Pui maro loman: recomandări pentru îngrijire și întreținere

Descrierea raseiUna dintre sarcinile creșterii avicole industriale este crearea de noi rase de păsări de curte foarte productive, folosind încrucișarea lor între ele pentru a obține hibrizi de înaltă calitate..

Astfel de hibrizi cu supraviețuire și productivitate crescută se numesc încrucișări. Rasa Lohman Brown este una dintre aceste cruci, care se referă la castele de carne și ouă..

Chur Lohman Brown destul de apreciat de mulți fermieri în zilele noastre, deoarece aceasta este o rasă foarte productivă atât în ​​direcția ouă, cât și în cea a cărnii. În acest articol, veți afla despre aceste păsări de curte de origine germană, care au multe beneficii. Și, de asemenea, cunoașteți originea acestui tip de pui, descrierea externă, caracteristicile și recomandările specialiștilor privind îngrijirea și întreținerea corespunzătoare a acestei rase de păsări de curte.

Lohman Brown: descrierea rasei

Această rasă este una dintre cele mai productive și mai cunoscute rase de ouă. A fost crescut prin încrucișarea a patru rase hibride, rezultând o cruce extrem de productivă numită Loman Brown..

Penajul păsării este alb și maro, care se caracterizează prin prezența unei gene paterne și materne. Puii au, de obicei, un penaj maroniu-roșcat, iar cocoșii sunt cel mai adesea albi..

Crucile au un fizic puternic, un piept larg, o burtă densă și aripi bine dezvoltate..

Lohman Brown este o pasăre calmă și docilă, care are o dispoziție blândă și se înțelege bine cu alte persoane. Este complet nepretențioasă și are o bună calitate a adaptării rapide la noile condiții.

De asemenea, Lohman Brown nu este predispus la obezitate și la creșterea excesivă în greutate. Această rasă s-a impus ca o pasăre agricolă nepretențioasă, calmă și extrem de productivă..

Straturi și cocoși: condiții de detenție

Cocoși și găini loman maroPerformanța productivă ridicată și lipsa de pretenție fac posibilă creșterea puilor în fermele de păsări în condiții industriale, precum și în gospodării.

Crescut de Lohman Brown, folosind cușcă sau conținut în aer liber, iar comercianții privați permit, de asemenea, mersul pe jos. Pentru cultivarea în interior, sunt necesare anumite standarde și reguli de întreținere.

Unul dintre primii pași către succes este setarea corectă a temperaturii. Conform standardelor, temperatura din păsări nu trebuie să depășească 18 grade, iar umiditatea aerului 70 la sută.

Pentru a nu deranja microclimatul în timpul iernii, este necesar să încălziți camera. În același timp, pentru a reduce costurile și a economisi căldură, se recomandă izolarea pereților casei. Proiectele sunt, de asemenea, nedorite, de aceea este necesară izolarea ferestrelor și închideți toate fisurile dacă apar.

Trebuie reamintit faptul că lungimea orelor de zi are, de asemenea, o mare influență asupra producției de ouă. Prin urmare, o magazie specială sau o casă de păsări din gospodării este echipată cu lămpi de iluminat artificial. Vara, puii domestici primesc suficientă căldură și lumină, fiind practic toată ziua pentru plimbare.

În timpul sezonului de iarnă, în timpul înghețurilor severe și al izolării constante în magazie, este necesar să se utilizeze lămpile corespunzătoare de lumină artificială, tipice orelor normale de zi. În incintele industriale fără acces la păsări de curte pentru mers, este necesar un regim constant de lumină naturală.

Pentru a evita tot felul de infecții și boli, păsările sunt ventilate în fiecare zi.

Creșterea puilor în gospodării, sfaturi utile

Aspectul găinilor loman maroCarcasa în aer liber Loman Brown necesită echipament adecvat pentru casă. Rumegușul sau paiul este așezat pe podea ca așternut, iar camera este echipată cu hrană, cuiburi, stinghii și băuturi.

Stâlpii speciali cu un diametru de aproximativ 40 mm, care sunt necesari pentru odihna găinilor, se numesc stinghii.

Când construiți cuiburi, trebuie să țineți cont de dimensiunile păsării, deoarece Loman Brown este o rasă cu parametri mari. Puii trebuie să urce liber și să se întoarcă în cuiburi, astfel încât să fie spațioși.

