Cum să-ți faci propria cușcă pentru pui

Cresterea puiuluiMai devreme sau mai târziu, fiecare proprietar al unei căsuțe de vară sau al unui mic parcel personal are dorința de a avea găini. Și mulți preferă pui de carne extrem de productivi, care se caracterizează printr-o producție excelentă de ouă și carne uimitoare. Dar păstrarea acestei rase de păsări nu este o sarcină ușoară și necesită o muncă grea..

Pentru a oferi păsărilor de curte condiții favorabile pentru dezvoltarea deplină, este important cu o responsabilitate specială tratați prepararea celulelor.

Cum să-ți faci propria cușcă pentru pui

Din fericire, astăzi vă puteți crea propriile cuști pentru pui, urmând instrucțiunile profesioniștilor cu experiență și folosind manualul detaliat care poate fi găsit în domeniul public..

Trebuie acordată atenție faptului că, în condițiile corecte de întreținere, în primăvara și vara, puteți crește până la 4-5 loturi de persoane sănătoase și productive (pot fi aproximativ 30 de pui într-un singur lot).

Deja la vârsta de 50 de zile, puiul poate fi folosit pentru producția de carne, deoarece în acest moment poate cântări aproximativ două kilograme. Pentru comparație, straturile obișnuite câștigă doar 800 de grame de greutate. Ca urmare, eclozarea broilerului este considerată o activitate foarte profitabilă, care poate reprezenta un venit suplimentar sau principal..

Rețineți că puii broiler au nevoie de condiții adecvate, inclusiv o casă caldă și bine ventilată. În zilele noastre, există două metode principale de păstrare a hibrizilor pentru pui. Printre ei:

 • Celular;
 • În aer liber;

Crearea de celule DIYAmbele tipuri au propriile argumente pro și contra. De exemplu, în aer liber nu necesită construirea de clădiri complexe și mari, dar activitățile de curățare sunt complicate. Dar, odată cu poluarea intensă a spațiului interior al găinăriei cu excremente, păsările pot dezvolta diferite boli.

Celulele, pe care îl puteți face singur, asigurați distribuția corectă a zonei utile, deoarece sunt montate una peste una. Drept urmare, curățarea cocinișului este mult mai ușoară și mai convenabilă. Dar îngrijirea unor astfel de structuri necesită unele investiții, inclusiv achiziționarea de materiale sau produse finite..

Cum se determină dimensiunea unei viitoare cuști pentru pui

Indiferent de metoda de creștere aleasă, procedura de asamblare a unei celule cu propriile mâini poate rămâne aceeași..

Înainte de a crea un fel de locuință de pui desenați corect desenele, sau găsiți opțiuni gata făcute cu dimensiunile deja selectate. Acestea sunt disponibile gratuit pe multe portaluri relevante și forumuri agricole..

Cușca trebuie făcută confortabilă și modernă prin dotarea acesteia cu toate mijloacele automate de hrănire a alimentelor și a apei.

Când creați singuri desene, este important să luați în considerare numărul de persoane care vor fi crescute. Conform statisticilor, un pui are nevoie de 0,4 metri pătrați de suprafață, astfel încât aproximativ patru pui pot fi așezați liber pe un metru pătrat..

Care ar trebui să fie dimensiunea cuștilor pentru pui de carne

Cuști pentru pui poate fi împărțit în două soiuri:

 • Pentru puii mici (astfel de clădiri se numesc puietori);
 • Pentru puii tineri și adulți;

Atât pentru primul, cât și pentru al doilea tip, nu există restricții stricte în ceea ce privește dimensiunile. Este suficient să vă ghidați după calculele numărului de indivizi pe metru pătrat. Această abordare poate fi numită cea mai universală.

Când vine vorba de cuști pentru persoane mici la vârsta de 0 până la 15 zile, atunci 5% pe metru pătrat ar trebui să cadă pe un pui. În cazul animalelor tinere, situația arată complet diferită. 10-12 pui la 1 metru pătrat de suprafață.

Înainte de a crea desene pentru structuri viitoare, ar trebui să vă ghidați după indicatorii de mai sus. Și dacă o cutie de carton obișnuită de la aparatele de uz casnic este potrivită pentru un pui, atunci animalele tinere mai în vârstă trebuie să echipeze cuști separate care să corespundă următoarelor dimensiuni:

 1. Cum să-ți faci propriile cuști pentru puiLățime (adâncime) - de la 70 la 100 de centimetri. Nu este recomandat să folosiți celule prea largi, deoarece acest lucru va complica procedura de curățare a dejecțiilor;
 2. Lungimea este determinată de capacitatea portantă a materialului din care este realizat cadrul și de capacitatea de instalare a cuștii în cocheră. Indicatorii de lungime optimă variază între 70-140 centimetri;
 3. Înălțimea trebuie aleasă în limita a 25-25 de centimetri. Dacă luăm în considerare prezența unei nișe pentru un palet cu excremente, atunci înălțimea va crește până la 45-55 centimetri;

Într-o cușcă cu dimensiuni 70x140 centimetri va putea trăi liber de la 12 la 15 hibrizi pentru pui.

Cum să faci o cușcă pentru pui cu propriile mâini. Instrucțiuni pas cu pas. Cuști pentru nou-născuți

Puneți întrebarea: cum să faceți o cușcă pentru puii de carne cu propriile mâini, luați în considerare cu atenție toate caracteristicile evenimentului viitor, selectați instrucțiunile și faceți față posibilelor „capcane”.

