Pisici britanice liliac

Iubitorii de pisici britanici știu că această rasă are o mare varietate de culori. Astăzi vom vorbi despre pisicile mov. Pisoii din această rasă sunt solicitați în rândul cumpărătorilor, deoarece un pisoi cu o haină spectaculoasă roz-fumurie nu vă poate lăsa indiferent. Care sunt caracteristicile animalelor de companie liliac - aflați din articolul nostru și bucurați-vă și de fotografiile acestor animale drăguțe.

Acești britanici uimitori s-au născut datorită eforturilor crescătorilor. Contrar credinței populare, nu există o genă separată responsabilă de culoarea violet. Această caracteristică este rezultatul deschiderii pisicilor și pisicilor de culoare ciocolată, la fel cum albastrul se obține prin aprinderea negru și crem - roșu. Istoria originii culorii liliace la pisicile britanice este foarte mică și este asociată cu reproducerea rasei punct color. În mod curios, noua rasă a devenit chiar mai populară decât punctul de culoare..

Este demn de remarcat faptul că crescătorii au depus mult efort pentru a se asigura că părinții britanici au un pisoi liliac. Apropo, un alt nume pentru această culoare este lilak. În direct, seamănă cu lavanda înflorită, dar chiar și în pisicile foto și pisicile din umbra „liliacul” arată fascinant.

Cum se fac astfel de frumuseți??

Crescătorii de frumuseți cu mustață lucrează de mult timp la obținerea umbrei „liliac”. Pentru a obține un copil cu nuanța de haina dorită, genele de un anumit tip trebuie să fie prezente în genotipul părinților. În cazul nostru, acestea sunt gena nuanței de ciocolată și gena de iluminare. Inițial, bebelușii liliaci au fost obținuți prin încrucișarea a doi indivizi cu astfel de gene, adică părinții erau de culori diferite. Acum, când munca crescătorilor a fost încununată de succes, creșterea animalelor de companie lila a devenit mult mai ușoară.

Umbra hainei depinde de ce tip de colorant - melanină - este prezent la un anumit individ. Există două tipuri de melanină: una se numește eumelanină și este responsabilă pentru pigmentul negru, feomelanina vizează formarea pigmenților roșu-galbeni. Eumelanina participă la obținerea nuanțelor de liliac. Cu o anumită sinteză a melaninei, se formează o formă oxidată de negru - maro. Dacă o genă care se diluează este prezentă în corpul animalului, atunci culoarea devine mai puțin saturată..

Conform standardului, o pisică de culoare lavandă poate avea trei nuanțe: violet deschis, mediu și violet închis. În primul caz, pisicile sunt caracterizate de lână liliacă ușoară cu pigment roz. Animalele liliac mijlocii se disting printr-o nuanță subtilă de violet. La pisici, culoarea lavandă închisă a hainei este intensă și seamănă cu culoarea cafelei cu lapte. În fotografii, aceste subtilități sunt aproape invizibile, astfel încât experții ar trebui să evalueze animalele de companie în direct, nu într-o fotografie.

Chiar și tampoanele de pe labele acestor pisici au o ușoară nuanță roz sau liliac. Standardele rasei țin cont și de culoarea ochilor. Animalele de lavandă ar trebui să aibă ochi de cupru sau chihlimbar strălucitor.

Prezentul pisică genealogică are o culoare uniformă pe toată lungimea hainei. Fiecare păr de la rădăcină până la vârf trebuie să aibă o culoare uniformă. Standardul permite doar o ușoară diferență în culoarea substratului. Mai mult, un pisoi de aceeași rasă va avea un aspect ușor diferit, despre asta vom vorbi puțin mai târziu. De asemenea, nu ar trebui să existe pete de altă culoare pe corp..

Cu toate acestea, standardele moderne permit și recunosc oficial prezența petei de altă culoare la pisicile britanice. Deci, culoarea britanică a punctelor de culoare este foarte populară. Pisicile și pisicile adulte „punctul liliac” diferă prin culoare mai închisă, fumurie, urechi și coadă (ca în fotografie) și seamănă oarecum cu un amestec de rasă britanică și siameză.

Britanicii violet au o dispoziție prietenoasă și blândă. Sunt jucăuși ca pisoii, chiar și ca adulți. O astfel de pisică este puternic atașată de stăpânii săi. Prin urmare, astfel de animale de companie pot fi pornite în siguranță de cei care au copii mici acasă: pisica britanică va deveni un prieten afectuos pentru ei..

Pisicile liliac au un apetit bun, uneori sunt foarte exigente în mâncare. Dar, în general, nu există nuanțe speciale în îngrijire. Desigur, dacă veți participa la expoziții de pisici, va trebui să acordați o atenție deosebită stării hainei, deoarece acest criteriu este foarte important atunci când evaluați rasa..

Culoare pisoi

Pisoii lila se nasc cu pigmentul caracteristic acestei specii. Cu toate acestea, uniformitatea culorii, inerentă pisicilor adulte, nu este caracteristică pisoilor mici. Deci, dacă întâlnești un pisoi cu o nuanță purpurie sau roz, dar cu pete pe corp, nu te grăbi să enervezi înșelăciunea de către vânzător. În fotografie - un pisoi mic, abia născut.

Petele albe sau mai întunecate care sunt vizibile la pisoi se numesc marcaje reziduale. În timp ce pisoiul este mic, aceste pete sunt mai vizibile, dar în timp dispar. În șase luni, un pisoi britanic liliac va arăta la fel ca o pisică adultă.

Galerie foto

Solicitarea a returnat un rezultat gol.

Video „Bebeluși amuzanți de pisică britanică”

Pe video - pisoi nou-născuți de culoare liliac și ciocolată.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisici britanice liliac