Simptomele alergiei alimentare a unui pisoi

Puteți identifica simptomele alergiei alimentare a unui pisoi în timp? Știți care sunt diferențele și caracteristicile alergiilor alimentare? Fiecare proprietar ar trebui să știe cum se manifestă alergie la mancare, deoarece cu cât preia mai repede controlul situației, cu atât sunt mai puține consecințe dezastruoase. Dacă animalul dvs. de companie este alergic, trebuie să fie transferat la o dietă naturală specială sau la alimente medicamentoase. În primul rând, să ne dăm seama ce tipuri de alimente cauzează cel mai adesea alergii la pisici..

Tipuri de hrană și caracteristicile acestora

Conform regulilor general acceptate, hrana este împărțită în tipuri și clase. Fiecare tip și clasă de furaje trebuie să respecte cerințele stabilite de Asociația Veterinară Internațională. Firește, nu toți producătorii sunt sinceri cu clienții lor, în plus, furajele sunt adesea contrafăcute.

Există următoarele tipuri de hrană:

 • Uscat - disponibil sub formă de granule.
 • Semi-umed - bucăți cu sos.
 • Pate umed sau paste.

Notă! Tratamentele pentru pisici sunt un tip separat, izolat de hrană care nu face parte din dietă, dar poate servi ca sursă de vitamine sau poate avea o funcție igienică..

Majoritatea producătorilor împart produsele în linii individuale:

 • După vârstă.
 • Lungimea lânii.
 • După gradul de activitate.
 • După rasă.
 • După caracteristicile individuale - această linie include hrana pentru pisici castrate, animale de companie cu alergii, animale care suferă de sensibilitate a tractului digestiv etc..
 • Medicinal - aceasta este o linie specială, nu numeroasă, de furaje destinate utilizării în combinație cu terapia menită să combată o anumită boală. Furajele medicamentoase trebuie prescrise de un medic veterinar.

Alimentele industriale sunt clasificate după clasă sau calitate:

 • Clasa economica - cel mai ieftin și cel mai scăzut segment de calitate, care provoacă alergii alimentare la majoritatea pisicilor. Hrana din clasa economică conține o cantitate mare de conservanți, amelioratori de aromă și alți aditivi chimici, la care corpul bebelușului reacționează în consecință.
 • Clasa premium - cel mai comun segment pentru hrănirea zilnică a animalelor sănătoase. Mâncarea premium cauzează adesea alergii la pisici. Cea mai frecventă cauză este o componentă de carbohidrați de calitate slabă sau pui, care se găsește în multe tipuri de furaje premium.
 • Clasa super premium - alegerea optimă pentru hrănirea zilnică a animalelor de companie, duce rar la dezvoltarea alergiilor alimentare și numai în caz de intoleranță individuală. Furajele hipoalergenice din clasa super premium conțin proteine ​​speciale, „semi-procesate”, care nu eliberează toxine în timpul descompunerii.
 • Clasa holistică - prin definiție, acest segment este hipoalergenic, dar cu sensibilitate individuală poate duce totuși la o reacție alergică. Ca parte a clasei holistice, se produc furaje speciale, hipoalergenice, care nu conțin gluten.

Ironia este că un pisoi poate dezvolta alergii alimentare chiar dacă alegeți mâncare de cea mai bună calitate, cu o bună reputație. Alergia alimentară este un factor individual. O reacție poate apărea din consumul atât de surse de carbohidrați, cât și de proteine.

Cum se manifestă alergia alimentară a unui pisoi: simptome

Simptomele alergiilor alimentare la pisoi sunt similare cu cele ale celor mai multe alte tipuri de alergii. Simptomul principal este mâncărimea severă, în absența paraziților. Prezentarea clinică poate include căderea părului, zgârierea și debutul rapid al dermatitei.

Dificultatea este că, fără teste, este aproape imposibil să se facă distincția între alergiile alimentare și nealimentare. Cu toate acestea, există mai multe metode pentru a înțelege în ce direcție să vă deplasați. Dacă pisica suferă de o reacție alergică indiferent de anotimp, este cel mai probabil o alergie alimentară. În plus, pentru alergiile alimentare, mâncărimea nu poate fi ameliorată de steroizi, iar pentru atopie, astfel de medicamente ameliorează rapid simptomele..

Cum se manifestă alergia alimentară? În situații standard, tabloul clinic se dezvoltă după cum urmează:

 • Mâncărime severă a pielii.
 • Umflarea membranelor mucoase ale căilor respiratorii și ale ochilor.
 • Apariția zgârieturilor și a petelor chele.
 • Creștere ușoară a temperaturii corpului.
 • Dermatită, seboree, zgârierea infecției.

