"Vetbitsin-3" - medicament antibacterian medicinal

„Vetbitsin-3”Medicamentele antibacteriene reprezintă un grup important de medicamente în medicina veterinară, acestea ajută adesea la salvarea animalelor, păsărilor sau animalelor de companie. Unul dintre aceste medicamente este Vetbitsin-3, un medicament rus, eficient, ieftin și eficient, împotriva infecțiilor de origine bacteriană. Se aplică tuturor tipurilor de bovine și rumegătoare mici, cai și porci, iepuri, păsări și animale de blană. În continuare, vom lua în considerare în detaliu regulile de utilizare a acestui medicament..

Structura

Medicamentul conține trei substanțe antibiotice în proporții egale:

 • benzatină benzilpenicilină;
 • sare de sodiu benzilpenicilină (sare de potasiu);
 • sare de benzilpenicilină novocaină.
Toate componentele aparțin seriei penicilinei de antibiotice, au un efect prelungit.

Invata despre medicament antibiotic antibiotic "Vetbitsin-5".

Proprietăți farmacologice

Acest medicament are un efect antimicrobian larg. Penicilinele distrug membrana bacteriană, din cauza căreia celula patogenă moare.„Vetbitsin-3”Este eficient împotriva florei patogene gram-pozitive, și anume:

 • stafilococi;
 • streptococi;
 • spirochete;
 • diplococi;
 • pneumococi;
 • bastoane antrax;
 • corinebacterii.
Efectul medicamentului nu se aplică:
 • bacterii anaerobe;
 • rickettsia;
 • viruși;
 • ciuperci.

Important! Acest medicament aparține grupului de substanțe toxice extrem de periculoase (clasa de pericol 2).

Medicamentul este dizolvat într-un lichid și injectat intramuscular, după care substanțele active sunt eliberate, absorbite în sânge. Concentrația maximă de substanțe în sânge este observată la 12-24 de ore după administrare.„Vetbitsin-3”Datorită acțiunii prelungite, componentele active ale medicamentului sunt menținute la un nivel constant în sânge timp de 3-4 zile. Excreția din organism are loc în principal prin rinichi și parțial prin intestine.

Formular de eliberare

„Vetbitsin-3” arată vizual ca o pulbere albă cristalină (uneori cu o nuanță galbenă), atunci când este combinată cu apă, se obține o suspensie stabilă. Produs în borcane de sticlă, sigilate ermetic cu un dop de cauciuc cu capac din aluminiu. Se produc flacoane de 10 și 20 ml, care conțin 600.000 U și, respectiv, 1.200.000 U.

Știați? Bacteriile există pe pământ de aproximativ 2-3 miliarde de ani, iar în acest timp aspectul lor practic nu s-a schimbat. Acest fenomen se numește „sindromul Volkswagen”. Mașina germană a fost proiectată atât de bine în exterior încât designul său nu s-a schimbat timp de decenii..

Indicații de utilizare

Acest medicament poate fi utilizat pentru multe infecții primare și secundare cauzate de microflora care sunt sensibile la penicilină. Lista lor include astfel de boli:

 • pasteureloza;
 • streptococoză;
 • necrobacterioză;
 • bronhopneumonie;
 • boli ale sistemului genito-urinar;
 • antrax;
 • actinomicoză;
 • sepsis (ca urmare a rănirii sau nașterii);
 • carbuncul emfizematos.
„Vetbitsin-3”

Doze și mod de administrare

Înainte de introducere, este necesar să pregătiți o suspensie. Pentru a dilua pulberea, puteți utiliza:

 • apă injectabilă (vândută în farmacii);
 • soluție de clorură de sodiu;
 • soluție de novocaină 1-2%.

Procedură:

 1. Cu o seringă, trebuie să străpungeți capacul de cauciuc.
 2. Se injectează 5 ml de lichid.
 3. Agitați bine borcanul pentru a forma o suspensie omogenă.
 4. Trageți amestecul rezultat într-o seringă și injectați imediat.
 5. Dacă în timpul injecției, acul atinge vasul și iese sânge, trebuie să scoateți acul și să injectați în alt loc.

Citește și, la ce servește și cum se aplică corect vaccinul „Microderm” pentru câini și pisici.

Medicamentul se administrează o dată, dar, dacă este necesar, se prescrie o administrare repetată după 4 sau 10 zile (trebuie să urmați instrucțiunile medicului veterinar).

