Interspectin-l pentru pisici

Interspectin-L este un antibiotic combinat utilizat pentru pisici în tratamentul patologiilor tractului gastro-intestinal și ale sistemului respirator cauzate de bacteriile patogene. Medicamentul are un spectru larg de acțiune, deoarece este eficient împotriva multor microorganisme gram-pozitive și gram-negative. Dezvoltarea și producția agentului antibacterian este realizată de compania din Olanda "Interchemie werken" De Adelaar "B. V.".

Pisică alb-negru

Pentru a preveni pierderea proprietăților farmacologice ale medicamentului, trebuie furnizate condițiile corecte de depozitare:

 1. Alegeți un loc uscat pentru depozitare.
 2. Flaconul cu medicamente nu trebuie expus la lumina directă a soarelui. Nu-l așezați lângă surse de căldură.
 3. Temperatura nu trebuie să depășească 25 de grade Celsius, dar nici soluția nu trebuie să înghețe.

Interspectin-L

Medicamentul într-o sticlă închisă poate fi păstrat timp de 3 ani de la data producției (data este indicată pe ambalaj). După data de expirare, este interzisă utilizarea antibioticului pentru animale. Soluția trebuie eliminată; nu sunt necesare măsuri speciale..

Notă! După deschiderea flaconului, medicamentul trebuie păstrat la o temperatură de 2 până la 8 ° C timp de cel mult 2 săptămâni.

Compoziție și acțiune

Interspectin-L se bazează pe o combinație de două ingrediente active:

 • Lincomicină. Fiecare 1 ml dintr-o soluție medicamentoasă a acestei substanțe conține 50 mg. Componenta are un efect antibacterian pronunțat împotriva unui număr de microorganisme patogene, inclusiv stafilococi, streptococi, micoplasme, clostridii, corinebacterii, treponeme.
 • Spectonomicină. Conținutul acestui antibiotic din medicament este de 100 mg pe 1 ml de soluție. Este eficient împotriva micoplasmei, Escherichia coli, Camplibacterium.

Principiul de acțiune al substanțelor active este similar - acestea suprimă sinteza proteinelor din microorganismele patogene, ceea ce împiedică reproducerea lor și duce la moarte. Particularitatea agentului antibacterian este că componentele se completează reciproc. Când medicamentul este injectat în mușchi, substanțele intră rapid în fluxul sanguin și sunt transportate în tot corpul. Concentrația maximă apare în decurs de 50-60 de minute, iar efectul terapeutic durează 24 de ore, prin urmare, este suficient să faceți o injecție pe zi. Componentele active sunt excretate din corp împreună cu bila și urina.

Pisică în tavă

Compoziția medicamentului include următorii excipienți:

 • alcool benzilic;
 • acid de lamaie;
 • apa purificata.

Notă! Conform clasei de pericol, Interspectin-L este clasificat ca o substanță moderat periculoasă. Și, deși nu aveți nevoie de rețetă pentru a cumpăra un medicament, nu ar trebui să îl utilizați fără prescripția medicului..

Indicații de utilizare

Pisicilor li se administrează un antibiotic combinat pentru a trata următoarele afecțiuni:

 • dizenterie;
 • colibaciloza;
 • micoplasmie;
 • enterita cauzată de microorganisme patogene;
 • boli ale sistemului digestiv de origine bacteriologică.

De asemenea, medicamentul este utilizat în tratamentul pneumoniei, amigdalitei și altor boli respiratorii provocate de stafilococi, streptococi și alte bacterii sensibile la componentele Interspectin-L.

Cum se aplică

Instrucțiunile de utilizare indică faptul că injecțiile cu Interspectin-L pot fi administrate pisicilor numai intramuscular. De obicei, injecțiile se fac în coapsă. Dozajul medicamentului este calculat luând în considerare greutatea animalului - 0,2 ml pe 1 kg de greutate corporală. Injecțiile se administrează o dată pe zi. Nu se recomandă încălcarea regimului de tratament și omiterea injecțiilor, deoarece acest lucru poate afecta negativ eficacitatea medicamentului. Este recomandabil să faceți injecții în același timp, deoarece după o zi efectul antibioticului se oprește. Cursul tratamentului este prescris de un medic și durează de obicei 3-5 zile. În cazuri rare, medicamentul este utilizat mai mult timp, dar nu mai mult de 21 de zile.

La introducerea unui medicament, trebuie respectate regulile de asepsie și antisepsie. Persoana care face injecția trebuie să poarte mănuși medicale din latex sau cauciuc. Pentru injecții, utilizați seringi de unică folosință. În caz contrar, seringile și acele trebuie sterilizate înainte de fiecare procedură..

Injecție de pisoi

În funcție de manifestări, pot fi prescrise caracteristicile evoluției bolii și starea generală a animalului în combinație cu Interspectin-L, complexe de vitamine, imunomodulatori și medicamente pentru tratamentul simptomatic. Dar nu trebuie să combinați medicamentul cu alte medicamente antibacteriene.

