Descrierea rasei de pui orpington

Pui OrpingtonÎn fiecare an, rasa de pui Orpington devine din ce în ce mai populară în rândul fermierilor de păsări. Reprezentanții Orpington intrigă mulți amatori cu aspectul lor. Persoanele din această rasă aparțin puii cu direcția ouă-carne, se disting prin productivitate ridicată în ceea ce privește numărul de ouă și producția de carne. Înainte de a cumpăra astfel de animale de companie, ar trebui să aflați despre caracteristicile rasei și condițiile de păstrare a acestora..

Istoria reproducerii rasei Orpington

Rasă Puii Orpington au fost crescuți pentru prima dată în Anglia. Creatorul acestei specii a fost William Cook, care locuiește într-un mic oraș englez numit Orpington, după care a fost numită noua rasă de păsări. Lucrările de reproducere au continuat mai mult de 30 de ani și s-au încheiat după moartea lui William Cook. Rezultatul cercetărilor și experimentelor a fost apariția unor indivizi care satisfăceau cerințele rafinate ale aristocrației engleze..

Principalul cerinţă pentru rasa care este crescută, prezența unei carcase albe a devenit, deoarece, în opinia adevăraților englezi, o carcasă cu pielea galbenă este mai puțin atractivă. Inițial, primele găini Orpington aveau pene negre, iar pieptenele la diferite persoane puteau avea orice culoare. Reprezentanții Orpington au devenit imediat favoriții crescătorilor de păsări, deoarece aveau o productivitate ridicată și un aspect interesant..

Rezultatul lucrărilor ulterioare la încrucișare a fost apariția unei colorări galbene la pasăre și a reprezentanților rasei cu astfel de colorare a început să-l cheme pe Orpington fain. La începutul secolului al XX-lea, rasa a fost exportată în Germania, unde, ca urmare a selecției, s-a obținut o culoare roșie. Literal, acum două decenii, au fost crescuți găini Orpington cu pene albe.

Descrierea rasei

Culoare fawnReprezentanții rasei Orpington uimesc la prima vedere prin puterea și masivitatea lor. Corpul individului seamănă puternic cu forma unui cub și este acoperit cu un penaj slab, abundent, destul de rigid. Capul mic al păsării este decorat deasupra cu un pieptene drept în formă de frunză și are o formă rotunjită. Gâtul individului este curbat și decorat cu o coamă luxuriantă..

Culoarea ochilor și ciocului unei păsări poate varia în funcție de culoarea penajului. În majoritatea cazurilor, culoarea ochilor variază de la negru la portocaliu-roșu. Pieptul unui individ este foarte puternic și lat, în timp ce aripile sunt foarte scurte, bine fixate pe corp.

Puii Orpington seamănă cu un cocoș mai mic și au un abdomen mai rotunjit. Reprezentanții rasei au o dispoziție moale și calmă, bine adapta la diferite condiții de detenție.

Caracteristicile rasei și meritele

Crescătorii de păsări cu experiență au apreciat productivitatea ridicată a rasei Orpington. Reprezentanții acestei rase au o productivitate ridicată în ceea ce privește randamentul cărnii și productivitate medie în ceea ce privește numărul de ouă obținute..

Curat greutate cocoșul Orpington variază de la 4,5 la 5 kg, iar puiul cântărește de la 3,5 kg la 4 kg. Numărul mediu anual de ouă depuse de o găină variază de la 160 la 180 de bucăți. Greutatea maximă a ouălor este de 60-62 de grame, care depinde de starea păsării și de condițiile de păstrare a acesteia. Fiecare ou are o coajă maro destul de puternică. În fiecare an, rata producției de ouă la păsări scade cu 15-20%, deci la fiecare 4 ani se recomandă efectuarea unei înlocuiri planificate a animalelor.

La calcularea ratei de consum, se dovedește că există 270 de grame de furaje uscate pe ou. Dacă este posibil să umbli cu o pasăre, acest indicator este redus cu 1/3.

