Pui pavlovsk: descrierea rasei

Caracteristicile puii de rasă PavlovskDe la sfârșitul secolului al XVIII-lea, puii pestriți Pavlovsk au început să apară pe fermele rusești, ei fiind numiți de oameni „pistil”. În acest moment, această rasă, din păcate, aproape complet dispărută, începe să câștige din nou popularitate printre crescătorii de păsări moderne..

Descrierea, aspectul rasei de pui Pavlovsk

 • Capul este mic, rotunjit, se mișcă liber cu aproape 180 de grade
 • Creasta este turtită pe ambele, arată ca o cască, are o buclă.
 • Pe obraji și în jurul ochilor, penele ies în afară, căzând sub cioc, încep să formeze dolari și barbă. Puiul are un guler strâns pe toată lungimea gâtului..
 • Lobi și creastă sunt mici, subdezvoltate. Baza creastei este situată lângă regiunea parietală a craniului, poziția sa este peste cap.
 • Ciocul este cel mai adesea drept, există indivizi cu cioc curbat. Este subțire și are un sept nazal care este vizibil din lateral. Nările sunt ridicate. Există roz, gălbui și negru și albastru.
 • Ochi de dimensiuni medii, ușor proeminente, de culoare galbenă sau neagră.
 • Puii Pavlovsky în aspectul lor pot semăna cu fazani. Corpul lor este compact, orizontal, comprimat, destul de masiv. Spate - lungime medie.
 • Penajul este principala trăsătură distinctivă a acestei rase. Este reperat, foarte colorat, elegant. La bază și la capăt, penele sunt negre, ceea ce asigură variația caracteristică. Mijlocul penei este alb sau auriu. Faceți distincție între culoarea alb-negru, negru și auriu, argintiu, alb și roșu a rasei de pui Pavlovsk.
 • Coada este grațioasă, pufoasă. Ridicat și expirat.
 • Aripile sunt destul de bine dezvoltate. Penele de zbor pot ieși dincolo de contururile aripii, de obicei strâns lipite de corp,.
 • Pene pe toate părțile, pe tibie există un "șoim poplit" ("șoim smoc"), adică la capetele penelor sunt îndoite și alungite ca pinteni.
 • Patru degete, caracteristice rasei de pui Pavlovsk, sunt acoperite cu pene mici
 • Labe de nuanțe închise, adesea albastru-negru.

Dezavantaje ale apariției rasei de pui Pavlovsk

Dacă crescătorul este interesat de expoziții, atunci descrierea de mai jos îl va ajuta să navigheze corect în această chestiune..

Pasărea din expoziție va fi respinsă, dacă y nu este detectat:

 • Cum să crească puii de rasă Pavlovsklipsa de pene pe picioare,
 • supraîncredere,
 • pete de culoare atipică în vopsea.
 • se evidențiază al cincilea deget de la picioare,.
 • lipsa barbei sau, dimpotrivă, este supradimensionată,
 • creasta este mare și răspândită,
 • Culoarea picioarelor nu corespunde culorii principale.

În construcție, culoare, acestea sunt la fel ca puii anteriori, dar diferă doar prin caracteristicile masculilor:

 • Descrierea aspectului găinilor PavlovskOchii sunt negri, alun sau cireș.
 • Guler luxuriant pe gât.
 • Pieptul iese mai în față decât la femele.
 • Spatele se îngustează spre coadă.
 • coada mare, verticală, goală, are împletituri de coadă lungi, late, curbate.
 • Labele scurte pe picioare, au toate nuanțele de gri.
 • Pintenii pe labe sunt dezvoltați, lungi.

Descrierea subspeciei rasei

Există două subspecii: puiul argintiu Pavlovskaya și puiul auriu Pavlovskaya.

Pui de argint

Culoarea predominantă a penei acestei păsări de curte este albă..

Pui auriu

Are un penaj maro auriu. La sfârșitul penelor, culoarea maro curge în negru și formează astfel o margine care trece de la creastă și gât la umeri, spatele păsării și partea inferioară a spatelui, formând o literă stilizată V.

Aripile pufoase și penele exterioare de protecție sunt caracterizate printr-o culoare pătată, iar pentru pene de aripi de ordinul întâi, culorile maro și auriu sunt caracteristice pe partea interioară și întunecate pe exterior..

Un pic de istorie

Nutriția puiului de rasă PavlovskPuii Khokhlushki cu penaj atipic și picioare, precum cele ale tufelor de lemn, l-au impresionat pe călătorul P. S. Pallas, care, călătorind prin Rusia la sfârșitul secolului al XVIII-lea, i-a întâlnit în provincia Nijni Novgorod din satul Pavlovo, după care a făcut o descriere detaliată a acestora.

