Diarkan pentru pisici

Diarkan este un medicament veterinar antibacterian utilizat la pisici pentru tratarea enteritei bacteriene. Medicamentul de la producătorul francez Ceva Sante Animale este extrem de eficient. Ajută la eliminarea simptomelor și elimină cauza patologiei - distruge bacteriile dăunătoare.

Diarkan pentru pisici

Acțiunea medicamentului se datorează a trei componente active. Include:

 • sulfaguanidină;
 • benzonaftol;
 • extract de ratania.

O componentă auxiliară este zaharoza, care conferă medicamentului un gust dulce, ceea ce face mai ușoară hrănirea brichetelor pentru animalele de companie.

Medicamentul are o durată lungă de viață - 5 ani de la data producției. Pentru ca medicamentul să nu-și piardă proprietățile farmacologice, trebuie să alegeți un loc uscat pentru depozitare, inaccesibil soarelui direct. Temperatura de depozitare nu trebuie să depășească 25˚C. Copiii și animalele de companie nu ar trebui să aibă acces la medicamente. Acordați întotdeauna atenție datei de expirare. Dacă data de expirare a expirat, medicamentul trebuie eliminat. Nu este potrivit pentru uz medicinal la animale..

Cum se

Diarcan are o acțiune complexă, care se realizează prin combinarea a trei ingrediente active:

 • Sulfaguanidina are o proprietate antibacteriană pronunțată. Acțiunea sa se extinde la E. coli și salmonella - agenți patogeni periculoși ai patologiilor intestinale, care sunt însoțite de vărsături, diaree și alte simptome neplăcute. Principala caracteristică a sulfaguanidinei este că practic nu este absorbită în sânge. Este concentrat maxim în intestine, distrugând astfel bacteriile patogene.
 • Benzonaftolul are un efect antiseptic.
 • Extractul de Ratania protejează organismul de toxine, inclusiv cele formate ca urmare a activității vitale a bacteriilor dăunătoare. Extractul din plante învelește peretele intestinal, prevenind astfel absorbția substanțelor toxice.

Notă! Agentul antibacterian aparține substanțelor cu risc scăzut, dar dacă doza este depășită, poate provoca reacții adverse. Consultați un medic veterinar înainte de utilizare.

Preț

Prețul Diarkan nu este foarte mare - 450-500 ruble pe pachet. Avantajele acestui medicament includ disponibilitatea. Se vinde în aproape toate farmaciile veterinare, deși este importat din străinătate. În plus, în multe farmacii, cuburile pot fi achiziționate individual, ceea ce este convenabil pentru proprietarii de animale mici. Costul unui cub variază de la 65 la 75 de ruble.

Când și cum să aplicați

Instrucțiunile de utilizare indică faptul că Diarkan este prescris pisicilor pentru tratamentul enteritei cauzate de E. coli, salmonella sau alte bacterii sensibile la componentele active ale medicamentului. Uneori medicamentul este utilizat pentru diaree de origine necunoscută, dar numai după consultarea unui medic.

Pisică la veterinar

O singură doză de medicament este egală cu ½ cub, indiferent de vârstă. Pentru animalele mari care cântăresc mai mult de 5 kg, uneori o singură doză este crescută la un cub. Medicamentul este permis să se administreze în formă pură, dar este mai bine ca pisicile să-l amestece cu o cantitate mică de alimente. De asemenea, puteți dizolva cuburile în apă și apoi udați animalul cu soluția..

Medicamentul se administrează de două ori pe zi. Ar trebui să existe un interval de timp de 12 ore între dozele de medicament. În caz de tulburare severă, se poate crește aportul de medicamente de până la 3 ori. În acest caz, trebuie să administrați medicamentul la fiecare 8 ore. Durata tratamentului este determinată de medic în fiecare caz individual, luând în considerare simptomele și caracteristicile evoluției bolii, dar de obicei este de 3-5 zile. Dacă, după 2 zile de la administrarea medicamentului, starea animalului de companie nu se îmbunătățește, este selectat pentru el un antibiotic dintr-un alt grup de medicamente.

Notă! Diarkan promovează formarea cristalelor de sare, care pot provoca urolitiaza. Pentru a preveni acest lucru, în timpul perioadei de tratament, este necesar să se asigure accesul liber al animalului la apă..

Limitări și contraindicații

Un agent antibacterian ajută la ameliorarea durerii, a diareei și a altor simptome ale E. coli sau a altor bacterii, dar nu este întotdeauna posibilă utilizarea acestuia. Diarkan are o serie de contraindicații:

 • boala urolitiaza;
 • hipersensibilitate la componentele medicamentului;
 • boală de rinichi;
 • disfuncție hepatică;
 • sarcina.

Pisica însărcinată

Nu puteți utiliza un antibiotic pentru pisici dacă greutatea lor nu a ajuns la 1 kg, precum și în perioada de alăptare.

