Pisica rase cu ochi verzi

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au fost uimiți de uimitorii ochi de pisică. O pisică cu ochi verzi are un aspect ascuțit, pătrunzător, uneori afectuos - întrebător sau cu un viclean. Ei poartă farmec și mister.

Culoarea ochilor unei pisici este interesantă în sine și poate varia de la chihlimbar la verde și albastru. Inițial, toți pisoii se nasc cu ochi albaștri, indiferent de rasa și culoarea hainei.

Deși legătura directă dintre culoarea hainei și culoarea ochilor unui mic prădător nu a fost dovedită științific, există anumite tipare:

  • pisicile multi-colorate sunt mai des cu ochii căprui;
  • animalele cu o culoare de blană predominant deschisă au ochi albaștri;
  • verde, de obicei întâlnit la pisicile cu culoare închisă și roșie.

Culoarea verde a ochilor pentru pisici este considerată clasica și cea mai frumoasă, dar nu este atât de comună pe cât pare. Gama de verde poate varia de la verde pal la verde smarald intens. O pisică cu ochi verzi strălucitori arată misterios, neobișnuit, mai ales dacă culoarea verde este în armonie cu culoarea hainei.

De mult timp, crescătorii au căutat o anumită culoare pentru o anumită rasă..

Luați în considerare principalele rase cu ochi verzi

„Havana Brown”, o pisică de dimensiuni medii cu gâtul alungit, picioarele mici ovale, părul brun șaten catifelat de diferite nuanțe, botul triunghiular ușor alungit cu urechile late. O rasă relativ tânără, reproducerea a început în Anglia în anii cincizeci ai secolului al XX-lea ca urmare a traversării rasei siameze și domestice cu părul negru. Cel mai probabil, și-au primit numele pentru minunata nuanță maro a hainei, precum „trabucurile Havana”. Pisicile din această rasă apreciază societatea umană, sunt afectuoase cu copiii.

„Chinchilla britanică”, o pisică mică, are o haină groasă de vulpe polară groasă, cel mai adesea argintie și albă, cu nasul maro. Învelișul „Chinchilla britanică” necesită o întreținere atentă, capul este rotund, ușor convex, gâtul scurt. Pisicile sunt ceva mai mari, au un cap mare, pronunțat „obraznic”, ceea ce le face ușor de distins între ele.

Una dintre cele mai vechi rase englezești datează din 1882. Rasa își datorează popularitatea prințesei Victoria, care s-a îndrăgostit de aceste pisici pentru dispoziția lor minunată și aspectul drăguț. Pisicile își demonstrează caracterul britanic cu demnitate - se lasă mângâiate, dar nu mai mult, se atașează de un proprietar și le place foarte mult să comunice cu el și prin intonație se poate judeca cu ușurință starea de spirit a animalului de companie;

„Pisică abisiniană”, o pisică miniaturală și neobișnuit de grațioasă, cu o postură maiestuoasă și mândră, un corp cu mușchii dezvoltați este acoperit cu păr matasos scurt și dens, picioarele și coada sunt lungi, un cap îngust cu urechi mari. O rasă veche, strămoșii pisicilor moderne abisiniene au fost găsiți în Etiopia în urmă cu peste două mii de ani. Erau considerate animale sacre în Egiptul antic și aparțineau faraonilor. Extrem de activi, nu-l vor lăsa pe proprietar să se plictisească, le place să urce pe înălțimi, sunt deștepți, devotați și agreabili, dar nu le place singurătatea.

Ei găsesc întotdeauna un limbaj comun cu copiii și alte animale, lucru rar întâlnit la pisici;

„Ceață australiană”, pisici de dimensiuni medii, masculi și femele, cu palton scurt, dens și strălucitor. Au picioarele puternice, picioarele din spate sunt ceva mai lungi. Urechile sunt medii, rotunjite. Rasa a apărut în anii optzeci ai secolului XX în Australia. Este rezultatul traversării de rase birmaneze, abisiniene și a mai multor rase domestice. Are un caracter prietenos și îndură cu răbdare toată distracția micilor săi proprietari, încearcă constant să fie aproape și este gata să urce oriunde pentru asta. Au o sănătate bună și trăiesc până la 18 ani.

Am menționat principalele rase de culoare verde a ochilor, care este o trăsătură distinctivă pentru exterior. Lipsa lor de una este o căsătorie inacceptabilă..

Constanța unei anumite culori a ochilor este o lucrare minuțioasă de selecție, condiții speciale pentru creșterea și hrănirea pisicilor.

Cu toate acestea, chiar și în pisicile „de curte” de pe stradă, nu este neobișnuit să găsești exemplare cu ochi verzi în orice culoare a hainei. Există combinații destul de bizare și neobișnuit de frumoase, de exemplu, o pisică albă cu ochi verzi sau o pisică de ghimbir cu ochi verzi..

Pisicile cu ochi verzi arată minunat nu numai în fotografie și imagine, ci și lângă tine, vor aduce multă plăcere și vor oferi o dispoziție bună.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisica rase cu ochi verzi