Rasa găinilor cochin: bărbie cocină albastră și pitică, descriere

Pui CochinchinGrațioși și uimitori, puii Cochin se remarcă în orice fermă. Au un penaj neobișnuit de frumos. Puteți afla toate detaliile despre originea, tipul și performanța cochinquina albastră sau pitică citind articolul nostru.

Rasa de pui Cochinchin: istorie de origine, descriere, soiuri

În secolul trecut, găinile conchinchin nu se găseau decât în ​​curtea împăratului sau a nobililor nobili. La sfârșitul secolului al XIX-lea, puii au fost donați reginei Angliei. Apoi pasărea a fost introdusă de francezi în Europa, ca o reconciliere și încetare a ostilităților între cele două țări..

Puii s-au înrădăcinat rapid în curte și, după aceea, au devenit una dintre cele mai comune rase din fermele din Anglia. Rasa Cochin-Khin a provocat febră în viitor. În primii ani ai populației rasei, a fost numită Shanghai. Abia o jumătate de secol mai târziu, găinile au fost aduse în țara noastră, unde au câștigat rapid popularitate..

Pui Cochinchins: descrierea rasei

Rasa de pui CochinchinInițial, crescătorii crescu găini Cochinchin pentru a obține mai multă carne decât rasele obișnuite de pui. De ceva timp, puii din această rasă au fost într-adevăr considerați exclusiv carne. Dar odată cu schimbarea materialului genetic, rasele de carne adiacente au fost crescute din rasă. Acum rareori vezi cruci din această rasă. Dar mulți locuitori de vară le cumpără pentru ei înșiși datorită aspectului lor atractiv..

Principala caracteristică a acestei păsări este masivitatea sa..

 • Pieptul și spatele sunt neobișnuit de musculare. Există o mică tranziție între gât și umeri, care se exprimă ca un fel de îndoire pronunțată.
 • Cochin Khin se mândrește cu o coadă de cal frumoasă, împodobită cu împletituri scurte.
 • Capul lui este mic. Puiul acestei rase are un cioc curbat galben. Un pieptene mic în formă de frunză servește drept decor excelent pentru un reprezentant al acestei rase..
 • Picioarele și gâtul nu sunt foarte diferite ca dimensiune, dar sunt pliate destul de strâns. Aripile păsării sunt destul de mici, se ascund sub penajul păsării atunci când sunt pliate.
 • Picioarele păsării sunt bine dezvoltate, sunt proporționale între ele. Sunt acoperite cu un penaj abundent. Femelele, spre deosebire de masculi, au o siluetă joasă și un gât îndesat.
 • Corpul păsării se apleacă ușor înainte și, prin urmare, se pare că puiul este masiv și îndesat.

Crescătorii disting câteva tipuri de pui Cochin. Puteți determina tipul de pui în funcție de culoarea penajului său. Toți puii au un penaj abundent și luxuriant. Penele acoperă picioarele păsării. Datorită faptului că această rasă are un penaj abundent, se simte confortabil chiar și în sezonul rece..

Pui Cochinchin: productivitatea rasei

Puii bramaO rasă bună de carne de pui este brama cociniș. Greutatea vie a unei păsări poate ajunge până la patru kilograme, iar cocoșii pot ajunge la cinci kilograme de greutate. Ouăle sunt transportate de găini în număr mic. Un pui Cochin poate produce nu mai mult de 110 ouă anual. Trebuie remarcat faptul că, datorită faptului că pasărea este capabilă să tolereze bine sezonul rece, producția de ouă în acest sezon crește de mai multe ori. Comparativ cu alte rase, Cochinquin are un avantaj imens..

Un ou nu poate cântări mai mult de cincizeci și cinci de grame, învelișul său este de culoare galben-maroniu. Gălbenușul are o culoare strălucitoare și bogată. Dar această cifră nu este neobișnuită pentru această rasă de carne de vită. Cu mulți ani în urmă, în perioada pre-revoluționară, ouăle proaspăt depuse de găini conchinchin erau apreciate iarna. Pentru ei, cumpărătorul era gata să plătească o sumă mare.

Păstrarea puilor Cochinchina este benefică, deoarece pasărea este calmă într-un mod special. Se simte bine într-o cușcă strânsă. Dar de îndată ce nivelul producției sale de ouă scade, pasărea este sacrificată.

Rasa de pui Cochin: specie

Crescătorii din întreaga lume au petrecut mult timp pentru a reproduce mai multe tipuri de cocoșini. Să luăm în considerare principalele.

