Principalele caracteristici ale medicamentului "bicillin 3"

Bitsillin-3„Bicilina 3” se referă la medicamentele antibacteriene din grupul penicilinei.

Este utilizat în mod activ pentru a trata diferite afecțiuni la diferite grupuri de animale din medicina veterinară. Cum și când să îl utilizați în tratarea pisicilor, citiți mai jos.

Compoziția chimică a medicamentului "Bitsillin 3"

Medicamentul considerat constă din:

 • săruri de potasiu și sodiu ale benzilpenicilinei 100.000 de unități;
 • sare novocaină de benzilpenicilină 100.000 de unități;
 • sare dibenziletilendiamină a benzilpenicilinei 100.000 U.

Formular de eliberare a medicamentului

Antibioticul este disponibil sub formă de pulbere. Substanța este o structură fină, inodoră, albă, cristalină, destinată preparării unei suspensii care se administrează intramuscular sau intravenos. Medicamentul este ambalat în recipiente de sticlă sigilate.

Medicamentul este comercializat într-un volum de 10 ml în doze de 300.000, 600.000, 900.000, 1.200.000 U..Bitsillin-3

efect farmacologic

Combinația celor trei componente are un efect complex, distrugând simultan bacteriile și ameliorând durerea. Medicamentul se caracterizează printr-un efect static numai asupra bacteriilor gram-pozitive.

În legătură cu această caracteristică, înainte de tratament, este necesar să se califice în mod clar agentul cauzal al bolii, altfel terapia va fi ineficientă, iar toxinele penicilinei se vor acumula în organism. Un antibiotic din acest grup nu este eficient împotriva ciupercilor și a bacteriilor gram-negative..

Știați? Transpirația la pisici este secretată prin tampoanele labelor, deoarece glandele lor sudoripare sunt localizate doar acolo și nu ca la om în tot corpul.

Farmacodinamică și farmacocinetică

După injecția intramusculară, substanța este hidrolizată încet, eliberând benzilpenicilină, care apoi se descompune în penicilinază. După dezintegrare, componentele active sunt încorporate în ADN-ul microorganismelor dăunătoare, ceea ce duce la inhibarea creșterii lor.

Dacă medicamentul este administrat o singură dată, atunci concentrația sa terapeutică în sânge rămâne timp de 6-7 zile. Concentrația maximă a componentei active în sânge se observă după 12-24 de ore, în funcție de gradul de deteriorare.Bitsillin-3La 2 săptămâni după injectarea a 2,4 milioane de unități, concentrația în sânge rămâne la 0,12 μg / ml, la 3 săptămâni după injectare cu o doză de 1,2 milioane de unități - 0,06 μg / ml.

Ingredientele active se caracterizează printr-o capacitate ridicată de a pătrunde în lichide și scăzută în raport cu țesuturile. Proteinele plasmatice se leagă de la 40 la 60% din substanțele active. Compușii penicilinei traversează cu ușurință placenta și intră în lapte.

Ei suferă o biotransformare nesemnificativă, mai ales prin rinichi, și sunt excretați cu urină.

Indicații de utilizare

Medicamentul este utilizat atunci când este necesar să se obțină o concentrație mare de penicilină în plasmă într-un timp scurt și să se mențină la acest nivel pentru o lungă perioadă de timp..

Se recomandă prescrierea unui medicament pentru prevenirea și tratamentul afecțiunilor cauzate de agenții patogeni sensibili la penicilină:

 • necrobacterioză;
 • inflamația tractului urinar;
 • pneumonie sau bronșită obstructivă;
 • septicemie;
 • mastită;
 • infecții pe suprafețele rănilor;
 • ciuma;
 • fețe;
 • flegmon;
 • infecții streptococice, cu excepția bolilor cauzate de streptococi de grup B;
 • sifilis;
 • fălci;
 • leishmaniaza.
Pisică

Efecte secundare și contraindicații

Medicamentul poate provoca următoarele reacții adverse la animale:

 • somnolenţă;
 • scăderea activității fizice;
 • diaree;
 • vărsături;
 • reacții alergice sub formă de mâncărime, edem laringian;
 • disfuncție hepatică - mărirea organelor este determinată de palpare.

Un antibiotic este contraindicat în caz de intoleranță la penicilină și novocaină. În plus, medicamentul nu trebuie utilizat la femeile însărcinate și care alăptează.. În astfel de condiții, este permis ca animalele să administreze medicamentul numai dacă beneficiul pentru mamă depășește riscul pentru făt și sub strictă supraveghere veterinară.

Important! „Bicilina 3” nu este injectată în hamsteri și cobai datorită concentrației ridicate de substanțe active.

Instrucțiuni pentru utilizarea medicamentului

Doza este calculată pe baza greutății animalului. Pentru fiecare 1 kg de greutate în viu - 1.000 de unități. Pentru pisici, este mai bine să luați un medicament produs într-o doză de 600.000 de unități. Imediat înainte de utilizare, trebuie diluat direct în ambalajul original cu soluție salină sau 5% novocaină.