Contraindicații și efecte secundare

Interspectin-L nu trebuie utilizat în următoarele cazuri:

 • cu insuficiență hepatică;
 • cu insuficiență renală și boli renale severe;
 • cu intoleranță la componente.

La prima aplicare, ar trebui să observați reacția corpului animalului. În cazul unei reacții alergice, utilizarea ulterioară trebuie anulată și trebuie selectat un alt antibiotic.

Notă! În timpul sarcinii și alăptării, Interspectin-L poate fi utilizat numai după consultarea unui medic..

Uneori apare o umflare dureroasă la locul injectării, care trece rapid și nu necesită tratament special. Când se manifestă reacții alergice, animalului i se prescrie un agent antihistaminic (antialergenic). De obicei pisicile tolerează utilizarea medicamentului antibacterian, dar uneori apar următoarele reacții adverse:

 • diaree;
 • mâncărime;
 • pierderea poftei de mâncare;
 • apatie.

Simptomele dispar de la sine după terminarea tratamentului. Probleme de sănătate similare apar cu supradozajul cu medicamente..

Pisica minciuna

Avantaje și dezavantaje

Principalele avantaje ale Interspectin-L includ următoarele:

 • Eficiență ridicată;
 • o gamă largă de acțiuni;
 • minim de contraindicații;
 • perioadă scurtă de tratament - de obicei sunt suficiente 3-5 injecții;
 • compatibilitate cu alte medicamente (cu excepția antibioticelor).

Mulți proprietari de pisici consideră că metoda de administrare a medicamentului este un dezavantaj - injecțiile intramusculare. Nu toți iubitorii de pisici știu cum să facă astfel de injecții și, uneori, nu este posibil să duci un animal la medicul veterinar în fiecare zi. În plus, orice transport este stresant pentru pisici..

Un dezavantaj serios este faptul că medicamentul este ambalat în sticle mari de 100 ml. Pentru un curs de tratament, o pisică de obicei nu are nevoie de atât de mult medicament, iar rămășițele trebuie aruncate.

Preț

Având în vedere că prețul Interspectin-L este destul de ridicat - aproximativ 900-1000 ruble pe sticlă, achiziția implică cheltuieli nerezonabile. Pentru a rezolva problema, în unele clinici veterinare, este posibil să achiziționați medicamentul pentru îmbuteliere în cantitatea necesară. În orașele mici, este posibil ca medicamentul să nu fie deloc disponibil în farmaciile veterinare..

Pisoi în iarbă

Recenzii proprietarului

Alina, o pisică avidă:

„În casa mea sunt întotdeauna o mulțime de pisici. De exemplu, acum 8. Violettochka a apărut cu noi nu cu mult timp în urmă. Locuia pe stradă, așa că avea probleme de sănătate. Când pisica avea o a treia pleoapă (o peliculă care acoperă jumătate din ochi), ne-am dus la veterinar. El a prescris un tratament complex, dar rolul principal a fost atribuit antibioticului Interspectin-L. Apropo, nu am mai auzit de el, deși sunt angajat în animale de mai bine de 30 de ani. Violetta a tolerat injecțiile în mod normal, aproape că nu a rezistat. Medicamentul s-a dovedit a fi eficient, iar în a treia zi rezultatele tratamentului au fost vizibile. Nu au existat efecte secundare ".

Vita, amanta scoțiană:

„Pisica noastră a avut probleme cu gingiile și dinții (stomatită și parodontită). S-au tratat mult timp. Medicul i-a prescris lui Stomorzhil, dar i-a dat pisicii o spumă puternică la gură. Medicamentul a fost anulat. Medicul l-a sfătuit pe Interspectin-L. Spre surprinderea mea, în instrucțiuni nu există niciun cuvânt despre rănile noastre, dar injecțiile au fost date, deoarece avem încredere în medic. Rezultatul nu a întârziat să apară - au fost făcute 4 injecții în total. Acum nimic nu amintește de problemă, iar pisica se simte grozav ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Denis Vitalievich, medic veterinar cu 14 ani de experiență:

Interspectin-L este unul dintre cele mai bune antibiotice pentru animale de companie. Este perfect tolerat de câini, pisici și chiar de păsări. Efectele secundare sunt extrem de rare, ceea ce este foarte bun, având în vedere că medicamentul este un agent antibacterian puternic. Principalul dezavantaj este ambalarea impracticabilă și prețul ridicat. ".

Maria, medic veterinar cu 8 ani de experiență:

„Un bun agent antibacterian cu un spectru larg de acțiune. În clinica noastră, este adesea folosit, inclusiv eu. Pentru pisici, acesta este unul dintre puținele antibiotice care pot fi utilizate fără efecte intestinale. Spre deosebire de alte medicamente cu efect similar, rareori provoacă disbioză. Nu este nevoie să utilizați suplimentar lacto sau bifidobacterii pentru a restabili microflora ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Interspectin-l pentru pisici