 1. Negrul. Puiul acestei specii este o rasă obișnuită cu pene negre, cu o ușoară nuanță verde. Uneori există o rasă cu o nuanță purpurie. Chiloții acestei specii sunt albi, dar nu pot fi văzuți de sub penajul principal. Ciocul reprezentanților negri este galben. Uneori puteți găsi o culoare roz închis. Cârligele păsării au o nuanță galbenă sau verzuie. Prezența maro în penajul reprezentanților acestei specii este respinsă imediat.
 2. alb speciile de păsări au un penaj luxuriant și alb, cu o nuanță de argint. Metatarsul și ciocul sunt doar galbene. Respinge puii care au pene galbene și cârlige albe.
 3. Rasa albastră CochinchinAlbastru Cochin popular în multe ferme. Culoarea penajului său este extraordinară. Are o nuanță albastră pronunțată. Capul, gulerul și aripile care acoperă penele, coapsele sunt luxoase de catifea neagră și pot fi albe. Aspectul de pene pe coadă poate fi în nuanțe de maro.
 4. Păsări de culoare galbenă au o culoare strălucitoare. Coada și aripile pot fi prezentate într-o nuanță de bronz. Nu sunt permise alte abateri. Păsările care pot avea pene negre, nuanță albă sau roșie nu pot fi permise pentru reproducere și trebuie aruncate..
 5. Specii de potârnici are un penaj luxos și colorat. Această culoare este strict reglementată. Semnele secundare ale pubertății la păsări sunt bine dezvoltate. Cocoșii au dungi negre pe pene, decorate cu o margine de aur în jurul marginii. Capul poate fi roșu și maro. Gulerul poate fi prezentat în nuanță maro și auriu. Culoarea aripilor este neagră în interior și maro în partea de sus. Spatele are un penaj maroniu-roșcat. Pieptul este negru. Penajul pufos poate fi afișat doar în gri închis. Femelele acestei specii sunt de culoare maro și aurie. Gulerul și coada sunt negre. Penele de pui trebuie decorate cu o margine. Culoarea ciocului și a metatarsului sunt galbene. Orice Cochinchins fără imagine este respins.
 6. Pitic cocochinCocochin pigmeu. Unii consideră că această specie este o copie mică a găinilor obișnuite. Dar, de fapt, Cochinchins pitic sunt de origine mică și au fost crescuți în paralel cu rudele lor din China. Sunt la fel de masive, îndesate și rotunjite în mod vizibil. Cochinchins pitic nu sunt în nici un fel inferioare celorlalți. În plus, producția de ouă de coșini pitici este de până la optzeci de ouă pe an. În medie, un ou cântărește cel puțin treizeci de grame fiecare. Coaja ouălor de cociniș pitici este de culoare maro deschis. Masa unui pui este de șapte sute de grame, iar cocoșul poate depăși femela cu 150 de grame și cântări 850 de grame.

Bușini pitici: caracteristici de cultivare

Reprezentanții cocoșilor pitici se disting prin conținutul lor nepretențios. Au o rezistență extraordinară. Nu se tem de înghețurile severe de iarnă. Nu au nevoie de încălzire suplimentară a coșului de pui. În plus, merită subliniat faptul că puii din această rasă sunt calmi și se simt bine înainte și după mers. Caracterul piticului Cochinchins este măsurat. Ei caută liniștea vieții în hambar. Nu trebuie să zboare și stingherile înalte pentru ei sunt un obstacol de netrecut.

Pofta de bușteni pitici și blues este bună. Nu sunt capricioase în mâncare. Dar nu uitați că dieta pentru pui ar trebui să fie hrănitoare și echilibrată. Merită să introduci diferite culturi. Și anume grâu, porumb și multe altele. Pentru straturi și pui asigurați-vă că utilizați furaje speciale în dietă.

Cocosin pigmeu cretO caracteristică importantă a rasei: cocoșin și albastru pigmeu este tendința păsării la obezitate. Orice fermier știe cât de important este să monitorizeze greutatea păsărilor. Trebuie să-l mențineți în permanență normal. Este demn de remarcat faptul că, dacă puii se îngrașă, atunci trebuie să reduceți încet cantitatea de furaje sau să utilizați în mod constant furaje compuse cu un procent scăzut de grăsime. În perioada rece, păsările au nevoie în special de hrană, deoarece cu ajutorul unui strat de grăsime, cocoșii pot tolera bine înghețurile.

În cazul în care decideți să începeți reproducerea puilor, atunci puteți face acest lucru în două moduri. Primul este să cumpere ouă și al doilea este o pasăre adultă. Cochinii nasc întotdeauna pui fără pene. Aceasta este considerată norma pentru această rasă de păsări. Creșterea puilor este ușoară, deoarece sunt mame grozave și găini bune..