Folosind o seringă cu cinci cuburi, adăugați 5 ml dintr-unul dintre componentele lichide în recipient. Agitați bine sticla. Apoi colectează cantitatea necesară de substanță în seringă și o eliberează în aer împreună cu o picătură de lichid.Bitsillin-3Pisicile sunt injectate cu 0,5 ml de suspensie, de la 6 luni, animalele sunt injectate cu 1 ml de suspensie la un moment dat. Medicamentul trebuie injectat intramuscular în partea exterioară a coapsei.

Animalul este fixat preliminar. Cel mai bine este să-l înveliți într-o pătură sau prosop și să luați un asistent pentru a ține animalul. Acest lucru va reduce la minimum riscul de rănire și rănire a animalului. Acul este introdus complet în cel mai moale loc și lansează ușor medicamentul încet în mușchi.

Regimul de tratament depinde de intensitatea manifestărilor bolii și de dinamica recuperării..

Cu diaree

Medicamentul este utilizat pentru diaree cauzată de căpușe, infecții bacteriene, invazii helmintice.

afla, cum să tratezi o pisică pentru ureche și căpușă subcutanată.

Regimul presupune introducerea medicamentului la fiecare 3 zile. Este recomandabil să efectuați manipulări în același timp, înainte de prânz. În total, trebuie să faceți de la două la cinci injecții, în funcție de gradul de dezvoltare a bolii și de dinamica recuperării.Pisică așezată pe tavă

Cu o rană purulentă

Dacă o infecție intră pe suprafața plăgii, medicamentul este administrat subcutanat în dozele de mai sus. Se fac injecții în jurul plăgii. Acul este introdus la o adâncime de 3 mm și substanța este injectată în mai multe locuri.Rana purulentă la pisiciCursul tratamentului include cinci injecții la fiecare 3 zile..

Important! În caz de deteriorare severă, poate fi necesară creșterea dozei - doar un medic veterinar face acest lucru. În astfel de cazuri, un antibiotic trebuie adăugat la antibiotic..

Supradozaj de droguri

Dacă dozele recomandate sunt depășite, poate apărea un supradozaj. Această afecțiune se manifestă prin efecte secundare crescute sau suprainfecție, caracterizată prin prezența ciupercilor și bacteriilor rezistente la tratament..

Eliminarea unor astfel de afecțiuni se efectuează prin tratament simptomatic. În primul rând, se prescriu diuretice, absorbanți și oferă animalelor mai mult lichid pentru a elimina toxina din corp.

Interacțiuni medicamentoase

Când se combină „Bicilina 3” cu „Cicloserină”, „Vancomicină”, „Rifampicină”, aminoglicozide și cefalosporine, se observă o creștere a acțiunii. Efectul terapeutic se realizează mult mai repede datorită efectului vizat asupra diferitelor microorganisme.

Când medicamentul în cauză este combinat cu antibiotice bacteriostatice, reprezentate de macrolide, lincosamide, tetracicline, clorafenicol, se observă antagonism.Bitsillin-3Medicamentul reduce efectul contraceptivelor, precum și al etinilestradiolului, care poate provoca sângerări interne. Când se administrează împreună cu alopurinol, fenilbutazonă, AINS, diuretice, riscul de a dezvolta o reacție alergică crește semnificativ.

Grupurile de medicamente enumerate reduc secreția tubulilor, datorită cărora crește concentrația de penicilină în organism..

Condiții de depozitare și termen de valabilitate

Medicamentul trebuie depozitat într-un loc uscat, cu o umiditate relativă care nu depășește 60% și o temperatură cuprinsă între +5 ... + 15 ° С. Este important ca substanța să fie protejată în mod fiabil de contactul cu lumina. Perioada de valabilitate în ambalajul original nedeschis este de 4 ani de la data emiterii. Medicamentul diluat în suspensie nu poate fi depozitat.

Analogi și preț

O sticlă de „Bitsillina 3” cu o doză de 600.000 de unități costă 50,97 ruble, 1.200.000 - 61.89 ruble.

Dacă acest instrument nu este disponibil într-un anumit moment, puteți utiliza analogii săi:

 • "Penicilină" - costă 10 ruble / sticlă;
 • „Ampicilină” - 15 ruble / sticlă;
 • „Ampicilină”
 • „Tilosină” (veterinar) - 66 r.„Tilosină”

„Bicilina 3” este utilizată pe scară largă în medicina veterinară în tratamentul bolilor cauzate de bacterii gram-pozitive care sunt sensibile la componentele medicamentului.

Știați? Pisicile își petrec 1/3 din viață dormind. În medie, o pisică timp de 9 ani de viață este trează doar 3 ani.

Cursul tratamentului și doza sunt prescrise de medic după stabilirea unui diagnostic precis..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Principalele caracteristici ale medicamentului "bicillin 3"