"Vetbitsin 5": agent antibacterian medicinal-antibiotic

„Vetbitsin 5”În contextul creșterii rezistenței microorganismelor la diferite medicamente cu acțiune antibacteriană în fiecare an, este important să se dezvolte în mod constant diferite variații ale medicamentelor vechi și să se caute altele noi. Una dintre noile variații chimice ale penicilinei populare anterior este medicamentul Vetbicin-5, destinat utilizării în practica veterinară. În acest articol veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie despre acest medicament, metodele sale de utilizare, efectele secundare și contraindicațiile pentru utilizarea acestuia..

Structura

Principalele ingrediente active ale acestui agent antibacterian sunt sarea benzilpenicilină novocaină și benzatina benzilpenicilina.

Ambele componente au proprietăți antibacteriene la fel de pronunțate, ajută la reducerea răspunsului inflamator și la vindecarea diferitelor boli cauzate de microorganisme la diferite tipuri de animale domestice..

Știați? Primul antibiotic din lume - penicilina - a fost descoperit destul de accidental în timpul unui experiment efectuat pentru a studia proprietățile stafilococilor. Alexander Fleming a observat că în plăcile cu un mediu nutritiv, pe care s-au înmulțit coloniile de bacterii și care deveniseră deja mucegăite, a existat o inhibare semnificativă a creșterii lor. Omul de știință a ajuns la concluzia că motivul pentru aceasta este o substanță secretată de o ciupercă, care ulterior a fost numită penicilină..

Sarea de benzilpenicilină novocaină, pe lângă efectele descrise mai sus, are și o proprietate analgezică slabă, care este extrem de importantă pentru bovinele dvs. să experimenteze mai puțin disconfort în timpul injecțiilor..„Vetbitsin 5”A doua componentă principală, benzatina benzilpenicilina, are un efect bacteriostatic mai pronunțat, adică împiedică reproducerea activă a bacteriilor.

Proprietăți farmacologice

Spectrul de acțiune al acestui antibiotic asupra florei este limitat în primul rând de microorganisme gram-pozitive și este în general similar spectrului de acțiune al penicilinei clasice.

Include: bacterii anaerobe care formează spori, streptococi, stafilococi, precum și un număr de agenți patogeni gram-negativi: actinomicete, neisseria și treponema. Mecanismul de acțiune asupra agenților patogeni se bazează în primul rând pe o încălcare a sintezei peptidoglicanului, una dintre componentele principale ale peretelui microorganismelor.

Ca urmare, agenții patogeni unicelulari își pierd capacitatea de funcționare din cauza incapacității de a menține integritatea structurii lor..

În plus, medicamentul are proprietăți bacteriostatice, ceea ce implică incapacitatea bacteriilor de a se mișca activ și rapid, ca urmare a căruia își pierde capacitatea de reproducere și moare fără să aibă timp să dea descendenți.„Vetbitsin 5”Medicamentul inhibă sinteza carboxipeptidazelor și mucopeptidelor, ceea ce contribuie și la distrugerea rapidă a celulelor bacteriene.

„Vetbitsin-5” se administrează în principal intramuscular, imediat după care începe absorbția sa activă în sânge, unde își arată efectul terapeutic activ timp de 7-12 zile. Medicamentul este excretat în principal cu urină și într-o măsură mai mică cu fecale.

Aflați ce vă poate răni pisici și câini.

Formular de eliberare

Vetbicin-5 este disponibil sub forma unei pulberi sterile, ambalate în flacoane, fiecare dintre acestea putând avea un număr diferit de unități active. Cele mai populare și convenabile pentru utilizare sunt flacoanele care conțin 600.000, 1.200.000 și 1.500.000 de unități.

Toate sticlele trebuie să aibă o inscripție care să conțină conținutul substanței din ea și dozajul acesteia. Fiecare flacon este steril și sigilat cu un dop de cauciuc, care este fixat cu un capac metalic cu un top detașabil.„Vetbitsin 5”Sticla sticlei trebuie să fie transparentă, este bine să lăsați lumina soarelui să treacă. Capacitatea fiecărei sticle este standard și poate fi egală cu 10 sau 20 de mililitri.

Important! Aveți grijă să cumpărați o pulbere care nu este ambalată într-un recipient etanș, steril, deoarece injecția cu astfel de medicamente vă poate dăuna în mod semnificativ animalelor, având în vedere faptul că există o probabilitate foarte mare de a obține un medicament necorespunzător sau o substanță de un fel complet diferit atunci când faceți o astfel de achiziție..

Indicații de utilizare

Lista bolilor împotriva cărora acest medicament este eficient la bovine este destul de extinsă și include multe patologii care se găsesc și la oameni. Este important să înțelegem că, pentru a preveni dezvoltarea reinfectării acestor boli la bovine și pentru a se proteja de infecții, merită tratate animalele bolnave, purtând echipament de protecție.

Unele dintre aceste condiții sunt:

 • pneumonie de diferite origini;
 • antrax;
 • febra aftoasă;
 • tuberculoză;
 • bruceloză;
 • leptospiroza;
 • infecție anaerobă;
 • actinomicoză.
„Vetbicin 5” pentru un iepure

Un criteriu de diagnostic important și mai precis care poate indica crescătorului că animalele au nevoie de antibiotice urgente este o creștere bruscă și semnificativă a temperaturii.

De asemenea, puteți judeca necesitatea de a începe introducerea „Vetbitsin-5” prin simptome precum tuse, prezența bolilor pustulare pe corpul animalelor, spută purulentă secretată din gură, refuzul animalelor de a mânca, comportament general neliniștit.

Dozare

Doza de "Vetbitsin-5" trebuie selectată în mod individual pentru fiecare animal, luând în considerare caracteristicile sale constituționale, greutatea, vârsta și istoricul anterior de administrare a diferitelor antibiotice..

