt sau chel, iar unii chiar tind să îngrijirea pisicilor.

Și după câteva ore de a sta o persoană alergică lângă o astfel de pisică, se dovedește că simptomele nu au dispărut nicăieri..

Problema este că motivul reacției negative a corpului este o proteină specială care este prezentă în saliva animalului și în secreția conținută în piele. Această substanță se numește Fel D1.

În procesul de spălare (și, după cum știți, reprezentanții lumii feline sunt incredibil de curate și își spală haina de blană cu o regularitate de invidiat) saliva ajunge pe blană și corp, după care se evaporă.

Și dacă o persoană alergică la pisici este în apropiere în acest moment, atunci cu siguranță va inhala acești vapori.

Rase de pisici hipoalergenice

Primele manifestări ale alergiei pot fi imperceptibile, dar cu cât acești vapori pătrund în plămâni, cu atât corpul pacientului va reacționa mai intens

Nu este un secret faptul că alergiile nu pot fi tratate și în același timp nu există o astfel de rasă de pisici, chiar și printre cele hipoalergenice, lângă care ai scăpa complet de manifestările acestei boli..

Dar există unele animale al căror corp produce o cantitate destul de mică de proteină Fel D1 și cu o îngrijire adecvată sunt destul de capabile să devină animale de companie pentru persoanele cu alergii..

Care pisică este mai puțin alergenică?

Mai jos vom lua în considerare nu numai numele, ci și fotografiile celor mai potrivite păsărici pentru cei care suferă de alergii..

Acum merită să acordați atenție mai multor factori care vă vor ajuta să faceți prietenul ales cât mai sigur posibil..

  1. În saliva unei pisici castrate, conținutul de proteină alergenă este semnificativ mai mic decât cel al unui mascul intact..
  2. Producția de alergeni la pisici este mult mai puțin intensă decât la animalele adulte.
  3. Dacă vorbim despre sex, atunci femelele, în comparație cu bărbații, sunt mai sigure.
  4. Numeroase recenzii indică faptul că persoanele care suferă de alergii se simt mult mai bine lângă pisici albe, dar corpul întunericului produce mai mulți alergeni.

Lista raselor hipoalergenice

Deci, care sunt rasele hipoalergenice de pisici??

Sunt opt ​​dintre ei și, în același timp, reprezentanții fiecăruia vor deveni o opțiune potrivită pentru toți cei care, din cauza alergiilor, nu ar putea avea un animal iubit..

O fotografie și o descriere vă vor ajuta să alegeți același prieten pentru întreaga familie.

Frumuseți orientale

Iavaneză - considerată una dintre cele mai hipoalergenice rase de pisici.

Acest animal are o structură atletică și un strat fin de lungime medie..

În același timp, nu au un substrat, iar corpul lor produce foarte puțin alergen..

Rase de pisici hipoalergenice

Alegând un reprezentant al acestei rase, nu veți regreta, deoarece javanezii sunt intelectuali și ușor de dresat

Balină sau pisică balineză - numită și pisica siameză cu părul lung.

În comparație cu alte rase, corpul ei produce o cantitate nesemnificativă de proteină Fel D1, astfel încât să poată revendica titlul de cea mai bună rasă hipoalergenică de pisici.

Balinez este o castă semi-lungă și un punct de culoare.

Acest animal este incredibil de inteligent, sociabil și curios, așa că nu te vei plictisi de el..

Articolul va spune despre alți reprezentanți inteligenți ai felinelor https://rum.animalefans.com/pisicile/13675-10-dintre-cele-mai-inteligente-rase-de-pisici.html

Rase de pisici hipoalergenice

Pisica balineză va deveni un prieten fidel pentru fiecare membru al familiei

Pisică orientală cu păr scurt - un reprezentant luminos al grupului siamez-oriental cu un corp grațios și un mers incredibil de grațios.

Reprezentanții acestei rase sunt hipoalergenici, dar spre deosebire de mulți alții, sunt destul de pretențioși în ceea ce privește îngrijirea..

Orientalii te vor uimi cu prietenia și vorbăria lor. Un astfel de animal de companie va fi întotdeauna acolo: atât acasă, cât și într-o călătorie.

Rase de pisici hipoalergenice

Pisica orientală participă fericit la orice joc în aer liber și rămâne activă până la bătrânețe

Sfat! Dacă ai visat întotdeauna la o pisică siameză, dar din cauza alergiilor nu ți-ai putut permite să o ai, atunci una dintre rasele descrise mai sus este destul de capabilă să se apropie. Toate au trăsăturile caracteristice rasei siameze și, în plus, sunt hipoalergenice.!

Pisici cretate

Cornish Rex - o rasă de pisici cu părul scurt, al cărui strat este înfășurat într-o blană densă de astrahan.

Această caracteristică exterioară este incredibil de atrăgătoare și, atingând haina ondulată de blană, este imposibil să vă scoateți mâna.

Reprezentanții acestei rase sunt considerați exclusiv domestici, sunt amabili și, după cum mărturisesc recenziile, sunt ușor de întreținut..

Puteți afla aici despre alte rase de pisici fără pretenții: https://kot-pes.com/samye-neprihotlivye-koshki-dlya-kvartiry/

Când începeți un astfel de animal de companie, merită să cunoașteți o caracteristică: au tampoane foarte mici pe labe și nu pot atrage complet ghearele, prin urmare, este necesară tăierea regulată a ghearelor zgâriere stâlp.

Rase de pisici hipoalergenice

Cornish Rex este o pisică ușoară și grațioasă, cu temperament

Devon rex - o altă veste bună pentru persoanele cu alergii.

