Pastile pentru alergii la pisici

Ce să dai unei pisici din cauza alergiilor? Din păcate, animalele de companie, la fel ca oamenii, sunt susceptibile la efectele nocive ale acestei boli. Cel mai adesea, alergiile apar din intoleranță la saliva ectoparaziților, alimentelor sau furajelor, precum și la anumite substanțe din mediul animalului. Chiar și o particulă microscopică a unui alergen este suficientă pentru ca o alergie severă să se dezvolte în corpul unui animal de companie..

  • roșeață a epidermei;
  • mâncărimi frecvente la nivelul gâtului și capului;
  • pierderea abundentă de lână;
  • tulburări ale sistemului gastro-intestinal (inclusiv diaree și vărsături);
  • descărcare abundentă din nasul animalului;
  • apariția de papule și vezicule pe piele.

Tipuri de alergii la pisici

Intoleranță la saliva ectoparazită

Acest tip de alergie la animale este cel mai frecvent. Proprietarii neglijenți cred uneori că o pisică care nu există pe stradă nu poate avea purici și căpușe în principiu. Din păcate, acest lucru nu este întotdeauna cazul. Animalul dvs. de companie se poate infecta întotdeauna prin contactul cu o altă pisică sau câine. În plus, chiar și o persoană în sine poate aduce acasă paraziți pe haine sau pantofi. Și, în unele cazuri, când apar alergii, căpușele și puricii pot locui în covoare și chiar în mobilier dintr-un apartament..

Alergeni din mediu

Cel mai adesea, acest tip de alergie începe să se manifeste la o vârstă fragedă la pisici.. Un proprietar atent al animalelor de companie va observa primele probleme chiar înainte de vârsta de 1 an și va exclude contactul cu un alergen. O reacție alergică la agenții patogeni din mediul extern poate apărea la orice substanță - praf, produse de igienă personală, produse chimice de uz casnic.

Alergie la alimente sau furaje

Dificultatea determinării acestui alergen constă în faptul că intoleranța acestuia apare treptat. Acesta este motivul pentru care este dificil de detectat și eliminat din dietă. Deoarece carnea este principalul procent din meniul pisicii, o reacție alergică se manifestă cel mai adesea pe ea. Vă recomandăm ca atunci când animalul de companie să împlinească vârsta de 1 an, să-i monitorizați cu atenție starea de sănătate - de obicei se dezvoltă intoleranță la un anumit alergen în această perioadă. Toate pisicile sunt individuale, astfel încât alergiile pot apărea în câteva minute sau chiar zile după ce au mâncat..

Medicamente pentru alergii la pisici

Este foarte dificil să găsești un alergen care să provoace o intoleranță la un animal. Prin urmare, dacă nu se știe, atunci, în primul rând, trebuie să verificați animalul pentru prezența ectoparaziților. Chiar dacă nu sunt detectate vizual, pisica trebuie spălată cu un șampon special pentru purici și căpușe. În același timp, șampoanele ar trebui să conțină componente care ameliorează iritația și mâncărimea și calmează pielea. În plus, acestea trebuie să fie hipoalergenice..

Pisicilor alergice li se pot administra antihistaminice speciale. Este important să ne amintim că acestea nu oferă o garanție 100% a tratamentului alergic. Eficacitatea pentru pisici este de aproximativ 6-75%. Puteți spori efectul medicamentelor prin includerea acizilor grași omega-3 în dietă în timp ce luați medicamente. Acești acizi se găsesc în cantități mari în alimente precum uleiul de pește, semințele de in, codul, somonul etc..

Pastilele pentru alergii la pisici sunt de 2 tipuri:

  • Grupuri H-1 - deseori recomandate de medicii veterinari pentru tratamentul alergiilor (Benadryl, Atarax, Tavist).
  • Grupuri H-2 - periculoase și ineficiente pentru pisici („Claritin”, „Seldan”, „Gismanal”).

În unele cazuri, medicii veterinari recomandă administrarea imunosupresoarelor pisicii dvs. care conțin ciclosporină (de exemplu, off-label). Cu toate acestea, efectele acestui medicament asupra pisicilor nu sunt pe deplin înțelese, astfel încât pot apărea efecte secundare, cum ar fi stomacul supărat, vărsăturile..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pastile pentru alergii la pisici