Alimentatoarele sunt făcute dreptunghiulare și alungite. Și de sus, de obicei se trage o plasă cu un anumit diametru al găurii, care se face cu un astfel de calcul, ce nu împiedică puiul să ajungă la mâncare, fără să intre în alimentator cu labele, împrăștiind bobul.

Aprovizionarea constantă cu apă a găinilor din fermele de păsări de curte se efectuează cu ajutorul băutorilor speciali. Comercianții privați din fermele lor în aceste scopuri folosesc de obicei containere mici, săpate puțin în pământ..

Producția de ouă Loman Brown

Lohman Brown este o carne de pasăre destul de mică în greutate. Greutatea cocoșului adult este în medie de aproximativ 3 kg, iar o găină adultă crește până la 2 kg. Lohman Brown concurează de la vârsta de șase luni. Producția medie anuală de ouă a unui pui este de 320 de ouă, greutatea unui ou fiind de 64 g.

Pentru a obține un ou, aveți nevoie de 124 g de furaje. Coaja de ou este de culoare maro.

Maturitatea sexuală apare la 4,5 luni după naștere la puii Loman Brown, iar perioada completă de creștere este de 5,5 luni. Mai mult, producția maximă de ouă se observă la vârsta de 5-6 luni. Randamentul puiului ajunge la 98%.

Este interesant! Astăzi, Lohman Brown este unul dintre liderii în productivitate. Acest lucru se realizează datorită producției ridicate de carne și producției ridicate de ouă..

Diferențe și soiuri de cocoș și pui

Cum să crești găiniExistă multe tipuri diferite de cruci. Diferențele lor se datorează utilizării a patru tipuri de pui simultan în timpul traversării selective. Puii maro sunt radical diferiți de culoarea cocoșilor.

În procesul de selecție a selecției, s-au determinat două culori principale ale cocoșilor: auriu-maroniu, deși este permisă o mică stropire de penaj alb și negru. Pentru găinile ouătoare caracteristica este un penaj maroniu roșiatic.

Astfel de diferențe fac posibilă, chiar și la o zi, să se facă distincția între pui în funcție de sex, deoarece puii sunt maronii, iar masculii albi.

Creșterea și hrănirea

O cerință esențială pentru producția ridicată de ouă este o dietă echilibrată corespunzător..

Datorită nutrienților, suplimentelor minerale și vitaminelor care fac parte dintr-o dietă echilibrată de pui și adulți, se asigură o productivitate ridicată și o dezvoltare normală a păsării.

În hrana puiului de tip ou, trebuie să existe o cantitate suficientă de proteine ​​și suplimente minerale.. Dieta ar trebui să includă, de asemenea:

 • Masă de oase.
 • Pietriş.
 • o bucată de cretă.

Nutriția puiului brun LomanToate aceste componente contribuie la o rezistență ridicată a cojii, la o bună producție de ouă și la menținerea sănătoasă găinii ouătoare Loman Brown..

Sfat util: PCând păstrați straturile Loman Brown într-o cușcă, nu se recomandă supraalimentarea păsării; pentru a evita acest lucru, hrana trebuie dozată. Doza zilnică de furaj compus uscat nu trebuie să depășească 115 g.

Găinile ouătoare conținute în cuști sunt restricționate în mișcare, drept urmare supraalimentarea poate duce la obezitatea păsării.

Puiul trebuie hrănit de cel mult trei ori pe zi, și anume:

 • Hrănirea de dimineață (dar nu imediat după trezirea păsării).
 • Ziua de hrănire.
 • Masă de seară.

Alimentatoarele ar trebui să fie curate, lipsite de contaminare și chiar mai multe boli fungice. Accesul păsărilor la apă trebuie să fie asigurat în orice moment.

Cel mai bun furaj pentru pui este un furaj compus special făcut. Nu se recomandă hrănirea păsărilor cu cereale integrale..

Grâul încolțit în cantități mici este un bun supliment la dietă. Ajută sistemul digestiv să digere rapid furajele.

Este bine să dai suplimente naturale de vitamine sub formă de sfeclă furajeră, nap, morcov, dovleac și rădăcini de varză. Boabele sunt destul de potrivite: porumb, grâu, mei și puțin orz.

Vara, crucea Loman Brown trebuie să primească furaje verzi. Cu mersul accesibil al păsărilor de curte, aceasta nu este o problemă, iar cu păstrarea cuștilor a găinilor, este necesar să se furnizeze iarbă.