Este deosebit de important să monitorizați greutatea păsării, deoarece în timpul obezității păsările nu vor zbura bine. Este destul de dificil să se păstreze caracteristicile naturale. Dacă crești corect pasărea, aceasta te va încânta cu aspectul său frumos, precum și cu un tip de carne sănătoasă și gustoasă..

Cameră pentru dormit și plimbare

Cochinchins sunt flegmatic. Le place să se retragă și să se odihnească mult. De aceea, experții recomandă plasarea lor în cocheri separate și spațioase. Cel mai bine este să le oferiți colțuri departe de alte rase. Chiar și în incinte separate, se recomandă așezarea de la două capete pe metru pătrat..

Cu aterizare densă, păsările pot avea aripi curbate. În cameră va trebui să furnizați:

 • Colivie de pui CochinquinBiban mic. Pigmeul și bărbia albastră de cocos nu pot zbura, așa că nu le va fi ușor să urce la altitudinea standard.
 • Menaj și întreținere. Păsările trebuie păstrate uscate, ceea ce reprezintă o condiție importantă pentru dezvoltarea păsărilor. Acumularea de deșeuri, așternut umed se poate lipi de pene și poate provoca boli infecțioase.
 • Iluminarea coop. Ar trebui să fie de cel puțin zece ore. În timpul iernii, coșul ar trebui să fie aprins timp de șaisprezece ore.
 • Indicator de temperatură. Temperatura din găinărie trebuie să fie de cel puțin 18 grade, iar umiditatea să fie de aproximativ 65%. Încălzirea artificială este posibilă, dar numai cu un singur conținut.

Este demn de remarcat faptul că atunci când țineți o pasăre într-o cușcă, nu ar trebui să fie prezenți mai mult de cinci capete. Spațiul limitat ar trebui să fie cât mai strict posibil. Puteți plimba găini în orice incintă cu acoperire de iarbă abundentă. Gardul ar trebui să aibă mai mult de un metru. O plasă poate fi folosită ca gard.

Spațiul ar trebui să fie prezent în viața lui Cochinchins. Le place să joace jogging și nu au nimic de-a face cu un spațiu modest. Este imperativ să vă asigurați că pasărea are un baldachin. Păsările sunt adesea predispuse la supraîncălzire. Și, de asemenea, merită să căutați întotdeauna disponibilitatea apei potabile..

Hrănirea cocenșurilor albastre și a pigmeilor

Dieta coșinichilor pitici ar trebui să fie bogat și echilibrat, în ciuda faptului că pasărea nu este capricioasă. Această rasă aparține celor vorace. Prin urmare, cu un apetit bun, pot mânca mai mult decât norma prescrisă. Dacă nu monitorizați acest lucru, atunci pasărea va avea un procent ridicat de obezitate..

Hrănirea cocenilorCea mai bună hrană pentru albastrul de cocoșe pitic este un furaj compus special. Poate fi cumpărat în magazine specializate, cu un conținut - conținut moderat de calorii. În cazul în care ați optat pentru o hrană naturală, atunci este mai bine să luați ca bază boabe întregi de orz, grâu și ovăz. De asemenea, este demn de remarcat faptul că verdele și rădăcinile vegetale ar trebui să prevaleze în dieta unei păsări. În plus, Cochinchins trebuie să mănânce iarbă de pajiște și trifoi. Creta, făina de carne și oase și făina de pește sunt potrivite ca hrană minerală. Și, de asemenea, vitaminele ar trebui incluse în dietă..

O dietă excelentă pentru acest cocosel pitic este deșeuri de carne, legume fierte, precum și crude după decojire. Puteți folosi brânză de vaci sau iaurt ca produse proteice. Alimentele proteice trebuie administrate cu atenție. Prea mult poate duce la disfuncții sexuale la bărbați, iar la femei la obezitate. Se consideră normal să dai cartofi sau produse proteice de două ori pe săptămână. Singura excepție este animalele tinere, care au nevoie de mai multe proteine ​​pentru a se maturiza..

Avantajele și dezavantajele cocenquinilor pitici

Contra cochinchinsAvantajele incontestabile ale rasei includ carne gustoasă și simplitate în îngrijirea unei păsări. Pofta de incubare independentă și îngrijirea puiilor la pui nu pot fi atribuite meritelor. Și merită remarcat aspectul frumos al păsării. Iarna, cocișini nu reduc procentul de producție de ouă.

Dezavantajele rasei includ tendința lor de obezitate. De asemenea, prețul ridicat pentru ouă de incubație. Maturarea târzie și penajul pot fi, de asemenea, atribuite dezavantajelor. Lucrul cu tribul poate provoca, de asemenea, unele dificultăți fermierilor..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Rasa găinilor cochin: bărbie cocină albastră și pitică, descriere