Notă! Dacă animalul are diabet zaharat, este necesar să consultați un medic, deoarece cuburile conțin o cantitate mare de zaharoză.

Utilizarea Diarkan nu trebuie combinată cu acid ascorbic și alte medicamente care pot crește aciditatea urinei. În acest caz, riscul formării de sare în urină crește. De asemenea, nu puteți utiliza un antibiotic și astfel de medicamente în același timp pentru tratament:

 • definirein;
 • medicamente antiinflamatoare nesteroidiene;
 • derivați de sulfoniluree;
 • anticoagulante cumarinice (medicamente care subțiază sângele).

Un agent antibacterian pentru a spori acțiunea medicamentelor de mai sus, ceea ce crește riscul de reacții adverse.

Efecte secundare

Dacă respectați instrucțiunile de dozare recomandate, Diarkan este bine tolerat de pisici și nu provoacă efecte secundare. În cazuri rare, există vărsături sau alte tulburări ale sistemului digestiv, precum și formarea de săruri în urină. În caz de intoleranță la componente, poate apărea o reacție alergică sub formă de urticarie sau dermatită. În acest caz, utilizarea medicamentului este oprită, iar animalului i se prescrie un medicament anti-alergenic și un tratament simptomatic..

Alergie la pisică

În caz de supradozaj, pot apărea următoarele simptome:

 • greață și vărsături;
 • stomac deranjat crescut;
 • alte tulburări ale tractului gastro-intestinal.

Dacă sunt detectate consecințele unui supradozaj, animalul trebuie să clătească stomacul și să utilizeze un tratament simptomatic.

Notă! Atunci când utilizați medicamentul, trebuie respectate măsurile de siguranță, iar pentru persoanele cu hipersensibilitate este recomandabil să se excludă contactul direct cu medicamentul pentru a preveni posibile reacții alergice.

Avantaje și dezavantaje

Diarkan are următoarele avantaje:

 • Are o eficiență ridicată, începe să lucreze în prima zi de admitere.
 • Nu este absorbit în fluxul sanguin, ci acționează numai în intestine.
 • Disponibil într-o formă de dozare convenabilă. Nu va fi dificil să îi dați pisicii puțină apă dulce sau să o hrăniți cu medicamentul..
 • Rareori provoacă efecte secundare.
 • Ajută la scăderea rapidă a durerii și a diareei și, de asemenea, distruge microorganismele dăunătoare.
 • Poate fi utilizat ca parte a terapiei complexe.

Pisică fericită

Dezavantajele includ o listă destul de impresionantă de contraindicații. Este mai bine să nu-l utilizați fără prescripția medicului. În plus, medicamentul nu este compatibil cu unele medicamente și depășirea dozei poate provoca reacții adverse.

Recenzii proprietarului

Christina, proprietarul bobtailului japonez:

„Pisica noastră mănâncă mai multă mâncare uscată, dar uneori îl răsfățăm cu carne crudă. La o zi după ce a mâncat carne de porc, a dezvoltat diaree severă. Decocțiile de mușețel, smectit și dietă nu au dat rezultatul dorit. Ne-am dus la medic, el a prescris un antibiotic, mai întâi în tablete, dar după lamentările mele despre complexitatea procedurii, Diarkan mi-a recomandat. Un remediu eficient, dar cel mai important, este convenabil să-l dai. Am întins apă într-o lingură și am dat pisicii să bea. ".

Vera, amanta a 2 pisici:

„Ni s-a prescris Diarkan pentru tulburări severe. Aș dori să observ un avantaj important - o formă convenabilă de lansare. Am dizolvat cu ușurință cuburile de zahăr în alimentele lichide. Datorită gustului dulce, pisicile nici nu bănuiau că li se administrează medicamente. Este imposibil să nu observăm eficacitatea, scaunul a devenit considerabil mai bun în a doua zi. Tratamentul total a durat 4 zile ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Anton Mihailovici, medic veterinar cu o experiență de 12 ani:

„Diarcan este considerat unul dintre cei mai buni antimicrobieni pentru tratarea tractului intestinal la animale. De obicei, este prescris în combinație cu alte medicamente, cum ar fi Veracol. Rezultatul nu întârzie să apară, iar animalul de companie se îmbunătățește după prima aplicare. Proprietarii observă comoditatea formei - cuburile de zahăr sunt ușor de dat atât pisicilor, cât și câinilor ".

Lida, medic veterinar cu 8 ani de experiență:

„Agent antibacterian excelent. Și, deși prețul său este ușor mai mare decât medicamentele interne, cheltuielile financiare sunt pe deplin plătite prin eficiență. În ciuda faptului că producătorul indică probabilitatea efectelor secundare, în practica mea acestea nu au fost niciodată (deși, numai sub rezerva dozelor recomandate). Deseori prescriu pisicilor cu diaree ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Diarkan pentru pisici