Cu toate acestea, în termeni generali, schema de utilizare a acestui medicament la diferiți reprezentanți ai faunei domesticite poate fi redusă la următoarele cifre:

 • bovine - până la 50.000 de unități pe kilogram;
 • mici rumegătoare - până la 20.000 de unități la 1 kilogram;
 • cai - până la 20.000 de unități pe kilogram;
 • porci - până la 20.000 de unități la 1 kilogram;
 • animale de blană - până la 60.000 de unități pentru fiecare animal;
 • iepuri - până la 20.000 de unități pentru fiecare animal;
 • cu pene - până la 100.000 de unități la 1 kilogram;

Mod de aplicare

Algoritmii pentru efectuarea injecțiilor diferă ușor pentru diferite specii de animale, dar, în general, au aceeași succesiune de acțiuni:

 1. Mai întâi, trebuie să străpungeți dopul și capacul care închide flaconul cu un ac și să injectați 7-10 mililitri de apă pentru injecție sau soluție izotonică de NaCl în interiorul acestuia..
 2. Dacă se dorește, medicamentul poate fi, de asemenea, diluat cu lidocaină sau novocaină pentru efect analgezic suplimentar.
 3. Apoi flaconul trebuie agitat corespunzător, astfel încât să se formeze o suspensie omogenă..
 4. Animalul este fixat în așa fel încât să nu se poată răni pe sine sau pe persoana care manipulează în timpul injecției.
 5. Apoi procedați la injecția intramusculară directă a medicamentului, cel mai adesea în mușchiul coapsei animalului.
  Important! Această manipulare poate fi efectuată de orice persoană necalificată, dar este mai bine să o încredințați unui medic veterinar care cunoaște temeinic anatomia animalului și este capabil să calculeze în mod adecvat doza necesară a medicamentului.
 6. Dacă, în timpul manipulării, se dovedește că acul a intrat în vasul principal (acest lucru poate fi verificat trăgând pistonul seringii spre tine - dacă sângele intră activ în el, atunci ai intrat în vas), trebuie să scoateți acul și să repetați injecția.
Utilizarea preparatului pentru bovine

Efecte secundare

Efectele secundare exercitate asupra corpului animalelor nu au fost detectate în timpul testării medicamentului odată cu introducerea dozelor recomandate.

Cu toate acestea, conform reglementărilor existente privind utilizarea medicamentelor antibacteriene, nu este permis să mănânce carne de la animale care au primit terapie similară timp de 2 săptămâni de la ultima lor administrare..

Laptele obținut de la vaci, care a fost injectat cu "Vetbitsin-5", nu este permis să fie utilizat în industria alimentară și să fie consumat de oameni în decurs de o săptămână de la ultima administrare a medicamentului.

Cu toate acestea, după tratamentul termic (fierbere), astfel de produse lactate pot fi utilizate pentru hrănirea animalelor.„Vetbitsin 5”De asemenea, este posibil ca animalul să dezvolte o reacție alergică specifică ca răspuns la injecția medicamentului, care se va manifesta printr-o creștere a simptomelor patologiei de bază, apariția iritațiilor pielii și abcese la locul injectării și o deteriorare a stării generale a animalului..

În acest caz, se recomandă introducerea de medicamente antialergice și izolarea animalului pentru o vreme, astfel încât să nu-și rănească rudele.

Contraindicații

Contraindicația utilizării acestui medicament este prezența la animale a intoleranței individuale la oricare dintre componentele care îl compun, precum și a intoleranței la alte antibiotice din seria penicilinei..

De asemenea, se recomandă să nu utilizați acest antibiotic dacă înainte de anul următor animalul a primit deja acesta sau un alt antibiotic din seria penicilinei.

Conditii de depozitare

Este necesar să păstrați medicamentul la o temperatură care nu depășește +20 ° C, într-un loc în care lumina directă a soarelui nu pătrunde. Nu lăsați medicamentul să intre în contact cu suprafețele în care mâncarea este gătită pentru oameni și ustensile de bucătărie.„Vetbitsin 5”Este recomandabil ca medicamentul să nu fie la îndemâna copiilor și a animalelor de companie. Umiditatea relativă a camerei în care se păstrează preparatul nu trebuie să depășească 50%. Sub rezerva tuturor condițiilor de depozitare, medicamentul poate fi păstrat timp de până la 3 ani de la data fabricației..

Analogi

Piața modernă a medicamentelor farmacologice este extrem de bogată și este capabilă să ofere mulți analogi ai oricărui medicament.

Iată câteva medicamente care, dacă este necesar, pot înlocui Vetbicin-5 pentru dumneavoastră:

 • „Azitronit”;
 • „Amoxiclav”;
 • „Amoxigard”;
 • Albipen;
 • „Amoxilong”;
 • Baytril;
 • Biovit;
 • „Gentham”;
 • „Gentamicină”;
 • Diarkan;
 • Dienomast;
 • „Ditrim”;
 • „Zitrokoks”;
 • „Intramicină”;
 • „Kanamicină”.
Analogii medicamentelor

Așadar, sperăm că v-am ajutat să găsiți răspunsuri la toate întrebările dvs. referitoare la un medicament precum „Vetbicin-5”.

Știați? În China, a fost descoperită recent o tulpină de E. coli care este rezistentă la absolut toate medicamentele antibacteriene cunoscute..
Aveți grijă cu grijă și grijă de vitele dvs. și cu siguranță veți putea obține un profit impresionant din vânzarea acestuia. Și nu uitați că sănătatea dvs. poate depinde, de asemenea, direct.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » "Vetbitsin 5": agent antibacterian medicinal-antibiotic