În secolul al XIX-lea, puii Pavlovsk au fost în mod repetat recunoscuți ca „regali” la expozițiile de realizări agricole și au confirmat întotdeauna statutul lor deja stabilit ca cea mai bună rasă națională. Dar la sfârșitul secolului al XIX-lea, interesul pentru materialele decorative a scăzut semnificativ, iar după 1917 rasa Pavlovsk a murit complet.

Abia în ultimii 20 de ani ai secolului trecut, s-au luat măsuri pentru reînvierea păsărilor de curte pavloviene standard. Pentru aceasta, a trebuit să se facă un efort, dar, totuși, crescătorii la-fresh au reușit în cele din urmă să-și atingă obiectivul prin traversarea puii Sultan, olandezi, precum și a faverolilor.

Avantajele și dezavantajele rasei în general

Avantajele crescătorilor includ pretenția, decorativitatea, consumul redus de furaje, ratele ridicate de conservare a animalelor tinere, maturarea rapidă, calitățile gustative ridicate atât a ouălor, cât și a cărnii.

Dezavantajele includ un nivel ridicat de probabilitate de a cumpăra găini necurate, o productivitate destul de scăzută.

Caracteristicile găinilor Pavlovsk în ceea ce privește performanța

Puii moderni Pavlovsk aparțin grupului decorativ de maturare timpurie a acestei specii. Dar, având în vedere producția destul de mare de ouă, grăsimea, buna conservare a puilor tineri și capacitatea de eclozare, această rasă poate fi numită în mod convențional o rasă de carne și ou.

Puii Pavlovsky sunt crescuți în ferme private, parcele de uz casnic, în ferme, în ferme rurale. Caracteristicile rasei și recenziile fermierilor pot fi găsite mai jos.

Principalele caracteristici ale rasei

Greutate

Puii nu sunt rase de păsări uriașe. Bărbații câștigă în greutate aproximativ 1,6-2 kg. Masculii adulți pot ajunge la 2,5-3,2 kg. Pui - aproximativ 2 kg. Carnea are caracteristici gustative ridicate, moale, fragedă.

Producția de ouă

Această cifră atinge media pentru ei. Puteți obține 120 până la 310 ouă de la puii Pavlovsk pe an. Culoarea cojii variază, poate fi albă, cremoasă, bej. Ouăle sunt alungite. Se cântăresc 50-65 g.

Puii Pavlovsky au un instinct matern dezvoltat. Drept urmare, siguranța găinilor depășește 93%. Știind despre astfel de caracteristici pozitive ale puietorilor lui Pavlov, fermierii de păsări le pun deseori la incubație pui nu numai din alte rase, ci și uneori specii.

Găinile ouătoare nu fac distincție între ale lor și ale celorlalți, le folosesc pentru a crește „randamentul” și pentru a menține locurile de incubație sub control. Pentru a împiedica găinile ouătoare să depună descendenți în locuri necunoscute, chiar și-au pus pietre albe în cuiburi - „înșelători”.

Caracter

Producția de ouă a raseiPuii Pavlovsk sunt activi. Sunt mobili, le place să alerge. O caracteristică comportamentală distinctivă este agitația. De asemenea, puii Pavlovsky se caracterizează prin capacitatea de a zbura peste obstacole, de a schimba direcția în timpul zborului.

Cocoșii acestei rase sunt destul de cocoși. Dar, spre deosebire de această trăsătură, masculii din această rasă se înțeleg în general bine cu alte specii de păsări - gâște, rațe, bibilici, curcani.

De asemenea, aceste păsări sunt creduloase și prietenoase. Sunt foarte atașați de coșul de pui, așa că nu încearcă să scape..

Ar fi destul de potrivit, având în vedere natura războinică a cocoșilor, îngrădiți-le un loc separat în găinărie.

Caracteristicile conținutului

Plimbare sau coș de pui

Puii Pavlovsk sunt nepretențioși. Datorită penajului bogat, dens, mobilității și activității ridicate, aceste păsări de curte sunt capabile să reziste înghețurilor din regiunea noastră în clădiri speciale care nu sunt încălzite, dar protejate de vânt. Dar, bineînțeles, ar fi mai bine să le oferim un coș de pui spațios, cald, încălzit și echipat.

Puii nu tolerează bine celulele, precum și limitarea spațiului. Deoarece activitatea este caracteristica lor, trebuie să ofere plimbări regulate.

În sezonul cald, șederea în hambar trebuie redusă la minimum, iar păsările ar trebui trimise afară până seara..

Amenajarea unui coș de pui

Camera pentru aceste păsări trebuie să aibă o suprafață de cel puțin 3,5 m² și o înălțime de aprox. 2 m. Este necesară o fereastră sau o fereastră.

Trebuie făcută o gaură în perete, ușa trebuie izolată. Perchele sunt umplute la o înălțime de aproximativ 75-80 cm. Dimensiuni optime ale cuibului - (35x35x30 cm). Sunt fixate de-a lungul pereților sau așezate pe podea. Din interior, trebuie împușcați cu paie sau fân. Podeaua trebuie izolată cu fân, paie sau rumeguș.

