Enrosept pentru pisici

Enrosept este un antibiotic eficient cu spectru larg utilizat pentru tratarea inflamației bacteriene și a rănilor purulente la pisici. Medicamentul este produs de compania internă Vetbiohim, care nu numai că produce medicamente pentru animale, dar realizează și dezvoltări inovatoare în domeniul farmacologiei, produce furaje și aditivi alimentari.

 • hidroxid de potasiu;
 • n-butanol;
 • apa purificata.

Enrosept pentru pisici

Soluția limpede exterioară este ușor gălbuie sau incoloră. Este ambalat în sticle transparente de sticlă. Acestea trebuie sigilate cu dopuri de cauciuc și înfășurate cu capace din aluminiu. Această metodă de ambalare vă permite să mențineți etanșeitatea și să preveniți deteriorarea soluției medicamentoase. Fiolele mici sunt ambalate în 10 bucăți în cutii de carton, dar de obicei sunt vândute de bucată în farmacii. Păstrați medicamentul la o temperatură de 5 până la 25 de grade Celsius, departe de lumina soarelui.

Notă! Nu există informații în instrucțiunile de utilizare cu privire la faptul dacă medicamentul poate fi păstrat după deschiderea flaconului. Proprietarii de pisici ar trebui să se adreseze medicului veterinar pentru aceste informații..

Proprietăți farmacologice

Enrosept aparține antibioticelor din grupul fluorochinolonelor. Principala sa caracteristică este că este eficient împotriva microorganismelor patogene care sunt rezistente la acțiunea macrolidelor, tetraciclinelor, cloramfenicolului, aminoglicozidelor, sulfonamidelor. Substanța activă a medicamentului are un efect antimicrobian pronunțat împotriva diferitelor tipuri de bacterii patogene. Poate distruge:

 • stafilococi;
 • streptococi;
 • clostridia;
 • micoplasma;
 • corinebacterii;
 • salmonella;
 • bordetell și altele.

Principiul de acțiune al medicamentului se bazează pe inhibarea enzimei ADN girază - o substanță specială care joacă un rol important în reluarea bacteriilor. Încălcarea proceselor de viață obișnuite duce la moartea rapidă a microorganismelor patogene.

Enrosept pentru pisici

Într-o perioadă scurtă de timp, medicamentul pătrunde de la locul injectării în sânge și, împreună cu acesta, la toate organele și țesuturile. Pe tot parcursul zilei, medicamentul păstrează proprietăți antibacteriene. După procesul metabolic în ficat, substanța activă este excretată din organism în principal cu urină și bilă.

La utilizare

Enrosept pentru pisici este utilizat în tratamentul următoarelor patologii:

 • cu micoplasmoza;
 • cu salmoneloză;
 • cu pneumonie;
 • cu colibaciloză;
 • cu camplibacterioză;
 • cu stafilococoză etc..

Infecția pisicii

Medicamentul poate fi utilizat pentru tratarea patologiilor sistemului genito-urinar și respirator, precum și a tractului gastro-intestinal cauzate de microorganisme patogene. Un antibiotic poate fi, de asemenea, utilizat pentru răni purulente cu diferite grade de dezvoltare..

Notă! În ciuda faptului că Enrosept este considerat un medicament cu risc redus, acesta nu poate fi utilizat fără consultarea unui medic. Cursul tratamentului începe numai după trecerea testelor, o examinare completă și diagnostic. Nu utilizați auto-medicamentul pentru pisici.

Instructiuni de folosire

Pisicile trebuie injectate subcutanat cu un agent antibacterian. Pentru animalele mici, inclusiv pisicile, se recomandă o soluție de 5%. O soluție de 10% este mai concentrată, deci va fi dificil să calculați corect doza. Este mai mult destinat porcilor și bovinelor.

Conform instrucțiunilor de utilizare, doza de Enrosept 5% pentru pisici este calculată luând în considerare greutatea. 1 ml de medicament este conceput pentru 10 kg de greutate corporală. Dacă dintr-un anumit motiv trebuie să utilizați o soluție de 10%, doza se calculează pe baza faptului că pentru fiecare 10 kg de greutate aveți nevoie de 0,5 ml de medicament. Medicamentul poate fi diluat cu soluție salină. Injecțiile trebuie făcute o dată pe zi. Durata tratamentului variază de la 5 la 10 zile, în funcție de starea generală de sănătate, simptome și patologie. Durata cursului tratamentului este determinată de medic după examinarea animalului..

Apă pentru preparate injectabile

Notă! Injecțiile cu Enrosept sunt dureroase, deci ar trebui făcute în diferite locuri. Medicamentul este recomandat să fie administrat lent pentru a reduce reacția dureroasă.

Nu se recomandă să omiteți următoarea injecție, deoarece acest lucru duce la o scădere a eficacității medicamentului. Dacă injecția nu se face la timp, trebuie corectată cât mai curând posibil. Nu creșteți doza. În viitor, antibioticul se injectează conform schemei prescrise anterior.