Hrănirea puilor

Descrierea rasei de puiÎn primele două săptămâni de viață, puii sunt ținuți separat „în carantină”. Dieta principală în această etapă este o hrană compusă specială (starter). Apoi, cerealele sunt introduse treptat în furaj, înlocuind treptat furajul compus inițial cu unul normal..

La principalele componente includ făină de porumb, furaje verzi și legume rădăcinoase. Dieta puiilor trebuie echilibrată cu vitamine și micro (macro) elemente..

Seleniul se adaugă în apa potabilă în primele două săptămâni.

Trebuie să știu! În scopul măsurilor preventive, în primele cinci zile, puii trebuie să primească medicamente speciale: Enroxil și Baytril.

Incubația ouălor

Crucea Loman Brown devine descendenți buni numai prin incubație artificială. Pentru activități de incubație la ferma de păsări, se cumpără ouă sau animale tinere.

În viitor, respectând toate regulile în timpul perioadei de incubație, ei devin descendenți puternici și viabili, care în viitor se transformă într-o pasăre extrem de productivă.

Boli

Deși crucea Lohman Brown și se distinge prin abilitățile și vitalitatea sa de adaptare, dar nu-l poți numi „fier”, datorită faptului că este supus și anumitor boli, precum:

Coccidioza

O boală răspândită de rozătoare și păsări sălbatice, în urma căreia puii își pierd pofta de mâncare, devin letargici, își coboară aripile spre pământ și au nevoie în mod constant de lumina soarelui. Tratamentul se face de obicei sub supravegherea unui medic veterinar. Boala este tratată cu antibiotice în combinație cu „Sakox”, „Avatek” și „Kokcidivitis”.

Ascoridoză

O altă boală care este cea mai sensibilă la găini și animale tinere. Principalele simptome ale acestei boli de pui sunt: letargie, apetit slab și întârzierea creșterii. La adulții bolnavi, producția de ouă se oprește practic. Piperazina este utilizată pentru tratarea acestei boli: 0,5 g pe litru de apă pentru adulți, 0,2 g pentru același volum de apă pentru animalele tinere.

Tuberculoză

Cea mai periculoasă boală care poate fi transmisă de la găini la oameni și invers. Sursa acestei infecții este excrementul unei păsări infectate. Într-un stadiu incipient, identificarea tuberculozei este destul de problematică. Simptomele acestei afecțiuni: deteriorarea pielii, acoperirea ciocului de pui cu noduli și umflarea articulațiilor. Când tuberculoza se găsește la păsări, acestea sunt ucise și cadavrele lor sunt arse. Carnea contaminată este strict interzisă consumului.

Avantaje ale rasei:

 • Loman găini maroRandament ridicat al deșeurilor.
 • Maturitate timpurie.
 • Depunere maximă de ouă pe o perioadă de 5,5-6 luni.
 • Nepretenție și aclimatizare rapidă.
 • Posibilitate de păstrare în aproape orice condiții.
 • Nivel ridicat de rentabilitate.
 • Costuri minime de alimentare.

Minusuri:

 • Numărul de ouă scade după 80 de săptămâni.
 • Loman Brown se reproduce numai artificial.

Recenzii

Lohman Brown sunt pui minunați care zboară aproape tot anul. Producția de ouă începe devreme, iar ouăle sunt destul de mari. Calm și pretențios la mâncare. Hrană auxiliară suficientă pentru casă și hrană compusă specială.

Având în vedere că acestea sunt în primul rând pui de ou, carcasele sunt destul de mari. Se recomandă tăierea găinilor de doi ani, deoarece producția lor de ouă scade odată cu înaintarea în vârstă. Și, în general, o biciuire minunată.

Dacă cumperi ouă pentru un incubator, atunci puietul va fi mare, iar puii viabili și puternici. Cu o îngrijire adecvată și o hrănire adecvată, o găină poate produce până la 320 de ouă pe an. Mănâncă destul de mult. Costuri financiare și fizice minime.

Astfel, astăzi rasa Lohman Brown este considerată cea mai populară. Majoritatea fermierilor preferă această cruce, deoarece de la aceste găini puteți obține nu numai carne gustoasă, ci și un număr mare de ouă mari. În plus, păsările acestei rase se adaptează foarte bine la schimbările climatice și sunt destul de nepretențioase.

Dar vreau să atrag o atenție specială în momentul în care creșterea cu succes a găinilor în gospodărie va fi fezabilă numai dacă li se oferă toate condițiile necesare pentru dezvoltarea lor sănătoasă.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Pui maro loman: recomandări pentru îngrijire și întreținere