Alimentatoarele trebuie clătite în mod regulat. În mod optim, dacă sunt cu picioare, atunci găinile vor împrăștia mai puține alimente.

Regim și dietă

Puii Pavlovsk sunt semnificativ diferiți de alte carne de ouă și doar de rase de carne printr-un consum foarte scăzut de furaje și fără pretenții la dietă. Vara se descurcă cu pășunile: verdețuri, viermi, insecte.

Iarna nu au probleme treceți la o dietă obișnuită de iarnă:

 • porumb,
 • furaje compuse,
 • tărâţe,
 • piure umed,
 • suplimente de vitamine.

Caracteristicile raseiCu o hrănire adecvată, un pui Pavlovsky din rasa Pavlovsk va lua doar 50 g furaj pe zi.

Pentru a face un amestec de vitamine pentru păsări de curte, trebuie să tocați morcovi, tubercul crud de cartofi, frunze de urzică, fructe și legume existente (uscate). Puteți adăuga pâine albă, tărâțe, sare, cretă, pește și făină de carne.

În sezonul rece, 1/3 din dietă ar trebui să fie hrană solidă. Restul părților sunt piure.

Pentru o dietă zilnică găinile ouătoare din rasa Pavlovsk sunt necesare:

 • porumb,
 • hrana animalelor,
 • amestecuri de plante suculente,
 • suplimente minerale.

Puii, despre care se așteaptă să primească ouă special pentru incubația animalelor tinere, precum și găinile, trebuie să calculeze mai multe hrană proteică și complexe de vitamine.

Hrana cu proteine se numesc următoarele tipuri de făină specializată:

 • peşte,
 • carne și pene,
 • carne.

Și, de asemenea, următoarele produse:

 • lapte,
 • lapte coagulat,
 • brânză de vacă,
 • leguminoase (și făină din ele),
 • drojdie,
 • masă,
 • tort,
 • urzica.

Puii Pavlovsky în primele zile de viață ar trebui să fie hrăniți cu brânză de vaci, ouă (fierte), amestecate cu mei fiert, grâu și boabe de porumb.

În a treia zi, puteți începe să le dați lucernă proaspătă, trifoi, urzici, cartofi fierți, morcovi.

În a cincea zi, animalelor tinere trebuie să li se administreze piure uscat și umed, furaje pentru animale și lactate, morcovi, drojdie, făină de conifere și iarbă, blaturi.

Un indicator al faptului că hrănirea este reușită este o acoperire bună a culturilor până la sfârșitul zilei.

Siguranța puilor și viteza de creștere a acestora depind în mod direct de echilibrul și varietatea furajelor date..

Puii sunt hrăniți pe o tavă. Așezați băutori în care pun lapte cald sau apă caldă curată.

Îngrijirea puii de rasă Pavlovsk

Cum să ai grijă de găiniPuii din rasa Pavlovsk sunt pufoși, se împrăștie repede. Puii nou-născuți sunt patați, de culoare închisă; când Penele abia încep să crească, acestea sunt aurii sau argintii cu o pată neagră.

Pentru a efectua clocirea găinilor, se selectează mai întâi ouă, a căror greutate este de cel puțin 60 g. Clocirea găinilor are loc fie sub o găină, fie într-un incubator..

Pui Pavlovsk, după cum sa menționat deja, găini foarte grijulii. Ei încălzesc puii cu ei înșiși, îi învelesc. Ei învață cum să găsească mâncare, să se asigure că puii nu se pierd.

Dacă puii sunt eclozați în condiții de incubator, atunci un loc special este îngrădit pentru ei. Incubatorul trebuie să fie echipat cu dispozitive de încălzire:

tampoane speciale de încălzire

lămpi electrice de la 100 la 150 de wați,

reflectoare.

Este important să monitorizați comportamentul puilor. Când temperatura este confortabilă pentru ei, atunci nu prezintă semne de anxietate, mănâncă bine, nu se strâng împreună, sunt activi.

Dacă temperatura nu le este suficientă și sunt reci, atunci își pierd pofta de mâncare, încep să se înghesuie la sursa de căldură, se urcă unul peste celălalt, îi călcă pe cei slabi.

Dacă s-a produs supraîncălzire, este ușor de înțeles prin ciocurile deschise și respirația rapidă. De asemenea, își întind aripile, zac mai des, refuză mâncarea.

Boli

Toți indivizii din rasa Pavlovsk de pui sunt rezistenți la boli și răceli. Datorită hranei verzi abundente în sezonul cald, acestea se disting prin imunitate puternică. Crescătorii de păsări de curte care au un efectiv mare, dacă fac vaccinări, atunci de la bolile Marek, Gumboro, Newcastle.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Pui pavlovsk: descrierea rasei