Notă! Veți experimenta o creștere a simptomelor după ce ați consumat un alergen.

Succesul unui diagnostic de alergie alimentară depinde de modul în care se manifestă. Deoarece tabloul clinic inițial este ambiguu, dacă un pisoi este suspectat de alergie la alimente, este necesar să se transfere la o dietă. Pentru a confirma faptul că pisoiul are o alergie alimentară, este necesar să se excludă prezența puricilor (alergii la acestea). Pentru mâncărimea severă, care este un simptom al alergiilor alimentare, dermatita trebuie exclusă, fungice leziuni ale pielii, infecții bacteriene și alte cauze posibile.

Notă! În clinicile moderne, se efectuează teste speciale pentru identificarea alergiilor alimentare. Diagnosticul de laborator permite nu numai confirmarea diagnosticului, ci și identificarea unui alergen specific.

Diferențe și caracteristici ale alergiilor alimentare

Care sunt diferențele și caracteristicile alergiilor alimentare și ale intoleranțelor individuale? Statistic, alergia la alimente este diagnosticată la 10% dintre animale care prezintă simptome ale unei reacții alergice. Primul, în popularitate, este o alergie la saliva de purici, al doilea este alergie atopică. Din nou, statistic, în mai mult de 60% din cazuri, alergiile alimentare provoacă zgârieturi și infectarea pielii deteriorate..

Alergia alimentară se dezvoltă pe fondul unei reacții individuale a sistemului imunitar al pisicii atunci când anumite substanțe intră în organism. Când o pisică mănâncă un alergen, în organism se produc anticorpi atipici care trebuie să lupte împotriva agenților ostili.

Notă! De fapt, alergiile alimentare și nealimentare sunt două dintre cele mai neexplorate afecțiuni la animalele de companie..

Alergia alimentară afectează animalele indiferent de sex. Castrarea nu afectează dezvoltarea bolii. Statistic, alergiile pot apărea între vârstele de 5 luni și 12 ani, deși marea majoritate a diagnosticelor se fac între 2 și 6 ani. În mai mult de 50% din cazuri, pisicile care suferă de alergii alimentare sunt, de asemenea, vulnerabile la alergeni nealimentari.

Notă! Spre deosebire de alergiile non-alimentare, dacă corpul animalului reacționează la anumite alimente, legătura cu rasa nu este practic urmărită.

Este important să înțelegem că alergia alimentară și intoleranța individuală sunt concepte și diagnostice diferite..

 • Alergia alimentară este o adevărată boală cu simptome bine definite..
 • Intoleranța alimentară duce la întreruperea tractului gastro-intestinal, dar nu poate fi însoțită de o reacție alergică.

Alimente preventive și medicinale pentru alergiile alimentare

Pentru a vă salva animalul de la neplăceri, trebuie să detectați alergenul din alimente. Cea mai ușoară cale este de a transfera pisoiul în alimente cu o compoziție radical diferită. Dacă reacția alergică dispare, unul dintre ingredientele alimentare (pe care le-ați aruncat) este alergenul.

Mai multe studii ample au ajuns la concluzia că anumite ingrediente alimentare sunt mai susceptibile de a provoca reacții alergice la pisici..

Cercetările au arătat că cei mai frecvenți alergeni sunt:

 • Carne de vită - găsită în majoritatea furajelor premium și super premium.
 • Miel - găsit în multe furaje super premium.
 • Fructe de mare - găsite în multe alimente premium față de cele holistice.
 • Soia este baza majorității furajelor din clasa economică.
 • Porumbul - poate fi conținut în hrana economică și premium.
 • Grâul este baza pentru furajele premium și economice.
 • Produse lactate, inclusiv lapte praf.

Aproape toate alimentele din lista de mai sus sunt surse de proteine ​​și acest lucru nu este o coincidență. În funcție de susceptibilitatea individuală, anumite tipuri de proteine ​​pot fi mai alergenice pentru un anumit animal. În plus, alergiile la un anumit produs se pot dezvolta în timp..

Alimentele medicamentoase sunt de obicei premium sau super premium. Datorită individualității alergenului la care reacționează corpul animalului dvs. de companie, nu toate alimentele medicamentoase pot atenua starea acestuia. De exemplu, majoritatea alimentelor hipoalergenice conțin orez, iar unele rase de pisici sunt cunoscute ca fiind intolerante. Pur și simplu, puteți elimina o reacție alergică, dar pisoiul va suferi de indigestie..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Simptomele alergiei alimentare a unui pisoi