Doza pentru diferite animale pe 1 kg de greutate vie sau pentru animalul întreg este după cum urmează:

Bovine și cai 10-15 mii unități / kg f. m.
DOAMNA 15-20 mii unități / kg f. m.
Porci 10-20 mii unități / kg f. m.
Iepuri 10-15 mii unități / animal
Blană 50-60 mii unități / animal
Pasăre domestică 100 mii unități / kg f. m.

Efecte secundare

Efectele secundare, cum ar fi simptomele unui supradozaj, sunt foarte rare, dacă se respectă doza și regulile de utilizare. Uneori, animalele cu hipersensibilitate pot dezvolta o reacție alergică la medicament.„Vetbitsin-3”În astfel de cazuri, reinjectarea este strict interzisă. Animalului i se administrează o terapie desensibilizantă pentru tratarea manifestării alergice. Interacțiunea acestui medicament cu alte medicamente nu a fost studiată..

Știați? În instrucțiunile pentru unele medicamente, puteți găsi efecte secundare complet neobișnuite. De exemplu, există o reacție adversă sub formă de dependență de jocurile de noroc, actul sexual homosexual, achizițiile impulsive și cheltuirea banilor din drogul Ropinirol. În 2011, un pacient francez a intentat un proces împotriva unei companii producătoare după ce a prezentat simptomele de mai sus după ce a luat medicamentul timp de doi ani. Pacientul a câștigat instanța de două ori cu despăgubiri uriașe! De atunci, astfel de fenomene nedorite neașteptate au început să fie indicate în instrucțiunile pentru medicație..

Contraindicații și precauții

Medicamentul nu are contraindicații specifice. Cu o sensibilitate crescută a animalului la novocaină și la seria de antibiotice penicilină, utilizarea medicamentului este interzisă.

Când lucrați cu acest medicament, trebuie să respectați cu strictețe măsurile de siguranță. Precauțiile sunt după cum urmează:

 1. Respectați regulile de igienă personală.
 2. Dacă soluția vine în contact cu pielea sau membranele mucoase, clătiți-le cu multă apă curentă.
 3. Dacă medicamentul intră în interior, solicitați imediat asistență medicală, furnizați medicilor instrucțiuni și ambalaje pentru medicament.
 4. În caz de hipersensibilitate la substanțele active, nu vă injectați și nu contactați medicamentul în niciun fel.
„Vetbitsin-3”

De asemenea, merită să vă amintiți și să respectați cu strictețe următoarele reguli atunci când utilizați carne și produse lactate ale animalelor în tratamentul cărora a fost utilizat acest medicament:

 1. Nu utilizați lapte de la vaci și capre timp de o săptămână după ultima injecție.
 2. Înainte de expirarea acestei perioade, laptele este comestibil pentru alte animale numai după un tratament termic amănunțit.
 3. Timp de două săptămâni după ultima injecție, animalele nu trebuie sacrificate pentru carne.
 4. Dacă în perioada specificată s-a efectuat sacrificarea forțată a animalelor, carnea poate fi utilizată pentru producerea de carne și făină de oase sau pentru hrănirea animalelor domestice carnivore..

Important! Nu este permisă utilizarea sticlelor goale în scopuri proprii. Acestea trebuie aruncate împreună cu deșeurile menajere.!

Conditii de depozitare

Când este depozitat într-un loc uscat și întunecat, cu o temperatură de 0-25 ° C, medicamentul poate fi utilizat timp de 3 ani. Flacoanele trebuie păstrate la îndemâna copiilor. După data de expirare, este categoric imposibil să utilizați medicamentul.„Vetbitsin-3”

Analogi

Medicamentul "Bicillin-3" are o compoziție chimică similară, dar nu este un medicament veterinar și este utilizat pentru a trata oamenii. Utilizarea acestuia pentru animale trebuie întotdeauna aprobată de medicul veterinar..

Vă recomandăm să întrebați despre "Vetelact" prebiotic veterinar.

În general, Vetbicin-3 a primit recenzii pozitive de la fermieri, medici veterinari și proprietari de animale ca medicament ieftin și eficient. După utilizare, animalele se recuperează rapid, efectele negative atunci când sunt folosite sunt extrem de rare.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » "Vetbitsin-3" - medicament antibacterian medicinal