Beneficii Puii Orpington sunt considerați:

 • Carneproductivitate ridicată a cărnii;
 • gust excelent și calitate a cărnii;
 • păstrarea indicelui de producție a ouălor, care persistă timp de câțiva ani;
 • dispoziție calmă, care facilitează foarte mult procesul de îngrijire a unei păsări;
 • capacitatea de a ecloza și îngriji bine puii.

Dezavantaj Rasa Orpington consideră că puii cresc foarte încet. Puii din rasa Orpington cresc mult mai încet în comparație cu speciile de pui de carne. În același timp, puii sunt foarte vorace, prin urmare, pentru creșterea lor deplină, vor fi necesare investiții financiare semnificative pentru a asigura o cantitate suficientă de hrană echilibrată..

Care sunt soiurile

Lucrările de reproducere cu rasa Orpington au permis obținerea mai multor soiuri, care diferă prin culoarea caracteristică a penajului, a labelor și a ciocului. În total, există 11 culori de diferite penaje, care sunt considerate a fi în concordanță cu caracteristicile rasei Orpington. Cele mai populare sunt puiul negru și negru. Există următoarele grajduri soiuri Păsări Orpington:

 • negru - au caracteristică culoarea ciocului negru, penajul cu o nuanță verzuie și pielea albă, culoarea ochilor poate fi negru sau maro închis;
 • alb - au puf alb și zăpadă și penaj, cioc alb, ochii au o culoare roșu-portocaliu strălucitor;
 • auriu - au o culoare aurie cu margine neagră, un cioc alb, au o nuanță strălucitoare de portocaliu-roșu;
 • fawn - poseda penaj culoare aurie bogată, cioc deschis, gulerul are o strălucire puternică, ochii sunt roșu-portocaliu strălucitor;
 • Pui negrialbastru - au o culoare albastru-albăstruie, fiecare pană are o margine plată întunecată, regiunea taliei și gulerului are o culoare albastru-negru mai închisă, indivizii au ciocul negru și ochii negri, maro închis;
 • calico (porțelan, tricolor, parcelian) - au o culoare caracteristică în tonuri roșu-maronii, fiecare pix se termină cu o pată neagră cu un punct alb, cioc alb și ochi roșii-portocalii;
 • roșu - au o culoare roșie-castanie bogată, arborii de pană sunt roșii, ciocul este alb, ochii sunt roșu-portocalii;
 • în dungi - au o culoare care seamănă cu un șoim, de aceea această specie este uneori numită șoim, culoarea principală a penajului este prezentată în tonuri negre și verzi, fiecare pană este căptușită cu dungi caracteristice alb-negru și se termină în negru, ochii au o nuanță strălucitoare portocaliu-roșie;
 • marmură - au o culoare alb-negru cu predominanță de negru cu un verde ușor reflux, fiecare pană se termină cu o pată albă, cioc alb, ochi roșii-portocalii;
 • potârnichea - au o culoare specifică maronii-aurii de penaj, care este diferită la găini și cocoși, ochii sunt roșu-portocalii.

Caracteristici de întreținere și îngrijire

Unde și cum să conțineți

Deoarece o trăsătură caracteristică a găinilor Orpington este greutatea lor, există o serie de cerințe pentru amenajarea locului lor de detenție. Iarna, păsările sunt ținute pe așternut adânc, care nu se schimbă pe toată perioada rece.

Proces producția de gunoi este după cum urmează:

 • pentru a preveni procesele de descompunere și pentru a reduce umiditatea în cameră, un strat de var este așezat pe podea;
 • materialul de așternut este așezat în mai multe straturi;
 • se verifică rezistența așternutului, care nu trebuie să se lipească de picioare.

Paie pentru puiMaterialul de așternut poate fi paie, fân, rumeguș sau turbă fibroasă. Iarna, aceste materiale vor încălzi podeaua din interior datorită creșterii bacteriilor. Deșeurile trebuie să fie întotdeauna uscate, astfel încât materialul începe să se recolteze in vara.

Orpington aparține unei rase mari de păsări. Întrucât reprezentanții rasei Orpington au putere și încetineală, nu este recomandat să se culce în locul de păstrare, deoarece găinile se pot răni atunci când încearcă să se urce pe ele. Cea mai bună opțiune este considerată păstrarea podelei reprezentanților rasei Orpington..

