Baytril pentru pisici

Baytril este un medicament antibacterian care este utilizat pentru pisici și pisici. Principalul avantaj al medicamentului este un spectru larg de acțiune, prin urmare este prescris pentru diferite boli cauzate de bacterii și ciuperci. Medicamentul este produs de celebrul concern german cu o lungă istorie a Bayer.

Baytril pentru pisici

Ingredientul activ al medicamentului este enrofloxacina. În farmacii, există o soluție cu concentrații diferite de substanță activă - 2,5%, 5% și 10%. Pentru pisici, soluția cea mai puțin concentrată de 2,5% este de obicei utilizată, deoarece este dificil să se calculeze doza corectă pentru un animal mic cu alte opțiuni..

Componentele suplimentare ale medicamentului sunt:

 • alcool butilic;
 • hidrat de oxid de potasiu;
 • apa purificata.

Proprietăți și principiu de funcționare

Baytril are un efect antibacterian larg. De asemenea, este capabil să distrugă ciupercile. Medicamentul este eficient împotriva acestor tipuri de bacterii:

 • protea;
 • streptococi;
 • salmonella;
 • stafilococi;
 • clostridii etc..

Medicamentul este utilizat cu succes pentru a distruge infecțiile hemofile, precum și microorganismele care pot provoca boli ale sistemului digestiv, genito-urinar și ale căilor respiratorii.

Baytril pentru pisici

Principiul de acțiune al unui agent antibacterian este că enrofloxacina blochează producția unei enzime în microorganisme dăunătoare care sunt responsabile pentru formarea ADN-ului. Anomaliile ADN împiedică multiplicarea bacteriilor și contribuie la moartea lor rapidă.

La locul injectării, medicamentul este absorbit rapid și, împreună cu sângele, pătrunde în aproape toate organele și țesuturile. Antibioticul are o acțiune rapidă - în doar o jumătate de oră concentrația sa în sânge atinge valoarea maximă. În timpul zilei, medicamentul își păstrează efectul. Este excretat din corp, în mare parte neschimbat, împreună cu urină și bilă.

Agentul antibacterian aparține medicamentelor moderat periculoase, deoarece nu are efecte hepatotoxice și embriotoxice, nu are capacitatea de a se acumula în organism.

Costul

Soluția de 2,5% Baytril utilizată pentru pisici este de obicei vândută în sticle de 100 ml, în timp ce prețul unei sticle este de aproximativ 350 de ruble. Puteți cumpăra medicamentul fără prescripție medicală de la orice farmacie veterinară sau magazin online.

Indicații de utilizare

Conform instrucțiunilor de utilizare, Baytril este prescris pisicilor pentru tratamentul următoarelor patologii:

 • cu boli respiratorii și boli ale sistemului respirator;
 • în caz de tulburări în activitatea tractului gastro-intestinal cauzate de bacterii;
 • cu salmoneloză;
 • cu boli ale sistemului genito-urinar;
 • cu streptococoză;
 • cu colibaciloză;
 • cu septicemie;
 • cu infecții mixte.

Pisică tristă

De asemenea, medicamentul este utilizat pentru infecții secundare, abcese, inflamații purulente și alte patologii, ale căror agenți cauzali sunt sensibili la substanța activă..

Instructiuni de folosire

Injecțiile cu Baytril se administrează pisicilor subcutanat. Doza de medicament este calculată luând în considerare greutatea - pentru fiecare kilogram de masă vor fi necesari 0,2 ml de soluție 2,5%. Injecțiile se administrează o dată pe zi. Durata tratamentului este de obicei de 3-5 zile, iar în caz de boală severă sau complicații, poate fi prelungită până la 10 zile. Dacă după 3-4 zile de la începutul tratamentului animalul nu se îmbunătățește, se repetă testele, în urma cărora se stabilește sensibilitatea microorganismelor la medicament. Dacă este necesar, selectați un antibiotic cu un alt ingredient activ.

Nu trebuie să încălcați schema de utilizare a medicamentului antibacterian și să permiteți săriți injecțiile, deoarece acest lucru va reduce efectul terapeutic. Dacă injecția este omisă, injecția trebuie administrată cât mai curând posibil și apoi reveniți la schema prescrisă anterior. Nu este nevoie să măriți doza și să luați alte măsuri.

Pisica frumoasa

Baytril, ca orice alt antibiotic, este capabil să distrugă nu numai bacteriile dăunătoare, ci și benefice. În acest sens, după un curs de terapie cu antibiotice, se recomandă administrarea pisicii sau pisicii aditivi pentru hrana animalelor sau medicamente care conțin probiotice și lactobacili pentru a restabili microflora intestinală.