Cuști pentru pui cu vârsta cuprinsă între 0 și 15 zile.

Așa cum s-a menționat mai sus, ambalajele gata făcute din aparatele de uz casnic pot fi utilizate ca casă pentru un pui nou eclozat. Dacă nu aveți astfel de produse, puteți lua foi de carton și lipiți o cutie din ea. Și dacă acordați preferință placajului sau cherestelei mai fiabile, atunci designul final va depăși toate așteptările..

Să ne ocupăm de cea mai simplă și mai ieftină opțiune de carton.

În mod ideal, trebuie să luați două cutii separate, care sunt interconectate printr-un pasaj special.

Într-una dintre ele, puiul va putea dormi, iar în celălalt, se va bucura să mănânce sau să bea. O condiție importantă pentru întreținerea normală a găinilor este asigurarea condițiilor optime de temperatură. Este important să asigurați încălzirea aerului până la 26-33 grade Celsius. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza o lampă incandescentă convențională, în special o lampă convențională. În locul în care se află bolul pentru băut, lumina se stinge noaptea. Este foarte bine dacă aveți la dispoziție un termostat care va porni sau opri automat încălzirea.

Ca așternut, puteți utiliza un strat gros de țesătură sau un strat de rumeguș fin, care se disting prin performanțe excelente de impermeabilizare. Puiul trebuie să aibă acces ușor la băutor, dar trebuie exclusă posibilitatea de a se uda.

Cuști pentru animale tinere de 15-40 de zile

Celule DIYCrearea și amenajarea cuștilor pentru găinile de pui poate fi împărțit în mai multe etape distincte:

 • Pregătirea desenului;
 • Ansamblu cadru;
 • Învelișul funcționează;
 • Amenajarea interiorului cuștilor, inclusiv instalarea armăturilor, a băuturilor, a ușilor, a alimentatoarelor și a încălzitoarelor;

Pentru a atinge cu succes acest obiectiv, va trebui să utilizați o serie de materiale și instrumente.

Cel mai adesea, ochiurile zincate, lemnul, placajul sau alte materiale similare sunt utilizate ca material pentru cadru. De asemenea, va trebui să găsiți o foaie de oțel zincat pentru aranjarea alimentatorului și materiale pentru elementele de fixare (cuie, capse, șuruburi).

Inventarul trebuie să conțină următoarele instrumente:

 1. un ciocan;
 2. clește sau clește, tăietoare de sârmă;
 3. un ferăstrău manual pentru lemn (sau un ferăstrău, dacă este disponibil);
 4. ruletă;
 5. pătrat;
 6. foarfece pentru metal;
 7. şurubelniţă;

Sarcina la sol este determinată de greutatea indivizilor care vor locui în cușcă. Este important să luați în considerare greutatea standard a unui pui adult, care este de 2,5 kilograme. Adică, podeaua unei cuști cu o suprafață de 1 metru pătrat trebuie să reziste la aproximativ 37 de kilograme de greutate vie. Dacă factorul de siguranță depășește cifra de bază, acesta este cel mai bun..

Dacă există mai multe niveluri, metalul poate fi utilizat pentru fabricarea structurilor de susținere.

Amenajarea alimentatoarelor

Alimentatorul este fabricat dintr-o foaie subțire de oțel inoxidabil. Acest element al cuștii este atârnat pe plasă în partea de jos a acestuia. Acest aranjament va permite puii să aibă acces gratuit la hrană în orice moment convenabil. Dacă ochiul este foarte mic, tăieturile verticale trebuie făcute cu o lățime de 7 cm și o înălțime de 140 cm. Acest lucru este suficient pentru a oferi puiului o masă 24/7..

Se recomandă instalarea unui dozator în cana de băut. Recipientul cu lichidul este montat în orice parte convenabilă a cuștii.

Caracteristici de păstrare a puiilor de carne acasă

Cum se fac plase de carnePăstrarea puii de carne la domiciliu diferă semnificativ de creșterea găinilor ouătoare convenționale. Ca urmare, caracteristicile celulelor vor fi diferite. Dacă o găină ouătoare obișnuită nu își poate imagina viața fără o podea confortabilă, spațioasă și întunecată, atunci nevoile hibridului de pui de carne într-un spațiu restrâns, iluminat normal și alimentare stabilă. Dacă una dintre aceste reguli este ratată, nu trebuie să vă așteptați la eficacitatea creșterii puiului. Cel mai probabil, acest lucru va implica doar consecințe neprofitabile..

Întreținerea corectă a puilor de pui la domiciliu constă în respectarea mai multor reguli cheie:

 • Puiul trebuie să trăiască într-o zonă caldă, bine ventilată, cu umiditate scăzută. Pentru a menține regimul de temperatură, puteți utiliza orice mijloace disponibile, lămpi cu incandescență, încălzitoare etc..
 • În primele zile după naștere, cușca pentru păsări poate fi încălzită cu tampoane sau lămpi de încălzire instalate în partea superioară a structurii;
 • Vara colivia poate fi amplasată în aer liber pentru a asigura un flux constant de aer proaspăt. Dar nu puteți face acest lucru la temperaturi reci și curenți puternici, altfel tinerii vor fi expuși la diferite boli..

După ce v-ați familiarizat cu regulile și caracteristicile de bază ale păstrării puiilor de carne acasă, puteți începe să cumpărați primii indivizi.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Cum să-ți faci propria cușcă pentru pui