Principala regulă de păstrare a rasei Orpington este menținerea stării corespunzătoare a stratului superior al așternutului, curățarea în timp util a contaminanților și înlocuirea acestuia, dacă este necesar. Deșeurile umede pot reprezenta o amenințare potențială a contaminării păsărilor cu diferite tipuri de boli infecțioase și paraziți. Pentru a preveni infecția cu paraziți, se recomandă să faceți periodic băi cu nisip și cenușă.

Optim temperatura pentru păstrarea păsărilor, regimul este considerat a fi 13-14 0 C. Reprezentanții rasei Orpington prezintă o productivitate mai mare atunci când sunt păstrați într-o volieră și posibilitatea de a merge. Lipsa aerului proaspăt afectează negativ capacitatea masculilor de a fertiliza ouăle.

Caracteristici de păstrare a puilor

Majoritatea fermelor nu își propun să obțină indivizi de rasă, prin urmare, atunci când reprezentanții diferitelor rase sunt ținute împreună, se obțin pui de diferite culori.

gagicăÎn ciuda faptului că Orpington aparține rasei de păsări mari, puii acestei rase se nasc destul de mici. Fiecare gagică cântărește în medie nu mai mult de 40 de grame.

Principalul dezavantaj al rasei Orpington este creșterea foarte lentă a puilor. Creșterea totală în greutate în prima lună de viață este de doar 800 de grame.

În etapa inițială a vieții puiilor, proprietarul trebuie să monitorizeze cu atenție nutriția copiilor. Parte nutriție trebuie să includă:

 • o piure de diferite tipuri de verdeață;
 • ouă;
 • porumb sau gris.

Când puii ating vârsta de 4 săptămâni, tipurile bogate în proteine ​​de furaje compuse sunt introduse treptat în dieta puilor. În general, condițiile de detenție și regulile de îngrijire a puilor corespund cerințelor standard..

Caracteristici ale păstrării adulților

Adulții pot obține alimente singuri, dar numai în sezonul cald și în prezența mersului pe jos. Sarcina proprietarului este de a furniza păsărilor cu o cantitate suficientă de alimente sub formă de furaje compuse sau un meniu mixt la timp.

Meniul obligatoriu ar trebui să includă următoarele elementele per individ:

 • cereale întregi sau zdrobite în calculul a 50-60 grame;
 • verdeață în cantitate de 25 de grame proaspete și 5 grame sub formă uscată;
 • tărâțe de mei într-o cantitate - 10 grame;
 • o bucată de cretășprot de legume - 12 grame;
 • făină de pește sau carne și oase - 7 grame;
 • retur - 25 ml;
 • drojdie - 3 grame;
 • cretă - 5 grame;
 • sare - 0,7 grame.

General energic valoarea a 1 kg de alimente ar trebui să fie de cel puțin 2.900 kcal. Pentru a evita călcarea furajelor, se recomandă amplasarea alimentatoarelor la o distanță ridicată de podea. Cea mai bună locație pentru alimentatoarele de pui este la un nivel de 2 sau 3 cm deasupra nivelului pieptului. Pentru bărbați, acest nivel ar trebui să fie mai mare de 4 cm. În dieta femelelor, ar trebui să existe o adăugare sub formă de coji de ouă.

Hrănire este de dorit să petreceți în același moment al zilei. Momentul optim pentru hrănirea de dimineață este considerat a fi 7-8 dimineața. Feedurile de seară trebuie făcute cu o oră înainte ca luminile să fie stinse..

Pasărea trebuie să aibă suficientă apă potabilă. Cea mai bună locație pentru a bea boluri este considerată a fi la nivelul pieptului puiului. În timpul sezonului cald, apa din băutori este înlocuită frecvent, care trebuie efectuată de cel puțin 3 ori pe zi..

Pentru a prevenirea păsările de curte sunt introduse în dieta medicamentelor antiparazitare și antihelmintice. Cu o întreținere adecvată și respectarea condițiilor necesare, reprezentanții rasei Orpington sunt foarte rar bolnavi.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Descrierea rasei de pui orpington