Descriere, fotografie și caracteristici ale găinilor amrox

Cum diferă puii amrox de alte raseAlegând o rasă de pui pentru ferma sa, fiecare fermier vrea ca banii investiți să fie plătiți. De aceea, puii de rasă Amroks în dezvoltare rapidă cu o producție excelentă de ouă sunt foarte populari în rândul fermierilor de păsări. Pe lângă indicatorii cu conținut ridicat de ouă și carne, aceste păsări de curte au și un aspect destul de original. Acestea sunt nepretențioase în ceea ce privește întreținerea și îngrijirea, astfel încât pot fi începute chiar de către fermierii începători.

Originea rasei

Există două versiuni ale originii acestei rase. Conform primei versiuni, puii Amrox a apărut în secolul al XIX-lea în America de Nord, unde au început lucrările de reproducere la selectarea acestor păsări.

O altă versiune spune că au început să studieze rasa abia la mijlocul secolului al XX-lea în Germania. Ca rezultat al muncii minuțioase a crescătorilor germani, au apărut maturarea rapidă, depunerea activă a ouălor și o imunitate excelentă. În acest caz, reprezentanții rasei Plymouthrock au fost luați ca bază..

În orice caz, standardul rasei Amrox a fost aprobat la sfârșitul anilor 50 ai secolului trecut și, după câțiva ani, datorită unei bune productivități, puii au devenit foarte populari. În plus, acestea stau la baza obținerii unor tipuri de cruci de pui..

În prezent, fermele mari nu sunt angajate în reproducerea acestei rase. Puteți întâlni găinile Amrox numai în fermele private.

Descrierea aspectului

Rasa este reprezentată de păsări mari înalte, al căror aspect are următoarele caracteristici:

 • Date de rasă externecorp larg, alungit;
 • cap de dimensiuni medii;
 • mușchii dezvoltați;
 • piept larg;
 • picioare puternice;
 • oase grele;
 • un gât scurt, puternic, cu un guler pufos;
 • ochi căprui ușor derulați, cu o nuanță roșie;
 • pene proeminente libere;
 • zona facială roșu aprins, cercei și creastă cărnoasă;
 • coada lată și pufoasă.

Ținuta pestriță a găinilor Amroks necesită o descriere separată. Are o culoare de cuc, în care fiecare pană este colorată în gri deschis și negru. Cocoșii par să fie mai palizi decât femelele, deoarece dungile lor au aceeași lățime. La găinile ouătoare, culoarea principală a penajului este neagră, iar dungile cenușii sunt, așa cum ar fi, trase după culoarea principală..

Puii din rasa Amrox se nasc negri cu pete albe pe burtă. Încă din primele zile, este ușor să se distingă femelele de cocoși, deoarece natura găinilor ouătoare a fost marcată cu o pată ușoară pe cap.

La fermele profesionale, cu atenție monitorizați puritatea rasei, respingând indivizii care nu se încadrează în standard. Următoarele caracteristici sunt considerate căsătorie:

 • penele de zbor sunt negre;
 • inconsecvența culorilor ochilor, picioarelor și ciocului cu descrierea standardului;
 • ciocul și ghearele prea lungi;
 • fără margini întunecate pe pene;
 • câteva dungi întunecate;
 • eleganta proportiilor;
 • corp scurt sau îngust.

Puii sunt protejați după aproximativ aceleași criterii. Și absența dungi negre pe penele găinilor sugerează că acestea pot rămâne în urmă în ceea ce privește indicatorii fizici..

Productivitate

Cum se disting puii AmroxPuii Amroks sunt reprezentanți ai direcției cărnii și ouălor, prin urmare, au rezultate bune atât în ​​producția de ouă, cât și în producția de carne. ei se disting prin rata bună de supraviețuire a animalelor tinere și creștere rapidă.

Puii cresc până la un an și jumătate și ating o masă de 4,5 kg de cocoși și până la 3,5 kg de straturi. Deja de la vârsta de 5,5 luni, găinile încep să depună ouă și dau ouă tot anul, indiferent de anotimp. În primul an, producția de ouă este de aproximativ 200 de ouă, câte 60 de grame fiecare. Sunt de culoare maro deschis și au o coajă densă și durabilă. Din al doilea an, găina ouătoare începe să producă puțin mai puține ouă. Producția de ouă nu depășește 180 de ouă pe an.

Pentru a reduce dimensiunea păsării, dar pentru a păstra producția de ouă, rasa pitică Amroks a fost crescută în Germania. Astfel de pui cântăresc aproximativ 1,2 kg, iar masculii până la 1,3 kg. O găină ouătoare pitică este capabilă să producă 140 de ouă cu o greutate de 40 de grame pe an.

Caracteristici de îngrijire și întreținere

Rasa Amrox are indicatori buni de vitalitate și nu este deloc pretențioasă în ceea ce privește îngrijirea. Singura condiție este ca puii să locuiască într-o găinărie, unde va fi menținută umiditatea aerului necesară acestora. ei nu tolerați umezeala, prin urmare, camera ar trebui să fie echipată cu o bună ventilație. Acest lucru va preveni aerul mucegăit și mucegaiul, care vă poate îmbolnăvi pasărea. De asemenea, o bună ventilație împiedică reproducerea activă a diferitelor bacterii și viruși..

Casa trebuie dezinfectată în mod regulat. Pentru a dezinfecta podeaua, puteți folosi var normal, peste care se întinde turbă. Dezvoltarea diferiților paraziți în pene poate fi prevenită cu ajutorul cenușii și nisipului, împrăștiindu-i în interiorul casei. Păsările vor face băi speciale în ele..

