Aberdeen angus bovine

Descrierea rasei de vaciOricât de surprinzător ar fi, din anumite motive suntem dependenți de recunoașterea vacilor nu în funcție de rasă, ci în funcție de culoare. Bineînțeles, pentru cel mai experimentat crescător, lâna poate spune multe, dar adepții culorii nu vor fi considerați un criteriu pentru evaluarea performanței bovinelor..

Din această cauză, cunoașterea acestor animale uimitoare ar trebui să înceapă cu definirea rasei și, după studierea tuturor proprietăților caracteristice ale rasei, trageți concluzii cu privire la extraordinarele unui anumit animal. Prin urmare, dacă se întâmplă să întâlniți vaci Aberdeen-Angus, atunci în acest articol vă vom spune despre ce calități excelente posedă., și, de asemenea, despre lipsurile evidente ale conținutului lor.

Istoria rasei Aberdeen-Angus și proprietățile sale caracteristice

Culoarea rasei AngusRasa furnizată vitele au devenit de mult timp un clasic pentru agricultură în propria lor patrie - Scoția britanică. Cu toate acestea, nu este mai puțin frecvent pe terenul altor state și continente..

O astfel de faimă este pe deplin meritată, deoarece direcția principală de creștere a acestor vite este carnea. În plus, rasa Aberdeen Angus este considerată una dintre puținele care, datorită particularităților propriului corp, este un producător de carne de vită marmorată.

O astfel de performanță excelentă a fost moștenită de rasa furnizată de la alte două rase de bovine britanice cu următoarele trăsături:

Vitele Aberdeen, al căror principal avantaj este considerat a fi o compoziție corporală foarte puternică și în special creșterea rapidă a animalelor tinere. Acestea sunt doar animale de tipul cărnii, care a fost moștenită de rasa pe care o luăm în considerare..

Vacile Angus sunt considerate a fi unele dintre cele mai mari în ceea ce privește volumul corpului. În afară de aceasta, sunt și una dintre cele mai rase de lapte..

Descrierea aspectului vacilor Aberdeen Angus

Cea mai importantă trăsătură caracteristică a aspectului acestei rase este considerată a fi aceea că aparține tipului de animale fără coarne. Inseamna, că animalele sunt ca feminin, iar masculii nu au coarne. Acest lucru face viața destul de dificilă pentru animalele într-o natură sălbatică, dar în același timp nu este deloc importantă în condițiile de ținere la domiciliu..

A doua caracteristică, conform căreia este posibil să se distingă rasa de bovine Aberdeen-Angus, este lâna lor, în majoritatea cazurilor prezentată în negru. Dar puteți găsi adesea reprezentanți cu o culoare roșiatică, care nu este considerată un indicator al hibrizilor sau al deteriorării caracteristicilor vacilor..

Mai ales aceste animale deține următoarele individualități ale aspectului corpului:

 • Vaca AberdeenÎn ceea ce privește capul, la reprezentanții acestei rase, aceasta poate fi grea, dar de dimensiuni mici. Fruntea iese ușor înainte, iar în ceea ce privește partea din spate a capului, este foarte îngustă. Bot scurt.
 • Picioarele sunt foarte musculare, ceea ce se observă chiar și cu ochiul liber și, prin urmare, cărnoase. Sunt în înălțime scurtă, dar puternice și bine fixate..
 • Corpul este destul de lat, greu și adânc, astfel încât picioarele acestor vaci trebuie să țină o sarcină foarte grea. Linia superioară a corpului rasei este practic complet plană..
 • Gâtul este aproape invizibil, deoarece se conectează imediat de la cap la umeri.
 • Crucea și coapsele sunt deosebit de bine efectuate la reprezentanții rasei. Picioarele sunt de formă rotundă, mușchii lor sunt bine dezvoltați și coboară pe picior până la începutul hock.
 • Datorită prezenței caracteristicilor unei vaci furnizate mai sus, cu o alimentație adecvată, acestea capătă forme rotunjite care pur și simplu uimesc cu mușchii lor..
 • Deoarece pielea acestei vite este destul de slăbită, foarte subțire și elastică, mușchii sunt de fapt vizibili prin ea..
 • Trebuie remarcat faptul că scheletul animalelor este foarte îngust, datorită căruia greutatea sa în raport cu greutatea totală a carcasei poate fi de numai 15-18%.

În alți parametri ai corpului Angus surprinde și mai mult:

 • Înălțimea indivizilor maturi la greabăn variază de la 120 la 150 cm (taurii sunt cei mai mari ca mărime, din această cauză sunt în mod tradițional cei mai înalți).
 • Lățimea pieptului poate fi de la 45 la 65 cm.
 • În maklok, lățimea corpului poate fi de la 50 la 60 cm. Lungimea corpului acestor animale poate varia în medie de la 130 la 140 cm.

Din materialul de mai sus, putem concluziona că vorbim despre animale foarte mari. Totuși, cu toate acestea, după propria lor dispoziție, sunt destul de docili, nici măcar nu dau semne de furie (fără a lua în considerare taurii care sunt în pubertate).