Contraindicații și efecte secundare

Enrosept nu poate fi utilizat categoric pentru pisici în următoarele cazuri:

 • cu intoleranță la componente;
 • cu boli renale severe;
 • cu insuficiență hepatică și alte patologii hepatice.

În timpul alăptării, nu trebuie să utilizați niciun antibiotic, deoarece substanța activă poate pătrunde în lapte. La pisicile mici, un agent antibacterian poate provoca dezvoltarea disbiozei sau poate provoca alte efecte secundare.

Notă! Pentru pisicile cu vârsta de până la 1 an și pentru femeile însărcinate, medicamentul poate fi utilizat numai după consultarea unui medic. El trebuie să evalueze posibilele riscuri.

Nu puteți combina utilizarea Enrosept cu alți agenți antibacterieni, teofilină și steroizi. În acest caz, riscul unei reacții alergice crește..

De obicei, antibioticul este bine tolerat de familia felinelor și nu provoacă efecte secundare. Uneori, durerea apare la locul injectării, care dispare de la sine și nu necesită tratament special. Dacă componentele sunt intolerante, pot apărea alergii. În acest caz, animalul de companie ar trebui să primească un agent anti-alergenic și utilizarea ulterioară a antibioticului ar trebui anulată..

În caz de supradozaj, pot apărea următoarele reacții adverse:

 • stare deprimată;
 • apatie;
 • refuzul hranei;
 • mucoase albastre;
 • diaree, vărsături și alte tulburări ale tractului gastro-intestinal.

Notă! La persoanele cu hipersensibilitate, medicamentul poate provoca alergii, prin urmare, trebuie exclus contactul direct cu soluția și, după injectare, spălați-vă bine mâinile cu apă și săpun..

Avantaje și dezavantaje

Avantajele Enrosept includ următoarele:

 • Eficiență ridicată. Rezultatele tratamentului sunt vizibile după 1-2 injecții..
 • O gamă largă de acțiuni. Medicamentul acționează chiar și asupra bacteriilor rezistente la alte antibiotice.
 • Mod de administrare. Injecțiile subcutanate, spre deosebire de injecțiile intramusculare, pot fi făcute de majoritatea proprietarilor de pisici.
 • Disponibilitate. Găsirea unui medicament în farmacii nu este dificilă. Se vinde chiar și în orașele mici. De asemenea, va fi ușor să comandați acest produs online..

Preț

În plus, prețul Enrosept în comparație cu omologii importați, de exemplu, Baytril, este mai mic. O sticlă cu o capacitate de 10 ml costă aproximativ 50 de ruble, iar pentru un container mare de 100 milimetri va trebui să plătiți 220-270 ruble. în funcție de farmacie și regiune.

Enrosept pentru pisici în magazinul online

Dezavantajele medicamentului pot fi numite contraindicații existente. Este dificil să apelați la un medicament complet sigur. Dacă doza este greșit calculată, agentul antibacterian poate provoca reacții adverse grave.

Recenzii proprietarului

Oksana, proprietarul unei pisici scoțiene:

„Enrosept a fost prescris pisicii în cazul întreruperii sistemului digestiv, care a fost însoțit de inflamație și gastrită. Au făcut injecții intramuscular. Nu au existat efecte secundare. În combinație cu alte medicamente, antibioticul ne-a ajutat. Dinamica tratamentului a fost vizibilă atât în ​​comportamentul pisicii, cât și în testele pe care le-am trecut la sfârșitul cursului ".

Victoria, proprietara unui pisoi de 6 luni:

„Ni s-a prescris Enrosept pentru tratamentul pneumoniei. Pe unul dintre site-urile veterinare am citit că medicamentul nu poate fi utilizat pentru pisici sub 1 an, dar am decis să mă încred în medicul meu veterinar. Doar 5 injecții și nimic nu mai amintea de boală. În ciuda tuturor temerilor mele, pisica a făcut bine injecțiile. Fără diaree și alte efecte secundare ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Vladimir, medic veterinar cu 7 ani de experiență:

„Medicamentele pe bază de enrofloxacină sunt extrem de eficiente, așa că le folosesc adesea în cabinetul meu. De obicei, dau preferință Baytril, în cazuri extreme folosesc Enrosept sau alți analogi interni. Deși antibioticul rus este mai ieftin (principiul acțiunii este același), am încredere mai mare în medicamentele importate, dar acestea sunt convingerile mele personale ”.

Valentina, medic veterinar cu 10 ani de experiență:

„Enrosept este un antibiotic puternic și eficient. Îl folosesc de mult timp pentru a trata pisici și câini, vaci și porci. Este întotdeauna disponibil în satul nostru. De mulți ani de utilizare, nu au existat niciodată cazuri de reacții adverse, dacă nu luați în considerare supradozajul (proprietarii au confundat soluția de 5% și 10%). Deși rareori prescriu pentru pisoi, numai în cazurile în care bebelușul este în pericol real de boală și de riscul de deces. ".

Citește și:

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Enrosept pentru pisici