Contraindicații

Este strict interzis să se administreze injecții cu antibiotice pisoilor în perioada de creștere. Substanța activă poate perturba acest proces fiziologic, ducând la probleme de dezvoltare. De asemenea, contraindicațiile pentru utilizarea unui agent antibacterian sunt:

 • boli ale sistemului nervos;
 • convulsii;
 • probleme cu cartilajul;
 • alăptare;
 • sarcina.

Nu utilizați medicamentul în cazurile în care boala este cauzată de bacterii rezistente la fluorochinoli (Baytril aparține acestui grup de antibiotice), precum și în cazul intoleranței substanțelor constitutive, care se manifestă la unele animale individual.

Notă! Nu puteți combina Baytril cu alte antibiotice, inclusiv macrolide, levomicitină, tetraciclină și altele, precum și antiinflamatoare nesteroidiene.

Reacții adverse posibile

Instrucțiunile indică faptul că, dacă dozele de Baytril sunt observate la pisici, nu provoacă efecte secundare, deși în practică situația este diferită. Un antibiotic este un medicament extrem de eficient, deci uneori provoacă astfel de efecte secundare:

 • greață și vărsături;
 • stomac deranjat;
 • apatie și alte tulburări de comportament;
 • slăbiciune;
 • refuzul de a mânca.

Se recomandă injectarea medicamentului încet și în porțiuni mici într-un singur loc. Dacă această recomandare nu este respectată, se pot forma sigilii dureroase la locul injectării, ceea ce va provoca neplăceri animalului de companie. Poate dezvoltarea unui abces în acest loc.

Dacă componentele sunt intolerante, există riscul de alergii. Se poate manifesta în moduri diferite - de la o erupție la probleme de respirație. Dacă antibioticele cu enrofloxacină nu au fost utilizate anterior pentru tratament, animalul trebuie observat la prima injecție. În cazul unei reacții alergice, agentul antibacterian este oprit. Animalului i se prescriu medicamente antialergenice și medicamente pentru a elimina simptomele care au apărut.

Simptome alergice la pisici

Caracteristici de stocare și măsuri de securitate

Nu este dificil să păstrați medicamentul, deoarece nu este necesar să respectați condiții speciale. Este suficient să găsiți un loc uscat protejat de lumina directă a soarelui. În acest caz, temperatura aerului trebuie să fie cuprinsă între 5 și 25˚C. Copiii și animalele nu ar trebui să aibă acces la lichidul medicinal, deci cel mai bine este să așezați medicamentul pe raftul superior al unui dulap sau similar. Nu depozitați antibioticul nici măcar într-o sticlă închisă lângă alimente și alimente pentru animale de companie.

Notă! După deschiderea flaconului, medicamentul este adecvat pentru utilizare doar 28 de zile. După ce este supus eliminării.

Atunci când utilizați Baytril în scopuri medicinale, trebuie respectate regulile pentru lucrul cu medicamente veterinare:

 1. După contactul cu medicamentul, spălați-vă mâinile cu săpun..
 2. Dacă medicamentul intră pe mucoase sau pe epidermă, clătiți-le bine cu apă.
 3. Dacă aveți alergii, consultați-vă medicul.

Dacă sunteți sensibil, trebuie să aveți grijă deosebită să folosiți mănuși de cauciuc sau latex. Flacoanele de sub medicament trebuie aruncate. Nu le puteți folosi în scopuri interne..

Recenzii proprietarului

Olga, proprietara unei pisici de 5 ani:

„Ni s-a prescris Baytril pentru o pisică cu cistită. În plus, au luat No-Shpu și Catozal. Medicamentul este eficient, pisica și-a revenit rapid. Dezavantajele pot include faptul că rănile au apărut la locul injecțiilor, pe care animalul le-a pieptănat în mod constant, din cauza căruia au început să se arunce. În plus, a trebuit să le tratez cu unguent Levomikol ".

Alena, proprietara unei pisici de 2 ani:

„Când pisica avea febră și tuse, ne-am dus la veterinar. El a diagnosticat laringita și va prescrie Baytril în combinație cu alte medicamente. Doar 4 injecții și boala au dispărut parcă manual. Este adevărat, injecțiile noastre au fost însoțite de diaree severă, care a fost tratată persistent timp de câteva zile..

Recenzii ale medicilor veterinari

Alina, medic veterinar cu 7 ani de experiență:

„Baytril este un antibiotic bun și eficient. Injecția subcutanată la pisici cauzează adesea necroză tisulară la greabăn. În acest loc, lână cade de obicei, uneori este destul de dificil să restabiliți haina. Dacă există răni la locul injectării, de obicei iau un alt agent antibacterian ".

Gennady, medic veterinar cu 10 ani de experiență:

„Consider Baytril unul dintre cele mai bune antibiotice veterinare. Deși el, ca și alți agenți antibacterieni, are efecte secundare. În mod repetat, au existat diverse probleme cu injecțiile - de la răni la greabăn până la probleme cu sistemul digestiv. Medicamentul este eficient dacă este selectat corect ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Baytril pentru pisici