Stomorgil pentru pisici

Stomorzhil este un antibiotic combinat utilizat pentru tratarea bolilor orale cauzate de agenții patogeni la pisici. Medicamentul, despre care medicii veterinari și proprietarii susțin că este eficient, este produs de producătorul francez Merial.

Stomorgil pentru pisici

În funcție de concentrația ingredientelor active, medicamentul este produs în trei versiuni - Stomorgil 2, 10 și 20. Pentru pisici, medicamentul cu cea mai mică concentrație este de obicei utilizat. Acest lucru facilitează calcularea dozei corecte și prevenirea supradozajului, ale cărui consecințe vor afecta negativ bunăstarea animalului și starea generală de sănătate. Pentru pisicile și pisicile mari, Stomorgil este uneori utilizat 10.

Notă! Stomorgyl 20 este destinat câinilor de talie mare și nu este permis pentru pisici. Nu este posibil să se calculeze doza corectă..

Nu sunt necesare condiții speciale de depozitare. Fără teamă că medicamentul își va pierde proprietățile farmacologice, poate fi plasat într-un dulap pentru medicamente veterinare sau plasat pe raftul superior al unui dulap. Principalul lucru este că este departe de razele soarelui, iar temperatura aerului este peste zero, dar nu depășește 25 de grade Celsius..

Compoziție și proprietăți

Acțiunea antibiotică se datorează combinației a două ingrediente active:

 • spiramicină;
 • metronidazol.

Fiecare dintre ele are proprietăți antibacteriene pronunțate. Principiul de acțiune al spiramicinei este că inhibă sinteza celulelor în bacterii. Drept urmare, nu numai că nu se mai înmulțesc, ci chiar mor. Când pastilele sunt luate pe cale orală, acestea sunt absorbite rapid în sistemul digestiv și, împreună cu fluxul sanguin, se vor răspândi în tot corpul. Principala sa caracteristică este că pătrunde nu numai în țesuturi, ci și în fluidele biologice. Concentrația maximă a substanței active are loc în 4-6 ore, în funcție de caracteristicile animalului.

Stomorgil pentru pisici

O caracteristică a metronidazolului este că este eficient împotriva protozoarelor și ciupercilor. Substanța începe să acționeze aproape imediat după ingestie. În doar 60 de minute, concentrația din sânge atinge valoarea maximă.

Datorită combinației a două ingrediente active, medicamentul este eficient împotriva următoarelor microorganisme patogene:

 • stafilococi;
 • micoplasma;
 • streptococi;
 • clostridia;
 • corinobacterii;
 • tricomonade;
 • lamblia;
 • actinomicete etc..

Notă! Dacă dozele recomandate sunt respectate cu strictețe în timpul tratamentului, Stomorgil nu prezintă un pericol pentru pisici. Componentele sale nu se acumulează în corp, deci nu există dependență. În plus, nu are efect toxic, nu provoacă mutații..

Când se aplică

Deoarece la administrarea medicamentului, componentele sunt conținute nu numai în sânge, ci și în salivă, Stomorgil este utilizat în mod eficient pentru tratarea bolilor cavității bucale cauzate de microorganisme patogene:

 • gingivită;
 • stomatită;
 • pioreea;
 • procese inflamatorii ale gingiilor etc..

Adesea, un medicament este prescris dacă există un miros neplăcut din gura unui animal, dacă motivul constă în înmulțirea bacteriilor dăunătoare. De asemenea, medicamentul este adesea utilizat pentru a trata micoplasmoza și infecțiile cauzate de streptococi, stafilococi și alte bacterii, care se caracterizează prin sensibilitate la substanțele active ale antibioticului.

Dacă este necesar, un agent antibacterian este combinat cu terapia simptomatică. În plus, pot fi utilizate geluri, spray-uri și alte medicamente. Este strict interzisă combinarea Stomorgil cu alte antibiotice din grupul macrolide..

Cum se aplică

Comprimatele antibacteriene trebuie administrate zilnic. De obicei Stomorgil 2 este utilizat pentru pisici, un comprimat este conceput pentru 2 kg de greutate. Animalelor care cântăresc 5-6 kg li se poate administra o jumătate de comprimat de medicament cu un indice 10. Pentru animalele de companie mari, a căror greutate este aproape de 10 kg, este permis să se administreze un comprimat de Stomorgyl 10.

Trebuie să luați medicamentul timp de cel puțin 5 zile, chiar dacă simptomele bolii s-au slăbit sau au devenit aproape invizibile. În caz contrar, bacteriile vor supraviețui și vor deveni imune la medicament. Va fi mult mai dificil să scapi de patologia netratată. Tratamentul cu un agent antibacterian poate dura până la 10 zile, dar numai un medic trebuie să determine durata cursului. Se ia în considerare în mod necesar gradul bolii, simptomele prezente, starea generală de sănătate și alți factori..