Într-o găinărie bine iluminată și izolată, puii Amroks se vor întinde bine și vor crește rapid. Iarna, așternutul adânc va ajuta la menținerea regimului de temperatură. Este necesar să asigurați noaptea păsărilor cu ajutorul unor stinghii speciale.

Puteți păstra puii cu prezență constantă în păsări și cu rasa liberă. A doua opțiune este cea mai preferabilă, deoarece pe lângă hrănirea păsării ei înșiși vor găsi verdețuri, roci de coajă, pietricele mici.

Hrănire

Adulții din rasa Amroks nu necesită o dietă specială. Pentru o productivitate ridicată, au nevoie doar de furaje echilibrate și proaspete. Dieta trebuie să includă în mod necesar:

 • legume rădăcină tocate;
 • cartofi fierți;
 • fân;
 • făină de vitamine;
 • iarbă.

Puiilor li se pot da resturi proaspete de bucătărie. Le puteți hrăni cu fructe din grădină și legume din grădină. Pentru a întări oasele și o bună formare a cojilor, păsărilor trebuie să li se administreze calciu sub formă de coajă de ou măcinată.

Puii încep să se hrănească ou fiert tare și boabe zdrobite. După un timp, legumele sub formă de sfeclă fiartă, cartofi și morcovi sunt introduse în dieta lor. Verdele, drojdia și tărâțele sunt folosite ca supliment la dieta principală. La vârsta de două luni, porumbul și uleiul de pește sunt adăugate la dieta animalelor tinere.

De îndată ce penajul tinerilor găini devine același ca la adulți, aceștia pot fi, însoțiți de o mamă cu pui, să fie transferați la adulți și hrăniți cu alimente cu cereale grosiere.

Pentru a evita obezitatea păsărilor de curte, trebuie să diversificați meniul și să monitorizați cantitatea consumată.

Pui de reproducție Amroks

Caracteristicile raseiPuii din această rasă sunt pui excelenți, așa că nu este nevoie să cumpărați un incubator special. Ei stau pe ouă anual și uneori de două ori pe an. În unele cazuri, când puii nu au calciu, pot să ciocnească ouăle. Pentru a preveni acest lucru, este necesar să adăugați coji de ouă zdrobite în dieta lor.. Coaja trebuie să fie exact zdrobită, în caz contrar, păsările se vor obișnui și vor începe să ciocnească ouăle.

Dacă nu există dorința de a planta o găină ouătoare pe cuib și doriți să scoateți mai multe pui simultan, puteți folosi un incubator. În acest caz, aproximativ 80% dintre pui ar trebui să clocească..

Puii acestei rase se grăbesc într-un mod aparte. În primul rând, pot depune ouă 3-4 zile la rând, apoi se pot odihni o zi. De asemenea, nu este recomandat să schimbați regimul de lumină pentru aceștia și, în special, coșul de pui. Puii se pot opri din așteptare pentru o vreme. Depun ouăle în locuri adăpostite..

După nașterea puilor, se recomandă luarea imediată a măsurilor antiparazitare cu ajutorul medicamentelor utilizate pentru toate păsările.

Toți puii Amrox adaptați-vă rapid la noile condiții, fără pretenții în conținut și au un caracter calm. De aceea li se recomandă să fie crescuți de un crescător de păsări novice. Și menținând curățenia găinii și folosind furaje proaspete și echilibrate, păsările se vor bucura cu indicatori de performanță excelenți..

Puii amrox Rasa de pui AmroxVedere externă a raseiCaracteristicile raseiPăstrarea și reproducerea găinilorRasa de pui AmroxCum se reproduc puii amroxAmrox, pui de rasăNutriția puiului AmroxRasa de pui AmroxCare este diferența dintre găinile amroxPui AmroxHrănirea găinilor amrox

Recenzii

Recenzii despre rasa de puiAm cumpărat Amroks anul trecut la mijlocul primăverii. Au început să se grăbească toamna și continuă să se grăbească. Au ieșit doi cocoși și trei găini. A părăsit pe toată lumea, dar a decis să păstreze cocoșul de rezervă separat. Puii sunt foarte blândi și nu se tem de nimic. Când deschizi ușa, ei aleargă drept și sărit spre tine. Ouăle au început să fie colectate și eclozate la începutul acestui an. Capacitatea de captare s-a dovedit a fi de aproximativ 70% și toți puii adulți au supraviețuit. De la naștere este clar care dintre găini este cocoșul și care este găina. Găinile au puf aproape negru, iar cocoșii au gri. Când apar penele, se poate observa că puii au o dungă întunecată mai largă decât cea gri, în timp ce masculii au opusul..

Tatyana

Creștem pui de sat simpli de mult timp. Anul acesta am decis să încercăm pedigree și am cumpărat Amroks. La vârsta de două luni sunt foarte calmi și drăguți. Să vedem ce se va întâmpla în continuare.

Evgeniya

Anul trecut l-am scos pe Amroksov. Puii aleargă bine. Și cocoșii nu numai că au crescut ca monștri, ci și ei luptă. În general, sunt mulțumit de toate. Pui crescuți anul acesta.

Oleg

Clocirea găinilor Amrox a fost în luna mai. Primul ou a fost primit trei săptămâni mai târziu, iar a doua zi încă trei. Puii sunt foarte blândi. Acum trei zile a avut loc o măcelărie de cocoși. Greutatea netă a carcaselor - 2,2-2,4 kg.

Olga
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Descriere, fotografie și caracteristici ale găinilor amrox