Această rasă de pisici este una dintre cele mai hipoalergenice.

Blana acestor animale este oarecum mai scurtă decât cea a focilor anterioare, dar în același timp este aceeași moale și creț.

Aceste animale de companie sunt foarte prietenoase și se străduiesc întotdeauna să fie aproape de proprietarul lor..

Rase de pisici hipoalergenice

Devon Rex este foarte atașat de unul dintre membrii familiei și încearcă să-și petreacă tot timpul exclusiv cu el

Animale de companie fără păr

Sfinxul canadian este o pisică fără păr, al cărei secret este o cantitate mică de proteine ​​alergene.

Acest animal are ochi incredibil de expresivi și urechi mari, pielea este foarte caldă și acoperită cu multe pliuri..

Dar ceea ce nu se vede în fotografie este personajul: reprezentanții acestei rase sunt foarte afectuoși și inteligenți, ușor de dresat și au o memorie excelentă.

Rase de pisici hipoalergenice

Comportamentul unui adult canadian Sphynx depinde în mare măsură de creșterea vaccinată de o persoană

Don Sphynx - această rasă este rusă nativă.

Astfel de pisici, așa cum sugerează și numele, nu au păr, ele sunt caracterizate printr-o temperatură corporală crescută și ochi mari în formă de migdale..

Ca și chelii Peterbalds, aceste animale de companie sunt foarte puternic atașate de proprietar și nu prezintă agresiune în niciun caz.

Rase de pisici hipoalergenice

Îți plac pisicile fără păr? Atunci vi se va potrivi hipoalergenicul Don Sphynx.!

Cea mai mare rasă hipoalergenică

siberian - această pisică are un strat lung și gros și, datorită nivelului scăzut de alergen eliberat de organism, este cea mai hipoalergenică rasă.

Numeroase recenzii susțin că siberienii sunt siguri pentru persoanele cu alergii și, în același timp, astfel de proprietăți ale acestor pisici au fost observate de mult timp - mai mult de 10 ani!

Rase de pisici hipoalergenice

Cel mai ridicat nivel de alergen a fost găsit la pisicile siberiene cu păr argintiu

Siberienii au un substrat dublu, prin urmare, se recomandă utilizarea furminator, cu care scapi rapid animalul de părul inutil.

Prin achiziționarea unui astfel de animal de companie, veți obține un prieten dulce, calm și incredibil de loial, dar în același timp, numai cel pe care îl alege pisica însuși îl poate crește.

Sfat! Atunci când alegeți un pisoi hipoalergenic, este recomandabil să verificați reacția la sensibilitate „vorbind” o vreme cu părinții săi!

Caracteristici ale îngrijirii animalelor de companie hipoalergenice

Deci, după ce am aflat care rase sunt hipoalergenice, rămâne doar să aflăm despre regulile de îngrijire a acestora..

Este important să ne amintim că niciunul dintre aceștia nu poate deveni un panaceu - alergia va fi controlată numai dacă se iau toate măsurile de precauție.

În primul rând, merită să vorbiți cu crescătorul și să aflați dacă este posibil să se întoarcă animalul dacă manifestările alergice se fac simțite.

De regulă, este destul de posibil să faceți acest lucru în creșe de renume..

Dar aveți șanse mai mari de a primi o rambursare atunci când luați un animal la un adăpost..

Numai în acest caz, asigurați-vă că aflați dacă vaccinare și când pisoiul trebuie să primească următoarele vaccinări.

Rase de pisici hipoalergenice

Animalul dvs. de companie vă va aduce bucurie numai dacă alegeți o rasă hipoalergenică și, în același timp, aveți grijă competentă.

Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să minimizați eliberarea de alergeni de la noul dvs. animal de companie:

  • scăldați pisoiul - este recomandabil să încredințați această procedură unui membru al familiei care nu are alergii; în același timp, puteți reduce nivelul de alergeni emiși folosind apă rece, dar pur și simplu nu exagerați pentru ca animalul să nu răcească;
  • spălați jucăriile pentru pisici - toate bilele și șoarecii de jucărie cu care interacționează animalul dvs. ar trebui să fie întotdeauna curate;
  • lenjerie de pat curată - în casa pisicilor nu trebuie să se adune lână, praf sau alte resturi, așa că perna, care este un loc de dormit, trebuie aspirată zilnic;
  • zona de mâncare și ustensilele - aceasta ar trebui să fie întotdeauna curată - spălați farfuriile, tava pe care se află și schimbați apa în fiecare zi.

Modul de alegere a bolurilor potrivite pentru o pisică poate fi găsit în articol https://rum.animalefans.com/pisicile/8730-boluri-pentru-pisici-cum-să-alegi-feluri-de.html

Important! Unelor pisici le place foarte mult să meargă pe mese și acest comportament ar trebui suprimat încă de la o vârstă fragedă! Acest lucru este deosebit de important pentru persoanele care suferă de alergii.!

În plus, este necesar să efectuați curățarea umedă în apartament cât mai des posibil..

Amintiți-vă și despre igienă: încercați să nu vă atingeți fața după ce ați mângâiat animalul de companie și spălați-vă bine mâinile de fiecare dată.

Rase de pisici hipoalergenice: alegerea unui animal de companie și respectarea regulilor

Rasele de pisici hipoalergenice ajută persoanele cu diverse boli alergice să facă un prieten fidel cu blană. Și cel mai important, există o mulțime de astfel de animale, ceea ce face foarte ușoară alegerea..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Rase de pisici hipoalergenice: alegerea unui animal de companie și respectarea regulilor