Comprimate Stomorgil pentru pisici

Comprimatele au un gust amar, deci trebuie administrate cu forța - puse pe rădăcina limbii. Este posibil să se împartă comprimatele numai de-a lungul canelurii, dar acestea nu pot fi zdrobite. Datorită gustului amar, atunci când se utilizează medicamentul în formă zdrobită, animalul poate prezenta spumă din gură, vărsături și alte simptome neplăcute. Pisicile nu suportă gustul amar. Din acest motiv, nu încercați să amestecați preparatul cu furaje sau să îl diluați în apă..

Notă! Dozele recomandate și regimul de dozare trebuie respectate cu strictețe. Medicația ratată afectează negativ eficacitatea și efectul terapeutic.

Restricții existente

Conform instrucțiunilor de utilizare, Stomorgil nu trebuie administrat pisicilor în caz de intoleranță individuală la componente. Este posibil să apară următoarele simptome:

 • alergie sub formă de reacții cutanate (mâncărime, erupții cutanate, roșeață);
 • vărsături sau diaree severă;
 • salivare crescută.

Dacă simptomele enumerate sunt observate, utilizarea ulterioară a medicamentului este anulată. Animalului i se administrează un agent antialergenic și se prescriu medicamente pentru ameliorarea simptomelor..

Sarcina și alăptarea nu sunt incluse în lista contraindicațiilor din instrucțiuni. Dacă intenționați să utilizați un antibiotic pe o pisică însărcinată sau care alăptează, asigurați-vă că consultați medicul, deoarece ingredientele active vor afecta și pisicuțele. Cu patologii ale inimii și rinichilor, un antibiotic poate fi utilizat numai sub supravegherea unui medic..

Pisică la veterinar

În caz de supradozaj, pot apărea următoarele simptome:

 • vărsături, indigestie și alte tulburări ale sistemului digestiv;
 • depresie și apatie;
 • creșterea producției de salivă.

Dacă doza de medicament este depășită, enterosorbanții sunt dați animalului pentru a accelera eliminarea componentelor active din organism..

Notă! Dacă aveți hipersensibilitate și tendință la alergii, este recomandabil să evitați contactul direct cu medicamentul. Mănuși medicale trebuie utilizate pentru a preveni reacțiile negative ale corpului.

Costul

Când cumpărați Stomorgil pentru pisici, vă rugăm să rețineți că prețul medicamentului depinde de concentrația ingredientelor active. Un pachet de 20 de comprimate Stomorgyl 2 costă 850-950 ruble, iar același număr de comprimate Stomorgyl 10 costă 1150-1250 ruble, în funcție de regiune și farmacie. Medicamentul este vândut în aproape toate farmaciile veterinare, astfel încât, de obicei, nu există dificultăți de cumpărare.

Recenzii proprietarului

Yana, Maine Coon proprietar:

„Când pisica avea probleme cu gingiile, medicul veterinar i-a prescris Stomorgil. Am lăudat foarte mult acest medicament, dar nu ne convine. La o jumătate de oră după ce a luat-o, pisica a început să miaune puternic, baia curgea constant din gură. În astfel de momente, el nu-și putea găsi un loc, apoi se culcă, apoi se ridică, apoi se culcă din nou. Au băut pastile timp de două zile, apoi au cerut să prescrie un alt tratament, așa că este greu să judeci eficacitatea ".

Olga, proprietara unei pisici de 3 ani:

„Odată ce am observat că, în timp ce mănâncă, pisica flutură din cap și miaună. Când s-a întâmplat din nou, ne-am dus la spital. La examinare, medicul a observat o inflamație severă a gingiilor, prescrisă de Stomorgil. Au dat jumătate de comprimat în fiecare zi după mese timp de 5 zile. Rezultatele tratamentului au fost pozitive. În a treia zi, pisica a început să mănânce mâncare fără probleme cu un apetit mare. Nu au existat efecte secundare ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Nikita, medic veterinar cu 6 ani de experiență:

„Stomorzhil este un remediu eficient, dar puternic. Nu aș recomanda utilizarea acestuia fără prescripția medicului. Uneori există reacții adverse sub formă de reacții alergice. Multe pisici și pisici experimentează salivație crescută datorită gustului amar. Cred că principalul dezavantaj este prețul ridicat. ".

Valentina, medic veterinar cu 14 ani de experiență:

„Cea mai bună soluție pentru bolile orale la pisici și câini. În 95% din cazuri, medicamentul ajută la vindecarea rapidă a inflamației gingiilor sau a dinților. Dezavantajul unui antibiotic este că în orașul nostru mic nu este întotdeauna disponibil în farmaciile veterinare. Recomand uneori proprietarilor să comande pe internet. În practica mea, medicamentul nu a provocat efecte secundare grave. Uneori există spumă la gură din cauza gustului amar. ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Stomorgil pentru pisici