Principalele avantaje ale rasei Aberdeen Angus

Printre meritele rasei Aberdeen Angus vacile ar trebui să se distingă după cum urmează:

 • Care sunt beneficiile reproducerii vacilorDeoarece valoarea principală a acestor vite este carnea lor, obiectivul principal al fiecărui crescător de vite este de a crește rapid acest produs..
 • În cazul rasei în cauză, nu ar trebui să vă faceți griji prea mult în legătură cu acest lucru, deoarece nu numai că se hrănesc bine, dar o fac foarte repede. Meritul unei astfel de caracteristici, desigur, este ascuns în structura tractului digestiv al vacilor și în modul în care sunt depuse exact țesuturile grase în ele..
 • Concluzia este că grăsimea lor nu se depune separat de carne, ca urmare a căreia se pot forma „klondikes” de grăsime integrală..
 • La Angus, straturile de grăsime apar direct în fibrele musculare, în urma cărora iese astfel de faimoasă carne marmorată. Vom vorbi mai detaliat despre carne și particularitățile acumulării sale puțin mai târziu..
 • Este foarte important ca vitele din rasa dată să aibă o creștere bună, inclusiv în absența oricărui alt furaj, cu excepția ierbii verzui pentru pășunat. Obișnuiți cu natura sălbatică, Angus sunt gata să mănânce chiar și frunze de arbust. Dieta principală a animalelor tinere constă în mod natural din laptele matern.

Marele merit al rasei Aberdeen Angus constă și în faptul că genele sale sunt capabile să transmită proprietățile cărnii. În plus, în timpul traversării cu ei, nu numai numărul crește, ci și calitatea cărnii rezultate..

De asemenea, trebuie remarcat faptul că atunci când se încrucișează cu alte rase, Angus își transmite graba descendenților (capacitatea de a opri foarte repede creșterea corpului și de a începe creșterea activă în greutate și este încă relativ devreme pentru a intra în pubertate). Ca rezultat, animalele sunt foarte utilizate pe scară largă la reproducere.

Care sunt dezavantajele acestei rase?

Bineînțeles, fără a acorda atenție tuturor avantajelor Angus, există și dezavantaje evidente, printre care se numără:

 • Avantajele rasei AberdeenÎn ciuda faptului că mușchii picioarelor la aceste animale sunt destul de bine dezvoltați, ei rămân slabi în raport cu greutatea corporală principală. Din această cauză, în prezența excesului de greutate, animalele au toate șansele să-și rupă picioarele sau pur și simplu să cadă asupra lor..
 • Din cauza acestei individualități nu se recomandă îngrășarea deliberată a lui Angus. Deoarece dacă taurilor li se permite sacrificarea la o vârstă fragedă și chiar și slăbiciunea picioarelor nu va interfera cu acest lucru, atunci este interzis să permiteți bovinelor să devină obezi în orice caz..
 • Animalele femele în timpul sarcinii sunt deosebit de dificile să-și poarte propria greutate..
 • Aspectul și atractivitatea rasei sunt încă răsfățate de coapsele curbate ale animalului, precum și de un cap foarte greu și mare. Cu toate acestea, pe de altă parte, aceste constituții individuale ale corpului permit animalelor să se adapteze mai bine la o mare varietate de condiții de mediu..
 • Dificultățile de păstrare și reproducere a rasei subliniate includ necesitatea prezenței unor teritorii uriașe pentru pășunat. Sunt cele mai potrivite pentru păstrarea în ferme sau pentru reproducere în ferme de vânătoare..

Caracteristici și caracteristici ale productivității

I-am chemat pe deținătorii de recorduri ai acestei rase nu în zadar, deoarece ei ocupă cu adevărat primul loc în funcție de maturitatea timpurie și de caracteristicile cărnii. Persoanele mature sunt deja în această perioadă ajungând la pubertate poate atinge indicatori de masă deosebit de mari:

 1. Greutatea animalelor poate varia de la 500 la 600 kg.
 2. Nu este dificil pentru un taur să câștige în greutate de la 750 la 900 kg.
 3. În mod tradițional, taurii sunt trimiși la sacrificare la o vârstă foarte fragedă pentru a păstra gingășia și moliciunea cărnii. Cele mai potrivite pentru aceasta sunt animalele cu vârste cuprinse între 1,5 și 2 ani. Dar mulți oameni observă că, chiar și cu vârsta taurului, carnea devine tare, în funcție de alte caracteristici, devine doar mai gustoasă.

Degustătorii de carne condimentați pot calcula vârsta vacii de la care a fost obținută. În plus față de carcasă, la ieșire, se obține aproximativ 60% din carne pură. Toate proprietățile de mai sus suntpermiteți să spuneți despre productivitatea rasei că este foarte înaltă.

Ce animale sunt considerate cei mai buni producători de carne marmorată?

Cum să păstrezi vacile AberdeenPentru a obține carne marmorată de înaltă calitate, fermierii din aproape toate țările europene cresc numai tauri. Dar în patria rasei și în Irlanda, carnea acelor tauri care au fost castrați la o vârstă fragedă este considerată cea mai unică..

Taurii castrați sunt numiți boi și, în mod specific, carnea lor este considerată a fi cea mai bună în gust..

Concluzia este că fibrele musculare ale acestui animal sunt mult mai subțiri decât cele ale unui taur obișnuit, ceea ce conferă cărnii cea mai bună calitate a gustului. În același timp, păstrarea boilor face posibilă pășunirea lor împreună cu vacile și nu îi obligă pe proprietari să caute pășuni separate..

În concluzie, ar trebui spus, că vitele Aberdeen Angus sunt considerate foarte productive. În statele americane, carnea Angus are o valoare ridicată, iar americanii observă, de asemenea, că face o friptură excelentă, cu gust ridicat. Rasa de vaci Aberdeen Angus ar trebui considerată una dintre cele mai bune rase pentru producția de carne.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Aberdeen angus bovine